نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی گفت: بسترهای لازم برای تحقق جهش تولید در کشور و به تبع آن در این استان فراهم است.
وی گفت: با توجه به شدت گرفتن تحریم های ظالمانه دشمنان علیه ملت ایران و گسترش بحران جهانی شیوع کرونا، باید بیش از گذشته به تقویت بنیه تولید ملی توجه کرد و رهبر معظم انقلاب با انتخاب عناوین اقتصادی از دهه ۹۰ تاکنون بر این موارد تاکید داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین آلهاشم ادامه داد: در زمان کنونی به برکت کاهش شدید درآمد نفتی، دولت ناگزیر به محدودیت واردات کالاهای غیرضروری و مشابه داخلی کرده و این موضوع باید در سال جاری سختگیرانه تر دنبال شود.
وی با اشاره به کاهش ارزش پول ملی یادآوری کرد: اگرچه این پدیده در کوتاه مدت آثار مخربی در کاهش قدرت خرید مردم دارد اما پیامدهای مثبتی برای اقتصاد ایران خواهد داشت و در بلند مدت می تواند به نتایج مطلوبی در افزایش تولید ناخالص ملی و صادرات کالاهای غیرنفتی منجر شود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی گفت: خروج بسیاری از برندهای خارجی که سهم قابل توجهی از بازار داخلی را به خود اختصاص داده بودند به حدی فضا را برای تولیدکننده داخلی مساعد کرده که در برخی از موارد افزایش چشمگیر تولید داخلی به وجود آمده است.
امام جمعه تبریز با اشاره به اینکه مسئولان و اعضای اتاق بازرگانی تبریز نمایندگان کل جامعه تولید و صنعت استان هستند خاطرنشان کرد: آن ها باید طوری عمل کنند تا رای دهندگان به آن ها روز به روز خوشحال تر و به آینده امیدوارتر شوند.
حجت الاسلام آل هاشم، همچنین با اشاره به شروع به کار مجلس جدید شورای اسلامی از نمایندگان استان خواست به شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی توجه بیشتری داشته باشند و از بین خود نمایندگانی برای حضور در جلسات این شورا انتخاب کنند که با موضوع جلسات آشنایی داشته باشند.
وی با اشاره به محدودیت منابع ارزی در کشور بیان کرد: برخی از این انحصارها باید شکسته شود و این کار در واقع حمایت اصلی از بخش خصوصی بوده و جهش تولید در سایه این کارها محقق می شود.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: جهش تولید دارای ۳ الزام اساسی است که شامل امنیت سرمایه گذاری، خصوصی سازی واقعی و بانک ها است.
وی ادامه داد: بانک ها هم از عوامل عمده حمایت از تولید و هم از موانع تولید هستند چراکه اگر وارد بنگاه داری شوند به علت اینکه نقدینگی دارند بخش خصوصی نمی تواند با آن ها رقابت کنند.
وی ادامه داد: اینکه برای هر تصمیم مهم شورای گفت و گوی استان باید به ستاد ملی ارجاع کرد تا در این زمینه تصمیم گیری شود، صحیح نیست و شورای گفت و گو باید در خصوص مسایل اقتصادی استان اختیار داشته باشد.
پورمحمدی بخشودگی جرایم دیرکرد وامهای تولیدکنندگان را خواستار شد و افزود: ۱۳ رسته شغلی برای بخشودگی جرایم دیرکرد وام ها انتخاب و معرفی شده است ولی باید با کارشناسی بیشتر تمام واحدهای آسیب دیده مشمول این بخشنامه شوند.
ژائله رئیس اتاق بازرگانی تبریز نیز با اشاره به تعطیلی برخی واحدهای صنفی در دوران کرونا و فشاری که اداره مالیات بر واحدهای صنفی وارد میکند گفت: این موضوع قابل قبول نیست، چرا که مالیات به زور گرفته میشود و باید مورد بازنگری قرار گیرد.
در این جلسه مشکلات واحدهای تولید آرد و تامین مواد اولیه صنایع غذایی استان مورد بررسی قرار گرفت و موارد پیشنهادی فعالان این حوزه تصویب شد.