مدیرعامل آب منطقهای استان یزد از تدوین سند سازگاری با کم آبی استان یزد با هدف صفر کردن کسری مخازن آب زیرزمینی استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما یزد، محمدمهدی جوادیان زاده در دیدار مدیران صنعت آب و برق استان با نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد با اشاره به تاثیرگذاری روحانیت در جامعه گفت: از ائمه جمعه درخواست داریم که بخشی از خطبهها و سخنرانیهای خود را در این هفته به توصیه به مردم در زمینه صرفهجویی مصرف آب و برق اختصاص دهند.
وی با اشاره به اینکه امسال گرمای زودرس داشته ایم و درحال حاضر دمای هوای یزد بسیار زیاد است، افزود: به دلیل گرمای هوا و شیوع کرونا مصرف بیش از حد آب در استان را شاهد هستیم.
مدیرعامل آب منطقهای استان یزد خاطرنشان کرد: به طور متوسط نزدیک به ۳۲ درصد و در بعضی روزها تا ۴۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش مصرف آب شرب را شاهد هستیم.
جوادیانزاده با تاکید بر اینکه هر سال پیشبینیها نسبت به افزایش ۳ تا ۵ درصدی مصرف آب بوده است، گفت: این که یک دفعه این رقم افزایش مصرف آب را تجربه کنیم واقعا دور از انتظار بود و زیرساختهای تامین آب استان یزد تاب و توان تحمل این حجم افزایش را ندارد.
وی به مصرف آب در حوزه کشاورزی و صنعت در یزد اشاره کرد و عنوان کرد: سند سازگاری با کم آبی استان یزد تدوین شده که باید با تعامل همه دستگاهها و زیر نظر استاندار تصویب استانی و برای تصویب ملی به تهران ارسال شود.
مدیرعامل آب منطقهای استان یزد با تاکید بر اینکه این سند باید راهکارهای مدیریت مصرف آب برای صفر کردن کسری مخزن آب را ارائه کند افزود: استان یزد ششمین استان کشور به لحاظ حجم کسری مخزن است.
جوادیانزاده بیان کرد: در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰ میلیون متر مکعب کسری مخزن داریم و این به معنای آن است ذخایری که دهها هزار سال ذخیره شده در حال کاهش است.
وی میزان جبران این کسری توسط بارندگیهای امسال و سال گذشته را نزدیک به ۶۰ میلیون متر مکعب دانست و ابراز امیدواری کرد: که تدوین این سند و اجرای آن کسری مخزن را صفر کرده و علاوه بر اینکه نسل فعلی تحت فشار قرار نگیرد، برای نسلهای آینده هم آب باقی بماند.
بحث مدیریت مصرف انرژی در ادارات جدیتر رعایت شود
نماینده، ولی فقیه در استان در این دیدار با بیان اینکه بحث مدیریت مصرف انرژی در ادارات جدیتر رعایت شود، گفت: اصلاح الگوی مصرف در ایران نیازمند فرهنگ سازی است.
وی با اشاره به اینکه مصرف زیاد در کشور تنها مربوط به آب و برق و دیگر انرژیها نیست تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان، مدیریت مصرف در آب و برق و گاز و دیگر انرژی ها، بسیار قوی است.
نماینده، ولی فقیه در استان یزد بر ضرورت ارائه الگوی مناسب مصرف به جامعه تاکید کرد و افزود: متاسفانه امروزه در جامعه ما حتی در بحث خوراک هم مصرف بیش از حد داریم و پسماندهای غذایی ما بسیار زیاد است.
آیت الله ناصری یزدی با بیان اینکه در بحث مدیریت مصرف و صرفهجویی باید ابتدا به ادارات توجه کرد گفت: حجم بسیار زیادی از انرژی مصرفی به ویژه برق در ادارات مصرف میشود و با توجه به تعداد بالای کولرها و وسایل برقی و روشنایی ادارات، اگر مقداری صرفهجویی صورت گیرد، قطعا میزان مصرف برق کاهش محسوسی پیدا میکند.
وی با بیان اینکه برخی افراد واقعا در ادارات هیچ دلسوزی ندارند گفت: در اکثر ادارات در طول روز پرده پنجرهها کشیده میشود و برای تامین نور از لامپهای زیادی استفاده میکنند و یا اینکه از همان زمانی که وارد میشوند کولر را در پایینترین درجه ممکن روشن میکنند.
نماینده، ولی فقیه در استان یزد تغییر سبک معماری را یکی از عوامل دیگر در افزایش بسیار زیاد مصرف انرژی دانست و عنوان کرد: سبک معماری ایرانی اسلامی به گونهای بود که در طول روز هیچ نیازی به استفاده از لامپ نبود و تمام بخشهای خانه از نور کافی برخوردار بود.
آیت الله ناصری یزدی با اشاره به اینکه بازار قدیمی یزد با وجودی که در سالهای بسیار دور ساخته شده هیچ نیازی به انرژی برای سرمایش، گرمایش و روشنایی نداشت تصریح کرد: این در حالی است که الان پاساژهای به اصطلاح مدرنی ساخته میشود که در هر ساعت از شبانهروز که بخواهیم از آن استفاده کنیم، باید چند هزار لامپ در آن روشن کنیم تا بتوان از آن استفاده کرد.
امام جمعه یزد با بیان اینکه از افزایش بیرویه مصرف فست فودها و غذاهای آماده انتقاد کرد و گفت: مصرف زیاد و نادرست ما صرفا به بحث انرژی خلاصه نمیشود و حتی در این حوزه هم اشتباهات مصرفی بسیار زیادی داریم.
وی افزود: مصرف زیاد فستفودها سبب شده که خانوادهها هم به لحاظ سلامتی و هم به لحاظ مالی با مشکل زیادی مواجه شوند، اما در زمان شیوع کرونا، میزان مصرف این خوراکیها کاهش پیدا کرد و باید سعی کنیم با فرهنگسازی، این روند کاهشی را ادامه دهیم.