رئیس سابق کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: قوانین متعددی مانند نظام ارجاع، پرونده الکترونیک سلامت و یا پزشک خانواده در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، اما آن طور که باید و شاید اجرایی و عملیاتی نشده اند.
دکتر حسینعلی شهریاری نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: متاسفانه ما در بحث نظارت بر اجرای قوانین مشکل داریم و فقط ۲۵ تا ۳۰ درصد از قوانین برنامهای ما به طور کامل اجرا میشوند. چنانچه در حوزه بهداشت و درمان موضوعاتی مانند سطح بندی خدمات و یا اختلاف پرداختی بین گروههای پزشکی و پیراپزشکی تبدیل به قانون شد، اما اجرایی نشد.
وی گفت: منابع مالی که در حوزه بهداشت و درمان تعریف شد مانند ۱۰ درصد از هدفمندی یارانهها یا یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده برای امر پیشگیری اختصاص یافت، اما آنها هم به طور صحیح اجرا نشدند.
نماینده مردم زاهدان افزود: تلاش کردیم ۳۰ درصد از پذیرش رشتههای پزشکی از مناطق محروم باشند و در همان جا خدمت کنند. خوشبختانه نخستین گروه از پزشکان امسال فارغ التحصیل شده اند و به مناطق مختلف رفتند حالا باید نظارت دقیق انجام دهیم که آنها در همان منطقهای که از سهمیه آن جا پزشک شده اند بمانند و خدمت کنند.
شهریاری گفت: ما در مجالس گذشته موارد زیادی از تحقیق و تفحص داشتیم که حتی در مجلس هم تصویب و به قوه قضاییه ارسال شده بودند، اما در چهار دورهای که من در مجلس بودم هیچ موردی را سراغ ندارم که قوه قضاییه نتیجه این تحقیق و تفحصها را اعلام کند و مشخص شود که آیا تخلفی صورت گرفته و برخوردی شده است یا خیر.
وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی به تنهایی بازوی نظارتی و نیروی نظارتی ندارد، افزود: باید همه دستگاهها در امر نظارت کمک کنند.