پخش زنده
امروز: -
استاندار کرمان: بسته بودن مرزها دغدغه جدی صادرات شده است که این موضوع باید از طریق وزارت امور خارجه و دیپلماسی اقتصادی پیگیری شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان، در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان مشکلات و آثار وارده ناشی از بیماری کرونا بر صادرات محصولات کشاورزی استان کرمان از جمله پسته و خرما مورد بررسی قرار گرفت.
استاندار کرمان، بسته شدن مرزها را علت اصلی انباشت محصولات کشاورزی صادراتی استان از جمله پسته و خرما عنوان کرد و گفت: ترانزیت کالا در مرزها با مشکل جابهجایی تریلر و کامیونها روبهرو هستند و برخی مرزها از چند ماه پیش کاملا بسته شده است.
دکتر فدائی تصریح کرد: سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با همکاری اتاق بازرگانی و انجمن خرما موضوع استفاده از تسهیلات یارانهای را بررسی و جمعبندی در جلسه آینده ارائه کنند.
وی افزود: برای تنظیم بازار خرما و کنترل قیمت نیز، پیشنهادهای مناسب توسط سازمان صمت و اتاق تهیه و برای تصویب و ابلاغ در سطح ملی پیگیری شود.
استاندار کرمان همچنین گفت: کارگروهی متشکل از اتاق بازرگانی، استانداری، صمت و جهاد کشاورزی، رفع محدودیتهای صادراتی، اعمال مشوقهای صادراتی و توسعه دیپلماسی اقتصادی را بررسی و پیشنهادی مناسب برای بررسی و تصویب در سطح ملی ارائه خواهند کرد.
رئیس اتاق بازرگانی استان کرمان فاصله زمانی میان ابلاغ بخشنامهها و دستورالعملها تا زمان اجرایی شدن آنها را در سازمانهای استانی و شهرستانی مشکلساز دانست.
سیدمهدی طبیبزاده همچنین خواستار طرح و لایحهای برای حمایت از بنگاه های اقتصادی شد.
محمدرضا پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز کاهش میزان محدودیتهای صادراتی در یک بازه زمانی مشخص، تعیین مشوقهای صادراتی و فعال شدن دیپلماسی وزارت امور خارجه در حوزه صادرات را مورد تاکید قرار داد.
تکلوزاده دبیر انجمن خرمای استان کرمان نیز گفت: بر اساس مصوبه سال گذشته و رنکینگ دستهبندی خرمای استان، 34پله ارتقا پیدا کردیم و اکنون زیر رتبه96 هستیم.
وی اظهار داشت: میزان تولید خرمای استان 410هزار تُن بوده که امسال در مجموع به 390هزار تُن رسیده است و همچنین 39درصد کاهش صادرات خرما را امسال داشتیم.
تکلوزاده به اسیب باقیمانده محصول خرما در انبارها و سردخانه ها به دلیل بسته شدن مرزها اشاره کرد و افزود : الان 20هزار تُن خرما در سردخانههای استان باقی مانده است.
حسین رضایی دبیرکل انجمن پسته ایران نیز به افت شدید صادرات پسته اشاره داشت و گفت: 102هزار تُن از محصول پسته سال قبل کشور مانده و نزدیک 75هزار تُن در انبارهای استان باقی مانده است.
وی نبود سردخانه برای پسته را از دغدغههای این حوزه دانست و گفت: دغدغه ما از دست رفتن بازارهای اصلی چون چین و اروپا و هند و جایگزینی کشورهای دیگر است.