بحران بدهی ها و ورود به دوران رکود بیش از هر زمانی همگرایی اروپایی را دچار تفرقه کرده است .
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از تلویزیون فرانس بیست و چهار, بحران اقتصادی ناشی از گسترش ویروس کرونا در اروپا و درخواست کمک اسپانیا و ایتالیا، کشورهای منطقه یورو را با اختلاف نظر روبرو کرده است. برونو لو مر وزیر اقتصاد فرانسه دیروز وعده داد همبستگی با شرکت هایی که در آستانه ورشکستگی قرار دارند تقویت شود. اما اروپا با بحران اقتصادی ناشی از همه گیری ویروس کرونا چه خواهد کرد؟ وزرای دارایی کشورهای منطقه یورو امروز از طریق ویدئو کنفرانس مجددا تشکیل جلسه
وزرای دارایی کشورهای منطقه یورو امروز از طریق ویدئو کنفرانس مجددا تشکیل جلسه می دهند. یافتن پاسخی مشترک برای رکودی که منطقه یورو با آن روبروست، دلیل برگزاری این گردهمایی است. مسئله بخشودگی یا مساعدت در مورد بدهی ها، کشورهای شمال و جنوب را دچار تفرقه کرده است.
می دهند. یافتن پاسخی مشترک برای رکودی که منطقه یورو با آن روبروست، دلیل برگزاری این گردهمایی است. مسئله بخشودگی یا مساعدت در مورد بدهی ها، کشورهای شمال و جنوب را دچار تفرقه کرده است.
منطقه یورو شانس ندارد. چرا که خسارت ناشی از گسترش ویروس کرونا به ایتالیا و اسپانیا آسیب وارد کرده است و در این دو کشور همبستگی کمتری نسبت به سایرین مشاهده می شود.درباره بازپرداخت بدهی ها از سوی ایتالیا نیز تردیدهایی وجود دارد. ایتالیا و حتی احزاب سنتی این کشور که به طور سنتی بسیار به اتحادیه اروپا وابسته هستند مثل حزب دمکرات، بارها علیه منطقه یورو سر به شورش گذاشته اند. در حال حاضر کشورهای عضو در خصوص استفاده از بانک سرمایه گذاری اروپا برای تضمین وام به شرکت ها اتفاق نظر دارند. در باره به راه انداختن سازوکار بیمه بیکاری در سطح اروپایی نیز اتفاق نظر وجود دارد.اما در هر دو مورد این نهادها قادر به انجام این وظایف نیستند. بحث ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد یورو در میان است و این در حالی است که این دو نهاد بیشتر از نیم میلیارد متعهد نمیشوند. فقط مکانیسم ثبات اروپایی میماند که میتواند در بعد مالی اقدامی انجام دهد. اما ایتالیا برای دریافت این کمک، هیچ شرطی را نمیپذیرد. طرحی وجود دارد از ۱۹ کشور عضو ۱۴ کشور از آن حمایت میکنند. این طرح بسیار جلوتر رفته و بخشودگی و مساعدت در قبال بدهیهای اضافه شده در پی بروز بحران ویروس کرونا را مد نظر دارد. اما آلمان، هلند، اتریش و فنلاند به شدت با آن مخالفند. باید منتظر ماند و دید که کشورهای عضو چه توافقی میکنند. اما در کل موضوع بسیار جنجالی است.