پخش زنده
امروز: -
سخنگوی جمعیت هلالاحمر: بیش از ۷۲ هزار داوطلب کمک کار هلال احمر در حمایت از بیماران نیازمند مبتلا به کرونا بودند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمد نصیری در نشست خبری با اشاره به تداوم ارائه خدمات به هموطنان نیازمند مبتلا به کرونا، گفت: از زمان شیوع کرونا ۷۲ هزار و ۶۹۴ داوطلب کمک کار جمعیت هلال احمر در خدمات رسانی به هموطنان از جمله جمع آوری کمکهای مردمی، ضدعفونی کردن معابر، حمایت روانی از بیماران مبتلا به کرونا و همچنین خانوادههایی که عزیزان خود را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده اند، بوده اند.
سخنگوی جمعیت هلال احمر با اشاره به جمع آوری ۱۱۰ میلیار تومان کمکهای نقدی و غیرنقدی مردم از سوی هلال احمر، افزود: از این مبلغ ۲۸ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به صورت نقدی جمع آوری شده است؛ به علاوه مردم نوعدوست و مهربان ایران زمین، ۷۶ میلیارد تومان هم به صورت غیرنقدی به جمعیت هلال احمر کمک کردند.
وی افزود: از این محل ۲.۵ میلیارد تومان بابت تجهیزات و پذیرش بیماران به بیمارستانهای هلال احمر که به عنوان معین بیمارستان مسیح دانشوری بوده است و همچنین نقاهتگاههای هلال احمر کمک شده است.۷۰۰ میلیون تومان در مراکز ارائه خدمات سرپایی هزینه شده است. همچنین ۹ میلیارد تومان هم بابت خرید تجهیزات ایمنی در برابر شیوع بیماری کرونا مثل ماسک و دستکش پرداخت شده است، مبلغ ۱۰ میلیاردتومان هم به استانها متناسب با نیاز، بابت تهیه بستههای معیشتی جهت توزیع میان افراد نیازمند و آسیب دیده تامین و پرداخت شده است. مبلغ ۷ میلیارد تومان هم از کمکهای جمع آوری شده در حساب جمعیت هلال احمر موجود است.
سخنگوی جمعیت هلال احمر درباره برگزاری پنجمین دوره انتخابات مجامع جمعیت هلال احمر که ۲۳ خرداد به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار میشود، گفت: ۳۱۵ هزار و ۳۴۴ نفر واجد شرایط شرکت در انتخابات جمعیت هلال احمر هستند و برای برگزاری این انتخابات ۳ هزار و ۸۵۰ نفر نامزد شده اند که به ازای هر شعبه ۴ نفر کاندید خواهند بود تا پس از برگزاری انتخابات مجمع عمومی و شورای عالی جمعیت هلال احمر که در تصمیم گیریهای اساسی هلال احمر نقش دارند، تعیین شوند.
سخنگوی جمعیت هلال احمربه توزیع حدود ۵ میلیون ماسک در ابتداییترین روزهای شیوع ویروس کرونا که کشور با کمبود ماسک مواجه بود اشاره کرد و گفت: این ماسکها میان پرسنل بیمارستانها و همچنین درب منازل افراد توزیع شد. به علاوه ۵۰۰ هزار ماسک هم میان بیماران خاص و همچنین بیماران مبتلا به سرطان توزیع شد.
وی افزود: ۲۴۰ هزار بسته بهداشتی در نقاط حاشیهای کم برخوردار شهرها توزیع شده است. به علاوه ۲۰۱ هزار بسته غذایی و معیشتی هم تاکنون توزیع شده است و تا پایان هفته هم ۴ هزار بسته معیشتی در استانهای تهران و البرز میان افراد نیازمند که از بیماری کرونا آسیب دیده اند، توزیع میشود و تا زمانی که ویروس کرونا ادامه داشته باشد مشارکتهای مردمی هم ادامه خواهد داشت.
نصیری به تولید ماسک، گان، البسه بیمارستانی و دستکش در ۹۵۹ خانه هلال اشاره و تاکید کرد: این خانههای هلال یک میلیون و ۸۲۴ هزار ماسک در خانههای هلال تولید کردند و توسعه این خانهها در دستور کار جمعیت هلال احمر قرار دارد.
وی با تاکید بر افرایش تعداد خانههای هلال تا ۴ هزار باب، افزود: توسعه خانههای هلال در سراسر کشور یکی از اصلیترین برنامههای هلال احمر در حال حاضر است و مقرر شده تا پایان دولت یازدهم تعداد این خانههای هلال به ۴ هزار باب افزایش پیدا کند.
اهدای ۲۱ هزار واحد خون از سوی داوطلبان و جوانان هلال احمری
سخنگوی جمعیت هلال احمر با بیان کمبود خون و فرآوردههای خونی همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور، تاکید کرد: جمعیت هلال احمر در این زمینه وارد عمل شد و مردم را به اهدای خون ترغیب و تشویق کرد و ۲۱ هزار واحد خون از سوی جوانان و داوطلبان هلال احمر اهدا شد.
مجوز جمع آوری کمکهای مردمی برای ۴۶ موسسه خیریه
نصیری درباره اعطای مجوز جمع آوری کمکهای مردمی به ۴۶ موسسه خیریه، گفت: از سوی سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر به ۴۶ موسسه خیریه مجوز جمع آوری کمکهای مردمی اعطا شد و این موسسات خیریه به عنوان معین بیمارستانها با مشارکت هلال احمر اقدام به تهیه و توزیع یک میلیون دستکش و ۷۰۰ هزار ماسک، در بیمارستانها و مراکز درمانی کردند.
نیاز به ۱۹۰۰ میلیاردتومان بودجه برای تقویت انبارهای امدادی
سخنگوی جمعیت هلال احمر درباره موجودی انبارهای امدادی این جمعیت در استانهای مختلف، گفت: باتوجه به وقوع سوانح متعدد در ۳ سال گذشته و مصرف بخش زیادی از موجودی اقلام امدادی در سطح کشور به طور متوسط اکنون موجودی این انبارها ۹ دهم درصد است که براساس برنامه در سال ۹۹ امید است بتوان با تامین یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار، این انبارها به استاندارد ۲ درصد جمعیت ساکن در مناطق مسکونی رسانده شود.
وی به تخصیص ۳ باب سوله انبار امدادی با ۲۰ نفر نیروی لجستیک و فنی و ۲ نفر کارشناس آمار به صورت روزانه جهت طرح تقسیم و بارگیری مجدد اقلام اهدایی خارجی و تحویل این اقلام به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و سایر مراکز اشاره و تاکید کرد: روزانه ۲ دستگاه تریلیر و کامیون به منظور انتقال محموله اهدایی خارجی از فرودگاه امام به سازمان امداد، اقدام میکرد.
سخنگوی جمعیت هلال احمر از دریافت ۱۴۴ مورد کمک نقدی و غیر نقدی بین المللی از سازمانها و نهادهای مختلف خبر داد و تاکید کرد: این کمکها شامل ماسک، دستکش، گان، لباس ایزوله، تب سنج، محافظ صورت، مواد ضدعفونی کننده و دستگاههای ونتیلاتور بود که از سوی صلیب سرخ چین، صلیب سرخ هنگ کنگ، کمیته بین المللی صلیب سرخ، فدراسیون بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر، دولتهای تایلند، عمان و ژاپن، خیرین ایرانی مقیم آمریکا و سوئیس و آژانسهای سازمان ملل (برنامه جهانی غذا و سازمانی جهانی بهداشت) بوده است.
وی افزود: در این زمینه انجام هماهنگی لازم به بازدید نمایندگان سازمان امداد بین المللی از محموله اهدایی و انجام هماهنگی برای ترخیص ۵۰ دستگاه ونتیلاتور از سوی جمعیت هلال احمر ایران انجام شد.
نصیری بهره گیری از منابع بین المللی برای تسهیل فرآیند اجرای برنامههای جمعیت در داخل کشور و همکاری و تسریع در امور مهاجران و پناهندگان از طریق نشستهای تخصصی بازپیوند خانواده را از دیگر برنامههای معاونت امور بین الملل و حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر عنوان کرد.
سخنگوی جمعیت هلال احمر با اشاره به کمک ۴۶۵ هزار یورویی کمیته بین المللی صلیب سرخ به جمعیت هلال احمر ایران، گفت: این کمکها که معادل ۷۳ میلیارد تومان است، از محل کمک ارزی کمیته بین المللی صلیب سرخ به ۳۲ استان برای غربالگری و تب سنجی به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا پرداخت شده است.
نصیری با تشریح خدمات هلال احمر برای کمک به مهار آتش سوزی جنگلها و مراتع، گفت: براساس نص صریح ماده ۱۴ قانون مدیریت بحران، عملیات اطفاء حریق در جنگلها توسط وزارت جهاد کشاورزی و با همکای نیروهای مسلح انجام میشود با این حال در صورت نیاز به ورود ناوگان امدادی جمعیت هلال احمر با اعلام وزارت دفاع برای انتقال نیروهای امدادرسان اقدام میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به وقوع آتش سوزی در جنگلهای استانهای بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان، ۳ فروند بالگرد با ۶۸ سورتی پرواز معادل ۳۷ ساعت پرواز نسبت به انتقال نیروهای امدادی اقدام کرد.
برای برگزاری اردوهای سازمان جوانان فعلا تصمیم گیری نشده است
نصیری درباره برگزاری اردوهای سازمان جوانان در تابستان سال جاری، گفت: در این زمینه فعلا تصمیم گیری نشده است و تا وضعیت بیماری کووید ۱۹ مشخص نشود، احتمالا فعالیتهایی در فضای مجازی در این زمینه در نظر گرفته میشود.
وی ضمن تشریح اقدامات سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، گفت: ارائه خدمات حمایت روانی در قالب تیمهای حمایت روانی و اجتماعی (سحر) با مشارکت جوانان عضو جمعیت، دلجویی و تقدیر از مدافعان سلامت، همکاری با سازمان زندانها و اقدامات تامینی کشور در خصوص احیای مجدد کانونهای اصلاح و تربیت و انعقاد تفاهم نامه سازمان و معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت از اردیبهشت امسال مهم است.
وی گفت:توانمندسازی و مشارکت جوانان دانشجو و کانونهای هلال احمر در برنامههای بشردوستانه، عام المنفعه و امدادی پس از ابلاغ تفاهم نامه به استانها جهت هماهنگی روسای شعب با معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی از دیگر برنامههای سازمان جوانان جمعیت هلال احمر است.
نصیری به فعالیت شرکت صنایع نساجی هلال ایران حتی در زمان شیوع کرونا اشاره و بیان کرد: با توجه به فرمایشهای مقام معظم رهبری و شعار سال ۱۳۹۹ با عنوان جهش تولید، از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۸ هزار چادر امدادی، ۲۰ هزار پتو با آرم هلال، ۲۳۰ هزار ماسک سه لایه، ۱۰۰ هزار لباس بیمارستانی، ۱۱ هزار انواع پوشاک و ژیله و سایر اقلام و تجهیزات در شرکت صنایع نساجی هلال ایران تولید شده است.
سخنگوی جمعیت هلال احمر با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی آنلاین از سوی معاونت آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر برای مردم، گفت: کار جدیدی که معاونت آموزش در زمینه مواجهه با بحرانها و حوادث و سوانح، چون زلزله و ... انجام داده است، برگزاری دورههای آموزشی آنلاین برای هموطنان است که در این زمینه دوره آموزشی آنلاین با مشارکت سازمان نظام پزشکی برگزار شد که ۵۰ هزار نفر در این دوره شرکت کردند و گواهی شرکت در دوره به شرکت کنندگان اعطا شد.
وی افزود: همچنین قرار شده است تا دورههای آموزشی برای یک هزار تشکل مردم نهاد و ۲ هزار بنگاه اقتصادی برگزار و از این طریق توسعه آموزشهای همگانی از سوی هلال احمر محقق شود.
نصیری با اشاره به برپایی ۵ نقاهتگاه در استانهای قم، قزوین، گلستان، اصفهان و زنجان، گفت: این نقاهتگاهها با ظرفیت یک هزار و ۶۷۳ تخت برپا شد و ۷۱۸ بیمار در این نقاهتگاهها پذیرش شدند از این تعداد ۵۷۲ بیمار بهبود یافته و ۶۵ بیمار هم به مراکز درمانی ارجاع داده شدند.
وی افزود: یک هزار و ۲۵۷ نفر در بیمارستان موقوفه نورافشار (به عنوان معین بیمارستان مسیح دانشوری) پذیرش شدند که از این تعداد ۸۵۵ بیمار مبتلا به کرونا شناسایی، ۴۵۳ بیمار بستری و ۳۹۸ بیمار ترخیص شدند. لازم به ذکر است که ۲۱ نفر از کارکنان بیمارستان نورافشار به کووید ۱۹ مبتلا شدند.
سخنگوی جمعیت هلال احمر درباره راه اندازی بیمارستان فوق تخصصی ۷۰ تخت خوابه در شهر صنعا کشور یمن، افزود: این بیمارستان در سال ۱۳۸۳ شروع به فعالیت کرده بود، اما با
توجه به شرایط امنیتی در این کشور، درمانگاهها و بیمارستان در سال ۱۳۸۸ تعطیل و امسال براساس درخواست وزارت امور خارجه، مجددا اقدامات لازم برای فعال سازی مجدد این بیمارستان انجام شده است.