به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ گاردین نوشت: مشاور امینت ملی سابق آمریکا از وجود یک سری تنشها و نقاط فشار بین آمریکا و انگلیس خبر داد.
این روزنامه انگلیسی در پایگاه اینترنتی خود و در گزارشی به قلم پاتریک وینتور افزود: براساس کتاب جان بولتون که اخیرا منتشر شده است، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، امید انگلیس را ناامید کرده بود که وی احتمالا در برابر هنگ کنگ موضع جدی تری اتخاذ خواهد کرد، ازجمله با امتناع از محکوم کردن قتل عام میدان تیان آن من.
کتاب جان بولتون درباره حوادث دوره فعالیت وی به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ است.
در یکی از بخشهای متعدد این کتاب که از ماهیت متزلزل روابط انگلیس با دولت ترامپ پرده بر میدارد، بولتون نوشته است، رئیس جمهور گفت ماجرای میدان تیان آن من مربوط به چند دهه پیش است و او نمیخواهد به خاطر این موضوع، دستیابی به یک توافق تجاری احتمالی با پکن را به خطر اندازد.
بولتون افشا کرد که وی در اواسط سال ۲۰۱۹ در حمایت از تظاهرات حامیان دموکراسی در هنگ کنگ یک کمپین رسانهای آغاز کرد و اینکه رئیس جمهور اطلاع یافته بود وسعت راهپیماییها در ۱۲ ژوئن بسیار زیاد بوده است.
اما ترامپ سپس افزود: من نمیخواهم درگیر این ماجرا شوم ... ما هم مشکلاتی در زمینه حقوق بشر داریم.
مشاور سابق امنیت ملی همچنین افشا کرد که در زمان سفر ترامپ به انگلیس در چهار ژوئن سال گذشته که مصادف با سی امین سالگرد حادثه میدان تیان آن من بود، وی از صدور بیانیه بزرگداشت از طرف کاخ سفید خودداری کرد.
بولتون نوشته است که استیو منوچین وزیر خزانه داری، در آن زمان به رئیس جمهور گفت نگران پیامدهای انتشار چنین بیانیهای بر مذاکرات تجاری با چین است.
ترامپ گفت که اصلا نمیخواهد بیانیهای صادر کند و اینکه این حادثه ۱۵ سال پیش روی داده است و چه کسی الان به آن فکر میکند. رئیس جمهور تاکید کرد در تلاش برای دستیابی به توافق با چین است و هیچ چیز دیگری نمیخواهد.
تضاد موضع گیری ترامپ در آن زمان با دفاع شدید وی از حقوق هنگ کنگ در حال حاضر، نشان دهنده آن است که چگونه رئیس جمهور تنها زمانی از متحدانش حمایت میکند که این حمایت با منافع اقتصادی و سیاسی آمریکا همسو باشد.
بولتون این موضوع را نیز افشا کرد که ترامپ بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، را هم رده شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، میداند.
بولتون از این موضوع نیز پرده برداشت که مذاکرات با انگلیس درباره واگذاری قراردادهای ۵ جی به شرکت چینی هوآوی بسیار پیچیده بود، هرچند دیدگاهها پس از نخست وزیری جانسون و تشکیل کابینه جدید کاملا تغییر کرد. البته حتی پس از آن هم مذاکرات دشوار بود، زیرا انگلیس در دوره طولانی وابستگی زیادی به هوآوی پیدا کرده بود.