عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تکمیل طرحهای نیمه کاره، توجه به اصل ۴۴ قانون اساسی، فقرزدایی، برقراری عدالت و توجه به جوانان را از مهمترین اولویتهای مجلس یازدهم خواند.
وی افزود: یکی از اشکالهای ما در طرحهای عمرانی و اداره سیاسی کشور این است که طرحهای نیمه کاره زیاد داریم و، چون به بهره برداری نمیرسانیم گویا کاری نکرده ایم در صورتی که مجلس ما یکی از مجالس پر کار دنیاست، اما حاصلی که بیرون میدهد آن حاصلی نیست که باید باشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: طرحهای بزرگی را در گذشته داشته ایم که پایهای بوده است و ما سند چشم اندازی را طراحی کرده ایم و طبیعتاً اکنون در یک افق ترسیم چشم انداز ۱۴۵۰ هستیم و باید افق بلندتری را بتوانیم طراحی کنیم و در ذهن داشته باشیم.
آقای آقامحمدی با اشاره به این که هنوز بخش خصوصی در خصوص سیاستهای مربوط به اصل ۴۴ قانون اساسی سوار بر کار نیست، افزود: هنوز دولت محور اقتصاد است و تا پیاده شدن آن دیگر حرف تازهای ضرورت ندارد و ما همه چیز را گفته ایم و اکنون پیاده کردن آن اساس است.
وی گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی جزو کشورهای پیشتاز بودیم که تاب آوری اقتصادی را مطرح کردیم و برایش سیاست داریم، اما قانونگذاریهای لازم درباره آن صورت نگرفته و پیگیری اجرایی آن مدون نشده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: برنامه هفتم را در مجلس یازدهم خواهیم داشت که از اکنون باید افق روشن و مشخصی با توجه به تجارب سایر برنامهها داشته باشیم.
آقای آقامحمدی گفت: غیر از برنامه اول برنامههای دیگر چندان درخشان نبود و باید مقایسه شود که فرق برنامه اول با دیگر برنامهها چه بود که آنجا پس از جنگ ۸ درصد نرخ رشد را هدف گذاری کردیم و ۷ و ۲ دهم درصد بدست آوردیم، اما در برنامههای بعدی با آن هدف گذاری خیلی فاصله داشتیم.
وی فقرزدایی را از مسائل کلیدی کشور خواند و افزود: بالاخره این همه سال یارانه و غیر یارانه، کمیته امداد و بهزیستی درست کردیم، تا چه زمانی میخواهد ادامه پیدا کند؟ بالاخره نمیخواهیم یک سیاست اساسی درست کنیم که دیگر فقر تولید نشود و در حقیقت افراد مستعد بتوانند در چرخه کار بیایند؟
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در خصوص عدالت هنوز بحث جدی نشده است، گفت: اگر مجلس آینده چهار سال فعالیتش را مصروف این موارد کند موفق خواهد بود و رهبری معظم انقلاب سیاستهای همه این موارد را مطرح کرده اند و ضوابط آن روشن است.
آقای آقامحمدی افزود: ما با پیری جمعیت مواجهیم و نرخ رشد جمعیت ما بسیار پایینتر از نرخ ماندگاری جمعیت در این سن است و این با کلمات درست نمیشود و یک چارچوبهایی میخواهد.
وی گفت: جوانان باید مورد توجه قرار گیرند، اما ما هیچ نظام اعتباری خوبی برای جوانان نداریم؛ آیا نظام اعتباری درستی تعریف کرده ایم که بتوانیم خانه و لوازمش را بدهیم و در طول ۳۰ تا ۴۰ سال پرداخت کنند نه اینکه فوری وامی بدهیم و بگوییم فوری هم پس بدهد؛ این مسائل نظام سازی میخواهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر این چند گام برداشته شود و کارها را به نسل جوان بسپاریم و اقتصاد ایران را دانش بنیان کنیم، برای مجلس فعلی خیلی هم هدف بالاست.
آقای آقامحمدی گفت: به لحاظ سیاسی هم باید قانون احزاب درست شود، آزادیهای حزبی باید باشد، دادگاه سیاسی باید شکل بگیرد و اینها اکنون قانون ندارد و از لحاظ حقوقی باید به حقوق ترمیمی بپردازیم.
وی افزود: ما حقوق تنبیهی زیاد داریم، اما اکنون برای اقتصاد و حوزههای دیگر نیازمند حقوق ترمیمی هستیم یعنی اگر کسی آسیب زد، بتواند جبران کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: صرف مجازات ما را به جایی نمیبرد، چون او مجازات میشود و اقتصاد هم مجازات میشود در صورتی که در قالب ترمیمی، ما مجازات او را قرار میدهیم که ضرری را که زده است جبران کند.
آقای آقامحمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که مجلس یازدهم چه چالشهایی پیش رو دارد؟ افزود: این مجلس میتواند نقطه تحولی برای کشور تلقی شود چرا که نیروهای جدید در آن زیاد است و آدمهایی هستند که میتوانند حرفهای جدیدی را بزنند و خیلی به قبل نگاه نکنند و البته این جدید هم نباید جدید از نو باشد؛ جدید برای اجرای چارچوبهای اساسی باشد.
وی گفت: این مجلس شعارش هم در قالب سیاستهای رهبری است و این فرصت مغتنمی محسوب میشود به شرط این که به سخنرانی، سفر و بیرون رفتن نپردازند و رئیس مجلس هم در مجلس کار کند نه این که از مجلس رأی بگیرد و غالباً طرح، افتتاح و برای مجامع سخنرانی کند و ارتباطات بیرونی شکل دهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: رئیس مجلس باید کمیسیونهای مجلس و نمایندگان را مدیریت کند و مراقبت هم صورت گیرد تا نمایندگان شئون نمایندگی را رعایت کنند یعنی مجلس به واسطه رفتار چند نماینده از شأن خود خارج نشود، چون اعتبار مجلس برای اداره کشور مهم است.