برای فرار از چنگال کرونا
تلاش در سراسر جهان برای مقابله با تبعات اقتصادی
سران اتحادیه اروپا از امروز مذاکرات خود را به منظور دستیابی به توافق در مورد طرح احیای اقتصادی گسترده که با مخالفت برخی کشورها رو به روست از سر میگیرند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از بارسلون، وزیران دارایی و روسای بانکهای مرکزی کشورهای صنعتی گروه ۲۰ هم قرار است امروز در مورد راههای احیای اقتصادی جهانی که تحت تاثیر بحران بهداشتی قرار گرفته است گفتگو کنند.
کووید ۱۹ که تاکنون جان دست کم ۵۹۰ هزار نفر را در جهان گرفته است، در بسیاری از کشورها به ویژه در قاره آفریقا در حال گسترش دوباره است. شماری از کشورهای اروپایی تدابیری هدفمند به منظور جلوگیری از موج دوم همه گیری اتخاذ کرده اند.
درآمریکا هم برای سومین روز متوالی رکورد روزانه آلودگی به ویروس کرونا بیش از ۷۷ هزار و ۶۰۰ نفری ثبت شد.
در اسپانیا جمعه از ساکنان بارسلون دومین شهر بزرگ این کشور که یکی از جاذبههای اصلی گردشگران بین المللی است، خواسته شد در خانههای خود بمانند. در یک هفته شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در این شهر سه برابر شد.
مریتسل بودو سخنگوی دولت منطقه کاتالونیا هشدار داد این آخرین شانس برای جلوگیری از اعمال تدابیر بسیار سختگیرانه است.
مقامات بارسلونا همچنین از تعطیلی سینماها، تئاترها، ممنوعیت تجمعات بالای ده نفر و ملاقات در خانههای سالمندان خبر داد. ظرفیت پذیرش در کافهها و رستورانها هم به ۵۰ درصد کاهش یافته است. مقامات اسپانیا از چند روز پیش بر بیش از ۱۲۰ کانون فعال همه گیری به ویژه در کاتالونیا نظارت میکنند.
سران اروپایی با هدف تلاش برای عبور از بحران اقتصادی ناشی از ویروس کرونا مذاکرات دشوار خود را امروز در بروکسل از سر میگیرند. این نشست از روز گذشته برای بررسی طرح احیای اقتصادی گسترده آغاز شده است. هدف این نشست که نتیجه آن با تردیدهای بسیاری همراه است و ممکن است تا یکشنبه تمدید شود، دست یابی به توافق در مورد طرح کمک پسا کرونای ۷۵۰ میلیارد یورویی است که توسط یک وام مشترک تامین مالی میشود.
این طرح شامل ۲۵۰ میلیارد یورو وام و ۵۰۰ میلیارد یورو یارانه است که توسط دولتهای ذینفع و در راس آنها اسپانیا و ایتالیا بازپرداخت نخواهد شد. این پیشنهاد جمعه با مخالفت کشورهایی مانند هلند و اتریش رو به رو شد که کاهش یارانه را خواستارند.
پس از بیش از هفت ساعت مذاکره، ۲۷ کشور اتحادیه اروپا مراسم شام پرتنشی داشتند که دلیل آن موضع بسیار سختگیرانه هلند در مورد کنترل منابع مالی بود. یک منبع دیپلماتیک گفت ما تلاش خواهیم کرد مسائل را به صورت متفاوتی مطرح کنیم تا شنبه نشست را نجات دهیم.
اگرچه سران ۲۷ کشور اروپایی با داشتن ماسک برای نخستین بار از زمان آغاز همه گیری در این نشست شرکت کردند، قرار است وزیران دارایی و روسای بانکهای مرکزی کشورهای گروه ۲۰ شنبه نشستی مجازی برگزار کنند.
سازمان دهندگان این نشست در ریاض میگویند این افراد در مورد چشم انداز اقتصادی جهان گفتگو خواهند کرد و برای احیای اقتصاد جهانی پایدار اقدامات هماهنگی اتخاذ خواهند کرد.
تقاضاهای بسیاری برای کاهش بدهی کشورهای بسیار فقیر مطرح شده است. عفو بین الملل به ویژه از گروه ۲۰ خواست دست کم برای دو سال آینده این بدهیها را لغو کند.
صندوق بین المللی پول هم جمعه اعلام کرد گسترش دوباره همه گیری اصلیترین خطر برای اقتصاد آمریکاست که انقباض بی سابقه ۳۷ درصدی را در سه ماهه دوم ثبت کرده است.