پخش زنده
امروز: -
ستاد بحران کرونای دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با صدور اطلاعیه شماره 18، از افزایش آمار بیماران کرونایی سیستان و بلوچستان به حدود هزار و 500 نفر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان ، در این اطلاعیه با اشاره به روند فزاینده ابتلاء به بیماری کووید19 در استان، آمده است:
الف) با توجه به تعطیلات عید سعید فطر و به علت افزایش موارد مثبت در چند روز اخیر که منجر به شناسائی کانون های درگیری حتی در مناطق روستائی شده است، ماندن در منزل و اجتناب از تحرکات جمعیتی مهمترین درخواست نظام سلامت از هموطنان عزیز است.
ب) اگرچه در این ایام مبارک، انجام اموری مانند خرید لباس نو و رفتن به دیدار اقوام و دوستان توصیه شده است امّا به علت انتشار گسترده ویروس در جامعه و احتمال انتقال بیماری توصیه می شود از انجام این امور خودداری و از رسانه های اجتماعی برای تبریک استفاده شود.همچنین درخواست می شود تا از خرید وسائل به خصوص اقلام خوراکی از دستفروشان جدا خودداری شود.
ج) با توجه به صدور مجوز برگزاری نماز عید سعید فطر از سوی ستاد کشوری کرونا، دستورالعمل دقیق برگزاری این مراسم به نهادهای مربوطه ابلاغ شده است که مهترین موارد آن بدین شرح است:
برگزاری نماز در فضای روباز برنامه ریزی شود.
افراد به هنگام خروج از منزل برای جلوگیری از حضور در وضوخانه محل برگزاری نماز، وضو داشته باشند و سجاده و مهر شخصی به همراه خود ببرند.
به هنگام تشکیل صف، فاصله حداقل یک متر را از فرد ردیف جلو، عقب و کناری رعایت کنند.
زمان ایراد خطبه ها به حداقل ممکن کاهش یابد و مامومین نیز سعی کنند در حداقل زمان ممکن پس از اتمام نماز محل را ترک و از دیده بوسی و دست دادن با دیگران خودداری کنند.
د) از آنجا که احتمال انتقال ويروس از فرد بيمار يا آلوده بدون علامت به دیگر افراد در مراكز جمعيتي و متراكم كه امکان رعایت دقیق فاصله گذاري اجتماعي وجود ندارد، چندين برابر بيشتر از ساير مكان هاست، افراد زير برای حفظ سلامت و جان دیگر انسان ها از شركت در نماز عيد سعید فطر خود داري کنند.
افراد بالاي 60 سال
افراد ميانسال داراي عوامل خطري همچون چاقي، ديابت، پرفشاری خون، بیماری های قلبی، مشكلات تنفسي، مشكلات ژنتيكي، بيماري هاي نقص سيستم ايمني، مشكلات سيستم عصبي مانند ام اس، بيماري هاي خوني و ساير بيماري هاي مزمن و سرطان ها، بيماري قلب و عروق و فشار خون، دياليز و پيوند اعضا
کسانی که در ماه اخیر یکی از اعضاء خانواده آنان مبتلا به بيماري كرونا بوده است.
افراد مبتلا به کرونا که بهبود يافته و يا مراحل نقاهت خود را طی می کنند.
افراد شاغل در مراكز جمعيتي كه احتمال آلوده شدن آنها وجود داشته و در حال حاضر از سلامتي خود مطمين نيستند مانند فروشندگان و يا كارمندان سازمان ها و ادارتي كه به صورت مستقيم با ارباب رجوع ارتباط دارند مانند كاركنان مراكز بهداشتي درماني و بانك ها
افرادي كه به تازگي از ساير مناطق آلوده كشور به استان مراجعه كرده اند.
افراد ساكن در مراكز جمعيتي و پادگان ها كه ناچار به بازگشت به همان مكان هستند.
كودكان زير 15 سال و مادران باردار
افرادي كه در منزل مادر باردار و يا مادري كه تازه زايمان كرده حضور دارند و معلولان جسمي حركتي و يا ساير اعضاي خانواده آنان.