بیش از ۷۴ هزار جانباخته؛ بیش از یک میلیون و ۲۶۲ هزار مبتلا
فرماندار ایالت نیوجرسی آمریکا اعلام کرد شمار جان باختگان کرونا در این ایالت با ثبت ۳۰۸ مورد جدید فوت به ۸۵۴۹ نفر رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، بر اثر شیوع ویروس کرونا در آمریکا، یک میلیون و دویست و شصت و دو هزار و هشتصد و هشتاد و هفت نفر تا این لحظه مبتلا شده اند که از این تعداد، هفتاد و چهار هزار و هفتصد و نود و پنج نفر جان باخته اند.
آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت از میزان شیوع ویروس کرونا در آمریکا
اتهام زنی مجدد پمپئو به چین
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در نشست خبری که در این وزارتخانه برگزار شد، بار دیگر با ایراد اتهامهای گذشته به چین در خصوص شروع بیماری کرونا را تکرار کرد.
وی درباره اظهارات برخی مقامات دولت ترامپ از جمله دکتر فائوچی که ویروس را طبیعی میدانستند، گفت: شما تلاش میکنید در میان اظهارات مقامات ارشد کابینه اختلاف نظر پیدا کنید، ولی اگر همه این اظهارات را کنار هم بگذارید، همه با یکدیگر همخوانی دارند. همه ما حقیقت را میدانیم، حقیقت این است که این ویروس از ووهان آمده است و همه ما میدانیم که چگونه به این سوال که بیمار صفر که بود، برسیم. تلاش و تمرکز ما نیز همین است. ما برای دریافت این اطلاعات بارها به صورت رسمی درخواست داده ایم و این درخواستها نیز ادامه دارد. ولی اینکه پاسخ چین چه بوده است باید از سفیر شووی (منظور سفیر چین در آمریکا «سویی تیانکای» است) بپرسید که امروز در چاینا دیلی نیوز سرمقاله خوبی نوشته است. پمپئو درباره اینکه چرا اظهارات پیشین وی با اظهارات اخیرش درباره منشاء کرونا اختلاف دارد گفت: این را سیزده بار پاسخ داده ام؛ ما اطمینان نداریم، ولی شواهد زیادی نشان میدهند که این ویروس از آزمایشگاه آمده است. من هر دو اظهارات را بیان کرده ام، مقامات دولتی نیز گفته اند و هر دو درست است. با این حال تمرکز ما در این میان روی مهمترین مساله است و مهمترین مساله اینجاست که مردم آمریکا هنوز با خطر روبرو هستند، زیرا نمیدانیم و اطمینان نداریم که این ویروس در آزمایشگاه شروع شد یا در جایی دیگر.
کاخ سفید حضور دکتر فائوچی در کنگره برای ادای توضیح را رد کرد شبکه تلویزیونی سی ان ان اعلام کرد کاخ سفید حضور دکتر «آنتونی فائوچی» مدیر مؤسسه آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا و یکی از اعضای کلیدی دولت ترامپ در مبارزه با کووید ۱۹ در کنگره برای ادای شهادت در برابر اعضای مجلس نمایندگان را با این توصیف که این درخواست با حسن نیت انجام نشده است، مسدود و رد کرد. به این ترتیب> فائوچی با تصمیم کاخ سفید، از حضور در کنگره برای ادای توضیح به نمایندگان منع میشود. دموکراتهای کنگره خواستار حضور دکتر فائوچی در کنگره آمریکا شدند تا درباره نحوه پاسخ دادن دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به همه گیری ویروس کرونا در این کشور، که تاکنون ۶۵ هزار نفر را به کام مرگ کشانده، توضیح دهد.
ترامپ: کارگروه کرونا تمرکز خود را بر بازگشایی اقتصادی خواهد گذاشت خبرگزاری رویترز گزارش داد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه گفت کارگروه کرونای وی تمرکز خود را بر احیای کسب و کار و زندگی اجتماعی در آمریکا قرار میدهد. این اظهارات موجب شد، نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا هشدار دهد که نادیده گرفتن دانش و ضرورت آزمایش بیشتر درباره کرونا موجب به خطر افتادن مردم آمریکا خواهد شد. ترامپ در یک رشته توئیت نوشت کارگروه کرونا به علت موفقیت در برنامه هایش، «کماکان و تا اطلاع بعدی به تمرکز بر امنیت و بازگشایی کشور ادامه میدهد. ما ممکن است افرادی را مطابق صلاحدید به آن اضافه یا کم کنیم.» وی افزود: «این کارگروه همچنین بر واسکنها و روشهای درمانی تمرکز خواهد کرد.». اما پلوسی در گفتگو با ام اس ان بی سی گفت: «اگر شما دانش را تضعیف کنید و بودجه آزمایش را کاهش دهید و به قیمت مردن افراد، در نمایش فرصت موجود برای اقتصاد مبالغه کنید، این یک برنامه نیست.»
پژوهشگر کرونا در دانشگاه پیتسبورگ به ضرب گلوله از پا درآمد به گزارش سی ان ان، استاد دانشگاه پیتسبورگ در آمریکا - فردی که در پژوهشهای خود به یافتههای بسیار مهمی در زمینه ویروس کرونا و بیماری کووید-۱۹ دست پیدا کرده بود - در اقدامی به ظاهر قتل همراه با خودکشی به ضرب گلوله از پا در آمد. جنازه استادیار و پژوهشگر بینگ لیو Bing Liu را در ویلایش یافته اند در شرایطی که زخمهای گلوله در سر، گردن و نیم تنهی او مشاهده میشد. به گفته بازرسان پلیس، جنازه مردی ناشناس هم در خودرویی پیدا شد و به نظر میرسید او پس از تیراندازی و کشتن لیو در منزلش به خودروی خود بازگشته و خودکشی کرده است. پلیس بر این باور است که این دو یکدیگر را میشناخته اند، اما هیچ نشانهای وجود ندارد که نشان بدهد لیو به علت چینی بودن به قتل رسیده است. دانشگاه پیتسبورگ در بیانیهای ضمن ابراز تاسف عمیق از مرگ بینگ لیو به خانواده و دوستان او تسلیت گفت. همکاران او در ادارهی محاسبات و بیولوژی سیستمها در این بیانیه افزودند: «بینگ در آستانه دستیابی به یافتههای بسیار مهمی بود که او را به سوی درک ساز و کار سلولی سوق میداد که زیربنای عفونت سارس - کووید -۲ قرار دارد و مبنای سلولی پیچیدگیهای پیرو آن را نیز تشکیل میدهد.» اعضای دانشکده پزشکی دانشگاه پیتسبورگ از همکار پیشین خود با نام پژوهشگری برجسته و خلاق یاد کردند و قول دادند در تلاش برای ارج گذاردن بر برتری علمی او، پژوهش استاد لیو را به سرانجام برسانند.
ام اس ان بی سی: گافهای دولت ترامپ، بحران کرونا را به فاجعهای ملی تبدیل کرد مجری شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی، مجموعهای تکراری از تصمیمهای بد، گزینههای ضعیف و فساد آشکار در دولت ترامپ را برشمرد که سبب شده است بحران ویروس کرونا در آمریکا به فاجعه تبدیل شود.
راشل مدو با اشاره به تلاش دولت ترامپ برای جلوگیری از آلوده شدن کارگران به ویروس کرونا گفت: «همه ما این را بروشنی میدانیم که دولت ترامپ هیچ علاقهای به سلامت و رفاه کارگران ندارد و تنها به این علت تلاش میکند کارگران آلوده نشوند که برای نمونه میخواهد زنجیرهی تامین فراوردههای گوشتی در کشور مختل نشود. برای آنکه این زنجیره قطع نشود باید آنهایی را که دارند در کارخانههای فراوری گوشت کار میکنند زنده نگاه دارید و شرایط کار را برایشان فراهم کنید.» وی افزود: «چرا دولت هم اکنون نمیتواند مفاهیمی به این سادگی را درک کند جای پرسش دارد. فرمان اجرایی فاجعه باری که (ترامپ) برای فعالیت کارخانههای فراوری گوشت صادر کرد -همین فرمان بود که بیش از هر اقدام دیگری که دولت در این بحران انجام داده، تامین فراوردههای گوشتی را در معرض خطر قرار داد. تصمیم ادارهی دارو و غذای دولت ترامپ نیز از همین موارد بود چرا که به شکلی حیرت انگیز و نابسامان اجازه داد هر چیزی که بشود نامش را پادتن ویروس کرونا گذاشت بدون هر گونه کنترل کیفی یا آزمایش آنتی بادی به بازار عرضه شود. ادارهی دارو و غذا چندین هفته همین سیاست را در پیش گرفت. اما بالاخره به این نتیجه رسید که بیش از ۱۰۰ شرکتی را که این پادتنهای آزمایشی را در بازار ریخته اند باید دست کم اطلاعاتی دربارهی عملکرد پادتنها در اختیار مردم میگذاشتند.
ترامپ جمعه شب همان هفته تصمیم گرفت خودش را از شر دادستان کل ادارهی بهداشت و خدمات نیروی انسانی دولت خلاص کند. زیرا هم او بود که به کمبودهای شدید در بیمارستانهایی پی برده بود که در خط مقدم نبرد ضد ویروس کرونا قرار داشتند. این را روزنامه واشنگتن پست گزارش داد و افزود بیمارستانها در تامین نیازهای ضروری خود و نیز دسترسی به کیتهای آزمایشی و تجهیزات محافظت شخصی برای کارکنان شان به شدت در مضیقه هستند. (ترامپ) که میدانست یافتههای دادستان کل اداره بهداشت و خدمات نیروی انسانی بدون شک درست است به این نتیجه رسید که او باید برود.
به گفته راشل مدو، مجری شبکه ام اس ان بی سی، روزنامه واشنگتن پست به نقل از افشاگری که در کمیته نظارتی مجلس نمایندگان حاضر شده گزارش داد گروه داوطلبان بی تجربهای که جرد کوشنر داماد ترامپ گردهم آورده و رئیس جمهور مسئولیت تامین تجهیزات محافظت شخصی را برای بیمارستانها به آن گروه واگذار کرده است، برای شتاب بخشیدن به کارشان از مجریان محافظه کار تلویزیون خط میگرفته اند و به پرسشها و سرنخهایی توجه میکرده اند که از زبان آن مجریان شنیده میشده است. این گروه در واقع در تامین تجهیزات محافظت شخصی برای کارکنان بیمارستانها تجربهی خوبی نداشته اند و شاید عملکرد خود را از آن جهت تنظیم کرده اند که دولت فدرال آمریکا هم برای روبرو شدن با این چالش همین مسیر را برگزیده است. در سندی که به کمیتهی نظارتی مجلس نمایندگان ارائه شده آمده است: «گروهی که مسئولیت تامین تجهیزات محافظت شخصی را (برای بیمارستان ها) بر عهده داشت کمترین موفقیتی در کمک به دولت برای تامین چنین تجهیزاتی بدست نیاورد، زیرا هیچ یک از اعضای گروه تجربه چندانی در خدمات درمانی، تدارکات یا عملیات زنجیرهی تامین نداشتند.» به گفتهی دو تن از مقامهای ارشد دولت، علاوه بر این، هیچ یک از داوطلبان (رفقا و نزدیکان کوشنر) رابطهای با تولید کنندگان نداشتند و یا از الزامات گمرک یا قوانین ادارهی دارو و غذا، درک و فهم روشن و شفافی در آنان یافت نمیشد. این روزها از این دست تصمیمهای «خوب» در لایههای بالایی و از سوی مقامهای ارشد دستگاه اجرایی فراوان اتخاذ میشود. امروز همچنین گزارش شده بود که کاخ سفید تصمیم دارد در هفتههای پیش رو، کارگروه ویژه ویروس کرونا را منحل کند. همین الان در درون بدنهی دولت ترامپ، دستهایی در کار است تا بیمه درمانی میلیونها آمریکایی را از آنان بگیرد. پروندهای که با هدف از بین بردن قانون خدمات درمانی قابل تهیه (اوباماکر) در دادگاه عالی آمریکا در جریان است. برخی دولتمردان بر این باورند که هم اکنون بهترین زمان است تا پرونده بیمه درمانی میلیونها آمریکایی برای همیشه بسته شود. آن بخش از دولت ترامپ که بر فعالیت و عملکرد خانههای سالمندان و مراکز مراقبت و نگهداری از کودکان بی سرپرست نظارت دارد میخواهند مقررات موجود را برای کنترل عفونت و آلودگی در این مراکز به سمت و سوی آسان گیری پیش ببرند. به تازگی هم در خبرها شنیده شد که رئیس جمهور، فردی را مسئول تهیه و تدارک بهداشت عمومی قرار داده - کسی که وظیفه دارد برای آماده سازی ملی جهت روبرو شدن با شرایط همه گیری، ابزار و تجهیزات مورد نیاز را ذخیره سازی و انبار کند - همین ابتدای کار دستور داده ابتکار عمل دولت اوباما (رئیس جمهور پیشین آمریکا) متوقف شود. بر اساس این ابتکار عمل، قرار بوده ۳۵ میلیون دلار برای ساخت دستگاهی اختصاص داده شود که میتواند روزانه تا یک و نیم میلیون ماسک N۹۵ تولید کند. این مقام تازه منصوب شده، در عوض تلاش میکند سهم دولت را در شرکتی افزایش بدهد که واکسن آبله تولید میکرده و او خودش یکی از سهامداران عمدهی آن شرکت است.
ترامپ: بحران کرونا از نبرد "پرل هاربر" و حملات ۱۱ سپتامبر بدتر است
خبرگزاری فرانسه گزارش داد: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه گفت تبعات شیوع کرونا ضربهای شدیدتر از حادثه پرل هاربر در جنگ جهانی دوم یا حادثه یازدهم سپتامبر به آمریکا وارد کرده است. وی در گفتگو با خبرنگاران حاضر در کاخ سفید گفت: «ما از میانه بدترین حملهای که تاکنون به کشورمان شده است عبور میکنیم. این حمله واقعا بدترین حملهای است که تاکنون داشته ایم. این بدتر از پرل هاربر است. بدتر از مرکز تجارت جهانی است.» حمله غافلگیرانه ژاپن به آمریکا در سال ۱۹۴۱ میلادی در پایگاه هوایی پرل هاربر در هاوائی موجب شد آمریکا پایش به جنگ جهانی دوم باز شود. حملات یازدهم سپتامبر نیز موجب دو دهه جنگ و عملیات نظامی آمریکا در عراق، افغانستان و دیگر کشورها شد.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه گفت: مدارس و دانشگاهها باید بازگشایی شوند، ولی فقط به معلمان و استادان زیر ۶۰ سال اجازه تدریس داده شود.
افزایش شمار جان باختگان کرونا در ایالت نیوجرسی به ۸۵۴۹ نفر به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی، فرماندار ایالت نیوجرسی آمریکا اعلام کرد شمار جان باختگان کرونا در این ایالت با ثبت ۳۰۸ مورد جدید فوت به ۸۵۴۹ نفر رسید.
وی افزود شمار مبتلایان به کرونا در این ایالت با ثبت ۱۵۱۳ مورد جدید به ۱۳۱ هزار و ۸۹۰ نفر رسید.
هشدار درباره بازگشایی ایالتهایی که هنوز دچار افزایش ابتلا به کرونا هستند خبرگزاری رویترز گزارش داد: اندرو کوومو فرماندار نیویورک روز چهارشنبه گفت معتقد است ایالتهایی که در میانه افزایش میزان ابتلا به ویروس کرونا در حال بازگشایی مراکز اقتصادی خود هستند، اشتباه میکنند. وی در کنفرانس خبری گفت: «شما ایالتهایی را میبینید که در حال بازگشایی هستند و هنوز آمارهایشان شیب دارد. به نظرم این یک اشتباه است.»
معترضان آمریکایی، صدور فرمان «در خانه بمانید» را محکوم کردند
به گزارش تلویزیون راپتلی، دهها تن از معترضان آمریکایی روز سه شنبه به خیابانهای ایالت کارولینای شمالی آمدند تا فرمان «در خانه بمانید» را که به منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا و بیماری کووید-۱۹ صادر شده است محکوم کنند.
در این راهپیمایی که با نام «کارولینای شمالی را بازگشایی کنید» برگزار شد، پلیس دست کم یک نفر از معترضان را بازداشت کرد و همین کافی بود تا معترضان یکصدا نیروهای پلیس را «هو» و آنان را سرزنش کنند. این فرمان و دیگر محدودیتهای اعمال شده در ایالت را رُی کوپر، فرماندار دموکرات کارولینای شمالی برقرار کرده است. تجمع روز سه شنبه سوم گردهمایی اعتراض آمیز بود که از سوی فعالان سازمان دهی شده بود. فرماندار طرحی سه مرحلهای نیز طراحی کرده که به موجب آن برخی کسب و کارهای غیرضروری از روز جمعه فعالیت شان را از سر خواهند گرفت. یکی از معترضان گفت: «ما نیازی به مجوز رُی کوپر نداریم تا بتوانیم از حقوق مسلم خودمان بهرهمند شویم. دولت نه میتواند حقوق طبیعی مردم را از آنان بگیرد نه میتواند چنین حقوقی را به آنان بدهد.» معترض دیگری گفت: «ما با انگلیسیها جنگیدیم و این سرزمین را از آنان گرفتیم. با آلمانها جنگیدیم؛ با ژاپنیها جنگیدیم؛ قطعا از پس جنگیدن با رُی کوپر (فرماندار) نیز بر میآییم!» برخی معترضان فرصت را غنیمت شمرده و به بیان دیدگاههای خود دربارهی علت برقراری محدودیتها پرداختند. چندین تن از شرکت کنندگان حتی از تئوریهای توطئه سخن گفتند. یکی از خانمهای معترض گفت: «این همه سر و صدا برای (بیماری) کووید ۱۹ نیست. این جار و جنجالها میتواند برای هر چیزی باشد. اما یکی از مواردی که خیلی برجسته است، کنترل و روا داشتن ظلم و ستم است. این جنجال سازیها برای کووید و ویروس نیست بلکه میخواهند نژاد بشر را در کنترل خود درآورند و رشد جمعیت را محدود کنند. این محدودیتها را ایجاد کردند تا بتوانند نژاد بشر را در کنترل درآورند و رشد جمعیت را محدود سازند. کنترل رشد جمعیت با ویروسی که از سوی آمریکا، تامین مالی و در آزمایشگاه خلق شده است. چندین نفر در آمریکا و دیگر کشورها در این طرح همکاری میکنند.» یکی از معترضان هم گفت «فرمانی که دولت محلی صادر کرده با قانون اساسی مغایرت دارد. هنگامی که دولت حق مردم را برای برقرار کردن کسب و کار از آنان میگیرد و کلیساها را بروی آنان میبندد، اما اجازه میدهد برخی مخفیانه به خرید و فروش اقدام کنند چنین اقدامهایی تبعیض آمیز و غیرقانونی است. این سومین باری است که با همسرم در این اعتراضها شرکت کرده ایم.» در ضمن، گروهی از فعالان حرفهای پزشکی نیز با برپایی اجتماعی مسالمت آمیز در نزدیکی محل برگزاری این تظاهرات، از تصمیم فرماندار ایالت کارولینای جنوبی حمایت کرده و نیاز به رعایت فاصله گیری اجتماعی را مورد تاکید قرار دادند. تا امروز ۱۲ هزار و ۴۸۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا در ایالت کارولینای جنوبی شناسایی شده و از این تعداد ۴۶۸ نفر جان خود را از دست داده اند. تلفات بیماری کووید-۱۹ در سراسر آمریکا به بیش از ۷۲ هزار نفر افزایش یافته و بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز کرونا مثبت تشخیص داده شده اند.
پمپئو: درباره نشات گرفتن ویروس کرونا از آزمایشگاه ووهان قطعیت نداریم خبرگزاری رویترز گزارش داد: مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا گفت آمریکا درباره نشات گرفتن ویروس کرونا از آزمایشگاه ووهان قطعیت ندارد، اما شواهد معتنابهی درباره این مسئله وجود دارد!
وی افزود متاسف است که اتحادیه اروپا در کنفرانس اعانه کرونا در اوایل هفته جاری میلادی خواستار شفافیت چین درباره ویروس کرونا نشد.
وزیر خارجه آمریکا گفت همه بیانیههای مقامات دولت آمریکا درباره منشا ویروس کرونا «کاملا با هم سازگار» است.
اعترافِ رئیسجمهور آمریکا: با بازگشاییها مرگ و میر هم هست رئیس جمهور آمریکا در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی ای. بی. سی نیوز: این امکان وجود دارد که در بحبوحه بازگشایی ایالتها در آمریکا برخی از افراد جان خود را از دست بدهند، زیرا شما نمیخواهید خودتان را در یک آپارتمان یا خانه حبس کنید، اما در عین حال، باید فاصلهگذاریها رعایت شود.
سانفرانسیسکو با موج افراد بی خانمان مواجه شده است شبکه تلویزیونی راپتلی در گزارشی اعلام کرد در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در آمریکا، سان فرانسیسکو با موج افراد بی خانمان مواجه شده است. سان فرانسیسکو همچنان با موج افراد بی خانمان در زمان شیوع ویروس کرونا دست و پنجه نرم میکند. این در حالی است که گزارشهایی در این باره منتشر شده است که افرادی از دیگر مناطق روانه این شهر شده اند تا از مزایای مسکن فوری بهرهمند شوند. جنین نیکلسون رئیس اداره آتش نشانی سان فرانسیکو روز سه شنبه اعلام کرد افرادی در حال ورود به این شهر هستند که از "زندانها در شمال کالیفرنیا و همه دیگر مکانها آزاد شده اند. او همچنین گفت: آنها در حال آمدن به این شهر هستند، زیرا بر این باورند که میتوانند سرپناهی برای خود پیدا کنند و میتوانند از مزایای اسکان در اینجا بهرهمند شوند. این مسئله در حال اعمال فشار بر سیستم ماست. یک موسسه خیریه به نام بنیاد سنت آنتونی نیز در بحبوحه شیوع ویروس کرونا در حال تهیه غذا برای شمار بیشتری از افراد است. سوزی شیدی یکی از مدیران این موسسه خیریه در سخنانی گفت: ما قطعا شاهد سیل ورود افرادی هستیم که در حال استفاده از خدمات ما هستند. او همچنین گفت: قبل از شیوع کووید ۱۹ ما به طور متوسط شاهد حضور حدود دو هزار و ۳۰۰ نفر در اینجا بودیم، اما اکنون ما شاهدیم که به طور متوسط سه هزار و ۳۰۰ نفر در روز به اینجا مراجعه میکنند.
این شهر هزاران اتاق خالی هتلها را برای اسکان افراد بی خانمان در زمان شیوع ویروس کرونا اجاره کرده است. در حالی که این اتاقها محدود به افرادی هستند که از قبل در این شهر ساکن بوده اند، اکنون افرادی از دیگر مناطق در حال آمدن به سان فرانسیسکو هستند تا در این شهر اسکان پیدا کنند. دانشگاه جانز هاپکینز اعلام کرد تا روز سه شنبه بیش از ۵۵ هزار و ۲۰۰ نفر در کالیفرنیا به ویروس کرونا مبتلا شده اند و همچنین دو هزار و ۳۶۰ نفر هم به سبب ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند.
تبدیل باشگاه اسکیت روی یخ به سردخانه اجساد
یک باشگاه اسکیت روی یخ در حومه واشنگتن دی سی به سردخانهای برای اجساد جان باختگان کرونا تبدیل شده است. به گزارش تلویزیون راپتلی، یک باشگاه اسکیت روی یخ در حومه واشنگتن دی سی به سردخانهای برای اجساد جان باختگان کرونا تبدیل شد.
این باشگاه اسکیت روی یخ در منطقه لورل در نزدیکی واشنگتن دی سی، اکنون به سردخانه نگهداری اجساد قربانیان کرونا تبدیل شده است. خودروهای مخصوص حمل اجساد روز سه شنبه در حال رفت و آمد به این مکان دیده شدند و این در حالی است که پلیس در حال گشت زنی در این منطقه است. این محل اسکیت روی یخ، چندین هفته است که زیر نظر پلیس مریلند قرار دارد و این در حالی است که تعداد جان باختگان ناشی از ویروس کرونا در این منطقه افزایش یافته است. ماریا که یکی از ساکنان محلی در این منطقه است، گفت: من در دو هفته گذشته، اینجا پیاده روی میکردم و متوجه شدم که خودروهای پلیس اینجا پارک میکنند. آنها بسیار جدی هستند و اجازه نمیدهند هیچ کس حتی عابران پیاده وارد پارکینگ این باشگاه شوند.
ویروسی که رویاهای ترامپ را بر باد داد
کرونا باعث فلج شدن فعالیتهای اقتصادی و افزایش بی سابقه میانگین بیکاری شد. روزنامه العربی الجدید ضمن اشاره به آثار ویرانگر کرونا بر اقتصاد آمریکا نوشت رؤیاهای دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور با شیوع کرونا بر باد رفت چرا که کرونا باعث فلج شدن فعالیتهای اقتصادی و افزایش بی سابقه میانگین بیکاری شد. شعار معروف مبارزات انتخاباتی ترامپ یعنی «عظمت آمریکا را باید بار دیگر بازگرداند» بر اثر ضربات سهمگین ویروس کرونا و خسارات هولناک آن که از تریلیونها دلار فراتر رفته است بر باد رفت. این مقاله که با عنوان «رؤیاهای بر باد رفته ترامپ» به قلم مصطفی عبد السلام در این روزنامه به چاپ رسیده است نوشت: اتفاقات بر خلاف میل ترامپ رخ داد و طوفان کرونا وزیدن گرفت و به همراه آن سهام وال استریت به لرزه در آمد و قیمت نفت سقوط کرد که باعث خشم حامیان عمده مبارازت انتخاباتی ترامپ مانند شرکتهای انرژی و نفت صخرهای شد و دستاوردهای ترامپ را به کابوسی تبدیل کرد که آینده سیاسی اش را تهدید میکند. کرونا باعث وقوع موجی از بیکاری که شاید آمریکا از زمان رکود بزرگ در سال ۱۹۲۹ میلادی به خود ندیده بود، شده است و حدود ۳۰ میلیون نفر خواستار بستههای حمایتی در زمان بیکاری شده اند و رکود به شدت در حال نزدیک شدن به اقتصاد آمریکاست. دولت ترامپ و به همراه آن بانک مرکزی آمریکا در حال مسابقه با زمان برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادی و ورشکستگی شرکتها و نهادهای بزرگ مالی هستند و تزریق حدود پنج تریلیون دلار به شریانهای اقتصادی آمریکا برای تشویق آن و جلوگیری از سقوط ناکافی بوده است. ترامپ که جلوگیری از کسری عمومی بودجه و کاهش بدهی عمومی و جلوگیری از استقراض دولت و حتی وعده پرداخت بدهی دولت طی یک بازه زمانی هشت ساله از برجستهترین برنامههای انتخاباتی اش در سال ۲۰۱۶ میلادی بود اکنون خود را در برابر کابوسی میبیند و شاهد آن است که کسری بودجه عمومی با کرونا جهش داشته و بدهی عمومی از مرحله خطرناک نیز عبور کرده است. همچنین وزارت خزانه داری آمریکا دیروز از استقراض حدود سه تریلیون دلاری در سه ماهه اول سال کنونی میلادی برای کمک به اقتصاد و جلوگیری از اخراج کارگران شرکتها خبر داد و بدهیهای عمومی که از ۱۹ تریلیون دلار فراتر نمیرفت اکنون به بیش از ۲۵ تریلیون دلار رسیده است. سودهای بانکهای بزرگ به عنوان پشتوانههای قدرتمند بازار پول و میلیاردرها و وال استریت با وجود حمایتهای سخاوتمندانه بانک احتیاطی فدرالی یعنی سیتی بانک به عنوان بزرگترین بانک آمریکا به شدت کاهش یافته است و در سه ماهه نخست امسال ۴۵ درصد کاهش نشان میدهد. بانک گلدمن ساکس ۴۵ درصد، جی بی مورگان چیس ۶۹ درصد، مورگان استانلی ۳۰ درصد، بانک آو آمریکا ۴۸ درصد و بانک ولز فارگو اندکو نیز ۶۹ درصد کاهش سود داشته اند. بیش از ۱۰ میلیون آمریکا شغلهایشان را از دست داده اند و اخراج شده اند و شماری از کارخانجات بزرگ خودروسازی تعطیل شده اند و هزاران کار تجاری کوچک، رستورانها و مراکز تجاری تعطیل شده اند و ۶۰ درصد از شرکتهای آمریکایی از شغلهایشان کاسته اند و ۲۵ درصد از این شرکتها نیز به کارگیری نیرو را متوقف کرده اند. حتی بخش نفتی آمریکا که ترامپ برای نجات آن از ورشکستگی از طریق وادارسازی روسیه و سعودی و تولیدکنندگان بزرگ نفت به منظور کاهش شدید تولید نفت به میزان ده میلیون بشکه در روز جنگید از پیامدهای کرونا در امان نمانده است و به گفته آژانس بین المللی انرژی، آمریکا از کاهش بی سابقه تولید نفت در سال کنونی رنج میبرد. شرکتهای نفتی مجبور خواهند شد از هزینه هایشان بکاهند و استخراج نفت را از هزاران چاه نفت متوقف و شماری از طرحها را به علت نبود تقاضای کافی تعطیل کنند و این به معنای اخراج هزاران کارگر است. قیمتهای نفت آمریکا در دوره ترامپ برای نخستین بار به کمتر از صفر سقوط کرد. به بیانی ساده میباید گفت رؤیاهای ترامپ با شیوع کرونا بر باد رفت چرا که کرونا باعث فلج شدن فعالیتهای اقتصادی و افزایش بی سابقه میانگین بیکاری شد و شعار معروف مبارزات انتخاباتی ترامپ یعنی «عظمت آمریکا را باید بار دیگر بازگرداند» بر اثر ضربات سهمگین ویروس کرونا و خسارات هولناک آن که از تریلیونها دلار فراتر رفته است بر باد رفت.