افزایش امار ابتلا به کرونا در سیستان و بلوچستان
تعداد موارد مثبت آزمایشگاهی بیماری کرونا در سیستان و بلوچستان به 1496 مورد رسیده است
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان ،رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: تعداد موارد مثبت آزمایشگاهی بیماری کرونا در استان سیستان و بلوچستان به 1496 مورد رسیده است که 935 ، 287 و 274 مورد به ترتیب در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی زاهدان، زابل و ایرانشهر قرار دارند.
دکتر هاشمی شهری افزود: از مجموع موارد مثبت آزمایشگاهی 619 نفر پس از دریافت خدمات درمانی از بیمارستان ها مرخص شده اند، 62 نفر همچنان در بیمارستان بستری هستند، 733 نفر روند درمان خود را در منزل سپری کرده و یا دوره نقاهت را طی می کنند و متاسفانه 82 نفر نیز فوت کرده اند.
وی تاکید کرد: همچنین از ابتدای شیوع همه گیری 3003 بیمار با علائم تنفسی حاد در بیمارستان های استان بستری شده اند. از این تعداد 2505 نفر مرخص شده و 181 نفر نیز همچنان در بیمارستان های استان بستری هستند.
هاشمی شهری افزود: متاسفانه در این مدت 317 نفر از بیمارن حاد تنفسی نیز فوت کرده اند که از مجموع موارد فوتی آزمایش کرونای 82 نفر مثبت، 149 نفر منفی و 86 نفر نیز مشکوک بوده است.
- اطلاعیه شماره ۱۸ ستاد بحران کرونای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
- با توجه به روند فزاینده ابتلاء به بیماری کووید19 که منجر به عبور موارد مثبت در استان از عدد 1400 شده است، اطلاعیه شماره 18 ستاد بحران کرونای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بدین شرح صادر شد:
1)مهمترین اقداماتی که باید حتما مورد توجه قرار گیرد:
الف) با توجه به تعطیلات عید سعید فطر و به دلیل افزایش موارد مثبت در چند روز اخیر که منجر به شناسائی کانون های درگیری حتی در مناطق روستائی شده است، ماندن در منزل و اجتناب از تحرکات جمعیتی مهمترین درخواست نظام سلامت از هموطنان عزیز است
ب) اگرچه در این ایام مبارک انجام اموراتی مانند خرید لباس نو و رفتن به دیدار اقوام و دوستان توصیه شده است امّا به دلیل انتشار گسترده ویروس در جامعه و احتمال انتقال بیماری موکد توصیه میشود از انجام این امور خودداری کرده و از رسانه های اجتماعی برای تبریک استفاده کنند. همچنین درخواست می شود تا از خرید وسائل به خصوص اقلام خوراکی از دستفروشان جدا خودداری کنند.
ج) با توجه به صدور مجوز برگزاری نماز عید سعید فطر از سوی ستاد کشوری کرونا، دستورالعمل دقیق برگزاری این مراسم به نهادهای ذیربط ابلاغ شده است که مهترین موارد آن به شرح ذیل می باشد:
ج-1) برگزاری نماز در فضای روباز برنامه ریزی شود
ج-2) افراد به هنگام خروج از منزل به سبب جلوگیری از حضور در وضوخانه محل برگزاری نماز، وضو داشته باشند و سجاده و مهر شخصی به همراه خود ببرند
ج-3) به هنگام تشکیل صف، فاصله حداقل یک متر را از فرد ردیف جلو، عقب و بغل دست را رعایت کنند
ج-4)زمان ایراد خطبه ها به حداقل ممکن کاهش یابد و مامومین نیز سعی کنند در حداقل زمان ممکن پس از اتمام نماز محل را ترک گفته و از مصافحه، دیده بوسی و دست دادن با دیگران جدا خودداری کنند
د) از آنجا که احتمال انتقال ويروس از فرد بيمار يا آلوده بدون علامت به دیگر افراد در مراكز جمعيتي و متراكم كه امکان رعایت دقیق فاصله گذاري اجتماعي وجود ندارد چندين برابر بيشتر از ساير مكان هاست، تاکید می شود افراد دارای شرایط خاص از جمله افراد بالاي ٦٠ سال، افراد دارا بیماری زمینه ای و خاص، كودكان زير١٥ سال و مادران باردار و کسانی که در ماه اخیر یکی از اعضاء خانواده آنان مبتلا به بيماري كرونا بوده است از شرکت در هر نوع مراسم و تجمعي انسانی،خودداری کنند.