استاندار سیستان و بلوچستان خواستار راه اندازی دوباره بازارچه مرزی پسابندر شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز سیستان و بلوچستان، موهبتی با اشاره به موقعیت راهبردی و تاسیسات مناسب این بازارچه، گفت: بازارچه پسابندر توانایی تامین کالاهای مورد نیاز ایالت بلوچستان پاکستان و همچنین انجام مراودات تجاری به ویژه در زمینه صیدماهی با کشورهای؛ عمان، چین و هند را داراست.
وی با بیان اینکه فعالیت اقتصادی و اشتغالزایی این بندر موجب اسکان و ماندگاری جمعیت و تضمین امنیت پایدار خواهد شد، افزود: در این منطقه استعداد دیگری از جمله ناحیه صنعتی گواتر واقع شده است که بخشی از آن مربوط به حوزه شیلات است و با راهاندازی این بازارچه؛ صنعت شیلات استان توسعه پیدا میکند.
موهبتی نقش این بازارچه را در قانونمند سازی مبادلات و فعالیتهای قانونی صیادان ودیگر افراد فعال در مرز مهم برشمرد و گفت: با صدور مجوز راهاندازی مجدد این بازارچه علاوه بر ساماندهی مساله قاچاق به ویژه قاچاق ماهی، بازارچه پسابندر می تواند گره گشای مشکلات ناشی از تامین گوشت قرمز در کشور از طریق واردات دام شود.
بازارچه پسابندر در فاصله 18 مایلی بندر جیوانی پاکستان قرار دارد، در حالی که برای رسیدن به این بندر، از مرز خاکی بایستی بیش از 300 کیلومتر مسافت طی شود.
پسابندر یکی از روستاها و بندرهای کوچک شهرستان دشتیاری در جنوب استان سیستان و بلوچستان و به نوعی آخرین نقطه از کشور ایران است که در سال 1380 به عنوان بازارچه رسمی مصوب شده و علی رغم هزینه های زیاد، در سال 1390 از لیست بازارچه های فعال کشور خارج شده است.
پسابندر در محدودهای نزدیک به مرز پاکستان و در 88 کیلومتری جنوب شرقی چابهار و در خلیج گواتر واقع شدهاست.
استاندار سیستان و بلوچستان دیروز در جلسه ویدیو کنفرانسیِ بررسی ابعاد راهاندازیِ مجددِ بازارچهمرزی پسابندر با معاونین وزرای کشور، اقتصاد دارایی، صمت و جهادکشاورزی این موارد را مطرح کرد.