رئیس جمعیت هلال احمر گفت: حدود ۲۱ میلیون نفر در بیش از ۷ و نیم میلیون خودرو در بحث کرونا غربالگری شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ کریم همتی در حاشیه کارگروه ارزیابی فرصتهای مدیریت کرونا در وزارت کشور در جمع خبرنگاران افزود: یکی از مهمترین اقدامات هلال احمر در این روزهای کرونایی، آموزش همگانی برای مدیریت و مقابله بیماری کرونا و رعایت دستورهای بهداشتی بود.
وی با بیان اینکه هلال احمر از نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا ورود جدی به بحث آموزش همگانی داشت، ادامه داد: تا به امروز به بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر آموزش همگانی برای مدیریت و مقابله بیماری کرونا داده شده و گواهی این آموزشها نیز صادر شده است.
وی ادامه داد: ضمن اینکه از اسفند پارسال تاکنون بیش از ۷۰ میلیون بازدید از سایت و نرم افزارهای هلال احمر در فضای مجازی صورت گرفته است.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه تاکنون سازمان هلال احمر و وزارت بهداشت غربالگری (کرونایی) ۲۱ میلیون نفر را در بیش از ۷ و نیم میلیون خودرو انجام داده است، گفت: در پی آن ۱۴ هزار نفر مبتلا به بیماری کووید ۱۹ به مراکز درمانی معرفی شدند.
وی افزود: همچنین مسئولیت ۱۰ هزار تخت نقاهتگاهی نیز به هلال احمر واگذار شد که هلال احمر خدمات خود را ارائه کرد و برای ۴۴ هزار موسسه خیریه مجوز فعالیت صادر شد.
همتی در ادامه به تشریح کمکهای خارجی به کشورمان در پی شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: حدود ۱۱۲ هزار محموله بین المللی اهدایی از کشور چین، ژاپن و کمیته بین المللی صلیب سرخ وارد کشورما شد که حدود ۷۰ محموله از مقصد کشور چین بود.
وی افزود: ما در جمعیت هلال احمر تا به امروز توانستیم ۵۲ هزار مکانی را که نیازمند ضدعفونی بودند با ۷ میلیون لیتر مواد ضدعفونی کننده ضدعفونی کنیم.
رئیس جمعیت هلال احمر ایران در ادامه به توزیع ۶ هزار و ۲۰۰ بسته بهداشتی در مناطق محروم خبر داد و گفت: همچنین ۳۰۰ هزار بسته مواد غذایی در میان نیازمندان توزیع شد و ۵۰۰ هزار نفر از بیماران خاص بستههای بهداشتی را دریافت کردند.
وی افزود: جمعیت هلال احمر با بهره گیری از شرکتهای تابعه خود در بحث تولید ماسک توانست روزانه بیش از ۵۰ هزار ماسک، ۴ هزار شیلد محافظ صورت، ۱۰ هزار مواد ضد عفونی کننده را تولید کنند.
همتی در ادامه افزود: حوادث پی در پی در کشور متأسفانه باعث شده است موجودی انبارهای ما کاهش پیدا کند به طوری که در بازدید از ۶ پایگاه اقماری و پایگاههای غیر اقماری مشاهده شد، موجودی انبارها بسیار ضعیف است به ویژه از حیث ۱۶ قلم مورد نیاز برای مواجه با بحرانهای مختلف که باید در انبارها موجود باشد.
وی ادامه داد: امروز با رئیس سازمان برنامه و بودجه جلسهای داشتیم تا در این خصوص به هلال احمر کمک شود.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: در جلسه امروز مقرر شد که سازمان برنامه و بودجه ظرف چند روز آینده به جمعیت هلال احمر کمک اضطراری کند، اما برای رسیدن به استانداردهای لازم زمان زیادی صرف خواهد شد.
وی با بیان اینکه یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان برای شارژ انبارها و خرید لجستیکی نیاز داریم گفت: تامین این منابع مالی در شرایط موجود کمی سخت به نظر میرسد، اما در جلسه امروز با سازمان برنامه و بودجه ۳۰۰ میلیارد تومان آن مصوب و مقرر شد طی روزهای آینده تامین شود تا آمادگی حداقلی را بتوانیم کسب کنیم.
وی با بیان اینکه ما باید برای مقابله با هر بحران از امروز آماده باشیم افزود: البته کشور ما به تولید انبوه در زمینه تولید ماسک رسیده است و انشالله مردم هم به راحتی بتوانند به این ماسکها دسترسی داشته باشند.
همتی درباره کمکهای کشور سوئیس برای دریافت کمکهای بین المللی و خرید اقلام بهداشتی نیز گفت: در بحث برخی هدایای بین المللی، سوئیس توانست این کمکها را آزاد کند، اما برای شرکتهایی که از آنها میتوانیم تامین اقلام کنیم تنها شرکتهایی هستند که دفترشان در سوئیس است.
وی درباره ساخت خانههای هلال در سراسر کشور نیز افزود: حدود ۴۰ هزار نقطه روستایی در کشور برای احداث خانههای هلال نیاز داریم که پیش بینیهای لازم صورت گرفته و تاکنون اقدامات اولیه یک هزار و ۳۰۰ خانه هلال احمر انجام شده است.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه این خانهها با مرکزیت داوطلبان پیگیری خواهند شد، گفت: نمیخواهیم تشکیلات اداری جدیدی راه بیندازیم بلکه این کار را در شرایط اقتصادی موجود پیگیری میکنیم و در تهران نیز در ۴۰۰ محلهای که در آن وجود دارد کار آغاز شده است.
آقامحمدی در جلسه کارگروه ارزیابی فرصتهای مدیریت کرونا
هلال احمر بحث رسانهها را ویژه ببیند
رئیس کارگروه ارزیابی رسانهای مدیریت بیماری کرونا گفت: خوب است از طریق رسانهها وضع هلال احمر را پیگیری کنیم که به چه صورت است، چون هلال احمر ماقبل از حادثه است و اگر آماده باش آن کامل نباشد مردم آسیب میبینند.
آقای علی آقامحمدی افزود: آمادگی هلال احمر از نیازهای ضروری و امر پیشگیری است و همانند بهداشت عمومی میماند که اگر کسی به آن توجه نکند ممکن است آسیب ببیند.
وی در ادامه به بحث آموزش از طریق هلال احمر اشاره کرد و گفت: برای شهروندان باید انگیزهای به مردم داده شود که برای این کار آمادگی داشته باشند، چون در بحث زلزله همه گرفتارند و مردم فقط به اطرافیان نزدیک خود کمک میکنند.
بنابراین از طریق شبکههای آنلاین آموزشهای رسمی در بحث امدادرسانی داده شود تا مردم امدادرسانی را بلد باشند و آمادگی داشته باشند در کنار این آموزشها گواهینامه نیز داده شود حتی این گواهینامهها را بین المللی کنید.
رئیس کارگروه ارزیابی رسانهای مدیریت بیماری کرونا در ادامه به بحث سالمندان اشاره کرد و افزود: رشد آمار سالمندان زیاد است و از این به بعد نرخ رشد جمعیت ما بیشتر روی سالمندان است که جمعیت خیلی بزرگی است و باید ویژه دیده شود.
آقای آقامحمدی در ادامه به کارگران کارخانهها اشاره کرد و گفت: در شهرکهای صنعتی کشور ۸۷۶ هزار کارگر بیمه شده داریم که ظرفیت خوبی برای آموزش هستند.
وی افزود: بهتر است در بحث آموزش نیز از رسانهها کمک گرفته شود و آگاهیهای رشتهای نیز در بحث بیماریها و ویروسها داده شود.
رئیس کارگروه ارزیابی رسانهای مدیریت بیماری کرونا گفت: هلال احمر باید بحث رسانهها و کمک گرفتن از رسانهها را باید ویژه ببیند چرا که اگر کرونا برود، هلال احمر نرفته و ماندنی است بنابر این بحث آموزش از طریق رسانهها را شما باید ویژه ببینید و با یک برنامه تلویزیونی مانند فرمانده یا عصر جدید و خندوانه به کسانی که خوب آموزش دیده اند جوایزی نیز به منظور تشویق داده شود.
آقای آقامحمدی افزود: در تجربه کرونا دیدیم که شغل سلامت باید توأمان دیده شود و مردم بدون شغل سالم نمیمانند و سلامت بدون شغل معنا و مفهوم ندارد بنابر این سمینارها و کارگاههایی با این مضامین که در مشاغل چگونه میتوانیم خود را حفظ کنیم دیده شود.