به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان انتقال خون؛ آقای کریستف هملمن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران در پیامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی به اهمیت اهدای پلاسما توسط بهبودیافتگان کووید19 اشاره کرد و نوشت: اگر از عفونت کووید 19 بهبود یافته اید و آنتی بادی خون شما علیه این ویروس مثبت است، اهدای پلاسما را برای جستجوی درمان نجات بخش زندگی مد نظر قرار دهید.
وی از بهبود یافتگان کووید 19 خواسته است با سازمان انتقال خون ایران تماس بگیرند و پلاسمای خون خود را اهدا کنند.
آقای کریستف هملمن همچنین در پیام خود از سازمان انتقال خون ایران به عنوان یک مرکز نوآورانه واقعی یاد کرده است.
وی در پایان خطاب به آقای دکتر پیمان عشقی، مدیر عامل سازمان انتقال خون ایران نوشته است: دکتر عشقی، شما یک تیم عالی دارید!
گفتنی است نماینده سازمان جهانی بهداشت چندی پیش با حضور در ستاد مرکزی سازمان انتقال خون از طرح جمع آوری پلاسمای بهبودیافتگان کووید 19 بازدید و پلاسما اهدا کرد.
جایزه فدراسیون جهانی هموفیلی به بنیانگذار سازمان انتقال خون رسید
بنیانگذار سازمان انتقال خون و رئیس افتخاری مرکز درمان جامع هموفیلی ایران آقای دکتر فریدون علاء برنده جایزه ۲۰۲۰ فدراسیون جهانی هموفیلی شد.
آقای دکتر فریدون علاء دانشمند برجسته ایرانی، بنیانگذار سازمان انتقال خون ایران و رئیس افتخاری مرکز درمانی متعلق به کانون هموفیلی ایران برنده جایزه ۲۰۲۰ فدراسیون جهانی هموفیلی شده است.
به نقل از کانون هموفیلی ایران در نامه رئیس فدراسیون جهانی هموفیلی خطاب به دکتر علاء آمده است: « من به عنوان رئیس فدراسیون جهانی هموفیلی و رئیس کمیته جوایز این فدراسیون، این افتخار را دارم که به شما اطلاع دهم که شما به عنوان برنده جایزه ۲۰۲۰President’s Award انتخاب شده اید»
آلین ویلAlain Weill ضمن تبریک به آاقی دکتر فریدون علاء پدر جامعه هموفیلی ایران خاطر نشان کرده است: این جایزه که در سال ۲۰۱۷ تأسیس شده است، به اشخاصی که در خدمت جامعه محلی خود بوده و تأثیر به سزایی در بهبود شرایط زندگی بیماران هموفیلی در کشور داشته و به پیشرفت مؤثر مأموریت و اهداف فدراسیون جهانی هموفیلی(WFH) کمک نموده اند تعلق میگیرد.
در این نامه آمده است: کمیته تخصیص جوایز فدراسیون جهانی هموفیلی از تأثیر کار خستگی ناپذیر شما به نمایندگی از بیماران در ایران تحت تأثیر قرار گرفته است. کمکهای سخاوتمندانه شما در کلیه حوزهها اعم از وقت، انرژی و تخصص شما نمونهای درخشان از تعهد عمیق شما به جامعه ما است و شما را به عنوان بهترین کاندیدای این جایزه معتبر تبدیل میکند.
رئیس فدراسیون جهانی هموفیلی در ایمیل خود خطاب به استاد دکتر فریدون علاء تصریح نموده است: اگرچه امسال همایش فدراسیون جهانی هموفیلی برگزار نمیشود و اهدا جایزه شما در همایش میسر نیست، اما تخصیص این جایزه با تهیه فیلمی در باره شما اطلاع رسانی خواهد شد. این فیلم در طول اجلاسهای مجازی این فدراسیون جهانی (۱۵تا ۱۹ژوئن ۲۰۲۰) ارایه می شود.
وی در این نامه به نمایندگی از هیئت مدیره و کل تیم WFH، از آقای دکتر علاء برای کارها و فداکاری فوق العاده ای که در جامعه جهانی اختلالات خونریزی دهنده انجام داده اند تشکر کرد.
آقای دکتر فریدون علا، چهره ای نام آشنا در تاریخ علوم پزشکی کشور و مؤسس سازمان انتقال خون در ایران است. تاریخ طب انتقال خون در ایران از گذرگاه هایی پر پیچ و خم عبور کرده و اقدامات دکتر علاء تحولی شگرف را در این علم شکل داده است، او بساط فروش خون های ناسالم را برچید تا بدین گونه نامش برای همیشه در حافظه همگان ماندگار بماند.
در سی و چهارمین بهار زندگی با کوله باری از دانش در علم خون شناسی به ایران بازگشت، تجدید دیدار با پدری سپید موی و عزمی جدی برای آغاز کار حرفه ای در وطن دلیل بازگشتش از لندن بود. او را به نام پروفسور علاء می شناسند، طبیب حاذقی که دغدغه اش چیزی جز اعتلای علوم خون شناسی در ایران و ساماندهی و بهبود کیفیت ارائه خدمت به بیماران نیازمند به خون نبوده است.
آقای فریدون علا که سوابق علمی درخشانی در سطح جهان دارد و شاید مهمترین اقدامش تأسیس سازمان انتقال خون در کشور بوده، پدر جامعه هموفیلی ایران نیز لقب گرفته است. 12 کتاب تألیف شده و 127 مقاله به نگارش درآمده، تنها بخشی از آثار این طبیب بنام است. او که در آستانه ی 90 سالگی است معتقد است خداوند آرزویش را برآورده ساخته زیرا سازمان انتقال خون در گذر عمر 45 ساله خود از لحاظ علمی، فنی و اجتماعی روندی رو به رشد را طی کرده است.