به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، نماینده منتخب مردم شهر کرد، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال بختیاری و مدیرکل منابع طبیعی به همراهی جمعی از مسئولان و معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد از مراتع گیاهان دارویی منطقه تنگ سرخ شهرستان بویراحمد بازدید کردند.
مدیرکل منابع طبیعی این استان در این بازدید گفت: گیاهان دارویی یکی از ظرفیتهای مطلوب اقتصادی هر منطقه است که در این میان کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن بیش از ۴۰۰ گونه گیاه دارویی از مجموع ۲ هزار گونه گیاهی موجود در ایران یکی از متنوعترین استانهای کشور است.
غلامحسین حکمتیان افزود: در این بین ۴۶ گونه گیاهی آندومیک(بومی) و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل باریجه، آنغوزه و گزانگبین به وفور در ارتفاعات این استان یافت میشوند.
وی ادامه داد: بومادران، بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ، کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوگ، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاهدانه از جمله گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد هستند.
مدیرکل منابع طبیعی استان گفت: هر چند برداشت بی رویه از گیاهان مرتعی، چرای بی رویه دام و جولان سودجویان در مراتع موجب
شده تا برخی از گیاهان دارویی از جمله آنغوزه، باریچه و بادام در خطر انقراض قرار گیرند، اما با تلاش مسئولان و همکاری مردم این گیاهان کمیاب هم اکنون در کهگیلویه و بویراحمد در سطح قابل توجهی کشت میشوند.
وی تاکید کرد: بیش از ۳۰هزار هکتار گیاه دارویی آنغوزه در مراتع این استان کشت شده است که این مقدار در سالهای آینده به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این استان ظرفیتهای بالایی در زمینه تولید گیاهان دارویی به ویژه آنغوزه دارد گفت: با شناسایی و ساماندهی این ظرفیتها علاوه بر حفاظت از مراتع میتوان به افزایش تولید و اشتغال نیز کمک شایانی کرد.
حکمتیان بیان کرد: کشت گیاه آنغوزه از سالهای پیش در برخی مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده و اقتصاد اهالی و مرتع داران را متحول کرده است.
منتخب مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی هم در این بازدیدگفت: ترویج کشت گیاهان دارویی در کهگیلویه و بویراحمد با مشارکت مردم و منابع طبیعی استان موجب شده شرایط اشتغال زایی و ترویج کشت گیاهان دارویی فراهم شود.
احمد راستینه افزود: با کشت گیاهان کمیاب منابع آبی در زمین جذب میشود و صادرات گیاهان دارویی این استان از جمله آنغوزه افزایش مییابد.
وی ادامه داد: از این ظرفیت در استان چهار محال بختیاری استفاده خواهیم کرد وبا فرهنگ سازی و ترویج کشت گیاهان دارویی مردم را پای کار خواهیم آورد.