فعالیت ۱۷۰ مرکز مشاوره اچ آی وی برای شناسایی مبتلایان
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت گفت: یکصد و ۷۰ مرکز مشاوره در سراسر کشور برای شناسایی مبتلایان به بیماری ایدز فعالیت می کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر عباس صداقت در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: با اینحال مراجعه به مراکز مشاوره ایدز در کشور به ویژه در شهرهای کوچک بسیار کم است و اچ آی وی یک انگ در جامعه تلقی می شود.
وی بر لزوم اطلاع رسانی و آموزش بیشتر مردم در زمینه های مختلف به ویژه در آموزش و پرورش تأکید کرد و افزود: مسئولیت اصلی وزارت بهداشت در مقابله با بیماری ایدز، ایجاد شبکه ای از متخصصان در زمینه های مختلف، ایجاد مراکز مشاوره ، تجهیز آزمایشگاهها و تدوین نظام تشخیص و درمان مبتلایان به ایدز است.
صداقت با تأکید بر استفاده از فضای مجازی و تشکل های غیردولتی در اطلاع رسانی برای آموزش افزود: بر اساس تفاهمی میان وزارتخانه های بهداشت و علوم در یک دوره هشت ماهه کار اطلاع رسانی درباره ویروس اچ آی وی در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی صورت می گیرد.
رئیس اداره کنترل ایدز وزارت بهداشت با اشاره به اینکه هر سال یک دوره بازنگری در داروهای بیماران ایدز در کشور بر اساس راهنماییهای سازمان جهانی بهداشت صورت می گیرد تصریح کرد: گسترش نظام تشخیصی و کیتهای تشخیصی اچ آی وی اعتبارات بیشتری می خواهد.
صداقت با بیان اینکه در دهه 70 اعتیاد و تزریق علت اصلی گسترش بیماری ایدز در کشور بود افزود: با اقداماتی که صورت گرفت روند رو به رشد ابتلا به اچ آی وی در کشور در آن سالها کاهش یافت اما امروز بر اساس گزارش ها روابط جنسی خارج از قواعد ازدواج علت اصلی افزایش شمار مبتلایان به ایدز است.
دکتر مسعود مردانی عضو کمیته کشوری ایدز هم در این برنامه با تأکید بر لزوم افزایش آموزش و اطلاع رسانی به مردم درباره اچ آی وی بر لزوم مراجعه به مراکز مشاوره افزود: اطلاع مردم ما نسبت به دیگر کشورها در باره ایدز بسیار کمتر است در حالیکه در برخی از کشورها با آموزش توانسته اند بر اچ آی وی غلبه کنند.
وی گفت: با افتخار می توانیم اعلام کنیم که از معدود کشورهایی هستیم که بیماران ایدز داروهایشان را رایگان دریافت می کنند.
مردانی افزود: با این حال یکی از محدودیتها در تولید و عرضه داروهای اچ آی وی مسئله کمبود بودجه است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم در ارتباط تلفنی با این برنامه آمارهای ارائه شده در خصوص مبتلایان به اچ آی وی در کشورها را تخمینی دانست.
دکتر حسینعلی شهریاری با بیان اینکه اشکال قانونی برای اطلاع رسانی و آموزش در زمینه ایدز در کشور نداریم افزود:آموزش به مردم باید از مدارس و دانشگاهها شروع شود اگر چه یک سری محدودیتهایی با توجه به مسائل اجتماعی و اخلاقی در جامعه وجود دارد.
وی با تأکید بر شناسایی و برطرف کردن علل افزایش ایدز در کشور گفت: افزایش سن ازدواج به علت مشکلات معیشتی می تواند یکی از این عوامل باشد.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با تأکید بر لزوم هماهنگی بین بخشی با مرکزیت دولت افزود: دولت که برای خرید خودرو تسهیلات کم بهره می دهد می تواند تسهیلات لازم را برای ازدواج جوانان عرضه کند تا این مهم تسهیل شود.
شهریاری همچنین گفت: سهمی که از بودجه برای بیماری ایدز در کشور در نظر گرفته می شود کمتر از دیگر بخشهاست.