پخش زنده
امروز: -
رئیس کل دادگستری استان مرکزی: نقش دستگاه قضایی در جلوگیری از تصرف و تعرض به عرصههای طبیعی و ملی بسیار مهم است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اراک؛ حجتالاسلام موسوی در نشست شورای سیاستگذاری حفظ حقوق بیت المال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان مرکزی گفت: نقش دستگاه قضایی در جلوگیری از تصرف و تعرض به عرصههای طبیعی و ملی بسیار مهم است، اما این در حالی است که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، جهاد کشاورزی، شهرداریها و دستگاههای نظارتی نیز باید در این خصوص جدیتر از گذشته عمل کنند.
وی ادامه داد: اراضی ملی به عنوان یک امانت متعلق به نسل فعلی و نسل آینده به مسئولان سپرده شده و میطلبد با هماهنگی برون دستگاهی نسبت به حفظ این سرمایهها برنامهریزی شود.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی با بیان اینکه تصمیم شورای حفظ حقوق بیت المال می تواند تاثیر بسزایی در جلوگیری از تخریب اراضی ملی داشته باشد، اظهار داشت: کمیتهای تخصصی با محوریت دادستانی اراک و نهادهای مسئول از قبیل سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری داری، شهرداریها و دستگاههای نظارتی باید حداکثر تا ۱۰ روز آینده تشکیل و مشکلات این حوزه به صورت تخصصی مرتفع شود.
حجتالاسلام موسوی بیان کرد: در راستای حفظ و حراست از اراضی ملی همه باید یکصدا و هماهنگ باشند و البته دستگاه قضایی نیز همانند قبل همراه و پای کار است.
وی اضافه کرد: هدف کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری بر درآمدزایی حاصل از جرایم ساخت و سازها است که این مهم مورد قبول نیست و در صورتی که در این کمیسیون رای قلع بنا داده شده باید بدون هیج محدودیتی اجرایی شود و از دریافت جریمه به عنوان جایگزین جلوگیری شود.
دادستان عمومی و انقلاب اراک نیز گفت: مبادی ورودی شهرها به عنوان بخشی از سیما و ساختار شهری مطرح است که باید در ایجاد یک تجربه ارزشمند و تصویر ذهنی مطلوب برای افرادی که برای اولین بار وارد یک شهر می شوند، عمل کنند.
قاسمی افزود: بودجههای اختصاصی به استانها از حیث مسائل زیست محیطی معمولا کمتر مورد توجه قرار میگیرد از جمله ۱۵ درصد از سود معادن که باید در محل معدن هزینه شود اما سال گذشته بعد از پیگیری تنها 2 درصد به معادن استان اختصاص پیدا کرد که مدیرکل محیط زیست باید پیگیر این حقوق در استان باشد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی نیز گفت: در ۲ سال گذشته هزار و ۴۰۰ هکتار درختکاری انجام شده و اکنون حفظ و نگهداری از درختان باید مد نظر قرار گیرد و اختصاص پنج میلیارد ریال اعتبار برای این مهم پاسخگو نیست.
غلامحسین محمدی افزود: در راستای حفظ و حراست از درختان نیازمند اختصاص اعتبار بیشتری از بودجه عمومی هستیم و یا اینکه باید سه واحد بزرگ تولیدی شهرستان شازند تعامل و همکاری مناسبی در این خصوص داشته باشند.
میرزایی با بیان اینکه بنا بر مصوبه کار گروه کاهش آلودگی هوا ۲۰ درصد از درآمد شهرداریها در راستای ایجاد کمربند سبز اختصاص می یابد، گفت : یکی از دغدغههای مهم مردم ارتباط نوع آلایندگی با بیماریها است و باید گفت که با توجه به شیوع بیماری کرونا گازسوز کردن خودروها و استفاده از گاز LPG سبب افزایش گوگرد شده که باید تدابیر ویژهای در این راستا اندیشیده شود.
وی ادامه داد: به واسطه بارندگیها ۸۰ درصد تالاب میقان آبگیری شده و در حال حاضر تالاب میقان کانون ریزگردها نیست و طرح توسعه تالاب نیز اجرایی نمی شود.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی تشکیل می دهد.