پاندمی ویروس کورونا دو اصل "اقتصاد جهانی" و "امنیت جهانی" را بههم ریخته است. تزلزل این دو اصل بهطور مستقیم بر نحوه شکلگیری آینده نظام اقتصاد جهانی تأثیر میگذارد.
پژوهش خبری صدا وسیما:از "ازدياد آمار گرسنگان" و "شهرونداني که از امنيت غذايي بي بهره اند" تا "افزايش فزاینده مرگ و میر کرونایی و پر شدن ظرفيت سردخانه اي برخي ایالت ها در آمريکا" گرفته تا "ادامه اعتراضات معترضان نژادپرستی" و "به خشونت کشيده شدن اين تظاهرات گسترده"، همه و همه در سايه "بازی انتخاباتی" در اين کشورِ مدعي صلح و ثبات و حامي حقوق بشر! بی اهمیت تلقي مي شود چرا که بي تفاوتي مقامات و تنشهای سیاسی، عملاً زمینه ساز افزایش قربانیان کرونا و بحران مالي - معيشتي در این کشور شده است. اعلام سیاتل بهعنوان منطقهی خودمختار توسط معترضان و خروج آن از کنترل رژیم آمریکا، ولو اینکه بیشتر از چند روز هم دوام نیاورد یا در حد یک حرکت سطحی و هیجانی هم باشد، رویداد تکاندهندهای در تاریخ تحولات آمریکاست که از سال ۱۷۷۶ میلادی یعنی تاریخ اعلام استقلال آمریکا به این سو، سابقه نداشته و حکايت از آن دارد که در دنیای پر تناقض غرب و به خصوص آمریکا و مبانی حقوق بشری آنها، اثری جز افتضاح در مدیریت بحران ها، به ويژه کرونا و عدم توانایی در "تامین بهداشت و سلامت شهروندان" و مايحتاج اصلي و معيشتي مردم ندارد.
هر چند با توجه به افزایش تعداد مبتلایان جدید در اکثر ايالات آمريکا، جشن روز 4 ژوئیه (14 تير) لغو یا تعدیل شد اما اين اقدامات نمي تواند مرهمي بر افزایش بی سابقه موارد ابتلا به کرونا و تبعات ناشي از آن در اين به اصطلاح "مهد دموکراسي" باشد. در اين ميان آنچه بيش از پيش هويدا شد؛ "شکنندگی اقتصاد و مهم تر از آن ناکارآمدی نظام غرب به ويژه آمريکا در مديريت اين بحران"، است.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهشگر: فرشته مقدم