روزانه بیش از ۶۵۰ کیلوگرم شیر شتر در مشهد تولید میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی ، مدیر جهاد کشاورزی مشهد گفت : در این شهرستان ۱۰ گله با مجموع ۵۳۲ نفر
امید طهماسبیزاده با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از مساحت مشهد را مناطق خشک و بیابانی تشکیل میدهدافزود : پرورش شتر اهمیت دو چندانی دارد و برخی از ویژگیهای شتر مانند توانایی بالای تحمل کم آبی، تغذیه از علوفههای خشک و گیاهان مرتعی و بیابانی، مقاومت بهتر در مقابل بیماریها، هزینههای درمانی کم در مقایسه با سایر دامها، متابولیسم پایین، افزایش وزن روزانه مناسب و دوره پرواربندی کوتاه این حیوان را از منظر اقتصادی برای پرورش و تولید گوشت و شیر به صرفه میکند، همچنین برای پروش آن به تاسیسات چندانی نیاز نیست.
وی افزود: با توجه به خواص بالای شیر شتر دانشمندان از آن به عنوان طلای سفید بیابان یاد میکنند، همچنین، شیر شتر حاوی مقادیر زیادی مواد معدنی، آهن، روی، پتاسیم، مس، سدیم و منیزیم بوده، ۳ برابر شیر گاو ویتامین Cدارد و از لحاظ ویتامین A ،B2 و پروتئین غنیتر بوده، کلسترول آن کمتر است.
طهماسبیزاده بیان کرد: شیر شتر خاصیت آنتی باکتریایی و آنتی ویروسی دارد، هضم آن راحتتر بوده و دارای قابلیت مبارزه با بیماریهایی مانند سرطان، آلزایمر، هپاتیت C سل، زخم معده، دیابت، ایدز، کنترل فشار خون، گرفتگی عروق و پوکی استخوان است