همزمان با تشدید اعتراضات به نژادپرستی در آمریکا و اروپا
نمادهایی که پس از قرنها سقوط کردند
چهارمین هفته پس از شروع تظاهرات سراسری در اعتراض به قتل وحشیانه جورج فلوید، مرد سیاه پوست ۴۶ ساله در شهر مینیاپولیس آمریکا، مجسمهها و نمادهای نژادپرستی در اروپا و آمریکا به زیر کشیده شدند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، در چهارمین هفته پس از شروع تظاهرات سراسری در اعتراض قتل وحشیانه جورج فلوید، مرد سیاه پوست ۴۶ ساله در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا، مجسمهها و نمادهای نژادپرستی در اروپا و آمریکا به زیر کشیده شدند.
تظاهرکنندگان در بسیاری از شهرهای آمریکا و اروپا در هفتههای گذشته در اعتراض به نژادپرستی، مجسمههای مشاهیر را تخریب کردند.
برچیده شدن چند مجسمه چهرههای دوران برده داری آمریکا
با تشدید واکنشها به نژادپرستی آمریکایی، چند مجسمه چهرههای دوران برده داری آمریکا برچیده شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، قتل جرج فلوید مرد سیاهپوست کشته شده در آمریکا به دست افسران پلیس سفیدپوست در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا، سبب بروز واکنشهایی درباره تاریخ آمریکا در داخل این کشور شده است. چند روز پیش فرماندار ایالت ویرجینیا اعلام کرد قصد دارد مجسمههای یکی از فرماندهان ارتش آمریکا در دوران جنگ داخلی این کشور که موافق برده داری بود برچیده شود. البته دادگاهی محلی، به صورت موقت مانع از اجرای این برنامه در شهر ریچموند مرکز ایالت ویرجینیا شده است. اما در شهر جکسون ویل در ایالت فلوریدا، مجسمههای این فرماندهان ارتش آمریکا در گذشته، بدون هشدار و در نیمه شب برچیده شدند. یکی از این مجسمهها که برای ادای احترام به نظامیان کشته شده آن دوران بود از سال هزار و هشتصد و نود و نه در این منطقه بود.
سرنگون کردن مجسمه کریستوف کلمب در مینه سوتا
یکی از مجسمههای کریستوف کلومب در مقابل کنگره ایالت مینه سوتا به دست معترضان، از جمله فعالان آمریکایی بومی سرنگون شد. کریستوف کلمب مردم بومی را به بردگی میگرفت، مورد تجاوز قرار میداد، شکنجه میکرد و در نهایت میکشت.
چندین مجسمه دیگر کلمب نیز در مناطق دیگر آمریکا تخریب شدند.
خارج کردن مجسمه و نماد نژادپرستی در ایندیاناپولیس
یکی از مجسمههای شهر ایندیاناپولیس که به یادبود سربازان موتلفه نصب شده بود از شهر خارج شد.
در سال ۱۹۲۸، این مجسمه به این پارک آورده شده بود تا مقامات شهر بهتر آن را ببینند.
به آتش کشیدن پرچم آمریکا بر فراز مجمسه جورج واشنگتن در پورتلند
معترضان در پورتلند، پرچم آمریکا را بر فراز مجسمه جورج واشنگتن به آتش کشیدند و سپس مجسمه را سرنگون کردند.
پایین آوردن مجسمه جفرسون در پورتلند
معترضان در پورتلند مجسمه توماس جفرسون را سرنگون کردند.
تخریب دو نماد برده داری در کارولینای شمالی
معترضان در شهر رالی در ایالت کارولینای شمالی، دو مجسمه را که مربوط به شخصیتهای دوره برده داری در آمریکا هستند، واژگون کردند.
برچیدن مجسمه نمادهای نژادپرستی در کارولینای شمالی
در پی افزایش اعتراضات به نژادپرستی سیستماتیک در آمریکا مجسمه جوزف دنیل از نمادهای نژادپرستی در کارولینای شمالی برچیده شد.
به زیر کشیدن مجسمههای نماد برده داری در شهر سان فرانسیسکو آمریکا
برداشته شدن تصاویر ۴ نفر از روسای مجلس نمایندگان آمریکا از دیوارهای کنگره
به دستور نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تصاویر ۴ نفر از روسای پیشین مجلس این کشور که یادآور دوران برده داری بودند از روی دیوارهای کنگره برداشته شد.
پلوسی در این زمینه گفت:فردا یادآور روزی است که ما شاهد آزادی در کشور خود بودیم. من به همین علت به کارکنان مجلس دستور داده ام تصاویر ۴ نفر از روسای پیشین مجلس را که در دوران برده داری بوده اند، بردارند. ما این موضوع را تا زمان فهرست برداری از مجسمهها و تصاویر موجود نمیدانستیم تا اینکه فهمیدیم ۴ نفر از این افراد در دوران برده داری خدمت کرده اند.
وی افزود: آنها جایی در این معبد دموکراسی ندارند، زیرا تجسم کننده تعصب خشونت بار و نژادپرستی باشند.
تصاویری از سرنگونی مجسمه جفرسون دیویس
شبکه یورونیوز تصاویری از سرنگونی مجسمه جفرسون دیویس، رئیس جمهور ایالات کنفدرال آمریکا در منطقه ریچموند در ایالت ویرجینیا منتشر کرد. این مجسمه به این علت سرنگون شد که یادآور دوران تبعیض نژادی است.
معترضان مجسمه کریستوف کلمب را آتش زدند
در ادامه موج اعتراضات جنبش ضد بی عدالتی در آمریکا، تظاهرکنندگان خشمگین مجسمه کریستوف کلمب کاشف قاره آمریکا را پایین کشیدند و آن را آتش زدند.
سرنگونی و به آتش کشیده شدن مجسمه کریستوف کلمب در ریچموند
تظاهرکنندگان در شهر ریچموند ایالت ویرجینیا در آمریکا، مجسمه کریستوف کلمب در پارک این شهر را پایین کشیدند و آن را آتش زدند و سپس در دریاچه این پارک انداختند.
نمادهایی که پس از قرنها سقوط کردند
نمادهایی که پس از قرنها سقوط کردند
نمادهایی که پس از قرنها سقوط کردند
نمادهایی که پس از قرنها سقوط کردند
نمادهایی که پس از قرنها سقوط کردند
به زیرکشیدن مجسمه ژنرال دوران جنگهای داخلی در ریچموند
معترضان در آمریکا مجسمه یکی از ژنرالهای کنفدراسیونها در زمان جنگهای داخلی این کشور در ریچموند را به زیر کشیدند.
معترضان به نابرابریهای نژادی در آمریکا و خشونت علیه سیاه پوستان در این کشور در ادامه اعتراضهای خود، مجسمه ژنرال ویلیام کارتر ویکهام (Confederate Gen. Williams Carter Wickham) را که از جمله سرشناسترین ژنرالهای کنفدراسیونها در دوران جنگهای داخلی آمریکا بر سر برده داری به شمار میآمد در مونرو پارک (Monroe Park) این شهر به زیر کشیدند. تظاهر کنندگان در ریچموند بعد از تظاهرات آشتی جویانه گسترده خود در ریچموند و حومه آن، با فرا رسیدن شب، دست به کار شده اند و این اقدام را صورت داده اند. مقامات شهری در پی واژگون شدن این مجسمه، آن را به نقطهای نامعلوم انتقال داده اند، ولی درباره محل نگهداری مجسمه چیزی نگفته اند و فقط به بیان این موضوع که مجسمه در جای امنی نگهداری میشود، بسنده کرده اند.
پایین آوردن مجسمه فاتح نیومکزیکو
معترضان در نیومکزیکو مجسمه نماد برده داری واقع در مقابل موزه شهر آلبوکرکی در ایالت نیومکزیکو در جنوب غربی آمریکا را پائین کشیدند.
به گزارش آلبوکرکی ژورنال، بین افرادی که تلاش میکردند مجسمه خوان سالازار، فاتح نیومکزیکو، را پایین بیاورند و نیروهای مسلح گارد شهری نیومکزیکو درگیری روی داد که بر اثر تیراندازی یک نفر از معترضان زخمی شد.
پایین آوردن یک مجسمه دیگر در نیومکزیکو
مجسمه یک شخصیت دیگر آمریکایی در ایالت نیومکزیکو پایین آورده شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، مسئولان شهر نیومکزیکوی آمریکا، مجسمه خوآن دی آپرو که نماد حمله اسپانیاییها به این منطقه بود، پایین آوردند. مجسمه بزرگی از خوان دی آپرو در یک مرکز فرهنگی در شمال شهر نیومکزیکو قرار داشت.
این اقدام در چارچوب موج جدید انتقادات از وجود مجسمههای افرادی که نماد دوره نژادپرستی و ظلم در حق بومیان آمریکا هستند، صورت میگیرد.
واژگونی مجسمه تاجر برده در نیواورلئان
معترضان در نیواورلئان با تجمع در یکی از پارکهای این شهر که در نهایت به واژگون کردن مجسمه یکی از برده داران اواسط قرن نوزدهم و انداختن آن در رودخانه میسی سی پی منجر شد، اعتراض خود را به بی عدالتی گسترده در آمریکا بیان کردند. معترضان مجسمه جان مک دونالد را واژگون کردند و سپس آن را با خودرو به کنار رودخانه بردند و در رودخانه انداختند.
کریستوف کلمب را نماد برده داری و ظلم در حق ساکنان اصلی قاره آمریکا
معترضان به نژادپرستی در شهر نیویورک آمریکا خواستار پایین آوردن مجسمه کریستوف کلمب کاشف قاره آمریکا شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، معترضان در شهر نیویورک، کریستوف کلمب را نماد برده داری و ظلم در حق ساکنان اصلی قاره آمریکا توصیف کردند و خواستار پایین آوردن مجسمه او در این شهر شدند.
خبرنگار الجزیره در نیویورک گفت: تظاهرات و تجمعهای اعتراض آمیز برای درخواست عدالت و اصلاح نیروی پلیس و پایان دادن به نژادپرستی علیه اقلیت ها، هر روز در شهر نیویورک ادامه دارد. در اینجا شاهد یکی از تجمعهای معترضان در میدان کریستوف کلمب محله منهتن هستیم. یکی از خواستههای معترضان تغییر نام این میدان و برچیده شدن مجسمه کریستوف کلمب است. شاهد آن بودیم که معترضان در شماری از ایالتهای آمریکا، مجسمههای کریستوف کلمب را شکستند. فرماندار و شهردار نیویورک تاکنون این خواسته معترضان را رد کرده اند. به ویژه که آندرو کومو فرماندار نیویورک مانند کریستوف کلمب، ایتالیایی تبار است.
افزایش مخالفتها با نماد چرچیل در لندن
همزمان با دیوارکشی مجسمه وینستون چرچیل نخست وزیر مشهور این کشور در میدان پارلمان (قلب سیاسی لندن)، معترضان وی را نژادپرست و ضمن حمله به تندیس یادبود وی اقدام به شعار نویسی کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از لندن، معترضان مخالف بودن نمادها و مجسمههایی هستند که تکریم برده داری و نژاد پرستی و استعمار این کشور است.
نمادهایی که پس از قرنها سقوط کردند
نمادهایی که پس از قرنها سقوط کردند
مجسمه چرچیل در لندن از بیم معترضان به نژادپرستی گسترده در غرب، در میان حفاظهای فلزی و چوبی، محصور شد.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، افزایش اعتراضها پس از کشته شدن جرج فلوید مرد سیاهپوست به دست افسران پلیس سفیدپوست در شهر مینیاپولیس در ایالت مینه سوتا سبب شده است درخواستهایی برای ایجاد تغییرات در این زمینه در سراسر جهان مطرح شود. آثار این مسئله به انگلیس نیز کشیده شده است. تظاهرات ضدنژادپرستی در انگلیس نیز برپاشده است. در آستانه تظاهرات ضدنژادپرستی روز جمعه ۲۳ خرداد، در اطراف مجسمهها و آثار تاریخی شهری در شهر لندن، حفاظهایی قرارداده شده است که برخی از آنها به شکل صندوق است. هدف از این کار، محافظت از این مجسمهها درمقابل تظاهرکنندگان است. یکی از این مجسمههای حفاظ بندی شده به مجسمه وینستین چرچیل مربوط است. در تظاهرات چند روز پیش در لندن، معترضان روی پایه مجسمه چرچیل عبارتهای ضدنژادپرستی نوشتند.
تلاش جانسون در راستای مقابله با برچیدن مجسمهها
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس روز چهارشنبه ۲۸ خرداد در نشست پرسش و پاسخ از نخست وزیر انگلیس در مجلس عوام این کشور بار دیگر حملات به نمادهای برده داری و مجسمه سیاستمداران این کشور که نژاد پرست معرفی و به آنان حمله شد از جمله چرچیل (سرشناسترین نخست وزیر انگلیس) را محکوم کرد و از برنامه ریزی برای تصویب قوانین برای حفظ این نمادها در این کشور خبر داد.
معترضان انگلیسی مجسمه یکی از برده داران در بریستول را پایین آوردند
به گزارش خبرنگار صداوسیما از لندن، روز دوشنبه ۱۹ خردادماه ، مخالفان نژادپرستی در انگلیس، مجسمه ادوارد کلستون (Edward Colston)، یکی از برده داران مشهور انگلیسی قرن ۱۷ در شهر بریستول را پایین آوردند و به رودخانه انداختند. اعلام شد کلستون حدود یکصدهزار نفر از جمله ۱۲ هزار کودک را از آفریقا ربود و در بازارهای اروپا و قاره آمریکا فروخت.
به زیر کشیدن مجسمه برنزی ادوارد کلستون یکی از مشهورترین برده داران انگلیس که مجسمه اش از ۱۲۵ سال پیش بر فراز شهر بریستول نصب شده بود و پرتاب آن به قعر رودخانه، به مخالفان نژادپرستی نیرو بخشید و درخواستهای مردمی برای برچیدن دیگر نمادهای نژادپرستی و برده داری در شهرهای این کشور نیز افزایش یافت.
نام «کلستون» تاجر برده دار انگلیسی از روی برجها پاک میشود
تصاویر منتشر شده در رسانه اجتماعی توئیتر نشان میدهد به دنبال سرنگونی مجسمه "ادوارد کلستون" در انگلیس، معترضان اکنون نام این تاجر برده را از روی برجهای این کشور نیز پاک میکنند.
برداشته شدن مجسمه رابرت میلیگان تاجر برده از خارج موزه لندن
در پی تشدید اعتراضات در انگلیس ضد نژادپرستی و بی عدالتی و تهدید معترضان به سرنگونی مجسمهها و نمادها، موزه لندن تصمیم گرفت مجسمه رابرت میلیگان تاجر برده را از مقابل این مکان جابجا کند.
نمادهایی که پس از قرنها سقوط کردند
نمادهایی که پس از قرنها سقوط کردند
پایین کشیده شدن مجسمه تاجر مشهور برده در لندن
به گزارشای جی پلاس، مجسمه رابرت میلیگان تاجر مشهور برده در ادامه اعتراضها به قتل جورج فلوید شهروند سیاهپوست آمریکایی، در مقابل موزه دوکلانس در لندن پائین کشیده شد.
رابرت میلیگان در قرن ۱۸ زندگی میکرد. او در خانوادهای ثروتمند که صاحب مزارع شکر در جامائیکا بوده بزرگ شد.
تصمیم مقامات دانشکده اوریل انگلیس به برچیدن مجسمه سسیل رودز
روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی نوشت مقامات دانشکده اوریل دانشگاه آکسفورد میخواهند مجسمه سسیل رودز، چهره استعماری تاریخ انگلیس را برچینند.
معترضان فرانسوی خواستار حمله به نمادهای استعماری شدند
اعتراضات نسبت به خشونت پلیس و نژادپرستی که به فرانسه نیز کشیده شده، ابعاد جدیدتری به خود گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از پاریس؛ در شهر لیل اعتراض به مجسمه "ژنرال فدرب" که در استعمار سنگال نقش کلیدی داشت، آغاز شده است. در مناطقی از فرانسه از جمله در منطقه رئونیون معترضان خواستار پایین آوردن مجسمه "مائه دو لا بوردونه"، والی سابق جزیره که نقش مهمی در تجارت برده داشت، هستند. البته در این میان در برخی مناطق مانند ماریتینیک برخی از مجسمهها پیشتر در جریان اعتراضات منهدم شده اند. در این خصوص میتوان به مجسمه "ویکتور شولشر" از مدافعان سیاست استعماری فرانسه اشاره کرد که در ۲۲ مه گذشته در خلال تظاهرات معترضان نابود شد.
حمله معترضان به مجسمههای پادشاهان دوران استعمار در بلژیک
مجسمههای پادشاهان دوره استعمار در بلژیک، هدف حمله معترضان به تبعیض نژادی و بی عدالتی قرار گرفت.
مجسمه "بودوئن" پادشاه پیشین بلژیک هدف حمله گروهی از معترضان قرار گرفت و اکنون روی این مجسمه که به رنگ سرخ درآمده، عبارت "غرامت" نقش بسته است.
معترضان همچنین مجسمه "لئوپولد دوم" دومین پادشاه بلژیک را نیز از محل خود برداشته اند و اکنون فقط پایه نگهدارنده آن باقی مانده است.
برچیده شدن مجسمه شاه دوران استعماری بلژیک
در واکنش به قتل نژادپرستانه در آمریکا، مجسمه شاه دوران استعماری بلژیک برچیده شد.
مسئولان شهر آنتورپ Antwerp در بلژیک برای ابراز خشم و انزجار خود از نژادپرستی، مجسمه حاکم و پادشاه دوران استعماری گذشته خود را برچیدند. لئوپولد دوم Leopold پادشاه بلژیک بود که در دوران حکومت استعماری این کشور در کنگو، اقدامات شنیع زیادی مرتکب شد.
لئوپولد در فاصله سالهای ۱۸۶۵ تا ۱۹۰۹ حکمرانی میکرد. حکومت او بر کنگو یادآور دوران وحشت و نژادپرستی در آفریقاست. سالها کنگو مستعمره بلژیک بود. در روزهای اخیر، مجسمه وی در شهرهای بروکسل، اوستند Ostend، گِهِنت Ghent و دیگر شهرهای بلژیک مخدوش شده، به آتش کشیده شده یا روی آن این عبارت معروف نوشته شده است که "من نمیتوانم نفس بکشم"!
مردم بلژیک امروز ابتدا مجسمه لئوپولد را به آتش کشیدند و سپس مسئولان شهری به برداشتن این مجسمه مبادرت کردند. این اقدام پس از آن صورت میپذیرد که در روزهای گذشته، هزاران نفر در بلژیک در اعتراض به قتلهای نژادپرستانه در آمریکا به خیابانها آمدند و شعار دادند "جان سیاهپوستان باارزش است". فقط در شهر بروکسل، پایتخت بلژیک و مقر اتحادیه اروپا، بیش از ده هزار نفر تظاهرات کردند.