شرکت هواپیمایی لوفتهانزا برای ادامه حیات اقتصادی خود به طرح نجات ۹ میلیارد یورویی دولت آلمان امید بسته است .
-طرح نجات ۹ میلیارد یورویی دولت آلمان
به گزارش خبرگزاری فرانسه از فرانکفورت، لوفتهانزا اعلام کرد در این طرح که هنوز نهایی نشده است تدابیر ایجاد ثبات تا ۹ میلیارد یورو در نظر گرفته شده است که ۳ میلیارد یورو آن به شکل وام از بانک سرمایه گذاری دولتی کا اف وی خواهد بود.
این طرح از صندوق ثبات اقتصادی دولت فدرال خواهد بود که برای کاهش تبعات همه گیری ویروس کرونا با به دست گرفتن ۲۰ درصد سهام تشکیل شده است. علاوه بر اوراق قابل تبدیل به هسم به ارزش ۵ درصد بیشتر از یک سهم نیز در اختیار دولت فدرال قرار گرفت.
قابل تبدیل بودن در صورت پیشنهاد مناقصه از سوی شخص ثالث کارآیی خواهد داشت که دولت را به یک اقلیت مسدود کننده تبدیل خواهد کرد که میتوان این طرح را ناکام بگذارد.
-تنش سیاسی در آلمان
در صورتی که این طرح به نتیجه برسد به چند هفته تنش میان محافظه کاران اتحادیه مسیحی- دموکرات آلمان با آنگلا مرکل صدر اعظم این کشور و شرکایش در ائتلاف سوسیال- دموکراتها پایان خواهد داد. در حزب مرکل هم شماری از نمایندگان به چنین اقدامی در مورد شرکتی که در سال ۱۹۹۷ به طور کامل خصوصی سازی شده است اعتراض دارند. با این حال چپ گرایان این طرح را فرصتی برای اعمال فشار بر بزرگترین شرکت هواپیمایی آلمان برای حفظ فرصتهای شغلی و فعالیت در حوزه کاهش گازهای گلخانهای میدانند.
مرکل روز چهارشنبه در یک نشست خبری در برلین در مورد این طرح برای شرکت که از سوی شرکتهای تابعه آن در سوئیس، بلژیک و اتریش هم مطرح شد گفت دولت به شدت در حال مذاکره با این شرکت و کمیسیون اروپاست و انتظار میرود تصمیم گیری به زودی انجام شود.
این توافق ممکن است روز پنجشنبه پس از تصویب طرح از سوی مدیریت نهایی شود.
لوفتهانزا اعلام کرد برای تصویب این طرح نجات که باعث کاهش سهم سهامداران فعلی میشود نشست مجمع عمومی فوق العاده برگزار خواهد کرد. کمیسیون اروپا هم باید موافقت خود را با این طرح اعلام کند.
شرکت لوفتهانزا که حدود ۱۴۰ هزار نیرو در سراسر جهان دارد با بحران شدید رو به روست. ۷۰۰ هواپیما از مجموع ۷۶۰ هواپیمای این کشور زمین گیر شده اند و بیش از ۶۰ درصد کارکنان آن با بیکاری موقت رو به رو هستند. در ماه آوریل این شرکت روزانه کمتر از سه هزار مسافر را جا به جا کرده است و این در حالیست که میزان مسافران روزانه شرکت پیش از همه گیری ۳۵۰ هزار نفر بود.
شاخص بورس این شرکت حدود ۴ میلیارد یورو سقوط کرده است. بنابر اعلام کارستن اشپور مدیر عامل این شرکت اعلام کرد مجموع شرکتهای گروه لوفتهانزا شامل آسترین ایرلاینز، بروکسل ایرلانیز، یورو وینگز و سوئیس در هر ساعت حدود یک میلیون یورو نقدینگی از دست میدهند. روز و شب و هر هفته. وی افزود شرکت ده هزار نیروی اضافه دارد و در صورت تزریق نشدن سرمایه ورشکسته خواهد شد.
اکثر شرکتهای هواپیمایی اروپایی از دولتها برای مقابله با تبعات همه گیری کمک خواستند. دولت فرانسه هم به شرکت ایر فرانس ۷ میلیارد یورو کمک خواهد کرد.