معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از آرشیو میراث دیجیتال کشور در صندوقی امن همانند ثبت اسناد خبرداد.
وی افزود: حفظ میراث فرهنگی هر کشور بسیار ارزشمند است و امروزه بخشی از مستندسازی از میراث فرهنگی در قالب دیجیتال صورت میگیرد.
آقای طالبیان گفت: میراث دیجیتال به حفظ و مرمت میراث فرهنگی کمک کرده و برای تمام کشورها بسیار ارزشمند است، زیرا برخی از میراث فرهنگی همواره در معرض تهدیدهای مختلف از جمله رویدادهای طبیعی (سیل و زلزله) است.
وی افزود: باغ دلگشای شیراز با استفاده از فتوگرامهای موجود از آن بازسازی شد و اکنون نیز لیزراسکن، فتوگرام و دیگر فناوریها در خدمت ثبت دیجیتال اشیاء متنوع میراث فرهنگی است.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: میراث فرهنگی ایران بسیار متنوع است از جمله کتاب ها، اشیای تاریخی، یافتههای باستان شناسی (نمونههای جانوری و گیاهی دورانهای مختلف تاریخی) همچنین شهر سوخته است.
آقای طالبیان افزود: ۱۵۰ موزه در اختیار بخش خصوصی است و ۳ هزار مجموعه دار در کشور داریم که میتوانند از میراث دیجیتالشان برای درآمدزایی و حق اشتراک از کاربران درآمدزایی کنند.
وی اضافه کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز دارای اشیاء فرهنگی فراوانی است که میتواند به طول مستقل میراث دیجیتال خود را تهیه کند.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: میراث دیجیتال در مالکیت وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و آیین نامههای سطح دسترسی و استفاده از آن تدوین میشود.
آقای طالبیان افزود: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ۲ بتابایت ظرفیت برای میراث دیجیتال کشور در نظر گرفته است که با توجه به نیازهای فعلی کافی است.
وی ادامه داد: میراث دیجیتال برای حفظ، مرمت و نگهداری میراث فرهنگی و انتقال آن به نسلهای آینده بسیار ارزشمند تلقی میشود.
آقای طالبیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مشکل پیش آمده بر اثر شیوع بیماری کرونا گفت: بازدید از محوطههای تاریخی و موزهها متوقف شده، اما از این فضا و ظرفیت استفاده شد تا گردشگری در فضای مجازی فعال شود.
وی افزود: در هر روز از ایام نوروز ۹۹ یک موزه به صورت برخط برای گردشگری در فضای مجازی در نظر گرفته شد.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: باهمکاری برخی تشکلهای مردم نهاد و بخش خصوصی طرح «یازده هزار کیلومتر در ایران» برای ایام ماه مبارک رمضان در نظر گرفته شده است.
آقای طالبیان با اشاره به وجود ۲۴ اثر جهانی در کشورمان گفت: این برنامه از استان خوزستان با سه اثر چغازنبیل، شوش و شوشتر آغاز شده و به سمت استان فارس سپس اصفهان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان ادامه مییابد و هر شهر یک اثر میراث فرهنگی به صورت برخط برای مخاطبان ارایه میشود.
وی افزود: این برنامه به گونهای ارایه میشود که در ایام شبهای قدر در حرم رضوی که خود جزو فهرست موقت میراث جهانی است و به زودی ثبت جهانی خواهد شد، میرسد.
آقای طالبیان گفت: در بخش میراث معنوی نیز آیینهای زیارت رضوی نوروز امسال برای ثبت میراث معنوی جهانی به یونسکو ارایه شده است که تا دو سال آینده به تصویب خواهد رسید.