بنای دولت نهایت همکاری با مجلس یازدهم است
سخنگوی دولت گفت : عزم و اراده دولت مبتنی بر همکاری و تعامل همه جانبه با مجلس برای حل مشکلات کشور و کمک به بهبود معیشت مردم است.
آقای علی ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی خود، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه دولت تا چه اندازه آماده است تاریل گذاری مجلس جدید را با وجود تفاوت دیدگاهها تا سال ۱۴۰۰ همراهی کند با تاکید بر اینکه مشکلات کشور از طریق تعامل و همکاری در میدان عمل حل خواهد شد تصریح کرد : در این دوران سخت و نفسگیر، برای عبور دادن کشور از مشکلات و بحرانهای بینالمللی، نیازمند تعامل بالا هستیم تا در شرایطی آرام و با اعتماد بالا به دولت، نظام و حاکمیت همراهی مردم را داشته باشیم.
وی تعارض آرا را منفی ندانست و افزود : اعتقاد نداریم که همه باید مثل همدیگر بیاندیشند و مثل همه باشند. این نظریه غلطی است.
سخنگوی دولت گفت : معتقدیم در فضای تضارب آرا باید منصفانه و با اخلاق در کنار یکدیگر باشیم. نگاه باید کاستن از رنج مردم و نگرانی آنها از فشارهای اقتصادی بی سابقهای باشد که دشمن به مردم ما تحمیل کرده است .
آقای ربیعی با تاکید بر اینکه بنای دولت نهایت همکاری با مجلس یازدهم است افزود : رییسجمهور تاکید کردند در چارچوب قانون اساسی که میثاق ملی ماست و حدود و وظایف اختیارات نهادهای کشور در آن مشخص شده، با مجلس همکاری کنیم .
وی گفت : از تفاوت آرا و نظر هم نگرانی نداریم و میدانیم دلسوزان زیادی رای آوردهاند که دلسوز کشور هستند.
ربیعی افزود: آنچه مسلم است در این تعامل اظهارات آرامبخش و سازنده موثر است و اظهارات غیرسازنده نمیتواند همکاری مد نظر مردم را محقق کند.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه ما قضاوت زود هنگامی درباره اظهارات نخواهیم داشت، گفت : معتقدیم که همکاری در سطح بسیار عالی را باید انتظار بکشیم و خوشبین هستیم.
وی اضافه کرد : برخی اظهارات در گذشته و در دوره خود پاسخ خودش را هم گرفته است البته همه حق دارند در همه قوا بهخصوص نمایندگان مجلس که به تعبیر امام راحل (ره) عصاره فضائل ملت هستند، دیدگاههای خودشان را آزادانه مطرح کنند.
آقای ربیعی گفت : این اظهارنظرها باید سازنده، منصفانه و متکی بر شواهد و در راستای منافع ملی و وحدت باشد.
وی افزود : دولت بی ادعا و بدون تبلیغات به مسیر خود ادامه میدهد و هر گاه تصمیمی را درست تشخیص بدهد، به آن عمل خواهد کرد.
سخنگوی دولت گفت: با شرایط دشوار و پیچیده امروز، جمعیت متحول شده، اقتصاد تحریمزده، نیازهای جدید و نیاز به اشتغال جدید، تغییرات کمی و کیفی جمعیتی، دشمنیهای خارجی و کسریهای زیاد درآمدهای ارزی ، قطعا دولت، دولت موفقی بوده است و معلوم نیست کسان دیگری اگر به جای این دولت بودند، موفقیتهای بیشتری را به دست میآوردند.
واگذاری ۱۶۰۰ ردیف کالاهای وارداتی به تولیدکنندگان داخلی
سخنگوی دولت گفت : برای تحقق جهش تولید، ۱۶۰۰ ردیف از مجموع کالاهای وارداتی را به تولیدکنندگان داخلی واگذار کرده ایم .
آقای ربیعی در ادامه نشست خبری هفتگی خود، درباره برنامه های دولت برای تحقق شعار «جهش تولید» خاطرنشان کرد : از همان ابتدا برای پیگیری تحقق این شعار، ستادی در سازمان برنامه و بودجه تشکیل شد و برخی جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی هم به این موضوع اختصاص یافته است .
وی گفت : سیاستهای تولید را با سیاستهای پولی و مالی بازار سرمایه و تجاری همسان کردیم و برای هر کدام از بخشها راهبردهایی تدوین کردیم.
آقای ربیعی تامین منابع اولیه کارخانجات، و تعمیق و تقویت ساخت داخلی را یکی از راهبردهای اصلی دولت اعلام کرد و افزود: با تامین و تخصیص ارز برای تولید رو به رو هستیم تا بتوانیم جهش تولید را محقق میکنیم، بر همین اساس به وزارت صمت اجازه دادیم تا از ارز حاصل از صادرات در بخش صنعت و معدن برای تامین مواد اولیه استفاده کند، این تصمیم بوروکراسی دولت را کاهش داد و کمک کرد به سمت جهش تولید حرکت کنیم.
سخنگوی دولت با اشاره به توسعه شرکتهای دانش بنیان گفت: اکنون بیش از ۵۰۰۰ شرکت دانش بنیان تاسیس شده است که در حوزه های صنعت و کشاورزی و فناوری اطلاعات و خدمات فعال شده اند و ماموریت دارند اقلام و کالاهایی را که تا کنون وارد میشدند در داخل تولید کنند.
اقای ربیعی افزود: در راستای تحقق جهش تولید، ۱۶۰۰ ردیف از مجموع کالاهای وارداتی را به تولید کنندگان داخلی واگذار و ۲ نمایشگاه از محصولات داخلی برگزار کردیم .
سخنگوی دولت با اشاره به سیاستهای تجاری دولت، تصریح کرد: کنترل و ممنوعیت واردات و ثبت سفارش کالاهایی را که معادل تولید داخل داشتند اعمال کردیم تا با تقویت تولید داخلی به جهش تولید برسیم.
وی افزود: تا سال آینده ۱۷۰هزار میلیارد تومان در ۲۰۰ طرح بزرگ صنعتی و معدنی سرمایه گذاری انجام خواهیم داد که البته ۸۰درصد آن انجام شده است و در سال جهش تولید ادامه دارد.
سخنگوی دولت گفت : این رقم بزرگی است و محاسبات ما نشان می دهد که ۵۰ هزار شغل مستقیم در این بخشها ایجاد میشود و ۴۰۰ هزار شغل غیر مستقیم را نیز در بخش خدمات پیرامونی آن تا مرداد ۱۴۰۰ پیش بینی کرده ایم.
وی افزود : تولید فولاد خام را به ۲۷ میلیون تن با ارزآوری ۵ میلیارد دلاری رساندیم و در تولید خودرو به یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه رسیده ایم و خودروی ناقص به مردم داده نمیشود.
اقای ربیعی با تاکید بر اینکه عمق بخشیدن به بازار سرمایه را هدفگذاری کردیم، گفت: واگذاریها ۶۳ درصد افزایش پیدا کرده است .
سخنگوی دولت واگذاری صندلیهای مدیریتی و خارج شدن از بنگاهداری را از برنامه های دولت اعلام و تصریح کرد : نهادهای عمومی سهام خود را واگذار کردند و خود این واگذاری پول به بازار میآورد که کمک به ایجاد اشتغال نیز میکند و باید کمک کنیم تا تداوم داشته باشد.
وی گفت: اول انقلاب ۱۵ سد داشتیم و برنامه ریزی شده است تا تعداد سدهای کشور به ۴۹ سد تا نیمه سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کند.
سخنگوی دولت اضافه کرد : در بخش پتروشیمی و نفت و گاز و در نیروگاه های برقی و میدانهای جدید، فعالیت خوبی انجام شده است و با راه اندازی این میادین، به ظرفیت یک میلیارد متر مکعب گاز خام رسیده ایم.
اقای ربیعی با اشاره به ضروت بازاریابی محصولات کشاورزی گفت : میزان تولیدات زراعی، باغی و دامی و طیور و شیلات از ۹۶ هزار تن در سال ۹۲ به ۱۳۰ هزار تن در سال 1400 خواهد رسید.
وی جهش تولید را برنامه نجات ایران از تحریم دانست و تاکید کرد : هر چه ما بیشتر تولید کنیم، فشار تحریم نیز کمتر میشود.