کارشناس مسائل بین الملل گفت: آمریکا دچار معضلات بسیار زیادی است و بحرانها در این کشور ادامه خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، سید مصطفی خوش چشم در برنامه گفت و گوی ویژه خبری ۳ شنبه شب با بیان اینکه تعبیض نژادی در آمریکا مسئله جدیدی نیست و همیشه در این کشور وجود داشته است افزود: تبعیض نژادی سیستماتیک در آمریکا و اروپا هیچ گاه موجب محکوم شدن آنها به نقض فاحش حقوق بشر نشده است.
وی گفت: پیامدهای اقتصادی کرونا در آمریکا بحران ایجاد کرده است و این موضوع بر بحران تبعیض نژادی و اعتراضها در این زمینه اثر گذار بوده و آن را تشدید کرده است.
کارشناس مسائل بین الملل افزود: افول آمریکا از چند سال پیش آغاز شده است، اما این به معنای فروپاشی یکباره این کشور نیست.
آقای خوش چشم گفت: اکنون هزینههای آمریکا برای حضور در بیرون از مرزهایش بیشتر از درآمدش از این حضور است و بر این اساس از عربستان و ناتو تقاضای پول بیشتری میکند.
وی افزود: اگر هزینههای آمریکا همچنان بالا باشد این جامعه رو به فقر میرود و لایههای ضعیف جامعه ضعیفتر میشود.
کارشناس مسائل بین الملل گفت: بدون درآمدزایی آمریکا نمیتواند در رقابت نظامی با دیگر کشورها پیروز باشد و ضعف نظامی موجب میشود دستاوردهایی که در گذشته به دست آورده است از دست بدهد.
آقای خوش چشم نشانههای این ضعف نظامی را سرنگونی هواپیمای بدون سرنشین گلوبال هاوک آمریکا به وسیله پدافند کشورمان و موشک باران پایگاه نظامیان امریکائی در عین الاسد خواند و افزود: آمریکا توان پاسخ به جمهوری اسلامی ایران را ندارد و دچار معضلات بسیار زیادی است.
وی گفت: تبعات اقتصادی کرونا در آمریکا در مرحله آغاز است و برخی کارشناسان آن را با بحران سال ۱۹۲۰ این کشور مقایسه میکنند که در آن سال مردم آمریکا در کنار خیابان میمردند.
کارشناس مسائل بین الملل افزود: بحران اقتصادی که کرونا ایجاد کرده است بحران چند ساله اقتصاد آمریکا را نمایان کرده و روند رو به افول این کشور را تسریع کرده است.
آقای خوش چشم گفت: اکنون جامعه آمریکا دچار رها شدگی و اضطراب شدید است و حتی اگر مقامات آمریکایی با هر روشی به اعتراضها پایان دهند دوباره مسئله دیگری بحران جدیدی ایجاد میکند، زیرا ساختار دچار مشکل است.
وی پیش بینی کرد: در دهه آینده جای آمریکا با چین در قدرت اقتصادی عوض میشود و اگر این اتفاق بیفتد سرعت افول آمریکا بسیار زیادتر خواهد شد.
کارشناس مسائل بین الملل افزود: قدرت آینده، آسیا و چین است و آمریکا با بحرانهای بسیاری روبرو است که سرمایه داران یهودی را مجبور کرده است سرمایههای خود را از نیویورک خارج و بخشی از آن را به چین منتقل کنند.
آقای خوش چشم گفت: باید با آینده نگری منافع دوجانبه را تقویت و روابط دو جانبه را با چین گسترش دهیم.
وی افزود: برخی فکر میکنند آمریکا در مقایسه با دیگر ابرقدرتها بهتر است در حالی که باید ببینیم در آینده چه کسی قدرت را در دست دارد و بر آن اساس منافع مان را تعیین کنیم.
آقای حسن امینی عضو هیئت علمی دانشگاه نیز در این برنامه گفت: مدیریت راهبردی و سیاسی آمریکا در حوزه ساختاری دچار مشکل شده است و اعتراضها نشان میدهد مسائل در این کشور دیگر قابل پیش بینی و پیشگیری نیست.
وی افزود: حکمرانی و اصول لیبرال دموکراسی نیز در آمریکا دچار مشکل اساسی شده است و مقامات این کشور فقر ایده حکمرانی دارند.
آقای امینی گفت: آمریکا دچار چالش بزرگ اجتماعی است، اما اگر مقامات آمریکایی اعتراضها را عقلانی مدیریت کنند ممکن است روند افول و فروپاشی آمریکا به تاخیر بیفتد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: اگر اعتراضها و اقدامات خشونت آمیز پلیس ادامه یابد اتفاقات جدیدی در آمریکا روی خواهد داد.
وی گفت: اقتصاد جهان بیش از ۶ درصد کوچک شده است و این بر جامعه آمریکا تاثیر میگذارد و بیکاری و بزهکاری افزایش و اعتراضها را شبانه روزی میکند.
آقای امینی افزود: در آمریکا شعار و عمل در تضاد هستند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت: اگر بحران کنونی در آمریکا مدیریت شود احتمال بازگشت اوضاع به نفع ترامپ در انتخابات آینده آمریکا وجود دارد و ممکن است با رای حداقلی پیروز انتخابات شود.
وی افزود: البته امکان پیروزی جو بایدن رقیب ترامپ در انتخابات آینده آمریکا ۱۲ درصد بیش از ترامپ بوده است.
آقای امینی گفت: با تشدید خشونتها و ادامه مواضع گذشته ترامپ درباره اعتراضها به طور قطع جو بایدن در انتخابات آینده آمریکا پیروز میشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه افزود: البته آمریکاییها نشان داده اند در انتقال بحرانهای درونی به خارج از این کشور مهارت دارند.
وی گفت: امکان دارد آنها اعتراضهای درون آمریکا را در کشورهای هدف مانند عراق برای برون رفت از بحران داخلی بازسازی کنند.
آقای مجتبی صمدی مسئول اندیشکده مطالعات آمریکا نیز در این برنامه گفت: گسستهای جمعیتی و نژادی در آمریکا بحران ایجاد کرده است.
وی افزود: مشکلات اقتصادی و اجتماعی جامعه آمریکا موجب شده است نسل جوان آمریکا به آنچه که رویای آمریکایی گفته میشد نرسند و مرگ رویای آمریکایی رقم خورده است.