مازندران
بهره برداری از سد سر شاخه گیر تیروم رود تنکابن تا دوماه آینده
سد سر شاخه گیر نسیه گاه تنکابن با اعتبار ۲۲ میلیارد ریال دو ماه آینده به بهره برداری میرسد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران،معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران در بازدید از سد سرشاخه گیر تیروم رود روستای نسیه گاه دهستان سلیمان آباد تنکابن گفت: ۸۰ درصد کار ساخت این سد انجام شده و تا دوماه آینده به بهره برداری میرسد.
محمدرسول رجبی اعتبار این پروژه را ۲۲ میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی اعلام کرد و افزود: جلوگیری از تنش بستر، کنترل و جمع آوری شاخه و مصالح در هنگام وقوع سیل از مزایای این طرح است.
او با بیان اینکه در غرب مازندران حدود ۳۴ رودخانه کوچک و بزرگ وجود دارد، گفت: با بررسیهای صورت گرفته، رودخانههای تیروم، چالکرود، سرخرود و کورکورسر در اولویت برنامهها برای ردیف اعتبارات ملی گنجانده شده تا به مرحله اجرا برسد.
معاون فنی و آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ادامه داد: پس از سیل پارسال با بررسیهای میدانی از رودخانههای غرب مازندران اقدامات اثربخشی برای کاهش خسارتها در سیلابهای احتمالی بعدی صورت گرفت.
فرماندار ویژه شهرستان تنکابن نیز در این بازدید بر ضرورت حفاظت از منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: باید فرهنگ حفاظت از منابع طبیعی به صورت ماندگار و نهادینه در جامعه گسترش یابد تا این نعمت الهی برای نسلهای بعدی نیز برقرار باشد.
سید امیر حسینی جو احداث بند مشبک سرشاخه گیر تیروم رود را یک اقدام پیشگیرانه دانست و خاطر نشان کرد: باید دستگاههای مربوطه به دنبال اقدامات پیشگیرانه بروند و از تجاوز برخی افراد سودجو و فرصت طلب به حریم رودخانهها جلوگیری کنند.
یادآور می شود این بند مشبک سرشاخه گیر با ارتفاع ۸ متری ، طول تاج ۳۵ متری ، طول بند ۲۶ متری با حجم عملیات بتن ریزی دو هزار و ۲۷۰ متر مکعب و حجم عملیات خاکبرداری ۴ هزار متر مکعب احداث خواهد شد.
هیچ بازرس متعهدی از چگونگی اجرا بویژه قطع واستحصال درختان نظارت متعهدانه نالشته است! جاده سازی غیر فتی و بهره برادری در شیبهای تند وفعالیت دستگاه اسکیدر در کشیدن تنه درختان موجب خسارت به ملیونها اصله نهال در حال رشد شده است.
متاسفانه در اجرای توافقی خروج دام از جنگل ،بصورت ریالی وواگذاری عرصه های ملی را از دست داده ایم.هزینه های هنگفتی بر خزانه کشور تحمیل شده است.
ولی چند ده برابر!دام هر مورث به وارثانش در حنگل ومرتع اجازه تعلیف داده شده است!
این روند نگران کننده است.
احداث بند سرشاخه گیر در دشت بدون فعالیت آبخیز ی داری سرشاخه همراه با مهار چندده چشمه در جنگل ومرتع بالادست. سخن سعدی علیه الرحمه به ذهن میآید.
یکی برسر شاخ وبن میبرید/خداوند بستان تظر کرد ودید*
بگفتا کاین مرد بد میکتد نه برمن که برنفس خود میکند
.شیب تند ،فاصله کم کوه تاساحل، عدم نظارت ومدیریت علمی ومنطقی در جنگلهای غرب مازندران
و.....خسارتهای سیل شدیدودوره بلزگشت زمانی اش نیز کوتاهتر از قبل خواهد بود...!!