پخش زنده
امروز: -
کارشناس ارشد شرکت آب منطقهای یزد: روند شدید تخلیه آب از بخش کشاورزی در سالهای ۸۴ تا ۹۵ منجر به نابودی کل آبخوانهای استان در بازه زمانی ۱۹ تا ۴۰ سال آینده میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، جواد محجوبی در هشتاد و پنجمین نشست کانون تفکر آب دانشگاه یزد با محوریت بررسی برنامه سازگاری با کمآبی گفت: عدم جلب مشارکت فعال جوامع بهرهبردار در مدیریت منابع آب، کمبود منابع مالی جهت تکمیل طرحهای نیمهتمام، تنش آبی روستاهای استان به دلیل کمبود زیرساختهای تأمین انتقال و توزیع آب، آلودگی منابع آب زیرزمینی به دلیل رشد فعالیتهای صنعتی و شهرنشینی ازجمله مهمترین چالشهای موجود در تأمین آب موردنیاز است که منجر به تشکیل کارگروه ملی آب و تصویب سند ۵ ساله سازگاری با کمآبی ۳۰ استان کشور شد.
وی روند تخلیه آب از بخش کشاورزی بین سالهای ۸۴ تا ۹۵ را بسیار شدید دانست و ادامه این روند در سالهای آتی را منجر به نابودی کل آبخوانهای استان در بازه زمانی ۱۹ تا ۴۰ سال آینده عنوان کرد که مهمترین فعالیت صورت گرفته در این زمینه، تدوین برنامه سازگاری با کمآبی استان ظرف مدت ۵ سال طی دو مرحله شامل گام تعادل و احیاء آبخوان است.
کارشناس ارشد شرکت آب منطقه ای، ضمن تشریح اجزای سند سازگاری با کمآبی استان، چشمانداز این صنعت را تأمین آب مطلوب و پایدار برای کلیه ذینفعان معرفی کرد و اهداف این صنعت را ناظر بر صرفهجویی در بخشهای مختلف مصرفی آب ازجمله کشاورزی، صنعت، شرب و بهداشت دانست.
محجوبی گفت : تحقق کامل اهداف برنامه سازگاری به دلیل تنش شدید آبی بخش کشاورزی استان در دو مرحله پیشبینیشده است که فاز اول این سند تا سال ۱۴۰۵ و فاز دوم تا سال ۱۴۱۱ به طول خواهد انجامید و راهبرد موردنظر برای تحقق این سند در بخش کشاورزی، مدیریت و مدارا، در بخش صنعت و معدن، تسهیل تنفس و تشویق، در بخش شرب و بهداشت مدیریت مصرف سازهای و غیر سازهای و در بخش عمومی شامل اطلاعرسانی، فرهنگسازی و الگوسازی است.
وی همچنین عدم احیا و جبران افت تجمعی سفرههای آب زیرزمینی را در کنار دست دادن حدود ۳۰ درصد از منابع محلی آب شرب از جمله تهدیدات عدم تحقق سناریوهای محتمل در افق ۱۴۰۵ دانست که با سیاست کاهش مصرف بهصورت پلکانی، قابلکنترل خواهد بود.
کارشناس ارشد شرکت آب منطقهای یزد با اشاره به نحوه پیادهسازی سیاست کاهش مصرف در بخشهای مختلف، از تغذیه مصنوعی به میزان ۳۰ میلیون مترمکعب در سال بهمنظور جبران افت سالیانه مخازن آب زیرزمینی تا افق ۱۴۰۵ خبر داد و پیشنهادهای موجود در حوزه سازگاری با کمآبی استان را شامل تدوین استاندارد میزان مصرف بهینه آب، تخصیص حداقل ۵۰ درصد از یارانه برق مصرفی کشاورزی جهت تجهیز مشترکین خانگی به لوازم کاهنده مصرف و یکپارچهسازی اجرای روشهای نوین آبیاری عنوان کرد.