به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سردار سرتیپ امیرعلی حاجی زاده در نشست راهبردی جهش تولید در گام دوم انقلاب که در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد، افزود: هم اکنون روی فعالیتهای دانشگاه و بومی سازی فعالیتها و اتصال میان دانشگاه و صنعت اجماع وجود دارد و این پذیرفته شده است که باید اتصالی میان دانشگاه و صنعت شکل بگیرد البته باید در این مسیر ایستادگی و استقرار داشته باشیم.
وی با بیان اینکه نقشه راه رسیدن به خودروسازی مطلوب است، گفت: مقام معظم رهبری بارها روی فعالیتهای اولویت دار تاکید کردند و ما میخواهیم عقب افتادگی گذشته را جبران کنیم. ما باید روی مساله بومی سازی و فعالیتهای این حوزه به صددرصد فعالیتها توجه کنیم و روی این مساله کار شود.
سردار سرتیپ حاجی زاده با اشاره به فعالیتهایی که در زمینه خودرو و تولید پلت فرم داخلی خودرو توسط محققان دانشگاهی شکل گرفته است، افزود: خودرو را میتوانیم تولید کنیم مثلا بسیاری از قطعات خودرو را میتوانیم در داخل کشور تولید کنیم، اما در تولید برخی از قطعات با مشکل مواجه میشویم که باید یک مدیریت درست به همین منظور شکل بگیرد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علم و صنعت قراردادهای زیادی را در حوزه ماهواره منعقد کرده است، گفت: فعالیتهای خوبی در این دانشگاه شکل گرفته است و بسیاری از تفاهم نامههای ما با دانشگاه علم و صنعت در حوزه ماهواره است بنابراین باید در این عرصه فعالیت گستردهای شکل بگیرد.
در ادامه این نشست مهدی عسگری نماینده مجلس شورای اسلامی در البرز گفت: امروز ما تحریم را بخشی از تحریم اقتصادی میدانیم و اتصال بین دانشگاه و صنعت یک اتصال نیست بلکه ضرورت است و باید ساماندهی برای اتصال واحدهای تولیدی شکل بگیرد.
در ادامه امیر بیات ترک سرپرست سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: یکی از ویژگیهای مهم کشورهای توسعه یافته ارتباط بین دانشگاه و صنعت است بنابراین باید بین علم و عمل تعمیق ایجاد شود و ما باید در بخش ساخت قطعات داخلی حرکت رو به گسترش داشته باشیم.
وی با بیان اینکه یکی از ایرادهای استادان دانشگاهها فعالیت ایده آلیستی آنهاست، افزود: استادان بیشتر در حوزه دانش فعالیت دارند، اما باید بتوانیم ارتباط بین دانشگاه و صنعت را شکل دهیم و این موضوع به رشد و استقلال کشور کمک میکند.
در ادامه این نشست سرپرست وزارت صمت نیز در سخنانی با بیان اینکه باید در حوزه اتصال میان دانشگاه و صنعت فعالیتهای گستردهای شکل بگیرد، گفت: چندین نکته درجهت گسترش فعالیتهای میان دانشگاه و صنعت باید مورد توجه قرار گیرد. اول اینکه نجات اقتصاد کشور تولید است، نجات تولید کشور بومی کردن اقتصاد است و بومی کردن اقتصاد در دست دانشجویان و نخبگان دانشگاهی است بنابراین باید در مرحله اول خودباوری را در صدر فعالیتها قرار دهیم تا بتوانیم برای رسیدن به خوداتکایی گامهای تاثیرگذار برداریم.
آقای حسین مدرس خیابانی با بیان اینکه باید به این نکته برسیم که کسی چیزی به ما نمیدهد، افزود: امروز کشور و مردم این کشور و نخبگان این کشور ثابت کرده اند که در همه حوزهها توانمند هستند و میتوانند فعالیت گسترده داشته باشند چنانچه ما امروز توانستیم پلت فرم مشترک خودرو را تولید کنیم.
سرپرست وزارت صمت با بیان نکاتی درباره فعالیت و توسعه ارتباط میان دانشگاه و صنعت گفت: در این راستا حتما باید پایان نامههای مقاطع تحصیلات تکمیلی و رشتههای مهندسی از جنس ساخت داخل قطعات باشد یعنی پایان نامههای دانشجویان باید در جهت ساخت قطعات مورد نیاز کشور باشد نه اینکه در کتابخانهها خاک بخورد.
وی افزود: تقسیم کار و اولویت بخشی به بحث سازندگی یکی دیگر از مواردی است که باید به آن توجه شود چنانچه بارها شاهد بودیم که میان پارک علم و فناوری یک دانشگاه و مرکز تولید آن دانشگاه فاصله زیادی وجود دارد و این فاصلههای فیزیکی ضررآور است و باید مرکز تولید در دل پارکهای علم و فناوری دانشگاه شکل بگیرد و نکته بعدی اینکه باید اتصالی میان دانش و قطعه سازان (صنعت) برقرار شود و در نهایت باید ارتباط نزدیک با صنایع پیشرو در راستای استقلال کشور شکل بگیرد تا مشکلات مباحث میان اتصال علم و صنعت برطرف شود.
در ادامه این نشست رئیس دانشگاه علم و صنعت هم گفت: در حال حاضر شاهد حضور خودروسازان، دانشگاهیان و نمایندگان مجلس در دانشگاه علم و صنعت برای تعامل بیشتر میان دانشگاه و صنعت در حوزه خودرو بوده ایم و امروز سرآغاز فعالیت مشترک محسوب میشود.
آقای جبارعلی ذاکری با بیان اینکه دانشگاه علم و صنعت در طول چند سال گذشته گامهایی در حوزه طراحی پلت فرم برداشته است، افزود: باتوجه به شرایط خاص کشور ما میتوانیم طرح خودروی ملی را برای چند سال آینده مدنظر قرار دهیم.
وی با بیان اینکه اتفاق نظر میان خودروسازان و مجموعه دانشگاهی وجود داشته است و بخشی از تولیدات خودرو مطابق نیاز و استفاده آنها از توان آموزشی دانشگاهی بهره برده است، گفت: دانشگاه علم و صنعت با تغییر زیست بوم به سمت فناوری نو حرکت کرده و به سمت دانشگاه نسل سوم فعالیت داشته است.
ذاکری با بیان اینکه تعاملات میان دانشگاه و صنعت از قبل وجود داشته است و باید به مساله محوری به عنوان یکی از موضوعات مورد توجه در دانشگاه پرداخته شود، افزود: هم اکنون باید به نیاز جامعه توجه شود و شرکتهای دانش بنیان دانشگاهی میتوانند در این راستا گامهای تاثیرگذار بردارند