به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای استان سمنان، رییس هیات امنای مسجد جامع سمنان گفت: این باغ سنتی بالغ بر 800 سال دارد و از موقوفات حاج ملاعلی سمنانی است.
احسان صائمی افزود: یکی از امتیازات برجسته و قابل توجه این باغ مسیر نهر این باغ به نام ناسار است که بالغ بر 120 سال لایروبی نشده بود و به همت شهرداری سمنان لایروبی این نهر قدیمی در مدت یک ماه انجام شد وسهم آب جاری مسجد به ان بارخواهد گشت.
کارشناس معماری میراث فرهنگی ،گردشگری وصنایع دستی استان سمنان گفت:مسجد جامع سمنان یکی از زیباترین مساجد تک ایوانی کشور و رفرنس و مرجع مساجد تک ایوانی است.
حمیدرضا دوستمحمدی افزود: این مسجد از دوره سلجوقی بنا شده و در دوره های ایلخانی ،تیموری،صفوی و قاجاریه دخل و تصرفاتی در ان صورت گرفته است.
وی خاطر نشان کرد:در پشت گنبد این مسجد باغی قرار گرفته که کاربری سرابستان داشته و با فنون اقلیمی باعث خنک شدن محوطه داخلی مسجد می شود و مسجد جامع از جمله معدود مساجدی است که سرابستان آن باقی مانده است.
شهردار سمنان هم گفت: به دلیل قرار گرفتن این باغ در یک محوطه تاریخی و با ارزش مقرر شد این باغ بازپیرایی شود و در مرحله اول 70 متر دیوار این باغ به صورت مشبک درآمد تا مردم چشم اندازی از این باغ زیبا را مشاهده کنند.
سید محمد ناظم رضوی افزود: درمرحله بعدی بازپیرایی باغ و نصب پایه های روشنایی در آن انجام خواهد شد و با لایروبی مسیر نهر هم که به سختی و با تلاش یکماهه پرسنل شهرداری انجام شد جان تازه ای در این باغ دمیده خواهد شد.
به گفته وی صحن زیرزمینی مسجد جامع هم به همت سازمان پسماند شهرداری سمنان پاکسازی شده و قرار است از این محجوطه ارزشمند هم به عنوان کاربری موزه و گردشگری استفاده شود و مردم با عبور از باغ به این صحن وارد شده و از ایوان اصلی مسجد خارج شوند.
مسجد جامع سمنان در سال 1310 به شماره 163 در فهرست آثار ملی ثبت شده و مناره آن نیز به دلیل اهمیت و قدمت دارای شماره ثبت جداگانه ای است.