قصه غصه سربرنیتسا پایانی ندارد و هر غصه خود هزار و یک شبی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سربرنیتسا از سوی سازمان ملل، منطقه امن تعیین شده بود و زیر نظر صلحبانان سازمان ملل بود؛ قرار بود شش هزار نیروی سازمان ملل این شهر را در مقابل حملات صربها حفاظت کنند و در مقابل، نیروهای مدافع مسلمان سلاحهای خود را تحویل بدهند. اما سازمان ملل با مأموریت 450 نیروی این سازمان در سربرنیتسا موافقت کرد و این نخستین باری نبود که سازمان ملل در انجام مأموریت خود خیانت میکرد؛ چرا که همین نوع خیانتها باعث شده بود تا صربها سربرنیتسا را از سال 1993تحت حملات شدید خود قرار دهند.
سران ناتو به توافقی بر سر دخالت نکردن در جریان سقوط سربرنیتسا رسیده بودند. برای سازمان ملل و اروپاییها، عملیات صربها در راستای جلوگیری از نفوذ اسلام به اروپا بود و برای آمریکا، قدرت اول ناتو، سقوط و نسلکشی احتمالی در سربرنیتسا، بهانهای برای صدرنشینی در رأس مذاکرات صلح و مجاب کردن اروپا و روسیه به قبول قرارداد دِیتون بود.
سربرنیتسا، مارش نامیرا، تازهترین تولید دفتر نمایندگی صدا و سیما در بوسنی و هرزگوین است. این مستند به تهیهکنندگی و کارگردانی بهروز ناصری و با حمایت اداره کل امور بینالملل سازمان صدا و سیما ساخته شده است.