سخنگوی دولت گفت: مبارزات ضدکرونایی دولت و نظام سلامت، وارد مرحله جدیدی میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، گزیده ای از سخنان آقای علی ربیعی در نشست خبری امروز به این شرح است:
مشروح خبر
آقای علی ربیعی در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه هر چه جلوتر میرویم در عرصه شیوع و اقتصاد، مرحله جدیدی را تجربه میکنیم، تصریح کرد: در برخی استانها وارد پیک شدیم، اما تجهیزات ما بر اندازه شیوع، غلبه کرده است.
سخنگوی دولت افزود: میزان تست کرونا از روزانه دو هزار آزمایش به ۲۶ هزار مورد افزایش یافته که این اقدام، پیکهای سرپایی را افزایش داده است.
وزارت صمت باید ماسک ارزان در اختیار مردم قرار دهد
سخنگوی دولت گفت: در جلسه اخیر ستاد ملی کرونا به وزارت صمت دستور داده شد که تولید ماسک را افزایش دهد و ماسک ارزان در اختیار مردم قرار گیرد.
آقای ربیعی امروز در نشست هفتگی با خبرنگاران با عرض تسلیت سالروز شهادت امام صادق (ع)، دوران امامت آن حضرت را دوران شکوفایی تمدن اسلامی دانست و به مهمترین سیاستها و برنامههای دولت پرداخت.
وی مسئله کرونا را مهمترین مسئله دولت و نظام بهداشتی کشور دانست و گفت: موضوع کرونا تقریبا در تمامی جلسات اقتصادی و اجتماعی دولت و همچنین ستاد ملی مقابله با کرونا جزء موضوعات مهم و همیشگی است.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه مبارزه ضد کرونایی دولت و نظام سلامت وارد مرحله جدیدی میشود افزود: هرچه که جلوتر میرویم چه در عرصه شیوع بیماری و چه در عرصه اقتصاد مراحل جدیدی را تجربه میکنیم.
ربیعی با اشاره به این که ما به دوران پسا کرونا نرسیده ایم گفت: آثار و تبعات کرونا از ماههای قبل شروع شده و تقریبا دوران پساکرونایی از جهت آثار کرونا را سپری میکنیم و این به معنای تمام شدن کرونا نیست.
وی اضافه کرد: اگر ما بتوانیم سه اصل فاصله گذاری، ماسک زدن و رعایت مسائل بهداشتی را به اندازه کافی رعایت کنیم، قطعا در عرصه سلامت فردی و حفظ جان انسانها و نیز در عرصه پویایی اقتصاد موفقتر عمل خواهیم کرد.
آقای ربیعی افزود: ما در این مرحله که در مرحله مهار کرونا قرار داریم هم جامعه و هم کادر درمانی و هم دولت به یک تجربه بزرگ دست پیدا کردیم.
وی گفت: فکر میکنیم دستاوردهای این دوره میتواند پس از تمام شدن کرونا در عرصههای جدید به کار بسته شود.
ربیعی افزود: ما در فرآیند مبازره ضد کرونایی آموختیم که باید روح جدیدی در حکمرانی و سیاست دمیده شود که خوشبختانه امروز این امر رخ داده است.
سخنگوی دولت با اشاره به این که ما در مبارزه با کرونا چالشهای جدیدی داشتیم گفت: با الگوی کارآمدی که در حاکمیت واحد و هم افزایی بین قوا و نیروهای مسلح با اشکال نوین عقلانیت در حکمرانی شکل گرفت توانستیم از این مراحل با موفقیت نسبی عبور کنیم.
آقای ربیعی همچنین گفت: گزارشهای ما نشان میدهد که در برخی اماکن متبرکه رعایت فاصله گذاریها به خوبی صورت گرفته و متاسفانه در برخی مراعات نشده و بسیار ضعیف بوده است.
وی افزود: درحمل و نقل عمومی از جمله اتوبوسها و تاکسیها مراعات خوبی صورت نگرفته و رعایت اصول بهداشتی تنها ۳۰ یا ۴۰ درصد بوده است.
سخنگوی دولت گفت: در مترو با اینکه ۹۰ درصد از ماسک استفاده کرده اند، اما فاصله گذاریها به درستی انجام نشده است.
آقای ربیعی همچنین استفاده از ماسک توسط مردم در خارج از خانه را یکی از روشهای موثر برای جلوگیری از شیوع کرونا دانست و افزود: در جلسه اخیر ستاد ملی کرونا به وزارت صمت دستور داده شد که تولید ماسک را افزایش دهد و ماسک ارزان در اختیار مردم قرار گیرد.
افزایش روزانه آزمایشهای کرونا به ۲۶ هزار
سخنگوی دولت از افزایش روزانه آزمایشهای کرونا از دو هزار به ۲۶ هزار مورد خبرداد.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی خود با اشاره به اینکه شیوع کرونا در چند استان به اوج رسیده است، افزود: البته این به معنای این نیست که ما اوج جدیدی داشتیم بلکه استانهایی که وارد اوج نشده بودند وارد اوج شیوع بیماری کرونا شدند.
وی گفت: بنابراین نباید در محاسبات این اشتباه صورت گیرد که ما وارد مرحله جدیدی از اوج شده ایم.
آقای ربیعی افزود: درحال حاضر ما در استانهای هرمزگان، خوزستان، لرستان، کردستان، بوشهر، آذربایجان غربی و کرمانشاه وارد مراحلی از اوج شیوع بیماری کرونا شدیم که با همت مسئولان استانها و کادر درمانی و تجهیزات پزشکی بر شیوع بیماری غلبه کرده ایم.
وی گفت: آثار شیوع بیماری در روزهای تعطیلات عید فطر اکنون در این استانها خود را نشان میدهد.
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه تصور غلط مبنی بر پایان یافتن بیماری کرونا امروز باعث گسترش آن شده است، افزود: اوجهای سرپایی اکنون افزایش یافته است به گونهای که با گسترش آزمایشهای کرونا این اوجهای سرپایی بیشتر خودش را نشان میدهد.
مشوقهای مالیاتی برای افرادی که زودتر از موعد مالیات پرداخت میکنند
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه پرداخت زودتر از موعد مالیات با مشوقهای موثر همراه خواهد بود، گفت: هر یک ماه زودتر یک و نیم درصد پاداش خواهد گرفت.
آقای علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به مصوبات اخیر دولت، گفت: ورود ارز به صورت اسکناس به داخل کشور بدون محدودیت آزاد است و مطابق با ضوابط بانک مرکزی و مقررات مبارزه با پولشویی، اشخاص حقیقی و حقوقی مجاز هستند بدون محدویت ارز را به کشور وارد کنند.
آقای ربیعی ادامه داد: تصمیم دیگری که مقام معظم رهبری تایید کردند، واردات فلزات گرانبها به صورت خام است، چنانکه بانک مرکزی از کلیه حقوق، عوارض قانونی و مالیات بر ارزش افزوده معاف شده است.
مدت اعتبار این مصوبه تا پایان سال ۹۹ است.
سخنگوی دولت همچنین تاکید کرد: امیدواریم از این طریق بتوانیم برخی از مشکلات کشور حل کنیم.
آقای ربیعی به دیگر تصمیمات دولت در حوزه مالیات اشاره کرد و گفت: ضمن تشکر از همکاران امور مالیاتی اعلام میکنم، سعی شده است، فشار مالیاتی به مالیات دهندگان خوشنام وارد نشود، در جاهایی که فرار مالیاتی بود ورود کردند و توانستند بخشی از تامین بودجه کشور را از این طریق جبران کنیم.
سخنگوی دولت همچنین اعلام کرد: تصمیم گرفته شده آنها که زودتر از موعد مقرر مالیات پرداخت کنند با مشوقهای موثر تشویق میشوند؛ به ازای هر یک ماه پرداخت زودتر مالیات یک و نیم درصد پاداش در نظر گرفته میشود.
وی ادامه داد: در تصمیم گیری جدید بخشودگی جرایم مالیاتی امسال هم دولت در شرایط فعلی در دستور کار دارد؛ امیدواریم این اقدام هم تاثیر قابل توجهی بر کاهش دغدغههای فعالین اقتصادی داشته باشد.
آقای ربیعی با اشاره به پنجرههای واحد کسب و کار گفت: زمان مورد انتظار از هفت روز به سه روز کاهش پیدا کرد و براساس تصمیمی که گرفته شد این امر در استانهای فارس، خراسان رضوی، اصفهان و آذربایجان شرقی انجام شده و در سایر استانها هم آغاز میشود.
سخنگوی دولت به اقدامات دیگری در حوزه دولت الکترونیک اشاره کرد و گفت: برای حمایت از هنر و هنرمندان سکوهای نرم افزاری تولید محتوا در نظر گرفته شده که در بستر شبکه ملی اطلاعات است و باعث میشود بخشی از درآمد حاصل از ترافیک شبکه و تبلیغات به تولیدکنندگان محتوا بپردازد.
آقای ربیعی همچنین با اشاره به افزایش اوج بار مصرف برق در سال جاری نسبت به سال گذشته از هموطنان خواست در مصرف برق به ویژه کولرهای آبی و گازی صرفه جویی کنند.
نتایج انتخابات آمریکا تاثیری بر سیاستهای اصولی ما ندارد
سخنگوی دولت گفت: نتایج انتخابات آمریکا تاثیری بر سیاستهای اصولی کشورمان در قبال آمریکا ندارد و برای اجرای فرامین دیپلماسی منتظر تغییر دولتها نمیمانیم.
آقای علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری با خبرنگاران، با اشاره به مصوبات اخیر دولت، گفت: هر زمان که آمریکا جدی باشد و توافقهای پیشین و قوانین بین المللی را محترم بشمرد، دیپلماتهای ایران بر سر میزی که آمریکا آن را ترک کرد، حاضر میشوند.
وی ادامه داد: آمریکا باید شنواتر باشد، قلدری را کنار بگذارد و به ارزشهای مشترک احترام گذاشته و توافق نامه را که دنیا آن را قبول داشت در قالب برجام، محترم شمرد.
آقای ربیعی افزود: چارچوب ما همان چارچوبهای قبلی است و به قوانین بین المللی پایبندیم.
وی با اشاره به ادعای مطرح شده در خصوص کارشکنی ایران در ارسال جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی به خارج از کشور، اظهار داشت:، چون بازخوانی جعبه سیاه در ایران امکان پذیر نبود، تصمیم ارسال آن به خارج از کشور گرفته شده و کمیسیون بررسی سانحه آماده اعزام به اوکراین هستند تا بازخوانی جعبه سیاه در اوکراین صورت پذیرد، در صورتی که این موضوع در اوکراین هم صورت نپذیرد، جعبه سیاه به فرانسه فرستاده میشود.
وی ادامه داد: علت تعلل ناخواستهای که در این روند صورت گرفته، موضوع شیوع کرونا و لغو پرواز است که با بازشدن تدریجی پروازهای بین المللی این مشکل قطعا حل میشود، ما بارها اعلام کردیم خواستار آن هستیم که هرچه سریعتر ابعاد این حادثه روشن شود و میزان غرامت نیز مشخص گردد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: سقوط هواپیمای اوکراینی حادثه بسیار دردناک و دلخراشی بود و باردیگر جا دارد که با بازماندگان حادثه ابراز همدردی کنیم.
آقای ربیعی ادامه داد: از ابتدا آماده هر گونه همکاری بودیم و اعلام کردیم هیچ چیزی برای پنهان کردن نداریم، اما باید در روند بررسی جعبه سیاه هم به اعتماد لازم برسیم.
شورای حکام استقلال این نهاد را حفظ کند
سخنگوی دولت از شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی خواست در مقابل امریکا استقلال این نهاد را حفظ کند و از کره جنوبی نیز خواست دارائیهای ایران را بازگرداند.
آقای ربیعی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری افه اسپانیا در خصوص انتظارات تهران از نشست امروز شورای حکام گفت: ما از اعضای شورای حکام انتظار داریم که از استقلال این نهاد بین المللی در برابر قلدری امریکا حمایت کنند.
وی افزود: هشدار میدهیم که استفاده از معیارهای سیاسی در رسیدگی متقابل به تکالیف و حقوق کشورها در آژانس بین المللی انرژی اتمی، نتیجهای جز از هم گسیختن رشتههای اعتماد و تقویت بی ثباتی جهانی ندارد.
ربیعی گفت: جمهوری اسلامی ایران بیشترین حد دسترسی را که ممکن بوده به آژانس بین المللی انرژی اتمی داده است.
وی اضافه کرد: ما در حوزه دسترسیها به بازرسان این نهاد امکاناتی اعطا کردیم و هم اکنون میتوانیم به جرات ادعا کنیم که شفافترین برنامه صلح آمیز هستهای جهان را داریم. آیا هیچ کدام از کشورهای منطقه درصدی از شفافیت ما را در این زمینه داشته اند؟
سخنگوی دولت تصریح کرد: ایران نیز انتظار دارد آژانس بین المللی انرژی اتمی درخواستهای خود را در چارچوب مقررات پادمانی و اساسنامه آژانس ارائه کند.
ربیعی گفت: بارها تاکید کردیم که به تمامی تعهدات بین المللی خودمان ملتزم هستیم و دلیل روشن آن نیز گزارشهای مثبت ۱۷ گانه آژانس در سالهای اخیر بوده است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: ما همیشه آماده بودیم که براساس توافقات معتبر پیشین و مقررات بین المللی دسترسیهای ضروری و موجه را برای بازرسان آژانس فراهم کنیم.
وی گفت: از این پس نیز بر همین اساس و همان روال و مقتضیات و تکنیکی که وجود دارد عمل خواهیم کرد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: به هیچ وجه نباید مساله بازرسیهای فنی، سیاسی باشد و سیاسی شدن آن نه تنها کمکی به حل اختلاف نظرهایی که ممکن است بین ما و آژانس وجود داشته باشد، نمیکند بلکه آن را پیچیده هم خواهد کرد و همانگونه که آژانس در سالهای گذشته گزارشهای مثبتی نیز منتشر کرده امیدوار هستیم که این بار نیز اجازه ندهد اهداف سیاسی در آژانس مد نظر قرار گیرد و ما همیشه هم این انتظار را از آژانس داشتیم و آژانس نیز به همین انتظار عمل کرده است.
ربیعی همچنین بدطینتیهای امریکا و رژیم صهیونیستی و تحرکات این رژیم را در این ماجرا بسیار محسوس و آن را محکوم کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگار برنا در خصوص تعیین تکلیف بخشی از دارائیهای ایران در کره جنوبی نیز گفت: این دارائیها متعلق به بانک مرکزی است و مربوط به درآمد صادرات نفت و میعانات گازی بوده که با کره جنوبی صورت گرفته است.
وی افزود: این دارائیها در حسابهای بانک مرکزی در بانکهای کرهای وجود دارد و با فشار امریکا و به رغم این که استفاده از منابع ارزی برای واردات کالاهای اساسی مثل دارو بوده، نمیتوانیم از این منابع برای واردات کالاهای اساسی و دارو استفاده کنیم.
ربیعی گفت: به دلایل نامعلومی احساس میکنیم که دولت کره جنوبی همکاری لازم را نمیکند.
وی ادامه داد: از سال ۹۷ تاکنون ما این موضوع را پیگیری میکنیم و بانک مرکزی از طریق سیاسی، حقوقی و با هماهنگی وزارت خارجه مدام این موضوع را پیگیری میکند و راهکارهای مختلفی در این زمینه ارائه شده است.
ربیعی ابراز امیدواری کرد: دولت کره جنوبی هرچه سریعتر دارائیهای ایران را آزاد کند و مشکلاتی را که به وجود آمده رفع کند.
سخنگوی دولت تصریح کرد: این منابع مربوط به صادرات نفتی است که با مجوز و معافیت ارائه شده از سوی امریکا به کره جنوبی انجام شده است و مردم و دولت ایران از دولت کره جنوبی انتظار دارند این پول را با اقدامات خود به ایران بازگرداند پیامدهای این رفتار برای همه ما غیرقابل قبول است و بر چشم انداز روابط دو جانبه و همکاریهای آتی ما قطعا تاثیر خواهد گذاشت.
جدیت دولت در پیگیری موضوع گرانی مسکن
سخنگوی دولت گفت: دولت موضوع گرانی مسکن را با جدیت پیگیری میکند.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی خود، با اشاره به اینکه مساله مسکن در دستورکار ستاد اقتصادی دولت قرار دارد، افزود: معاون اول رئیس جمهور مسئولیت سامان دادن و کنترل افزایش قیمت مسکن و تصمیم گیری درباره سیاستهای تشویق تولید مسکن و رفع موانع تولید در بخش مسکن را دارد و مقرر شد، کارگروهی تشکیل شود تا تصمیمات در این زمینه را اجرا کند.
وی گفت: در کوتاه مدت یک برنامه حمایتی برای مستاجران در دستورکار داریم که در صورت نهایی شدن، خبر و جزئیات آن را اطلاع رسانی خواهم کرد.
آقای ربیعی افزود: به منظور زمینه سازی برای تامین مسکن گروههای کم درآمد، تصمیم گرفتیم و وزارت راه و شهرسازی مکلف شد، تا جریان پایدار تولید و رونق مسکن را در قالب طرح اقدام ملی مسکن با هدف گذاری ۴۰۰ هزار واحد مسکونی اجرایی کند.
وی گفت: مقرر شد در این زمینه به منظور تسریع در تولید مسکن همکاریها میان دستگاهها به ویژه بانک ها، وزارت اقتصاد و شهرداریها مکلف شدند که همه تدابیر لازم را برای ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی عملیاتی کنند.
سخنگوی دولت در ادامه از برنامهها برای خانه دارشدن شاغلین دستگاههای اجرایی فاقد مسکن خبر داد و افزود: در این زمینه تفاهم نامههایی با دستگاههای مختلف برای خانه دارشدن این گروه به امضا رسید.
آقای ربیعی تولید بیشتر مسکن را از سیاستهای دولت برای مهار قیمتها اعلام کرد و گفت: همچنین موضوع مسکن دهکهای اول تا سوم را هم ما مورد توجه قرار دادیم و پس از امضای تفاهم نامه عملیات اجرایی ۲۰۰ هزار واحد در سطح کشور آغاز شده است.
وی افزود: همچنین به منظور کاهش قیمت تمام شده ساخت قیمت مسکن، در طرح اقدام ملی مسکن تفاهم نامهای میان سازمان نظام مهندسی و وزارت کشور برای تخفیف صدور پروانههای ساختمانی و خدمات مهندسی منعقد شد.
آقای ربیعی گفت: برای طرح اقدام ملی مسکن، در دو مرحله تعداد یک میلیون و ۶۰۰ هزار متقاضی از طریق سامانه ثبت نام کرده اند و عملیات پالایش آنها انجام شده است و برای افتتاح حساب و سپرده گذاری به بانک مسکن معرفی شدند.
وی افزود: تسهیلات پرداختی توسط بانکها در بخش مسکن ۱۹ درصد رشد کرده است.
سخنگوی دولت همچنین گفت: امروز هم تسهیلات جدید برای افرادی که بخواهند اقدام به ساخت و ساز کنند، داده خواهد شد.
آقای ربیعی افزود: سال گذشته ۲۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بانک مسکن تسهیلات پرداخت کرد که تعداد آن ۵۸۱ هزار فقره بود.
وی در ادامه گفت: تسریع در طرحهای گستره مسکن ملی یا مسکن اول، با انتقال تسهیلات متقاضیان در چارچوب بازار عرضه از جمله برنامههایی بوده که در کنترل قیمت مسکن دنبال خواهد شد.
آقای ربیعی افزود: بخشی از افزایش قیمت مسکن ناشی از سرمایههای سرگشته دردست مردم است که خوشبختانه امروز بورس بخشی از این سرمایهها را جذب کرده است.
وی گفت: برای بهره برداری از طرح اقدام ملی مسکن، مقرر شد تا اراضی دولتی حاشیه شهرها به وزارت راه و شهرسازی واگذار شود.
سخنگوی دولت از افزایش سهم تسهیلات در ساخت مسکن خبر داد و افزود: البته حفظ اراضی کشاورزی و باغات همچنان از سیاستهای دولت است.
آقای ربیعی گفت: دولت موضوع گرانی مسکن را با جدیت دنبال میکند.