۱۰۰ میلیون یورو امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اجرای طرحهای آبخیزداری در کشور اختصاص یافته است.
محمدی افزود: : ۲۴۰ میلیارد ریال طرح آبخیزداری امسال در حوزه آبخیز این استان تعریف شده که ۲۲ طرح آن در بالا دست شهرها، روستاها و نقاط در معرض خطر سیل و آبگرفتگی جانمایی شده است.
وی با بیان اینکه با تصویب و اختصاص این اعتبارت اجرای طرحهای آبخیزداری در شهرستانهای استان آغاز می شود، اظهار داشت: اجرای این طرحها نقش موثری در جلوگیری از هدررفت آب و نیز تثبیت خاک خواهد داشت
محمدی با یادآوری بروز آتش سوزی در ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی طبیعی استان مرکزی در سال گذشته افزود: افزایش بارندگیها، پوشش گیاهی مراتع استان و عامل انسانی از جمله مهمترین عوامل آتش سوزی مراتع در این مدت بودهاست.
وی ادامه داد: با توجه به بارندگیهای امسال و پوشش گیاهی مناسب مراتع استان مرکزی، در راستای مقابله با آتش سوزی نقشه نقاط بحرانی استان به روز شده، تفاهمنامههایی با دهیاران منعقد و نشستهایی برای افزایش آگاهی رسانی در جامعه برگزار شدهاست.
وی خاطرنشان کرد: مراتع شهرستانهای خرقان، نوبران، خنداب، شازند، خمین، اراک و تفرش بیشترین پوشش گیاهی را در استان مرکزی داشته و با توجه به افزایش آتش سوزی در اراضی طبیعی این شهرستانها برنامه ریزیهای لازم برای پیشگیری و اطفاء حریق در این مناطق اندیشیده شدهاست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی کمبود تجهیزات اطفاء حریق را از جمله مشکلات این اداره کل عنوان کرد و گفت: همکاری دستگاههای ذیربط برای تامین تجهیزات مورد نیاز این اداره کل، زمینه کاهش خسارت به مراتع و اراضی طبیعی استان را فراهم میکند.
محمدی ادامه داد: بر اساس قانون، تمامی نیروهای لشکری و کشوری در هنگام بروز آتش سوزی در اراضی طبیعی باید همکاری و هماهنگی لازم را برای خاموش کردن این اراضی با ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری استانها داشتهباشند.
وی افزود: کمکهایی از طرف این ارگانها برای اطفاء حریق در اراضی طبیعی استان مرکزی با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ارایه شده ولی بیشترین کمکها همواره از طرف مردم بودهاست.