فروپاشی بازار طلای سیاه
عربستان بدون حمایت آمریکا زیاد دوام نمیآورد
جنگ قیمت عربستان در برابر روسیه دامن خودش را گرفته است.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما ، به نقل از پایگاه اینترنتی مرآة الجزیره، جنگ قیمت نفت که عربستان در برابر روسیه به راه انداخته است، تیر خلاصی به بازارهای طلای سیاه محسوب میشد و باعث فروپاشی پی در پی بازارهای جهانی شد.
فروپاشی بازار نفت تنها دامن بازار نفت روسیه یا عربستان را نگرفت بلکه به صورت تأسفباری بر تمامی بازارهای جهانی تأثیری منفی گذاشت. کسانی که این جنگ نفتی را به راه انداخته بودند خود نیز پیشبینی رقم خوردن چنین شرائطی را نمیکردند.
اسکندر کفوری کارشناس روابط روسیه در گفتگو با پایگاه اینترنتی مراة الجزیره گفت: روابط میان روسیه و عربستان هر چند که مدتها ثابت بوده است، اما اخیراً دچار شکاف شده است. در پنج سال گذشته و در پی دیدارهای دو جانبه مسئولان مسکو و ریاض روابط دو کشور تقویت شده بود و حجم روابط اقتصادی میان دو کشور در بسیاری از عرصه ها، افزایش پیدا کرده بود.
با این حال اصلیترین همپیمان عربستان، آمریکاست و واشنگتن زمامدار این کشور است و اتحادی جدایی ناپذیر میان این دو برقرار شده است. همین رابطه، نقشی منفی در زمینه رابطه ریاض با دیگر کشورها ایفا میکند. عربستان اقدامی را که علیه روسیه در زمینه افزایش تولید نفت انجام داد با موافقت و مداخله مستقیم آمریکا انجام داد. دلیل این کار نیز این بود که آمریکاییها دیدند عربستانیها دارند به روسیه نزدیک میشوند و روابطشان روز به روز با روسیه بهتر میشود از این رو برای اینکه این روابط را تخریب کنند دستور راه انداختن جنگ نفتی را صادر کردند.
به هر حال جنگ نفتی که عربستان به راه انداخت بر روابط این کشور با روسیه تأثیر گذاشت، زیرا بنیان اقتصاد هر دو کشور را به لرزه در آورد، این مسأله بر اوضاع اقتصادی هر دو کشور به گونهای متفاوت اثر خواهد گذاشت و دو کشور را با مشکل مواجه خواهد کرد.
اسکندر کفوری کارشناس امور روسیه تأکید میکند: روسیه و عربستان باید در مورد از سرگیری روابط طبیعی خود به بحث و گفتگو بپردازند.
آمریکا و عربستان به خوبی این مسأله را درک کردند. محمد بن سلمان و دیگر سران سعودی به این مسأله پی بردند و فهمیدند که بدون توافق و همکاری منطقی و عادلانه با روسیه نمیتوانند چیزی به دست بیاورند.
ریاض به شدت به مسکو نیاز دارد. عربستانیها نه تنها در زمینه بازار نفت و اقتصاد به مسکو نیاز دارند بلکه در زمینه سیاسی نیز به روسیه نیاز دارند، چرا که سران آمریکا بارها و بارها به عربستانیها توهین کردهاند، از همین رو حتی به طور صوری هم که شده به آنها نیاز دارند تا رقیبی را در برابر آمریکا علم کنند تا بتوانند حاشیه مانوری داشته باشند، هرچند ریاض خودش میداند واشنگتن این رویکرد آنها را باور نمیکند با این حال آمریکاییها ممکن است از تقویت روابط ریاض و مسکو اندکی نگران شوند.