قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی گفت: با کمک بخش خصوصی و بنیاد ملی گندمکاران میتوانیم گامهای اساسی برای رسیدن به پایداری تولید گندم برداریم.
وی با اشاره به این که گندم بر تولید محصولات دیگر هم موثر بوده و زمین زراعی را برای کاشت محصولات دیگر آماده میکند، ادامه داد: با کمک بخش خصوصی و بنیاد ملی گندمکاران میتوانیم گامهای اساسی برای رسیدن به پایداری تولید گندم برداریم.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این که تغییر قیمت نهادههای کشاورزی، دسترسی و کیفیت آن باید به جد در معاونت زراعت مورد بررسی قرار گیرد، گفت: قیمت تمام شده محصولات باید در تفاهم ما با دولت برای تعیین قیمت نهادههای کشاورزی لحاظ شود.
وی با تأکید بر لزوم حل مشکل سوخت بخش کشاورزی افزود: با رایزنی با وزارت نفت و احداث ایستگاههای پمپاژ در استانها باید مشکل سوخت رسانی به بخش کشاورزی را حل کنیم.
کشاورز در رابطه با تولید گندم دروم در کشور گفت: تولید گندم دروم در بخشهای جنوب غربی کشور سابقه دیرینه داشته و قیمت این گندم باید ۲۰ تا ۲۵ درصد بیشتر از قیمت گندم معمولی باشد.
وی تصریح کرد: در صورت برطرف شدن مشکلات موجود در راه تولید، تا ۲ سال آینده ۸۰۰ هزار تن گندم دروم در کشور تولید خواهد شد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با تامین کود اوره گفت: در سه ماه گذشته ۹۰۰ هزار تن کود اوره توسط وزارت نفت برای بخش کشاورزی تامین شده است.
جواد وفابخش،معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی
ضرورت استمرار تولید داخلی گندم
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: ما باید تولید داخلی گندم را که اساس زراعت محسوب میشود، حفظ کنیم.
آقای جواد وفابخش در جلسه هماندیشی گندمکاران و صنایع وابسته که امروز با حضور وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، تصریح کرد: باید تشکلهای غیردولتی را به صورت راهبردی در قالب مجموعهای، پیش ببریم که خود را از دولت جدا کنند.
وی افزود: ما باید بر روی اصول تولید گندم کشور بایستیم و تولید داخلی گندم را که اساس زراعت محسوب میشود، حفظ کنیم.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: باید دستاوردهای بخش کشاورزی در جلسات بخش خصوصی تحلیل و مشکلات این بخش برای اصلاح به وزارت جهاد کشاورزی ارجاع داده شود.
در این جلسه، اسماعیل اسفندیاری پور مجری طرح گندم گفت: گندم از پیش از انقلاب ردیف بودجه داشت، اما از سال ۹۴ این ردیف بودجه حذف شد که میتواند آسیب بالایی به بخش تولید وارد کند.
وی افزود: با تخصیص بودجه به بخش گندم، در دشت سیستان تحول بهزراعی مطلوبی رقم خواهد خورد.
اسفندیاری پور با اشاره به این نکته که در حال حاضر ۴ میلیون هکتار از اراضی گندم قابل برداشت بوده، اما ظرفیت کمباینها محدود است، تصریح کرد: مزارع ما بالاترین فناوری تراکتور و کمباین را نیاز دارد تا بتوانیم بیش از ۵ درصد کاهش ضایعات داشته باشیم.
در ادامه این جلسه، کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: در حالی که میزان مصرف سوخت در بخش کشاورزی تنها ۶ درصد بوده و قابلیت قاچاق ندارد، اما ستاد مبارزه با قاچاق کالا به دنبال شناخت متقاضی واقعی برای اختصاص سوخت بوده و هرروز دستورالعملهای خود را تغییر میدهد.
وی افزود: در دولت کنونی، ۳۲۰ هزار دستگاه تراکتور و کمباین پلاک گذاری شده است که کارت سوخت این ماشینآلات بر روی کارت بانکی صاحبان ماشینها تعبیه خواهد شد.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اشاره به کمبود کمباین در کشور تصریح کرد: ۱۷ هزار کمباین در کشور وجود دارد که باید به اندازه ۳۲ هزار کمباین کار کند.
وی افزود: ظرفیت تولید تراکتور در کارخانجات صنعتی تنها ۱۶ تا ۱۷ هزار دستگاه است، در حالی که امسال بیش از ۸۰ هزار درخواست در سامانه مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ثبت شده است.