سرطان با تغذیه مناسب و البته تشخیص به موقع مهار شدنی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ سرطان یکی از بیماری های شایع خاص وغیر واگیر است که با همه رنج و دردی که به بیمار وارد می کند، اما در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک و رئیس مرکزی بهداشت استان مرکزی می گوید: هر سال بیش از 108 هزار نفر به شمار مبتلایان سرطان در ایران افزوده می شود.
نظری افزود : جایگاه کشورمان در دنیا متوسط رو به پایین است و هر سال 148 نفر به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت به سرطان مبتلا می شوند.
این در حالی است که آمارهای جهانی حکایت از آن دارد که متوسط تعداد مبتلایان جدید سرطان در کشورهای دنیا 180 نفر در هر 100 هزار نفر است.
متخصص رادیو تراپی هم می گوید: تغییر سبک زندگی، بی تحرکی، مصرف دخانیات و رژیم غذایی نامناسب از اصلی ترین عوامل بروز سرطان است.
آمارها نگران کننده است...
هر سال 2 هزار و 100 مورد سرطان جدید دراستان مرکزی به ثبت می رسد.
حسینیان می افزاید: سرطان معده در آقایان و سرطان سینه در بانوان از جمله سرطان های شایع در استان مرکزی است .
با توجه به اهمیت موضوع، 18 اردیبهشت در تقویم ایران به نام بیماری های خاص و سخت درمان نامگذاری شده و سرطان از جمله بیماری های خاص و قابل درمان و پیشگیری است .
سرطان، رنج مشترک...
برای تکمیل گزارشم ، سری به بیمارستان آیت الله خوانساری اراک زدم.
خانم حدودا 50 ساله ای که به علت سرطان در بیمارستان آیت الله خوانساری اراک در حال درمان است می گوید: الآن دقیقا 7 ماه است
اگرچه شنیدن یا خواندن واژه سرطان عاملی در ایجاد نگرانیهایی برای بیماران و حتی دیگر افراد است، اما خوشبختانه پیشرفتهای علم پزشکی در این زمینه سبب شده است این بیماری هم تقریبا مثل سایر بیماریها قابل درمان باشد.
سرطان، دومین عامل مرگ و میر قابل درمان است...
دکتر احمری رئیس بیمارستان آیت الله خوانساری اراک مهمترین علائم هشدار سرطان را کاهش بی دلیل وزن، خون ریزی در بخشی از بدن، استفراغ خونی و یا دفع خون از طریق مدفوع می داند.
دکتر حسینیان هم تاکید می کند که سرطان، بیماری غیر واگیر است که در صورت تشخیص به موقع قابل درمان است.
به هرحال با اینکه سرطان بعد از بیماریهای قلبی عروقی، دومین عامل مرگ و میر در جهان شناخته شده است، اما یافتههای پزشکی نشان میدهد که تشخیص زودهنگام سرطان در درمان و حتی درمان قطعی آن بسیار موثر است.
در این میان خون و پلاکت اثربخشی بسیاری در درمان سرطان دارد به همین سبب بسیاری از خدمات سازمان انتقال خون به درمان بیماران سرطانی معطوف می شود.
تامین همه فرآوردههای خونی بیماران سرطانی...
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با بیان اینکه همه فرآوردههای خونی را در اختیار بیمارستان آیتالله خوانساری اراک قرار میدهیم
نکته قابل توجه آن است که بیماران مبتلا به سرطان ممکن است به خاطر از دست دادن خون در حین عمل جراحی، به تزریق خون و فرآوردههای آن نیاز داشته باشند.
بیشترین مصرف فرآوردههای خونی در بیمارستان آیتالله خوانساری اراک...
فاطمه مهدویانی می افزاید: بیمارستان آیتالله خوانساری اراک به سبب تخصصی بودن در حوزه سرطان، پر ازدحام ترین بیمارستان
این بیمارستان علاوه بر پذیرش بیماران سرطانی استان مرکزی از بیماران سرطانی استانهای مجاور هم پذیرش دارد.
او می گوید: بیماران این بیمارستان شرایط خاصی دارند که در دوره شیمی درمانی به طور یک روز در میان باید فرآورده پلاکت و فرآورده خونی را دریافت کنند و به همین دلیل مصرف خونی این بیمارستان افزایش پیدا کرده است.
تولید بیش از 34 هزار واحد گلبول قرمز...
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی می گوید: پارسال 34 هزار و 296 واحد گلبول قرمز، 33 هزار و 115 واحد پلاسمای تازه منجمد، هزار و 172 واحد فرآورده کرایو پرسیپیتات و 18 هزار و 97 واحد پلاکت رندوم و 986 واحد هم خون کامل تولید شده است.
شاخص امید به زندگی، موثر در کاهش آمار بیماران سرطانی...
خوشبختانه مسئولان درمانی استان مرکزی با مشارکت خیران تجهیزات به روز و قابل قبولی برای درمان بیماران سرطانی فراهم کرده
البته این تنها یک طرف ماجراست، و بخش مهم دیگر این قصه پر غصه امید به زندگی در بیماران سرطانی است.
افزایش شاخص امید به زندگی در بیماران سرطانی نقش ارزنده ای در کاهش آمار این بیماران در استان مرکزی دارد و آنها معتقد و امیدوارند که با توکل به خدا روزهای خوش را هم به زودی زندگی خواهند کرد.
حرف آخر...
سرطان یکی از بیماری های بسیار قدیمی است که در انسان و حیوان رخ می دهد و قدمت آن حتی به دوران قبل از تاریخ هم می رسد.
جالب است بدانید به طور کلی حدود دو سوم سرطان ها در کشورهای در حال توسعه اتفاق می افتد.
به نظر می رسد نگرش همه گیری شناختی به بیماری سرطان که به منظور آگاهی از چگونگی انتشار آن در جامعه انجام می گیرد زیر بنای اصولی و موفقیت آمیز مبارزه با این بیماری نفس گیر است.
نویسنده: سید احمد طباطبایی