برای تهیه مواد غذایی روغن های مایع گیاهی ازجمله زیتون ، کلزا(کانولا) و کنجد مصرف کنید.
دکتر محمدحسن انتظاری، علت بهتر بودن روغن های مایع گیاهی بویژه زیتون این است که کلسترول بد (LDL) خون را کاهش می دهند و کلسترول خوب (HDL) را تا حد کمی افزایش می دهند و به راحتی هم (به خصوص روغن زیتون)اکسیده نمی شوند.
وی افزود:روغن های مایع گیاهی باید جایگزین روغن های جامد گیاهی و حیوانی شوند،نه اینکه با یکدیگر استفاده شوند.
متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه ضرر روغن های جامد جانوری مثل پیه و دنبه از روغن های جامد گیاهی کمتر است، اسیدهای چرب ترانس که اصلی ترین منبع روغن های جامد گیاهی هستند،بزرگترین تهدید در زمینه بیماری های قلبی ،عروقی و دیابت و در کل، بیماری های مزمن هستند.