پیامدهای اقتصادی کرونا
نابودی ۶۳ درصدی مشاغل حوزه گردشگری آسیا – اقیانوسیه
بیش از ۶۳ درصد مشاغل صنعت گردشگری در کشورهای آسیا - اقیانوسیه در مقایسه با دیگر کشورهای دنیا به علت بحران کرونا از بین رفت.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، از کوالالامپور، به علت رکود سنگین حاکم بر صنعت گردشگری در منطقه آسیا- پاسفیک دیگر صنایع و کسب و کارهای ریز و درشت وابسته به آن نظیر خطوط حمل و نقل هوایی، زمینی، دریایی، هتل ها، رستوران ها، بازارها، اماکن تاریخی و فرهنگی، موزه ها، مراکز تفریحی، سینماها و دیگر جاذبههای گردشگری نیز دستخوش آسیبهای جدی مالی و اقتصادی شده اند.
صنعتی که بر اساس پیش بینی و برنامه ریزی قبلی دولت مالزی قرار بود، در سال جاری میلادی (۲۰۲۰) به عنوان سال هدف گردشگری این کشور، بیش از ۳۰ میلیون گردشگر خارجی را با ایجاد ۳/۵ میلیون شغل و برآورد درآمد ۲۰ میلیارد یورو، عاید مالزی کند؛ اما با آمدن میهمان ناخواندهای به نام ویروس کرونا نه تنها محقق نشد بلکه موجب کاهش ۶ درصدی رشد ناخالص ملی این کشور هم شد. بحرانی که مثلث گردشگری مالزی، اندونزی و تایلند و در سطحی وسیعتر همه کشورهای حوزه آسیا- اقیانوسیه را در بر گرفته است.
صنعتی که موجب تعطیلی حوزه حمل و نقل بویژه در بخش هوایی با زیانهای شدید مالی شده است، به طوری که وزیر راه و ترابری مالزی از ادغام هواپیمایی ملی این کشور با شرکتهای هواپیمایی ارزان قیمت آسیا برای نجات صنعت هواپیمائی مالزی خبر داده است.
رکودی که به گفته نانسی شکری، وزیر گردشگری مالزی همه کشورهای این منطقه را بر آن داشته است تا برای برون رفت از آن و احیاء دوباره صنعت گردشگری در قالب همکاریهای بزرگ منطقهای مشارکت کنند. موضوعی که وزیر گردشگری مالزی حالا از تدوین مراحل عملیاتی و استاندارد ما بین کشورهای حوزه آسیا - اقیانوسیه با هدف تسهیل سفرها همراه با رعایت اصول بهداشتی برای رونق دوباره گردشگری و راه اندازی کسب و کارهای ریز و درشت مربوط به این صنعت، خبر داده است.