لندن - هشدارها درباره اقتصاد کرونا زده انگلیس
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما ، پیامدهای همه گیری ویروس کرونا، انگلیس را همچون دیگر کشورهای جهان متاثر ساخته است و به گفته کارشناسان به سوی عمیقترین رکود تاریخ معاصر سوق داده است، بحرانی که اغلب مقامات اقتصادی و نخست وزیران پیشین کشور را نگران اینده آن کرده است.
تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس با ابراز نگرانی از پیامدهای ویروس کرونا در این کشور گفت: آسیبهای اقتصادی و بهداشتی همه گیری ویروس کرونا بسیار شدید و نگران کننده است.
وی تصریح کرد: این کشور تاکنون شاهد چنین خسارتهای گسترده اقتصادی نبوده است.
در حالی که شمار جان باختگان روزانه از کرونا در انگلیس همچنمان سه رقمی در حال افزایش است، دولت این کشور که در دو راهی حفظ سلامت شهروندان و نجات اقتصاد این کشور گرفتار شده است، پس از پنجاه روز محدودیتهای کرونایی را کاهش داده، اما بسیاری از شرکتها، فعالیتهای اقتصادی و کسب و کارها همچنان تعطیل است.
بر اساس گزارشهای رسمی دولت درباره شمار جان باختگان از کرونا در این کشور که به گفته رسانههای انگلیسی بسیار کمتر از شمار واقعی جان باختگان کرونا در این کشور است، این ویروس تاکنون جان نزدیک ۳۴ هزار نفر را در انگلیس گرفت، میلیونها شغل را به مخاطره انداخته است و اقتصاد این کشور را نیز به سوی فلج شدن سوق داده است. خیابانهای اصلی شهرها، خالی است و هواپیماها زمین گیر شده اند.
کارشناس انگلیسی مسائل سیاسی و اقتصادی در این باره گفت: بررسی اجمالی پیامدهای بحران کرونا از ُبعد اقتصادی نشان میدهد یک بحران بزرگ جهانی در راه است، بحرانی که میزان بدهی افراد، شرکتها و حتی دولتها را به اوج خواهد رساند.
رادنی شکسپیر افزود: این بحران پیامدهای ویرانگر کم سابقه نیر در تاریخ اقتصاد بریتانیا نیز به ثبت خواهد رساند و به ویژه اینکه این کشور با جدایی از اتحادیه اروپا شرایط شکننده تری یافته است.
در سطح جهانی نیز سقوط اقتصادها از زمان رکود عظیم (Great Depression) در دهه ۱۹۳۰ میلادی، با این شدت روی نداده است. به گفته کارشناسان نشانگان نزول اقتصادی در انگلیس اکنون کاملا آشکار شده است.
رابرت چات (robert chote)، مدیر اداره برای مسئولیت بودجه در انگلیس در این باره گفت: اگر به کاهش فاحش تولید ناخالص ملی در سه ماهه نخست امسال توجه کنید که به علت تعطیلی کسب و کارها و محدودیتهای اجتماعی پدید آمد، ملاحظه میشود که در هیچ سه ماههای در تاریخ معاصر، چنین سقوطی وجود نداشته است. پیامدهای این کاهش ممکن است در درازمدت نیز احساس شود.
اداره مسئولیت بودجه (Office for Budget Responsibility) در انگلیس هشدار داده است در تابستان امسال، تولید ناخالص ملی در انگلیس، به علت همه گیری ویروس کرونا، ۳۵ درصد کاهش مییابد. آسیب به مشاغل و رشد اقتصادی کشور، به شدت محدودیتها و مدت زمان تعطیلی کسب و کارها وابسته است.
دیوید بلانچفلاور (David Blanchflower)، مسوول پیشین تعیین میزان بهره در بانک مرکزی انگلیس هشدار داده بیکاری ممکن است از زمان رکود بزرگ تاریخی هم بیشتر شود و به بیش از ۶ میلیون نفر برسد که معادل ۲۱ درصد از مجموع نیروی کار این کشور است.
تعطیلیهای ناشی از کرونا موجب شد بخش بزرگی از اقتصاد انگلیس برای بقا به کمک دولتی نیازمند شود.
بانک مرکزی انگلیس اعلام کرد در سال جاری میلادی اقتصاد این کشور ۱۴ درصد کوچک میشود. وضعیتی که بدترین شرایط برای اقتصاد انگلیس در سیصد سال اخیر توصیف شده است.
تونی بلر – نخست وزیر اسبق انگلیس
رادنی شکسپیر – کارشناس