بر اساس آخرین دستاوردهای سازمان جهانی بهداشت ،روزه گرفتن با تغذیه مناسب، تأثیری بر افزایش احتمال ابتلا به بیماری کرونا ندارد.
دکتر رضا غیاثوند افزود:همچنین افزایش قوای بدن برای مقابله با درد به علت برخی تغییرات داخلی از تأثیر روزه است.
وی سحری را مهم ترین وعده غذایی در ماه مبارک رمضان برشمرد و اضافه کرد: مردم به هیچ وجه این وعده را حذف نکنند و استفاده نکردن از غذاهای سرخ شده، خیلی شور و چرب، نفاخ، خیلی خشک و جذب کننده آب بدن و استفاده از انواع چلوخورشت ها، سبزی پلو، ماش پلو و عدس پلو به همراه سالاد و ماست و خیار توصیه می شود.
به گفته این متخصص تغذیه، خوردن هندوانه پس از غذا در وعده سحری برای جلوگیری از تشنگی در طول روز بسیار مفید و موثر است.
این پزشک اصفهانی بهترین افطار را استفاده از نوشیدنی هم دمای بدن مانند چای کمرنگ، آبجوش با خرما و شیر گرم و عسل دانست و اضافه کرد: بهتر است روزه داران از مواد خیلی چرب، فست فود و یا گوشت چرب سرخ شده در این ایام کمتر استفاده کنند.
دکتر غیاثوند استفاده از سوپ، نان و پنیر و گردو و یا سبزی و شیربرنج را در وعده افطاری مفید ارزیابی کرد.
وی تأکید کرد: لازم است روزه داران پس از افطاری تا وعده سحری روز بعد نوشیدن مایعات مختلف بویژه آبمیوه های طبیعی و آب را بیشتر کنند.
رییس کمیته تغذیه هیئت پزشکی ورزشی اصفهان با اشاره به تحقیقاتی پیرامون روزه گرفتن ورزشکاران و تأثیر آن بر عملکرد بدنی
غیاثوند با بیان اینکه روزه گرفتن سبب کاهش قند خون، انسولین سرم، تیروئید و کلسترول می شود، گفت: افزایش برخی مواد مفید در خون در طول روز از مزایای روزه گرفتن است که البته بستگی به نوع تغذیه آنان دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: روزه گرفتن برای بیمارانی مبتلا به امراضی مانند دیابت نوع یک، صرع، نارسایی مزمن کلیه، دارای سنگ کلیه، بیماران شدید قلبی و ریوی، زخم و یا خونریزی از دستگاه گوارش و میگرن شدید ممنوع است.