آئین امضای تفاهم نامه میان شهرداری و شرکت آب و فاضلاب تهران
بررسی جریمه خروج از طرح ترافیک بعد از ساعت ۱۴
شهردار تهران: پس از بررسی جریمه خروج از طرح ترافیک بعد از ساعت ۱۴ هزینه کسر شده از شهروندان باز میگردد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ پیروز حناچی در حاشیه آئین مبادله تفاهم نامه ساخت تصفیه خانه فاضلاب خرگوش دره منطقه ۲۲ میان شهرداری تهران و شرکت آب و فاضلاب استان تهران، در پاسخ به سوالی در خصوص اجرای طرح ترافیک ظرف ۳ هفته گذشته و افزایش مسافران در بخش حمل و نقل عمومی گفت: در حال حاضر در اتوبوس و مترو زیر ۵۰ درصد از ظرفیت خود را استفاده میکنیم و در مورد طرح و ترافیک نیز ساعت آن به گونهای تنظیم شده است که اگر افراد بخواهند از ماشینهای شخصی خود استفاده کنند امکان پذیر باشد.
وی افزود: در حال حاضر استفاده شدید در مترو نداریم البته ممکن است با بازگشایی مدارس و دانشگاهها این اتفاق بیفتد، ولی در حال حاضر بیش از ۹۵ درصد مردم در خصوص استفاده از ماسک و شیوه نامههای بهداشتی موارد را رعایت میکنند، ولی در مناطق جنوبی یک مقدار این رعایتها ضعیفتر بود که پیگیری خواهیم کردو حال حاضر ماسک در همه ایستگاههای مترو عرضه میشود.
وی ادامه داد: البته در مورد اتوبوس شرایط متفاوت است. نیاز است که شهروندان در این حوزه همکاری بیشتری داشته باشند.
شهردار تهران در خصوص میزان افزایش و یا کاهش ترافیک ناشی از اجرای طرح ترافیک نیز گفت: آمار جدید را نگرفتم، اما میزان سفرهای غیر ضروری تا پیش از اجرای این طرح تاحدود ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده بود.
حناچی درباره دریافت جریمه برای خروج از طرح ترافیک بعد از ساعت ۱۴ اظهار کرد: دیروز این خبر را دریافت کردم، قطعا موضوع بررسی خواهد شد و اگر این گونه باشد این موارد حذف خواهد شد.
وی در مورد جریمه عابرین پیاده و وجود زیر ساختهای لازم نیز گفت: این موضوع در شورای ترافیک تهران هنوز مطرح و بحثی نشده است.
حناچی در ادامه افزود: فاضلاب تهران مقرر بود به بخشهای جنوبی هدایت و در آنجا جمع آوری و تصفیه شود که در عمل این کار با دشواریهای بسیاری روبرو بود لذا تصفیه خانههای محلی جایگزین این موضوع شده که این مهم نیز جز با همکاری شهرداری تهران محقق نخواهد شد.
تاکید شهردار تهران بر مدیریت مصرف بهینه و بازچرخانی آب و توسعه شبکه فاضلاب
شهردار تهران با بیان اینکه مصرف آب در پایتخت یک میلیارد مترمکعب است، گفت: تهران حدود ۶۰۰ قنات داشته است که درست استفاده نکردیم و امروز ۱۶۰ قنات قابل استفاده است.
پیروز حناچی گفت: ایده اولیه این بود که فاضلاب تهران در جنوب شهر جمع و برای کشاورزی استفاده شود. اما این ایده محقق شدنی نبود و از همین رو ایده ایجاد تصفیه خانههای محلی جایگزین این ایده و مقرر شد مدیریت شهری با آب و فاضلاب همکاری کند.
وی با اشاره به اینکه نگاه زیست محیطی مدیریت پنجم شهری در همه ابعاد شهر به خصوص در موضوع آب و فاضلاب قابل دیدن است، اظهار امیدواری کرد بازچرخانی آب و استفاده مجدد آن هم موفق شود.
آقای حناچی با اشاره به اینکه در تهران در سال حدود یک میلیارد متر مکعب آب مصرف و حدود ۲۴۰ میلیون متر مکعب آن از ارتفاعات البرز برداشت میشود، گفت: البته این حجم آب هم به درستی مورد استفاده قرار نمیگیرد.
شهردار تهران با اشاره به اینکه رود کن در غرب تهران به دلیل اینکه بخشی از آن آغشته به فاضلاب است و بوی نامطبوع متصاعد میکند، اظهار امیدواری کرد با پیگیری آب و فاضلاب و احیای شبکه قنوات شاهد کاهش خطرات ناشی از سیل و آب گرفتگی باشیم.
شهردار تهران در خصوص جمع آوری آبهای سطحی گفت: باید پایشهای محیط زیستی هم در حوزه آبهای سطحی انجام دهیم تا سلامت و بهداشت شهروندان هم مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: در حقیقت در اولویت برنامههای شورا و شهرداری تهران نیز کمک برای احداث تصفیه خانههای محلی اهمیت ویژهای دارد. نگاه زیست محیطی شورا در همه حوزهها به صورت محسوس دیده میشود که یکی از این حوزهها موضوع آب و بازچرخانی آن است. به این ترتیب سیاستها را به گونهای اجرا میکنیم که کمک کنیم با چند بار بازچرخانی آب این نعمت مجددا مورد استفاده قرار گیرد.
وی ادامه داد: توسعه کالبدی در تهران متوقف نشده و این به معنای افزایش مصرف آب است که باید با برنامه ریزی مناسب در جهت تامین آب مورد نیاز گام برداریم. امیدواریم به سمت بازچرخانی آب حرکت کنیم.
شهردار تهران تصریح کرد: رودخانه عظیم در غرب تهران به نام کن وجود دارد که وقتی از محدوده تهران خارج میشود دبی آن به اندازه یک رودخانه خروشان است که البته با فاضلاب نیز همراه میشود و در فشافویه به اوج خود میرسد. شاید یکی از علل بوی نامطبوع در آن محدوده همین موضوع باشد.
حناچی افزود: ساخت و سازهای بی رویه در سنوات گذشته بسیاری شبکههای آب تهران را دچار اخلال کرده وقتی که مسیر آب مسدود میشود به صورت طبیعی آب مسیر خود را باز میکند. امیدواریم با پیگیری شبکه قناتهای تهران حوادث ناشی از آب را به حداقل برسانیم. البته در بارشهای شدید اخیر سیل و آب گرفتگی نمیبینیم که این موضوع ناشی از اجرای طرح ساماندهی آبهای سطحی است.
حناچی با اشاره بر لزوم بازچرخانی آب و کم کردن میزان برداشت از آبهای زیرزمینی گفت: تصفیه خانه منطقه ۲۲ یکی از ۵ منطقهای است که موضوع بهره گیری از پساب در آن پیش بینی شده و برای سایر مناطق نیز تصفیه خانههای محلی در نظر گرفته شده است. امیدواریم قدم بعدی بازچرخانی آب باشد که جزء برنامههای وزارت نیرو است و قطعا شهرداری در این مسیر کمک خواهد کرد.
هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران
کاهش مصرف آب، اولویت اول ماست
محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران در مراسم امضای تفاهم میان شهرداری تهران و شرکت و آب و فاضلاب گفت: اهمیت آب، از برق و گاز هم بالاتر است و برای شروع هر کاری باید ابتدا به موضوع آب توجه شود.
وی ادامه داد: در استان تهران از سد طالقان، امیرکبیر، لار، ماملو و لتیان به عنوان پنج مخزن آبی شهر استفاده میکنیم.
هاشمی با اشاره به اینکه اولویت اول ما، کاهش مصرف آب به خصوص کاهش مصرف آب در حوزه آبیاری فضای سبز است، افزود: البته میتوان از آبیاری تحت فشار استفاده کرد و با توجه به اینکه شهردار منطقه ۲۲ میگوید به ۵۰ میلیون مترمکعب آب نیاز دارد، اگر از آبیاری تحت فشار استفاده شود این عدد به ۲۵ میلیون مترمکعب کاهش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: به خاطر بدهکاری و ندادن پول آب شرکت آب و فاضلاب، آب پارک چیتگر را قطع کرده بودند در حالی که ما وقتی جمع و تفریق کردیم دیدیم اگر نصف آن هزینه را برای آبیاری تحت فشار مصرف میکردیم به صرفهتر بود.
هاشمی با اشاره به اینکه موضوع پس از مصرف، توزیع مناسب است، گفت: شرکت آب و فاضلاب هم باید آب مناسب توزیع کند و هم باید فاضلاب و پساب را کنترل کند.
وی افزود: همان قدری که موضوع مترو برای ما اهمیت داشته است موضوع شبکه فاضلاب و تصفیه خانهها هم اهمیت ویژهای داشته است.
رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه تفاهم نامه خوبی میان آب و فاضلاب در این خصوص بسته شده است، گفت: کاش مدت ۲۵ ساله برای استفاده رایگان از پساب را مادام العمر میکردید، زیرا من نگرانم ۲۵ سال بعد یک باره پول زیادی برای پساب بپردازیم، چون معلوم نیست پس از ۲۵ سال استفاده رایگان از پساب چقدر پول به آب و فاضلاب بپردازیم و باید مراقب باشیم ۲۵ سال دیگر برای مردم آن زمان تهران ایجاد نگرانی نشود.
هاشمی تاکید کرد: تصمیم گرفته شده تصفیه خانههای کوچک مقیاس ساخته شود و همین حالا تفاهم نامه اش را با همه مناطق منعقد کنید.
وی خاطرنشان کرد: از شرکت برق و گاز شهر تهران درخواست میکنیم تا در حوزه موضوع تاب آوری شهر تهران به مساله برق و گاز اضطراری بپردازند.
بختیاری، رئیس شرکت آب و فاضلاب شهر تهران
شکایت آب و فاضلاب دیگر به دادگاه ارجاع داده نمیشود
محمدرضا بختیاری رئیس شرکت آب و فاضلاب شهر تهران نیز در ادامه این جلسه گفت: تمامی مسائل آب و فاضلاب و شهرداری تهران تا امروز حل شده است، در حالی که پیش از این برخی از این موارد در دادگاهها حل و فصل میشد.
وی افزود: یکی از مواد این تفاهم نامه این است که دیگر برای هیچ مشکلی در دادگاهها شکایتی مطرح نشود و در یک کمیته این مشکلات مطرح و حل شود. در خصوص پساب هم به نظر مشترکی رسیده ایم، زیرا موضوع آبهای زیر زمینی همواره دغدغه مسئولان بوده است.
وی افزود: این روزها ۸۵۰ میلیون متر مربع آب از حوزههای زیرزمینی برداشت میکنیم و با اجرای طرح فاضلاب دیگر این آب به زیر زمین تزریق نمیشود.
نوذرپور، شهردار منطقه ۲۲
نیاز آبی منطقه ۲۲ بیش از ۳۴ میلیون مترمکعب است
شهردار منطقه ۲۲ گفت: نیاز آبی ما ۳۴ میلیون مترمکعب است در حالی که ۲۲ میلیون مترمکعب آب داریم.
علی نوذرپور در مراسم امضای تفاهم نامه میان شهرداری تهران و شرکت آب و فاضلاب شهر تهران با یادآوری این که توسعه تصفیه خانه فاضلاب در منطقه ۲۲ از سال ۹۰ مورد توجه بوده است، گفت: این طرح برای اجرا مشکلاتی داشت تا اینکه در سال ۹۵ مصوبه دیگری در این خصوص در شورای شهر تهیه شد.
شهردار منطقه ۲۲ گفت: در سند آسیب شناسی فضای سبز سراسر کشور هم موضوع فاضلاب مورد توجه قرار گرفت و مقرر شد فاضلاب خام در اختیار شهرداریها قرار گیرد، هم دولت و هم مدیریت شهری نگران مصرف درست منابع آبی هستند و ضرورت داشتن فضای سبز برای شهروندان بر کسی پوشیده نیست.
نوذرپور افزود: ما در منطقه خودمان سه هزار هکتار فضای سبز داریم که سرانه آن حدود ۱۴۴ متر مربع است در حالی که در کل شهر تهران متوسط سرانه فضای سبز ۱۶ متر است. البته اعتقاد ما این است که این ۱۴۴ متر مربع برای کل شهروندان است و از این رو باید برای آبیاری آن فکر ویژهای داشت و نمیتوان آن را رها کرد.
وی تصریح کرد: نیمی از این ۳ هزار هکتار فضای سبز فضای سبز عمومی، متعلق به کل شهروندان است و در افق برنامه این عدد به ۳۲۵۰ هکتار خواهد رسید و نیاز آبی ما ۳۴ میلیون مترمکعب است در حالی که امروز ۲۲ میلیون مترمکعب آب بیشتر نداریم و نکته مهمتر این است که در افق برنامه هایمان به ۵۰ میلیون متر مکعب آب نیازمندیم و تامین این نیاز آبی تنها با استحصال از آبهای زیرسطحی محقق نمیشود و به همین دلیل نیازمند توجه به پساب و تصفیه فاضلاب هستیم.
یزدانی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران
پیگیری حل معضل فاضلاب منطقه ۲۲ به طور ویژه
معاون خدمات شهری شهرداری تهران گفت: حل معضل فاضلاب منطقه ۲۲ به طور ویژه پیگیری و بزودی زده میشود.
مجتبی یزدانی معاون خدمات شهری شهرداری تهران در مراسم امضای تفاهم میان شهرداری تهران و شرکت و آب و فاضلاب با یادآوری این نکته که از آغاز دهه ۹۰ ساخت تصفیه خانهها در شهر تهران مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در این خصوص تفاهم نامهای برای حل مشکلات میان شهرداری تهران و آب و فاضلاب نوشته شده بود.
یزدانی با اشاره به اینکه بحث ساخت تصفیه خانه در شهرداری منطقه ۲۲ به طور ویژه پیگیری میشود و جلسات متعددی به همین منظور تشکیل شد تا به نتیجه مطلوب برسیم، گفت: فرمانداری تهران برای ایجاد تفاهم میان آب و فاضلاب و شهرداری تهران علاقهمند است و به زودی کلنگ ساخت تصفیه خانه در این منطقه زده می شود و کارهای اجرایی آغاز خواهد شد.