جلسه شورای شهر تهران
تخریب ملک جماران، نمونه موفق در کمیسیون ماده ۱۰۰
رئیس شورای شهر تهران: اگر با تمام پروندههای کمیسیون ماده ۱۰۰ همانند نهاد ریاست جمهوری برخورد شود در شهر تخلفی نخواهیم داشت.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران گفت: جلسه هم اندیشی در مورد همدلی، انسجام و تعامل با مجمع نمایندگان تهران با هدف حل مشکلات پایتخت برگزار شد.
وی درباره زمان دیدار با رئیس مجلس گفت: دیدار روسای شورا و مجلس یک امر طبیعی است و قطعا به موقع انجام خواهد شد.
هاشمی با اشاره به آرای صادره در کمیسیون ماده ۱۰۰ نیز گفت: مشکل اصلی در پروندههای ارسال شده به کمیسیون ماده ۱۰۰ موضوع تخریب است، چرا که اجرای این حکم با مشکلاتی روبرو است و به این ترتیب پروندههای بسیار کمی هستند که با حکم تخریب اجرایی میشوند.
هاشمی درباره ملک نهاد ریاست جمهوری در محله جماران نیز گفت: اگر با تمام پروندههای کمیسیون ماده ۱۰۰ همانند نهاد ریاست جمهوری برخورد شود در شهر تخلفی نخواهیم داشت.
هاشمی، در جمع خبرنگاران
بررسی مالها و گودهای رها شده
مسائل منطقه ۲، پادگان ۰۶ و حریم آثار هنری، از مهمترین موضوعاتی بود که نمایندگان شهروندان در دویست و بیست و دومین جلسه پارلمان شهری بررسی کردند.
محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به جزئیات جلسه روز سه شنبه گفت: در جلسه امروز شورایاریهای منطقه ۲ به همراه شهردار این منطقه حضور یافتند و گزارش کاملی از چالشها و توانمندیهای فرهنگی و اجتماعی این منطقه را ارائه دادند.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: همچنین طرح حریم آثار هنری نیز مورد بررسی قرار گرفت.
وی در پاسخ به سوالی درباره حاشیههای پادگان ۰۶ تصریح کرد: براساس قانون خروج پادگانها از شهر، باید این اراضی بر اساس قیمت تعیین شده خریداری شوند و کاربری آنان نیز بر اساس طرح جامع و تفصیلی مشخص است، برخی که اطلاعاتی ندارند سخنانی ارائه میکنند که سوء تفاهم ایجاد میکند.
هاشمی در ادامه در خصوص اظهارات دبیر شورایاری منطقه ۲ مبنی بر تعداد بالای گودهای رها شده و تعدد مالهای (مجتمعهای بزرگ تجاری) ساخته شده در این منطقه گفت: پروانه ساخت این مالها در دوره گذشته مدیریت شهری صادر شده است که برخی از آنها ساخت و سازها به علت اختلافات شرکا یا مسائل اقتصادی متوقف مانده است، شهرداری در برخی مواقع این گودها را با خاک، پر و گمان میکند که اینگونه ایمن سازی میشود، اما ایمنی سازی به این روش در طول زمان باعث رانش زمین و افزایش خطر جانی خواهد شد در حالی که این گودها باید تا سطح صفر ساخته شود.
هاشمی درباره پرسش دیگری مبنی واریز ۱۵ میلیارد تومان از اوراق مشارکت مترو که از تیرماه سال گذشته به میزان ۹۱۰ میلیارد تومان به دلیل عدم تضامین نزد یک بانک متوقف بود، گفت: یکی از مشکلات اساسی شهرداری تهران این است که به دلیل بدهیهای بالای بانکی امکان گرفتن وام ندارد که دولت برای حل این مشکل، مجوز صدور اوراق مشارکت را داده است.
وی ادامه داد: سال گذشته اوراق مشارکت برای توسعه مترو فروخته شد، اما تضامین شهرداری مورد اختلاف بود، متاسفانه این چالش به سطح رسانه کشید و موضوع حیثیتی شد و تا آنجا که اطلاع دارم شهرداری در این خصوص به قوه قضاییه شکایت کرده است.
هاشمی در خصوص ساختوسازهای نهاد ریاست جمهوری در جماران گفت: شهرداری میتوانست در این رابطه بهتر عمل کند و عجله در تخریب باعث ایجاد سوء تفاهماتی شد.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: هفتاد هزار پرونده کمیسیون ماده ۱۰۰ که چهل درصد آن مربوط به تخریب است، اجرایی نشده است و این کار اگرچه قانونی بود، میتوانست با تدبیر بهتری عمل شود به ویژه آن که حناچی خود عضو هیات دولت است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: این ملک شخصی نبوده و به نهاد ریاست جمهوری تعلق داشت و قرار بود به دفتر نهاد ریاست جمهوری تبدیل شود، سالها پیشتر رییس جمهور وقت تا زمانی که آپارتمانشان ساخته شود، در آن سکونت داشت؛ به نظر من در این رابطه به روحانی ظلم شد.
هاشمی در ادامه به دستگیری یکی از کارشناسان یکی از کمیسیونهای شورا گفت: این کارشناس از کارشناسان ساعتی شورا بود که حتی قراردادش در سال جدید تمدید نشده است و سابقه چندانی در شورا نداشت، موضوع آن را پیگیری نکردم.
هاشمی، رئیس شورای شهر تهران
پیشگیری از تخلفات بجای مچ گیری
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران در جلسه روز سه شنبه -۳ تیر -گفت: در هفته قوه قضاییه و آستانه سالروز فاجعه هفتم تیر و شهادت شهید بهشتی و یاران حزب جمهوری قرار داریم، تصمیم امام خمینی برای انتصاب شهید بهشتی که یک روحانی روشنفکر و آزاد اندیش، مجتهد و عالم دینی اخلاق گرا و نظریه پرداز نظام جمهوری اسلامی محسوب می شد بعنوان رئیس دیوان عالی کشور و بالاترین مقام قضایی، دامنه استانداردها وانتظارات جامعه از دستگاه قضایی را مشخص می کند.
وی ادامه داد: دستگاه قضایی مهمترین رکن اعتمادساز در جامعه نسبت به حاکمیت است و اگر نتواند وظایف خود را بدرستی انجام دهد، اعتماد عمومی آسیب جدی می بیند.
رئیس شورای شهر تهران ادامه داد: نظارت در کشورهای توسعه یافته و همچنین آموزه های دینی بر پیشگیری بجای مچ گیری تمرکز دارد و با شفاف سازی، کاهش تاثیر سلایق و نظرهای شخصی در سیستم و تقدم قانون بر منافع فردی و گروهی، ارتکاب جرم و سوء استفاده از قدرت را کاهش می دهد.
هاشمی گفت: مچ گیری گذشته گرا و جزئی نگر است در حالیکه پیشگیری، آینده گرا و جامع و کلی نگر است و در یک سیستم پیشگیری مناسب می تواند با تخلفات استثنایی رخ داده نیز برخورد کرد نه اینکه وقوع تخلف به قاعده تبدیل شود.
وی ادامه داد: نظارت بر تخلفات در سطح مدیریت شهری نیز باید بر پیشگیری استوار باشد نه آنکه منافع شهروندان در تخلف و سپس پرداخت جریمه و مجازات تامین شود و موجب انباشت دهها هزار پرونده در شعب کمیسیون ماده صد و بخشهای مختلف شهرسازی یا دیگر بخشهای مدیریت شهری باشد.
هاشمی بیان کرد: ضمن آرزوی موفقیت برای مسئولان قضایی، امیدواریم بتوانیم با اجرای استانداردهای کیفی در نظارت بر مسئولان و اجرای قوانین، نرخ وقوع جرم و میزان سوء استفاده از قدرت را کاهش دهیم.
هاشمی گفت: در راستای صیانت از حقوق عامه، مدیریت شهری بخصوص شورای شهر پنجم اقدامات موثری در شفافیت، حفظ محیط زیست و صیانت از باغات و همچنین کاهش رانت و تخلف از طریق سیستماتیک کردن فرایند انجام داده است که می تواند در دیگر حوزه ها نیز این تجارب استفاده شود.
مسجد جامعی، عضو کمیسیون اجتماعی فرهنگی شورای شهر
۵ مال بدون مجوز و ۳۵ گود رها شده در منطقه ۲ وجود دارد
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران از بی توجهی به موضوع گودها و مال ها در منطقه ۲ انتقاد کرد و گفت : ۵ مال بدون مجوز و ۳۵ گود رها شده در منطقه ۲ وجود دارد.
احمد مسجد جامعی، عضو کمیسیون اجتماعی فرهنگی شورای شهر تهران در تذکری بعد از ارائه گزارش حامد حسینی، رابط منطقه ۲ گفت: ۵۵ مال تجاری در این منطقه وجود دارد که در آخرین آماری که بنده گرفته ام ۵۰ مجوز صادر شده است.
مسجد جامعی افزود: نام منطقه ۲ را باید منطقه مال ها و گودها بگذاریم و باید به این موضوع رسیدگی شود. تعداد گودهای رها شده در این منطقه ۳۵ گود بود که وضع دشواری ایجاد کرده است.
وی همچنین بیان کرد: اسکان غیر رسمی در محلات این منطقه نیز در همه سال های گذشته حذف نشده است و باید به آن رسیدگی شود.
موضوع دیگری که مسجد جامعی درباره آن تذکر داد، موضوع حفظ وضعیت آب و هوایی و ویژگی های مناطقی مانند فرحزاد بود.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت که بارها تاکید کرده است شکل این روددره ها باید حفظ شود و از شورایاری ها خواست که به این ویژگی ها توجه کنند.
سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری
رویکرد حبس املاک برای اجرای طرحهای شهری، منسوخ شده است
محمد سالاری بر اجرایی شدن طرحهای موضعی کن و فرحزاد با رویکرد مشارکتی تاکید کرد و حبس یا فریز املاک برای اجرای طرحهای شهری را منسوخ شده دانست.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در جلسه امروز شورا پس از گزارش شورایاری منطقه ۲ با اشاره به مساله کد نوسازی شهرکهای منطقه گفت: بعضا شهرکهایی با چندین بلوک و با کاربری مسکونی همه یک کد نوسازی دارند، من این موضوع را از دوره چهارم شورا در خصوص تعاونیهای هفتگانه و شهرکهای دیگر پیگیری میکردم و شهرداری تهران قول داد که این مشکل را رفع کند که البته برای تعدادی انجام شد، اما هنوز هم شهرکهای دیگر با این مسئله مواجه هستند.
وی ادامه داد: در هر شهرک چندین بلوک وجود دارد و هرکدام باید بتوانند بصورت جداگانه پایان کار دریافت کنند.
سالاری با اشاره به طرح موضعی فرحزاد اظهار داشت: این طرح و طرح موضعی کن که در کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی شهرسازی و معماری به تصویب رسید و ابلاغ شد که از دستاوردهای مهم شورای پنجم شهر تهران است، تملک زیادی برای اجرای طرح موضعی فرحزاد انجام شده بود، اما بخشی از این تملکهای باقی مانده است که اگر انجام نشود این طرح مجددا مغفول میماند و به نتیجه نمیرسد در حالیکه این طرح دارای مطالعات بسیار قوی است لذا ضرورت دارد شهردار منطقه این موضوع را بصورت جدی پیگیری کنند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر در خصوص املاک فاقد سند مالکیت منطقه نیز بیان کرد: شهردار منطقه باید طی جلسات تعاملی با سازمان ثبت اسناد نسبت به رفع این مساله اقدام کنند.
سالاری با اشاره به مشکلات دره حسنک گفت: این موضوع در جلسه گذشته کمیسیون ماده ۵ مطرح شد و من از شهردار تهران خواستم با توجه به اینکه رویکرد حبس کردن و تملک املاک دیگر منسوخ شده است. در طرحهای کن و فرحزاد مشاهده کردیم که با توجه به کمبود منابع درآمدی، تملک، امکانپذیر نیست و به همین دلیل برخی باغات این مناطق نیز از بین رفت، در نتیجه شورای عالی شهرسازی و معماری، شورای شهر و شهرداری و سایر نهادها به این نتیجه رسیدند که این طرحها باید با رویکرد مشارکتی انجام شود یعنی با مشارکت ذینفعان و حفظ درختان و باغات و مبتنی بر قاعده برد- برد باشد.
وی با اشاره به مطرح شدن تغییر کاربری برخی باغات از جمله باغ برره در طرح جدید گفت: شورای پنجم همچنان بر موضع خود ایستاده است که این باغها حفظ شوند و اکنون هم هیچ پروانهای صادر نشده و حقوق مکتسبهای نیز ایجاد نشده است و بارگذاریها باید مطابق دستورالعمل ماده ۱۴ قانون زمین شهری انجام شود.
صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت
ضرورت جلوگیری از ساخت و ساز در دره حسنک، فرحزاد و باغات طرشت
خانم زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران بعد از گزارش شورایار شهرداری منطقه ۲ ضمن تشکر از تلاشهای شورایاران و مدیریت شهرداری منطقه گفت؛ باید هرچه سریعتر دره حسنک تعیین تکلیف شود. در آن محدوده بارگذاری انجام شده، اما متاسفانه عرصههای فضای سبز تصویبی آن آزاد نشده است؛ بنابراین آزاد سازی فضای سبز در دره حسنک، باید در دستور کار قرار گیرد.
وی همچنین بر جلوگیری از ساخت وساز غیر مجاز در دره فرحرزاد و باغات طرشت تاکید کرد.
نژادبهرام، عضو هیئت رئیسه شورای شهر
تذکر عضو شورای شهر در خصوص تغییر کاربری ۷۰ هکتار از اراضی قلعه مرغی
زهرا نژادبهرام عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در جلسه شورای شهر گفت: روزهای اخیر اخباری مبنی بر تلاش یکی از نهادها در زمینه اخذ سند برای ۷۰ هکتار از محدوده اراضی قلعه مرغی واصل شد که بر اساس پیگیریهای صورت گرفته از کانالهای مختلف، اصالت موضوع بر اینجانب اثبات شد لذا از همین تریبون نگرانی جدی خود را مبنی بر بدل شدن این موضوع به چالشی بزرگ برای مدیریت شهری و پایتخت نشینان در سالهای نه چندان دور (در صورت بی توجهی) اعلام مینمایم.
وی گفت: در شرایطی که کل اراضی این محدوده بر اساس مصوبه سال ۶۷ هیات وزیران باید به فضای سبز، اماکن ورزشی و پارک تبدیل میشد، اما این اتفاق رخ نداد و طی سالهای گذشته نیز ۶ مطالعه مفصل برای اجرای طرح یکپارچه با محوریت فضای سبز و در جایگاه ریه تنفسگاهی محدوده جنوب پایتخت برای این اراضی تهیه شد که هیچ کدام به سر انجام نرسید.
از شهردار تهران انتظار میرود در دفاع از حقوق شهر و شهروندان و اهتمام به اجرای دقیق بیانات مقام معظم رهبری در خصوص تبدیل کل اراضی مذکور که در طرح تفصیلی ملاک عمل تهران نیز در زیر پهنه G۱۱۱ (پارکهای ویژه) قرار گرفته، به فضای سبز و باز اقدامات لازم را به عمل آورد.
نژاد بهرام خاطر افزود: متاسفانه علیرغم پیگیری کمیته شهرسازی و کمیسیون شهرسازی و معماری برای تهیه طرحی با رویکرد یکپارچه، شهرداری تهران پیشنهاد برگزاری مسابقه ایده مفهومی برای اراضی مذکور را مطرح نموده که با توجه به حساسیت شرایط کنونی و وجود نگرانی بابت تکه تکه شدن اراضی و پیدا شدن مدعیانی برای دریافت جواز ساخت و ساز و همچنین وجود مطالعات متعدد و مکرر در این زمینه، منطقی به نظر نمیرسد.
فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران
لزوم تسریع در ارائه گزارش پروژه های کوچک مقیاس محلات به شورا
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران پس از گزارش دبیر شورایاری منطقه ۲ در صحن علنی شورا گفت: فهرست ابرچالشهای منطقه ۲ و چالشهای ۲۲ محله این منطقه با نظر شورایاران به تفکیک تعیین شده است.
وی افزود: شورای شهر در بودجه سال ۹۹ مصوب کرد که برای حل مشکلات محلات، پروژههای کوچک مقیاس محلی تعریف شود که این اقدام جزء دستاوردهای شورای پنجم است تا برای اولین بار تمرکز بر حل مشکلات با تعریف پروژههای کوچک مقیاس داشته باشد.
عضو شورای شهر تهران بیان کرد: بنا بود تا آخر خرداد ماه امسال فهرست پروژههای کوچک مقیاس تعریف شود و این فهرست باید به امضای شورایاران محلات برسد و به شورا شهر ارائه شود.
وی ادامه داد: برخی مناطق این کار را انجام داده، اما متاسفانه در منطقه ۲ هنوز فهرست پروژههای کوچک مقیاس به دست ما نرسیده است؛ پروژههایی که باید تا پایان امسال به بهره برداری برسد.
فراهانی در پایان گفت: اگر پروژههای سرمایه گذاری با مشارکت مردم تعریف شود دغدغه مالی هم نخواهیم داشت و خواهش من از شهردار منطقه ۲ این است که هر چه سریعتر فهرست پروژههای کوچک مقیاس را به دست ما برساند.