استان مرکزی یکی ازقطب های بزرگ پرواربندی گوساله درکشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ مدیر امور دام سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه سالانه حدود ۵۵ هزارتن گوشت قرمز دراستان تولید می شود گفت: استان مرکزی یکی ازقطب های بزرگ پرواربندی گوساله درکشور می باشد، به طوری که سالیانه نزدیک به ۲۰۰هزار راس گوساله آماده پروار از ۱۵ استان کشور جهت پرورش به واحدهای دامداری استان وارد و پس ازطی دوره پروار به استان های پرمصرف ارسال می شود.
فراهانی افزود: درحال حاضربیش از ۲۰ هزار راس گوساله آماده کشتار با میانگین وزن بالای ۶۰۰کیلوگرم در استان وجود داردکه به دلیل کاهش تقاضای خرید در دامداری ها انباشت شده و با توجه به عدم وجود نقدینگی دامداران، سررسید اقساط وام های اخذشده وتعویق بدهی به بانک های مختلف به معظلی جدی برای دامداران تبدیل شده است.
او با بیان اینکه از نیمه دوم سال ۹۸ پیگیر حل این معظل هستیم وپیشنهادهایی ازجمله خریدتضمینی گوشت قرمز توسط شرکت پشتیبانی امور دام، اعطای مجوز صادرات دام زنده به صورت محدود مختص استان مرکزی، کاهش واردات گوشت قرمز به کشور در مکاتبات وجلسات متعدد ارائه شد گفت: با بحث خریدتضمینی توسط شرکت پشتیبانی اموردام موافقت شده وجلسه ای باحضور مسئولین تشکل های دامداران، دامپزشکی، شرکت پشتیبانی امور دام، مسئولین صنایع بسته بندی گوشت قرمز استان برگزار گردید که به محض دریافت دستورالعمل اجرایی خرید تضمینی از پشتیبانی امور دام کشور ، کارخرید وبسته بندی توسط پشتیبانی امور دام استان شروع می شود.
مدیر امور دام سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی در ادامه افزود: شرکت تعاونی پرواربندان استان باید هماهنگی های لازم با کارگاه های بسته بندی گوشت قرمز درخصوص نحوه قطعه بندی، تعیین درصد افت لاشه وکارمزد مربوطه را انجام دهندوباید ازهمه ظرفیت های کارگاه های بسته بندی جهت خرید دام استفاده شود ودرصورت لزوم نسبت به افزایش ظرفیت های سالن های پیش سرد وتونلهای انجماد باهماهنگی دامپزشکی استان اقدام گردد وبه جهت انتفاع دامداران وافزایش تاثیر خریدبا قیمت مصوب در اصلاح قیمت دام زنده که اولویت کار انعقاد قرارداد مستقیم با دامداران وسپس ازطریق تشکل های مربوطه می باشد.
فراهانی گفت: دغدغه دامداران استان مرکزی درانباشت گوساله های پروار در واحدهای دامداری پیگیری می شود.