بر اثر شیوع ویروس کووید ۱۹
بیش از ۱۰ میلیون مبتلا و ۵۰۰ هزار فوتی در جهان
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون بیش ۵۰۴ هزار و ۹۴۲ نفر بر اثر ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در جهان جان باخته اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت تاکنون ده میلیون و دویست و هفتاد هزار و سیصد و پنجاه و هفت نفر در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که از این تعداد پانصد و چهار هزار و نهصد و چهل و دو نفر جان خود را از دست داده اند و پنج میلیون و پانصد و هفتاد و یک هزار و هفتصد و شصت و پنج نفر بهبود یافته اند.
جانسون: انگلیس همچنان در معرض خطر همه گیری ویروس کرونا قرار دارد.
نخست وزیر انگلیس با اشاره به گسترش همه گیری ویروس کرونا در این کشور تاکید کرد بیماری کووید-۱۹ که به علت گسترش عفونت ویروسی کرونا شایع شده هنوز هم خطرناک و اوضاع همچنان بحرانی است لذا مردم به ناچار باید راهنماییهای بهداشتی را جدی بگیرند.
به گزارش بی بی سی، بوریس جانسون با بیان اینکه هنوز از دورهی خطرناک بیماری کووید-۱۹ دور نشده ایم گفت خیلی مهم است که مردم در نظر داشته باشند دولت دارد گامهای محتاطانه و حساب شدهای در جهت کاستن از محدودیتهای ایجاد شده پس از گسترش همه گیری ویروس کرونا بر میدارد تا بتواند تا روز چهارم ژوئیه بخش گستردهای از اقتصاد کشور را بازگشایی کند.
جانسون گفت برخی حوزهها هنوز هم باید محدودیتها را تاب بیاورند تا بتوانند در برابر بیماری کووید-۱۹ ایمن سازی شوند.
وی تاکید کرد: «به منظور دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده باید هوشیار باشیم و دستورالعملهای مبنایی را رعایت کنیم؛ دستها را مرتب بشوییم و علاوه بر اینها باید قرنطینههای محلی در برخی نقاط برقرار باشد و راهبردهای تعطیلی جمعی هر جا ضرورت دارد به کار گرفته شود. این راهبردها در برخی از مکانها در لندن کارساز بوده اند. همین رویکرد را باید برای دیگر مکانها نیز در نظر بگیریم.»
موارد روزانه ابتلا به کووید-۱۹ در هند به ۲۰ هزار نفر رسید
هند روز دوشنبه اعلام کرد برای دومین روز پیاپی شاهد نزدیک به ۲۰ هزار مورد تازه ابتلا به کووید-۱۹ بوده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز از بمبئی و دهلی نو، اطلاعات منتشر شده توسط وزارت بهداشت هند در این خصوص نشان میدهد که طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۹ هزار و ۴۵۹ مورد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده است.
این در حالی است که روز یکشنبه ۱۹ هزار و ۹۰۶ مورد ابتلا به کووید-۱۹ در هند ثبت شد و هنوز موارد ابتلا به این بیماری کاهش پیدا نکرده است.
هند از نظر تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ پس از آمریکا، برزیل و روسیه قرار دارد. تاکنون بیش از ۱۶ هزار نفر بر اثر این بیماری در هند جان خود را از دست داده اند.
با این حال کارشناسان از این نگران هستند که بیمارستانهای هند از پس افزایش تعداد بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بر نیایند.
استان ماهاراشترا در غرب هند که بیشترین تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور را دارد، تعطیلیها در این استان را یک ماه دیگر تمدید کرد. این در حالی است که شمار مبتلایان در بمبئی، پونه و اورنگ آباد نیز افزایش پیدا کرده است.
هر کس از کشورهای غیر اروپایی وارد ایتالیا شود، باید قرنطینه شود
وزیر بهداشت ایتالیا اعلام کرد: کسانی که از کشورهای غیر اروپایی وارد ایتالیا میشوند، باید به مدت دو هفته قرنطینه شوند.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "اسکای ونتی کوآترو"، "روبرتو اسپرانتسا" وزیر بهداشت ایتالیا با اشاره به ادامه خطر همه گیری ویروس کرونا در این کشور و راهکارهای مقابله با آن گفت: هر کس از کشورهای غیر اروپایی و غیر شنگن وارد ایتالیا شود، باید به مدت ۱۴ روز در قرنطینه قرار گیرد. این دستورالعمل را پیش از این، شورای وزیران (ایتالیا) صادر کرده بود و همچنان به قوت خود باقی است و فکر میکنم همچنان نیز ادامه داشته باشد.
اسپرانتسا ادامه داد: این واقعیت دارد که شرایط در اورپا و ایتالیا اندکی بهتر شده است، اما در سطح جهانی، شرایط بهتر نیست و ما آن را در آمریکای شمالی و آمریکای لاتین شاهد هستیم.
استفاده از ماسک باید در آمریکا اجباری شود
به عقیده کارشناسان حوزه سلامت پوشیدن ماسک صورت شیوع ویروس کرونا را کُند میکند و باید در همه ایالتهای آمریکا اجباری شود.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از سی ان ان، وزیر بهداشت آمریکا گفته است فرصتها برای تحت کنترل درآوردن بیماری همه گیر کرونا رو به اتمام است. دانشگاه جانز هاپکینز گزارش داده است تا این لحظه بیش از ۱۰ میلیون مورد مبتلا به ویروس کرونا در سرتاسر دنیا وجود دارد. بر اساس این گزارش، بیش از نیم میلیون نفر هم تاکنون جان باخته اند.
آمریکا هم به لحاظ تعداد مبتلایان و هم آمار فوتیهای ناشی از بیماری کرونا، در جهان پیشتاز است. بیش از دو میلیون و پانصد هزار نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند. برخی از ایالتهای آمریکا شاهد افزایش آمار مبتلایان است به طوری که در این ایالتها بخشهایی از اقتصاد که قرار بود باز شود دوباره در حال تعطیل شدن است.
ورود گردشگران به ایتالیا به طور چشمگیری کاهش یافته است
همه گیری ویروس کرونا موجب کاهش ۱۰ میلیون نفری گردشگران ایتالیا به ویژه از کشورهایی مانند چین و آمریکا و لطمه به اقتصاد این کشور شده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی ایتالیایی زبان "آدنکرونوس"، سازمان خواربار و کشاورزی ایتالیا در تازهترین گزارش خود درباره آثار ناشی از همه گیری بیماری کووید-۱۹ بر اقتصاد این کشور، اعلام کرد: ایتالیا ماه ژوئیه امسال (خرداد ۹۹) با کاهش ۱۰ میلیون نفری گردشگران داخلی و خارجی، مواجه بوده است. این موضوع، اثری مخرب بر اقتصاد و اشتغال بخش گردشگری گذاشته است، بخشی که ۶۱۲ هزار شرکت و موسسه با دو میلیون و ۷۰۰ هزار کارمند در آن مشغول به فعالیت هستند.
این سازمان اعلام کرد با کاهش ۵۴ درصدی گردشگران در مقایسه با پارسال در ماه ژوئیه، حدود ۴ میلیون نفر از شهروندان ایتالیایی به علت ترس از آلوده شدن به ویروس کرونا و مشکلات اقتصادی ناشی از آن، از رفتن به سفر صرف نظر کرده اند. موضوع کرونا همچنین موجب شده است شش میلیون نفر از گردشگران خارجی نیز از سفر کردن به ایتالیا صرف نظر کنند. ورود گردشگران از کشورهایی خارج از اتحادیه اروپا مانند ژاپن، چین و آمریکا نیز به طور کامل متوقف شده است.
با وجود بازگشایی مرزها (در اروپا) از حدود ۱۵ روز پیش تاکنون، هنوز گردشگران بسیار اندکی از آلمان و دیگر کشورهای واقع در شمال اروپا، وارد ایتالیا میشوند. براساس گزارش بانک مرکزی ایتالیا، در این میان، موضوع گردشگران آمریکایی با ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مورد رزرو هتل و اماکن سکونتی با گردش مالی ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورویی در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۹ میلادی (۱۳۹۸ شمسی)، برای ایتالیا از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. این خلاء را حتی ۳۴ میلیون گردشگر ایتالیایی با کاهش ۱۳ درصدی در مقایسه با پارسال، که تصمیم گرفته اند تابستان امسال به مسافرت بروند، نمیتوانند پر کنند. از هر چهار ایتالیایی، یک ایتالیایی یعنی ۲۵ درصد از مردم، تصمیم گرفته اند شهرهای نزدیک محل سکونت خود را برای گذراندن تعطیلات انتخاب کنند. اغلب آنها نیز تصمیم گرفته اند خانه پدر یا مادر یا بستگان یا دوستان خود را به عنوان محل سکونت انتخاب کنند. این موضوع، به مشکلی برای هتل داران و صاجبان اماکن سکونتی تبدیل شده است.
آزمایش ۸ میلیون و ۳۹۳ هزار نمونه کرونا در هند
تعداد نمونههای مرتبط با ویروس کرونا در هند به بیش از ۸ میلیون و ۳۹۳ هزار نمونه افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، بر اساس اعلام شورای تحقیقاتی پزشکی هند، تا بیست و هشتم ماه کنونی میلادی هشت میلیون و سیصد و نود و هشت هزار و سیصد و شصت و دو (۸۳۹۸۳۶۲) نمونه درباره ویروس کرونا در هند ازمایش شد.
تنها در یک روز (بیست و هشتم ماه جاری) یکصد و هفتاد هزار و پانصد و شصت (۱۷۰۵۶۰) نمونه درباره ویروس کرونا در هند ازمایش شد.
مرگ بیش از ۱۶ هزار و ۴۷۵ نفر براثر کرونا در هند
بیش از ۱۶ هزار و ۴۷۵ نفر از مردم هند براثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از دهلی نو، بر اساس اعلام وزارت بهداشت و رفاه خانواده هند از آغاز تاکنون تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به پانصد و چهل و هشت هزار و سیصد و هجده (۵۴۸۳۱۸) نفر افزایش یافت.
تعداد بهبود یافتگان نیز سیصد و و بیست و یک هزار و هفتصد و بیست و سه (۳۲۱۷۲۳) نفر هستند که از بیمارستان مرخص شدند. در بیست و چهار ساعت گذشته نوزده هزار و چهار صد و پنجاه و نه مورد جدید گزارش شد.
فرصت برای کنترل موثر کرونا در آمریکا به سرعت در حال از دست رفتن است
روزنامه گاردین در گزارشی نوشت در شرایطی که گزارشها نشان میدهد شمار موارد تایید شده افراد مبتلا به کووید ۱۹ در آمریکا از مرز ۲/۵ میلیون نفر فراتر رفته است، الکس آزار وزیر بهداشت آمریکا هشدار داد فرصت اقدام برای کنترل موثر ویروس کرونا به سرعت در حال از دست رفتن است.
به موجب این گزارش وزیر بهداشت آمریکا با اشاره به موج اخیر آمار مبتلایان به ویژه در نواحی جنوبی اعلام کرد مردم باید با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک به ویژه در نواحی پرخطر، مسئولانه عمل کنند.
آزار صبح روز یکشنبه به وقت محلی با شرکت در برنامه میت د پرس شبکه ان بی سی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه چرا آمریکا با وجود موفقیت بسیاری دیگر از کشورها از مهار کووید ۱۹ بازمانده است با اذعان به موارد رو به افزایش ابتلا گفت اکثریت اینها افراد زیر ۳۵ سال هستند به این معنی که تعداد زیادی از افراد بدون علامت، موجب بروز این چالش برای مقاماتی شده اند که سعی دارند شیوع ویروس کرونا را در آمریکا مهار کنند.
وی افزود: این وضعیتی بسیار جدی است. پنجره فرصت برای متوقف کردن شیوع ویروس به سرعت در حال بسته شدن است. ما باید وارد عمل شویم و مردم باید مسئولانه عمل کنند. ما نیاز به رعایت فاصله اجتماعی داریم. ما نیاز به استفاده از پوشش ماسک داریم؛ و با وجود بهبود شرایط آزمایش و درمانهای موجود برای کووید ۱۹، روند بستری شدن و مرگ و میر طی چند هفته آینده ممکن است افزایش یابد.
برای سومین روز پیاپی در روز شنبه، آمار موارد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا تا بیش از ۴۰ هزار تن دیگر افزایش یافت. بر اساس برآوردهای دانشگاه جانز هاپکینز در مجموع آمار مرگ و میر در آمریکا بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از مرز ۱۲۵ هزار تن فراتر رفته است که بالاترین آمار تلفات در کشورهای جهان به شمار میرود.
موج افزایشی آمار ابتلا به کووید ۱۹ در ایالتهای جنوبی و غربی به علت بازگشایی زودتر از موقع و با حمایت دولت ترامپ است که به رغم هشدارهای مقامات بهداشتی و پزشکی صورت گرفته است.
دولت ترامپ مدتهاست که بخاطر نحوه واکنش به بحران شیوع ویروس کرونا به شدت هدف انتقاد قرار دارد و رئیس جمهور اغلب در مورد اتخاذ بهترین اقدامات برای جلوگیری از شیوع این بیماری با مقامات بهداشت عمومی اختلاف نظر داشته است.
نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان روز یکشنبه گفت که روند اجباری شدن استفاده از ماسک در سراسر کشور، بیش از حد به تاخیر افتاده است، اما به نظر میرسد مخالفت دونالد ترامپ در جلوگیری از چنین اقدامی بیشترین نقش را داشته است.
آزار همچنین گفت ترامپ لازم نیست از دستورالعملهای دولت خود درباره شیوع ویروس کرونا پیروی کند، زیرا او به عنوان رئیس جمهور به طور مرتب مورد آزمایش قرار میگیرد و طبیعی است که در "شرایط بسیار متفاوت از بقیه ما" قرار دارد.
فرماندار دموکرات واشنگتن نیز در مصاحبه با سی بی اس گفت ترامپ باید به جای دفاع از بناهای یادبود ژنرالهای طرفدار برده داری، درباره لزوم استفاده از ماسک برای مردم توئیت کند و وقت بیشتری بگذارد. ما به رئیس جمهوری نیاز داریم که بیشتر به آمریکاییهای زنده اهمیت بدهد و کمتر به فکر برده داران مرده باشد.
بحران کرونا، اعتماد اروپاییها را به آمریکا از بین برد
مطالعات نشان میدهد بسیاری از شهروندان اروپایی از عملکرد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در مدیریت بحران کرونا به شدت نگرانند.
روزنامه انگلیسی گاردین در مقالهای به قلم کاترین باتلر نوشت نتیجه یک نظرسنجی فراگیر نشان میدهد بحران کرونا، برداشت عمومی در اتحادیه اروپا را نسبت به آمریکا به شکلی قابل توجه تحت تاثیر قرار داده است. بیش از ۶۰ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی در آلمان، فرانسه، اسپانیا، دانمارک و پرتغال گفته اند اعتمادشان را به آمریکا به عنوان یک رهبر جهانی از دست داده اند.
در گزارشی مبتنی بر یافتههای این نظرسنجی آمده است شوک این همه گیری شهروندان اروپایی را وحشت زده کرده و باعث شده آنها احساس "تنهایی و آسیب پذیری" داشته باشند. اکثریت افراد در تقریبا همه کشورهای مورد بررسی اعلام کردند برداشت شان نسبت به آمریکا از زمان شیوع ویروس کرونا بدتر شده است. نگرش منفی نسبت به آمریکا در دانمارک ۷۱ درصد، پرتغال ۷۰ درصد، فرانسه ۶۸ درصد، آلمان ۶۵ درصد و اسپانیا ۶۴ درصد بوده است. ۴۶ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی در فرانسه و ۴۲ درصد در آلمان نیز گفتند نگاه شان نسبت به آمریکا در خلال همه گیری کرونا به شدت منفی شده است.
سوسی دنیسون و پاول زرکا کارشناسان سیاست گذاری با ارزیابی این اطلاعات اعلام کردند اعتماد به آمریکا در نتیجه عملکردش در این بحران سلامت، و حمایت از ائتلاف دو سوی اقیانوس اطلس از بین رفته است.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در مصاحبهای با گاردین در روز جمعه هشدار داد جهان دیگر نمیتواند روی این فرضیه حساب کند که آمریکا همچنان آرزوی اقدام به عنوان یک رهبر جهانی را دارد.
این بررسی نشان داد افکار عمومی نسبت به این تغییر هوشیار شده اند.
این گزارش میافزاید:" اعتماد اروپاییها به آمریکا از بین رفته است. بسیاری از واکنش نامناسب آمریکا به کووید ۱۹، نداشتن همبستگی با اروپاییها در بستن مرزهایش در ۱۲ مارس به روی اعضای منطقه شینگن و عدم رهبری در حل بحران کرونا در سطح جهانی یا حتی تعامل درخصوص این مسئله (بغیر از جنگ کلامی با سازمان جهانی بهداشت) عصبانی هستند. "
این بررسی توسط اندیشکده روابط خارجی شورای اروپا مستقر در برلین و با همکاری موسسه یوگاو و دیتا پراکسیس در اواخر آوریل و هفته اول مه و با مشارکت ۹ کشور اتحادیه اروپا برگزار شد که دو سوم از جمعیت این بلوک را تشکیل میدهند.
اعتماد به آینده روابط دو سوی اقیانوس اطلس در بین اروپاییها به حدی کم شده است که تنها دو درصد از پاسخ دهندگان در آلمان و سه درصد در فرانسه اعلام کردند انتظار حمایت آمریکا را از اروپا همزمان با تلاش برای بازسازی اقتصاد شکننده اش دارند.
دنیسون اعلام کرد: اروپاییها این حقیقت را فهمیده اند که آمریکا لزوما دیگر دوست اروپا در شرایط حساس نیست.
ارزیابیهای اندیشکده روابط خارجی اروپا نشان میدهد تغییر رویکرد اروپایی ها، فراتر از خصومت نسبت به دونالد ترامپ یا عملکرد ضعیف دولت او در مواجهه با شیوع ویروس کرونا در آمریکاست.
نویسندگان این گزارش معتقدند ابهام عمیقی نسبت به آمریکا به عنوان یک نیروی خوب، تعهد این کشور به چندجانبه گرایی و توانمندی آن برای رهبری جهان وجود دارد.
دشمنی ترامپ با اتحادیه اروپا سالهاست که مشخص است. وی اروپا را به "دزدی" از آمریکا در بحث تجارت متهم میکند. وی به تازگی دستور عقب نشینی ده هزار نظامی آمریکا را از آلمان داده است.
نویسندگان این گزارش در جمع بندی خود آورده اند بدون آمریکا در راس این نظام چندجانبه، اروپاییها میخواهند اتحادیه اروپا، مالکیت بیشتری از چالشهای بین المللی نظیر این همه گیری و شرایط اضطراری آب و هوایی را برعهده بگیرد.
اطلاعات اولیه از بررسی اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا که هفته گذشته منتشر شد، افزایش قابل توجه حمایت عمومی را از همکاری بیشتر اتحادیه اروپا برغم نارضایتی گسترده از واکنش ضعیف این اتحادیه و کارآمدی دولتهای ملی در این بحران، نشان داده است.
نویسندگان این گزارش معتقدند درخواست برای همکاری بیشتر در اتحادیه اروپا در این باور ریشه دارد که نظم جهانی پس از سال ۱۹۴۵ در حال تغییر است و اتکا به آمریکا، یک گزینه نیست. آنها، کناره گیری آمریکا را از نظام چندجانبه گرایی به عنوان یکی از سه دلیل حالت جدید ناامنی در اروپا میدانند. فاکتورهای دیگر، عملکرد ضعیف دولت های اروپایی در همه گیری کرونا در سطح ملی و ناکامی اتحادیه اروپا از ارائه ابتکاری در خصوص مسائل جهانی است.
این گزارش میافزاید: اروپاییها اکنون باید با این آگاهی زندگی کنند که برغم همه ساختارهای موجود برای حفاظت از خودشان در سطح اتحادیه اروپا و جهان، قاره ما میتواند ظرف مدت چند هفته از شرایط رضایت بخش به تعطیلی اجتماعی و اقتصادی کامل دچار شود. این فهم، احتمالا پیامدی عمیق بر شیوه تعامل اروپا با مابقی جهان دارد.
این نظرسنجی همچنین افزایش حمایت از اقدام درخصوص تغییرات آب و هوایی را نشان داد. بیش از ۴۰ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی در شش کشور از نه کشور اروپایی اعلام کردند به رغم بحران کووید ۱۹، حمایت شان از اجرای تعهدات آب و هوایی افزایش یافته است.
رویکرد منفی نسبت به چین افزایش یافته است. بیش از ۶۰ درصد در فرانسه و دانمارک اعلام کرده اند که نگاه شان به این کشور بدتر شده است.
۵۷ درصد از شرکت کنندگان در نظرسنجی کنترلهای سختگیرانهتر در مبادی صادراتی اروپا را خواستارند که نویسندگان این گزارش میگویند به احساس ناامنی آنها مربوط است.
دیدگاه اروپاییها به غیر از ایتالیایی ها، نسبت به روسیه تقریبا تغییری نکرده است. یک چهارم از ایتالیاییها میگویند نگاه شان نسبت به روسیه در نتیجه همه گیری کرونا مثبتتر شده است. روسیه در همان مراحل اولیه شرایط اضطراری کرونا، پزشکان ارتش و تجهیزات پزشکی را به لومباردی آسیب دیدهترین منطقه ایتالیا به لحاظ کرونا اعزام کرد.
سد گمرکی ترکیه برای حمایت از تولید داخلی در شرایط کرونایی
دولت ترکیه به منظور حمایت از تولیدکنندگان داخلی در شرایط کرونایی تعرفه گمرکی بیش از چهارصد کالای وارداتی را ۲۰ درصد دیگر افزایش میدهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از آنکارا، رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه به منظور حمایت از تولید داخلی در شرایط کرونایی، باامضای فرمانی دستور افزایش تعرفه گمرکی بیش از چهارصد کالای وارداتی را صادر کرد.
به موجب مقررات جدید که در روزنامه رسمی این کشور منتشر شد تعرفه گمرکی بیش از چهارصد کالای وارداتی تا پایان سپتامبر سال جاری علاوه بر تعرفه موجود، به میزان ۲۰ درصد افزایش داده شد.
ماشین آلات کشاورزی، نساجی، ریخته گری، تراشکاری، پرس، انواع پمپ، اسیدسیتریک، انواع شیشه و بلورجات، لوازم برقی منزل و. آندسته از کالاهایی که در داخل تولید میشوند و در شرایط کرونایی آسیب جدی دیده اند جزو اقلام تحت نظارت و حمایت دولتی قرار گرفته و اقلام وارداتی مشابه تا سی ام سپتامبر سالجاری مشمول پرادخت عوارض گمرکی بیست درصدی خواهند شد.
بنا بر اعلام رسانههای ترکیه این مقررات بخواست مکرر واحدهای تولیدی آسیب دیده از کووید۱۹ تنظیم شده و با توجه به شرایط موجود، احتمال بسط این مقررات به اقلام وارداتی بیشتر در روزهای آینده وجود دارد.
ابتلای هزاران کارگر در کارخانههای فراوری گوشت اروپا و آمریکا
یک گزارش تحقیقی نشان میدهد، در دهها مورد شیوع ویروس کرونا در کارخانههای فراوری گوشت در اروپا و آمریکا هزاران کارگر این مراکز به کرونا مبتلا شده اند.
روزنامه ایندیپندنت چاپ انگلیس در گزارشی اختصاصی نوشت: نتایج یک تجزیه و تحلیل نشان داده است، در حداقل ۳۷ مورد شیوع ویروس کرونا در کشتارگاهها و کارخانههای فراوری گوشت در اروپا بیش از چهار هزار کارگر به این ویروس آلوده شده اند و حداقل ۹ کارخانه به تعطیلی کشیده شده است.
تصور میشود کار کردن کارگران نزدیک یکدیگر و در دمای پایین علت این امر بوده است، اما گزارش شده است که دولت انگلیس و اداره بهداشت عمومی این کشور در حال بررسی شواهدی از سراسر جهانند که مراکز گوشت را به کووید-۱۹ ارتباط میدهد.
هفته گذشته در آلمان پس از آنکه ابتلای ۱۵۰۰ کارگر به کرونا در یکی از بزرگترین کشتارگاههای اروپا مشخص شد، تدابیر قرنطینه اعمال شد.
تیم تحقیقاتی صلح سبز پی برد که این بالاترین رقم در حداقل ۳۷ مورد شیوع کرونا از ماه مارس در کشتارگاهها و کارخانههای بسته بندی گوشت در اروپا بوده است.
در انگلیس بیش از ۶۰ کارگر در یک کارخانه فراوری و عرضه گوشت در وست یورکشایر به کرونا مبتلا شدند. دو کارخانه فراوری مواد غذایی در ولز نیز با شیوع کرونا در میان کارگران شان مواجه بودند از جمله یک کارخانه فراوری گوشت مرغ که تست کرونای حداقل ۱۵۰ تن از کارکنان آن مثبت شد.
همچنین هفته گذشته تست کرونای حدود ۱۲ تن از کارگران یک کارخانه فراوری گوشت در میدلندز در انگلیس مثبت شد.
در ایرلند مقامات از ثبت ۱,۱۱۴ مورد ابتلای به کووید-۱۹ در حداقل ۲۰ مورد شیوع این ویروس در کارخانههای فراوری گوشت خبر دادند.
همچنین مواردی از ابتلای جمعی به کرونا در کارخانههایی در هلند، فرانسه و اسپانیا گزارش شده است.
در آمریکا نیز نیل برنارد، بنیانگذار «کمیته پزشکان طب مسئولانه» گفت کشتارگاهها «کانون هایی» برای کووید-۱۹ هستند. همچنین به گزارش «شبکه گزارش دهی درباره غذا و محیط زیست»، تست کرونای حداقل ۳۳,۸۲۳ کارگر کارخانههای فراوری گوشت در آن کشور مثبت شده است و حداقل ۱۱۶ تن از آنها مرده اند. بیش از نیمی از موارد ابتلا به ویروس کرونا در ایالت داکوتای جنوبی در یک کشتارگاه بود.
شان توماس از یک مرکز حمایت از حقوق حیوانات که بطور مخفی در چند کشتارگاه فعالیت داشت، توضیح داد که چقدر شرایط در آن مراکز نگران کننده و تشویش آور بود.
به گفته وی، در هر کشتارگاه در آمریکا معمولا یک هزار نفر بطور همزمان مشغول بکارند و با حجم بالای کار مجبورند بسیار سریع کار کنند و مسئولان به علت شکایت زیاد کارکنان حتی هر شب افراد جدیدی را برای کار به آن مراکز میآورند.
۱۰۸۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز از جاکارتا، یک مقام وزارت بهداشت اندونزی روز دوشنبه از یک هزار و ۸۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در اندونزی به ۵۵ هزار و ۹۲ مورد رسید.
اندونزی همچنین روز دوشنبه از ۵۱ مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در اندونزی به دو هزار و ۸۰۵ مورد رسید.