به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ خانم شهلا خسروی در نشست خبری روز ماما و ارتباط زنده با شبکه خبر گفت: هر ساله پنجم ماه می که مصادف هست با 16 اردیبهشت از طرف سازمان جهانی بهداشت و کنفدراسیون مامایی به عنوان روز جهانی مامایی شناخته می شود، این روز را به منظور تجلیل ماما ها و به تصویر کشیدن نقش آنها در سلامت مطرح کردند ما هم در ایران این روز را جشن می گیریم و از ماما ها تجلیل می کنیم.
وی افزود: در جریان اپیدمی کرونا در کشورمان در ابتدا بعضی از بیمارستان ها کاربری شان تغییر کرد و بعضی از ماما ها به در خواست خود در بیمارستان های خود به شکل داوطلبانه مراقبت بیماری های کرونایی را انجام دادند. طبیعتا فعالیت بیمارستان هایی که برای امر زایمان مشخص شده بود بیشتر شد و همین بار کاری ماما ها را بیشتر کرد، اما خوشبختانه توانستند این قضیه را مدیریت کنند.
وی ادامه داد: ماما های با تجربه در این زمینه کمک شایانی به ما کردند. بزرگ ترین نقش ماما ها در این موضوع بحث تریاژ مادران باردار بود که مادرانی را که علامت دار یا مشکوک به کرونا بودند از بقیه جدا می کردند و به بیمارستان های ویژه کرونا انتقال می دادند و همین امر سبب شد سایر مادران خیالشان راحت تر باشد. خود ماما ها در این زمینه با افرادی سر و کار داشتند که ناقل یا مشکوک به بیماری بودند و آن اوایل که ابزار های حفاظتی کمتر بود با مشکلاتی هم رو به رو بودند که به مرور زمان رفع شد.
خانم خسروی گفت: بخشی از همکاران ما در بخش درمان نیروهای طرحی هستند، به رغم اینکه حضور برای طرح نیروهای انسانی در این شرایط اجباری نبود، آنها ایستادند تا آسیبی به سلامت مادران نرسد، حتی در بخش درمان مادران مشکوک و علامت دار را پیگیری کردند. از طریق تلفن و... این پیگیری ها تا کنون هم ادامه دارد.
مشاور وزیر بهداشت در امور مامایی افزود: در حالت عادی مامایی شغل سختی است چون ماما باید هم نگرانی بچه و مادر را کنترل و هم نگرانی خود را کتمان کند. در مسأله کرونا ماما ها مجبور بودند این وضعیت را با شدت بیشتر مدیریت کنند و این جایی مهم بود که بعضی از مادران برای اینکه در بخش های کرونایی بستری نشوند حتی علائم بیماری را هم کتمان می کردند و ماما باید طوری برخورد می کرد که مادر علائم خود را بگوید در این شرایط سختی و فرسودگی شغلی بیشتر شد.
وی ادامه داد: ما حدود 500 مادر بستری کرونا و 200 مادر سرپایی داشتیم که زایمان داشتند و بعد از زایمان هم ماما باید تماس پوست به پوست مادر و نوزاد برقرار کند اما برای مادرانی که مشکوک بودند سخت می شد بعد بحث شیردهی مطرح می شد ماما با خون و ترشحات مادر سر و کار دارد و همه اینها سختی کار را بیشتر می کند،
البته به نظر من در همه شرایط مامایی شغل شیرینی است زیرا به نظر من همه دنیا در اتاق زایمان و با تولد نوزاد است.