برداشت میوه گرمسیری جم یا جمبولان در جنوب سیستان و بلوچستان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز سیستان و بلوچستان ، مدیرجهاد کشاورزی نیکشهر گفت: این میوه یکی از محصولات گرمسیری و محلی شهرستان نیکشهر است که حدود 300 سال پیش مردم آن را برای باد شکن در حاشیه رودخانهها غرس میکردند.
حبیب رئیسی افزود: برای بهرهبرداری بهتر از درخت جم اکنون در شهرستان نیکشهر رقم جدید نهال این درخت به کمک بخش خصوصی تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه رقم جدید و اصلاح شدهی جم 3 سال پس از غرس میوه میدهد و اندازه بزرگتری هم نسبت به رقم محلی دارد، گفت: امیدواریم با تولید این رقم کشت این محصول تا 3 برابر افزایش یابد.
مدیرجهاد کشاورزی نیکشهر گفت: این درخت همیشه سبز، شاخ و برگ متراکم و ریشهای قوی دارد که این ویژگی، آن را در برابر کم آبی و خشکسالی مقاوم کرده است.
میوه جم شبیه زغال اخته است اما هستهای نرم دارد و گوشت آن هم مزه گس و شیرین دارد.
این میوه سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامینهای گروه B و C است و در درمان و کنترل دیابت، تصفیه خون و افزایش کارایی دستگاه گوارش و کبد موثر است.
پاپایا، چیکو، کنار، انبه و گواوا از دیگر میوههای گرمسیری نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان است .