پخش زنده
امروز: -
تفاهم نامه معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی و صنایع روغن کشی برای کشت قراردادی دانههای روغنی امضا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از وزارت جهاد کشاورزی، آقای جواد وفابخش معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی در نشست توسعه کشت قراردادی دانههای روغنی با اشاره به اجرای اولین کشت قراردادی در برخی استانها گفت: دانههای روغنی به سمت کشت قراردادی میرود.
وی با بیان اینکه کشت قراردادی یک پروژه ملی و جزو برنامههای اولویت دار وزارت جهاد کشاورزی است، افزود: کشت قراردادی در سطح کلان به نفع تولید داخل است و معاونت امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی پیگیر این موضوع است.
وفابخش ادامه داد: پس از گذشت چند هفته از اعلام آمادگی کارگروه ها، کشت قراردادی در استانهای خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان آغاز شده است.
به گفته معاونت امور زراعت چند سالی است برای کشت قراردادی در محصول چغندرقند تدابیر خوبی اندیشیده شده و امیدواریم که کشت قراردادی در محصولاتی مانند کلزا، پنبه وسایر محصولات نیز انجام شود.
وی با اشاره به اینکه کشت قراردادی دانههای روغنی با همکاری آستان قدس رضوی در حدود ۴۰ هزار هکتار در حال اجرا است، افزود: در آیندهای نه چندان دور شاهد خوداتکایی در دانههای روغنی خواهیم بود.
وفابخش با تاکید بر اینکه برای کشت قراردادی گندم دوروم نیز از سال گذشته فعالیتهای انجام شده است، تصریح کرد: هم اکنون، در حال بررسی کشت قراردادی برای گندم نان هستیم.
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ایجاد خط اعتباری از طریق بانک کشاورزی برای تامین نقدینگی صنایع روغن کشی، گفت: برای این منظور با بانک کشاورزی رایزنیهایی انجام خواهد شد.
وفابخش با اشاره به اینکه مقیاس کشاورزی قراردادی در مقیاس ملی با محوریت استانی انجام میشود، افزود: باید برنامه ریزی زمان بندی عملیاتی برای استانها به تفکیک محصولات کنجد، کلزا، گلرنگ و سایر محصولات روغنی ارائه شود و در صورت لزوم معاونت زراعت ورود خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگسازی کشت قراردادی در محصول چغندرقند انجامشده است، گفت: کشاورزانی که چغندرقند میکارند، قبل از کاشت به فکر خریدار محصولات خود هستند و امیدواریم در سایر محصولات دانههای روغنی نیز شاهد این امر باشیم.
در این نشست، تفاهم نامهای بین معاونت امور زراعت و صنایع روغن کشی برای کشت قراردادی منعقد شد.