استان مازندران با برخورداری از تنوع آب و هوایی، موقعیت جغرافیایی و پوشش گونههای مختلف گیاهی مکانی مناسب برای پرورش انواع گیاهان دارویی و سبزیهای خوراکی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز مازندران،سالانه بیش از ۴۰۰ تن گیاهان دارویی در مازندران برداشت میشود که خیلی از گونههای آن همچنان ناشناخته باقی مانده اند. ارتفاعات شاهدژ بخش چهادانگه ساری که در دل پارک ملی کیاسر جای دارد، یکی از نقاط حیاتی و مهم برای رویش طبیعی و خدا دادی این گیاهان ارزشمند میباشد. علاوه بر کاشت و داشت گیاهان دارویی بومی مازندران، گیاهان دیگر نقاط کشور نیز در این فضا در حال تکثیر و پرورش است؛ که انواع پایا (چندساله) و فصلی مانند رزماری، اسطوخودوس، آویشن، نعناع فلفلی، آلوئه ورا، استویا، بومادران، ترخون، زولنگ و اناریجه را شامل میشود. در حال حاضر سهم گیاهان دارویی کشور بصورت میانگین رقمی بالغ بر ۶۰ تا ۹۰ میلیون دلار میباشد که برآورد میشود تا سال ۲۰۵۰ میلادی مبلغی بالغ بر پنج تریلیون دلار از تجارت جهانی را گیاهان دارویی و لوازم آرایشی، بهداشتی به خود اختصاص میدهد. نام اساتید مشارکت کننده برای شناسایی این گونه ها: دکتر پرویز دهقان نژاد، مهندس ملایی و دکتر پویان مهربان، دکتر میثم حبیبی، دکتر مجید قربانی، دکتر مهدی حدادی نژاد از پژوهشکده فناوریهای زیستی گیاهان دارویی وابسته به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.