آخرین آمار جهانی کرونا
شورش در زندان واشنگتن بعد از اعلام شیوع کرونا
رسانه های آمریکایی از شورش در زندان ایالت واشنگتن بعد از اعلام شیوع ویروس کرونا خبر دادند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه خبری سی ان ان عصر پنج شنبه اعلام کرد،
به دنبال اعلام شیوع ویروس کرونا در زندان شهر مونرو ایالت واشنگتن آمریکا، حدود ۲۰۰ نفر از زندانیان این مرکز شورش کردند.
بر اساس این گزارش، در این شورش، زندانیان از بندهای مختلف شرکت داشتند؛ از جمله بخشی از بازداشتگاه که پایینترین سطح امنیت را دارد و به گفته مقامات ایالتی، دستکم سه تن از زندانیان آنجا به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
سازمان امور زندانها و مراکز بازپروری ایالت واشنگتن، قبل از این در روز چهارشنبه اعلام کرده بود نتایج آزمایش کرونا ۶ تن از زندانیان در بازداشتگاه مونرو مثبت بوده است.
آخرین آمار از وضعیت مبتلایان به کرونا در جهان
حمایت آنتونیو گوترش از سازمان جهانی بهداشت
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی گزارش داد، در ادامه واکنشها به انتقادات شدید "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور آمریکا علیه سازمان جهانی بهداشت، "استفان دوجاریک"، سخنگوی دبیر کل سازمان ملل متحد تصریح کرد، "آنتونیو گوترش"، دبیر کل سازمان ملل متحد مشوق نقش سازمان جهانی بهداشت در مبارزه با ویروس کرونا است.
استفان دوجاریک افزود، سازمان ملل متحد از تلاشهای بین المللی برای مهار ویروس کرونا حمایت میکند، این روند نیاز به تعامل بی سابقه، فوری و مثبت دارد، وقتی هم بر این ویروس فائق آمدیم نیاز است نگاهی به گذشته داشته باشیم تا به شیوه پیدایش این بیماری و سرعت شیوع آن در جهان پی ببریم.
سخنگوی دبیر کل سازمان ملل افزود، درسی که از این بحران گرفتیم این است که ضروری است در آینده با چالشهای این چنینی مقابله کنیم.
خشم مردم اسپانیا از نخست وزیر
بلومبرگ گزارش داد، با شیوع ویروس کرونا در اسپانیا وحشت و ترس مردم این کشور تبدیل به خشم و عصبانیت از نخست وزیر شده است.
افزایش شمار تلفات کرونا در انگلیس
پایگاه خبری نشریه سان انگلیس اعلام کرد: با جان باختن ۷۶۵ تن دیگر از بیماران کرونایی، تعداد قربانیان کووید-۱۹ به ۷۲۴۸ نفر رسید.
ناتوانی اتحادیه اروپا در مقابله با کرونا
شبکه الجزیره گزارش داد: شیوع ویروس کرونا، پیکر اتحادیه اروپا را ضعیف کرده است و به نظر میرسد این اتحادیه توانایی مقاومت در برابر آن را ندارد.
شبکه تلویزیونی الجزیره، درباره ناکامی نشست وزرای دارایی کشورهای اروپایی برای توافق در مورد طرح مقابله با پیامدهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا افزود: زمانی که پرچم انگلیس از بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا پایین کشیده شد، گفته شد این ماجرا، نخستین میخ را بر تابوت اتحادیه اروپا زد و شرایط خانواده اروپا دیگر در بهترین شرایط قرار نخواهد گرفت. شیوع سریع ویروس کرونا در پیکر اتحادیه اروپا، تاثیر عمیقی بر دستگاه ایمنی اتحادیه اروپا خواهد داشت. در این بحران، پیکر اتحادیه اروپا ضعیف و فرسوده به نظر میرسد و توانایی مقاومت در برابر این چالشها را ندارد.
در ادامه این گزارش آمده است: ویروس کرونا، کشورهای اروپایی را به دو جبهه تقسیم کرد که در یک سوی آن، کشورهای ثروتمند در شمال قاره اروپا قرار دارند و در سوی دیگر، کشورهای جنوب این قاره هستند که از این بحران آسیب دیده اند و توانایی عبور از آن را ندارند. ایتالیا، فرانسه و اسپانیا از دیگر کشورهای اروپایی مانند آلمان، اتریش و هلند میخواهند تا بار اقتصادی بحران کرونا را با یکدیگر تقسیم کنند و پیامدهای اقتصادی این بلا را کاهش دهند. اما ثروتمندان اروپایی و در راس آنها آلمان میترسند که بار بدهیهای دیگر کشورهای اروپایی بر دوش مالیات دهندگان در آلمان بیفتد.
مهمترین بازار دهلی نو تعطیل شد
شبکه تلویزیونی اسکای نیوز عربی گزارش داد، به موجب تصمیم مقامات هندی در ادامه طرح مبارزه با ویروس کرونا، بازار بنگالی در قلب دهلی نو که یکی از مشهورترین بازارها در پایتخت هند است و گفته میشود بسیاری از سیاستمداران و مشاهیر از رستورانهای این بازار خرید میکنند، تعطیل شد.
منابع هندی این بازار را یکی از کانونهای انتشار ویروس کرونا در هند توصیف کردند و همین امر را در تصمیم گیری مقامات برای تعطیلی کامل این بازار کافی دانستند.
در کنار این بازار بزرگ و معروف، بیش از بیست منطقه دیگر در دهلی نو نیز در چارچوب طرح مهار ویروس کرونا، به تعطیلی کشیده شد.
گسترش ویروس کرونا در سرزمین های اشغالی
به علت عدم رعایت مقررات قرنطینه از سوی صهیونیست ها، ویروس کرونا در نقاط مختلف سرزمینهای اشغالی گسترش یافته است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: عید پاک یهودیان دیروز بود. اما این روز عید تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار شد.
بر اساس این گزارش، شهرها و محلات متعلق به یهودیان تندرو به شدت درگیر ویروس کرونا هستند. علت شدید بودن شیوع بیماری رعایت نکردن مقررات قرنطینه و پرشمار بودن جمعیت خانواده هاست. این دو مسئله موجب گسترش ویروس شده است. وزیر بهداشت به شدت مورد انتقاد قرار دارد. وی که خود یک یهودی تندرو است و به ویروس کووید-۱۹ مبتلاست، متهم شده که با خودداری از توصیههای جدی، موجب شیوع ویروس در بین یهودیان تندرو شده است. در مجموع در اسرائیل ۹ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا شناسایی شده است. ۶۰ تن از مبتلایان نیز کشته شده اند.
افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در هند
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، وزارت بهداشت ورفاه خانواده هند اعلام کرد تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور پنج هزار و هشتصد و شصت و پنج نفر شده اند؛ چهارصد و هفتاد و هشت نفر از بیمارستان مرخص شده و یکصد و شصت و نه نفر نیز تاکنون جان خود را از دست داده اند.
فوت ۱۰۰ پزشک در ایتالیا
شبکه تلویزیونی الحدث گزارش داد: اتحادیه پزشکان ایتالیا اعلام کرد تاکنون ۱۰۰ نفر از پزشکان در این کشور بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
سوریه در مسیر مقابله با کرونا
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در جمهوری آذربایجان
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از باکو گزارش داد، با ابتلای ۱۰۴ نفر دیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان مجموع مبتلایان به این ویروس در این کشور به ۹۲۶ نفر و با مرگ یک نفر دیگر تعداد جان باختگان به ۹ نفر رسید.
قرارگاه ویژه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان اعلام کرد: ۱۰۱ نفر از ۹۲۶ مبتلا، بهبود یافتند و ۹ نفر جان خود را از دست داده اند و ۸۱۶ نفر دیگر در بیمارستانها بستری هستند.
حال ۲۷ نفر از افراد بستری شده وخیم، ۳۵ نفر نسبتا وخیم و بقیه پایدار است. تاکنون ۵۷۳۷۱ مورد تست کرونا در این کشور انجام شده است.
هشدار صندوق بین المللی پول درباره کاهش درآمد سرانه کشورها
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "کریستالینا جورجیوا"، رئیس صندوق بین المللی پول در پی شیوع جهانی کرونا درباره کاهش درآمد سرانه ۱۷۰ کشور هشدار داد.
سیاهپوستان بیشترین قربانیان کرونا در آمریکا
روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" روز پنج شنبه در گزارشی نوشت: باید تمرکز در مبارزه ضد ویروس کووید ۱۹ بر روی شهرهایی از این کشور باشد که اکثر ساکنان آنها سیاهپوست هستند، چون این مناطق شاهد تعداد بسیار بالای قربانیان ویروس کرونا هستند.
این روزنامه افزود، تمرکز در مبارزه با کرونا در آمریکا باید روی مناطقی باشد که بیشترین نیاز را در وضع کنونی دارند.
نیویورک تایمز نوشت، در هفته جاری، مسئولان شهر نیویورک اطلاعات نژادی قربانیان کرونا را منتشر کردند که این اطلاعات نشان میدهد کرونا تاثیرات بسیار عمیقی بر سیاهپوستها و اسپانیایی تبارها داشته است.
سیاهپوستها ۲۲ درصد از جمعیت شهر نیویورک را تشکیل میدهند، اما ۲۸ درصد از قربانیان کرونا در این شهر بوده اند. اسپانیایی تبارها ۲۹ درصد از جمعیت شهر نیویورک را تشکیل میدهند، اما ۳۴ درصد از قربانیان کرونا در این شهر بوده اند. وقتی که این آمارها را با آمار شهرهایی که اکثر ساکنان آنها سیاهپوست هستند، مانند نیواورلئان، میلواکی و شیکاگو مقایسه کنیم، متوجه میشویم که حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد ساکنان این شهرها را سیاهپوستان تشکیل میدهند.
مسئولان شهر شیکاگو هم آمار قربانیان کرونا در این شهر را منتشر کرده اند که نشان میدهد ویروس کرونا تاثیرات بسیار مخربی بر سیاهپوستان این منطقه نیز داشته است.
وضعیت ویروس کرونا در روسیه
افزایش تلفات کرونا در هلند
خبرگزاری ANP هلند اعلام کرد شمار جان باختگان ویروس کرونا در این کشور با مرگ ۱۴۸ نفر دیگر به ۲ هزارو ۳۹۶ تن رسید.
کرونا، مانع نظارت کنگره بر ترامپ است
نشریه فارن پالسی در گزارشی نوشت ویروس کرونا مانع نظارت کنگره بر سیاست خارجی دونالد ترامپ شده است که دلیل آن این مسئله است که جلسات استماع کنگره و جلسات محرمانه میان مقامات دولت و کنگره، قربانی سیاسی بیماری کووید ۱۹ هستند.
در پایگاه اینترنتی نشریه فارن پالسی آمده است: در روز نهم ماه مارس، مقامات دولت دونالد ترامپ جلسه محرمانهای با کمیته روابط خارجی سنا در مورد گفتگوهای صلح افغانستان برگزار کردند. این جلسه باعث شد که برخی از قانونگذاران دموکرات خواستار جزئیات بیشتری در این زمینه شوند.
سناتور کریس مورفی در آن زمان گفت سوالات بسیار بیشتری نسبت به پاسخها در مورد نحوه این توافق وجود دارد و اکنون بیش از هر زمانی بر من آشکار شده که ما باید گفتگوهای علنی در این زمینه داشته باشیم. وی خواستار یک گفتگوی عمومی از جمله، یک جلسه استماع علنی با حضور زلمای خلیلزاد نماینده ویژه دونالد ترامپ در گفتگوهای صلح افغانستان شد.
اما در همین حال بود که ویروس کرونا وارد آمریکا شد و واشنگتن را تحت تاثیر قرار داد. در نتیجه نظارت کنگره بر سیاست خارجی دولت ترامپ به شکل نامحدودی متوقف شد.
حال یک ماه از آن ماجرا گذشته است و همه جلسات استماع کنگره به تعویق افتاده یا لغو شدهاند و برخی از قانونگذاران و مشاوران مجلس سنا و مجلس نمایندگان میگویند اکنون درگیر این مسئله هستند که چگونه نظارتی درست بر دولت در عصر کرونا داشته باشند.
جلسات استماع علنی، نشستهای محرمانه و غیرعلنی و جلسات بررسی صلاحیت نامزدهای ترامپ برای پستهای ارشد دولتی، همه و همه متوقف شده اند.
تدابیر ترکیه برای کاهش پیامدهای اجتماعی شیوع کرونا
اعلام آمار جدید مبتلایان به ویروس کرونا در لبنان
وزارت بهداشت لبنان شمار مبتلایان به ویروس کرونا را ۵۸۲ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما از بیروت، این وزارتخانه در اطلاعیهای اعلام کرد، تست کرونا ۷ نفر در شبانه روز گذشته مثبت شده و با این حساب تاکنون ۵۸۲ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
در این اطلاعیه آمده است: ۶۲ نفر از مبتلایان به این ویروس، بهبود یافتند و ۱۹ نفر هم جان باخته اند.
وضعیت ویروس کرونا در مالزی
ابتلای ۲۲ نفر از کادر پزشکی بیمارستانی در مصر به کرونا
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از قاهره، منابع پزشکی اعلام کردند ۲۲ نفر از کادر پزشکی بیمارستان تخصصی الزیتون در منطقه الامیریه در قاهره به ویروس کووید-۱۹ آلوده شدند.
این منابع افزوند: دو هفته پیش یک زن ۷۳ ساله که بیماری کلیوی داشت برای دیالیز به این بیمارستان مراجعه کرده بود و سپس به علت وخامت وضع او در بخش مراقبتهای ویژه بستری شد. پس از چند روز علایم کرونا در این بیمار ظاهر شد و پس از انجام تست مشخص شد وی به این ویروس آلوده بوده و ویروس را به کادر پزشکی منتقل کرده است.
یکی از پرستارانی که در این بیمارستان به کووید-۱۹ آلوده شده است در بیمارستان بیماریهای روانی در العباسیه کار میکند و این امر موجب افزایش نگرانی از احتمال شیوع کرونا در بین پزشکان و بیماران روانی بیمارستان العباسیه را افزایش داده است.
اختلاف در کشورهای منطقه یورو به سبب گسترس کرونا
بحران اقتصادی ناشی از گسترش ویروس کووید-۱۹ در اروپا و درخواست کمک اسپانیا و ایتالیا، کشورهای منطقه یورو را با اختلاف نظر روبرو کرده است.
شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گزارش داد: برونو لو مر وزیر اقتصاد فرانسه دیروز وعده داد همبستگی با شرکتهایی که در آستانه ورشکستگی قرار دارند تقویت شود. اما اروپا با بحران اقتصادی ناشی از همه گیری ویروس کرونا چه خواهد کرد؟ وزرای دارایی کشورهای منطقه یورو امروز از طریق ویدئو کنفرانس مجددا تشکیل جلسه میدهند. یافتن پاسخی مشترک برای رکودی که منطقه یورو با آن روبروست، دلیل برگزاری این گردهمایی است. مسئله بخشودگی یا مساعدت در مورد بدهی ها، کشورهای شمال و جنوب را دچار تفرقه کرده است.
رین ریفای کارشناس اقتصادی شبکه فرانس بیست و چهار در این خصوص گفت: در پی گسترش ویروس کووید-۱۹، کشورهای اروپایی که بیشتر از سایرین آسیب دیده اند، خواستار همبستگی بیشتر شده اند. این همبستگی یعنی کمک بیشتر به کشورهایی است که از تبعات اقتصادی ویروس کرونا، آسیب بیشتری دیده اند. اما اعضا در این خصوص اتفاق نظر ندارند.
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در فنلاند
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از هلسینکی گزارش داد، تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در فنلاند افزایش یافت و به دو هزار و ۶۰۵ نفر رسید.
طی شبانه روز گذشته ۱۱۸ نفر در فنلاند به کرونا مبتلا شدند که بدین ترتیب تعداد مبتلایان به ویروس کوید ۱۹ در این کشور به ۲۶۰۵ نفر رسید.
ویروس کرونا در فنلاند تا کنون باعث مرگ ۴۰ نفر شده است. همچنین حال ۸۲ نفر از مبتلایان به ویروس کووید ۱۹ در این کشور به شدت وخیم است. دولت هلسینکی از اواخر اسفند ماه وضع اضطراری سراسری اعلام کرده است.
در این جمهوری مدارس و دانشگاهها تعطیل و مرزهای آن با همسایگانش بسته شده است. فنلاند دارای جمعیت سالمند پنج و نیم میلیون نفری است.
بستری شدن اعضای چند خانواده در اردن به سبب ابتلا به کرونا
اعضای چند خانواده اردنی به علت ابتلا به ویروس کرونا در بیمارستانی در شهر الرمثا در استان اربد این کشور بستری شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره، اعضای چند خانواده اردنی که به ویروس کرونا مبتلا شده اند در یک بیمارستان در شهر الرمثا، بستری شدند.
اعضای این خانوادهها در پی مشارکت در یک مراسم عروسی در اربد، به کرونا مبتلا شده اند. دستکم ۵۰ نفر از افراد شرکت کننده در این مراسم که با یکدیگر فامیل هستند، به کرونا مبتلا و در این بیمارستان بستری شدند.
در یکی از اتاقهای این بیمارستان هم یک پدر با دو کودکش بستری هستند. تاکنون دهها نفر از مبتلایان به ویروس کرونا از بیمارستان الرمثا مرخص شده اند.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا در سوئیس
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت سوئیس اعلام کرد شمار تلفات کرونا در این کشور به ۷۵۶ نفر و شمار آلوده شدگان نیز به ۲۳ هزار و ۵۷۴ نفر افزایش یافت.
مخالفت آلمانها با کاهش زودهنگام محدودیتها برای مقابله با کرونا
مردم آلمان مخالفت خود را با کاهش زودهنگام محدودیتهای اعمال شده در این کشور در پی شیوع ویروس کرونا اعلام کردند.
به گزارش پایگاه اینترنتی رای الیوم، نتایج یک نظرسنجی در آلمان نشان داد ۵۶ درصد از مردم آلمان عقیده دارند که کاهش محدودیتهای اعمال شده بر زندگی عمومی در کشور به منظور کاستن از شیوع ویروس کرونا از ۲۰ آوریل اقدامی پیش از موعد است.
گفتنی است محدودیتهای اعمال شده بر زندگی عمومی در آلمان تا نوزدهم ماه جاری ادامه دارد و قرار است آنگلا مرکل صدراعظم آلمان گفتگوهایی را با روسای دولتهای محلی در روزهای پانزدهم و نوزدهم این ماه درباره چگونگی پیش بردن کارها در ادامه داشته باشد.
این نظرسنجی همچنین نشان داد افراد شرکت کننده در آن بر این باورند که باید ابتدا مغازههای تجاری سپس مدارس و مهدهای کودک و در ادامه آرایشگاهها ورزشگاهها رستورانها و قهوه خانهها کلیساها و موزهها و سالنهای بدنسازی باز شود.
افزایش آمار بیکاری در آمریکا
شبکه خبری "سی ان بی سی" از افزایش آمار بیکاری و متقاضیان دریافت کمک هزینه بیکاری در آمریکا خبر داد.
به گزارش این شبکه انتظار میرود پنج میلیون نفر دیگر درخواست دریافت کمک هزینه بیکاری کنند.
آخرین اقدامات دولت مصر برای مقابله با کرونا
انتقاد مشاور منتسب به بن نائف از وزیر بهداشت عربستان
مشاور منتسب به شاهزاده محمد بن نایف در صفحه توئیتر خود نوشت: هرچند محمد بن سلمان افرادی را در دفتر هئیت دولت به کار گرفته است تا بر وزیران فشار بیاورند و مطالب گمراه کننده به آنها منتقل کنند و با وجود آنکه اینها به طور مستقیم از دربار دستور میگیرند، با این حال این مسأله باعث نمیشود که وزیر بهداشت از مسئولیت تاریخی خود شانه خالی کند، وزیر بهداشت باید پاسخگو باشد همچنان که شعار "همه ما پاسخگو هستیم"، سر داده شده است، او باید با توجه به مصالح کشور، حقیقت را به مردم بگوید.
مشاور شاهزاده محمد بن نائف افزود: درباره اظهارات دیروز وزیر بهداشت باید بگویم من آشنایی قدیمی با ایشان دارم و بارها با او دیدار کردهام، ایشان شخص پاک و کاربلد است، اما در برابر محمد بنسلمان از شجاعت برخوردار نیست. جناب وزیر دیروز خواستند که به گستردگی فاجعهای که در انتظار عربستان است اشاره کنند، امیدوارم وی با دست یافتن به شجاعت لازم برای شهروندان عربستانی واقعیتها را آنگونه که هست بیان کند.
کرونا باعث رسوایی آمریکا در عراق شد
روزنامه البناء چاپ لبنان با اشاره به اینکه تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی برای حمله به گروههای مقاومت در عراق فقط جنبه روانی دارد و آنان به خصوص در شرایط کرونایی کنونی توانایی چنین کاری را ندارند نوشت: شیوع کرونا باعث رسوایی آمریکا، برملا شدن ضعف داخلی این کشور، برملا شدن ضعف همبستگی ملی بین ایالتهای آمریکا و همچنین برملا شدن ضعف در روابط ائتلافی آمریکا خصوصا با اروپا و بی اخلاقی واشنگتن در تعامل با انسانها و به طور خاص با هم پیمانان این کشور شده است.
این روزنامه با اشاره به انتشار برخی گزارشها درباره آماده شدن آمریکا برای حمله به عراق و محور مقاومت نوشت در شرایطی که نقابها به کنار رفته، حقایق بر ملا شده و هیمنه پوشالی آمریکا از بین رفته است و نیز در شرایطی که جهان برای ورود به نظام پس از کرونا آماده میشود و ائتلافها مجددا شکل میگیرند و نقشههای راهبردی جدیدی ترسیم میشود هر کشوری که بخواهد آغاز گر جنگ شود، گویی دست به عملیات انتحاری زده است.
تصمیم آمریکا برای قطع کمکها به سازمان جهانی بهداشت
شبکه خبری ان بی سی گزارش داد کاخ سفید در حال بررسی طرحی برای قطع کمکهای آمریکا به سازمان جهانی بهداشت است.
افزایش تعداد مبتلایان به کرونا در گرجستان
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از باکو گزارش داد، تعداد مبتلایان به کرونا در گرجستان به ۲۰۸ نفر رسید و از این تعداد مبتلا به کرونا در این کشور ۵۰ نفر بهبود یافته و ۳ نفر هم جان باخته اند.
چهار هزار و ششصد و هشتاد و دو نفر هم در گرجستان در قرنطینه هستند.
یک میلیون لیر جریمه برای انتشار دهندگان اخبار جعلی کرونایی در ترکیه
ناکارآمدی نهادهای دولتی آمریکا در مقابله با شیوع کرونا
ناکارآمدی نهادهای دولتی آمریکا در مقابله با شیوع کووید-۱۹ که هزاران قربانی در این کشور گرفته، موجب شکوفایی انجمنهای حمایتی در جامعه آمریکا شده است.
بیماری کووید-۱۹ در آمریکا تا کنون چهارده هزار قربانی گرفته و دست کم ده میلیون آمریکایی را بیکار کرده است. پرسنل بخش بهداشت و درمان آمریکا نیز برای مقابله با این بیماری همه گیر با کمبود شدید منابع و تجهیزات پزشکی روبرو هستند.
گروههای حمایتی که با هدف جبران نقایص و کمبودهای نهادهای عمومی و دستگاههای دولتی محلی و فدرال تشکیل شده اند، تلاشهای خود را مشخصا بر محور تامین نیازهای اساسی قشرهای آسیب پذیری که به شدت در معرض خطر شیوع کووید-۱۹ قرار دارند، متمرکز کرده اند. خانوادههای فقیر و کم درآمد، سالمندان، مهاجران و بسیاری از آفریقایی تبارها از کمکهای این گروهها و انجمنهای حمایتی برخوردار میشوند.
ماکیا گرین نیز که هدایت یک گروه خودیاری در پایتخت آمریکا را بر عهده دارد میگوید افراد زیادی که وضعیت مالی مناسبی ندارند و نمیتوانند نیازهای غذایی خانواده شان را تامین کنند، هر روز با تماسهای تلفنی خود حمایتهای ما را تقاضا میکنند.
تمدید وضع اضطرار بهداشتی در لبنان
خسارات محدودیتهای تردد در هند
در پی شیوع کرونا و محدودیتهای شدید تردد در هند فقرا برای زنده ماندن مبارزه میکنند.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از دهلی نو نوشت: پیش از آغاز قرنطینه ملی که از ۶ فروردین برای مبارزه با شیوع کرونا در هند آغاز شده است. در این کشور با یک میلیارد و سه میلیون جمعیت که در خانه محبوس شده اند، این کارگر اهل ایالت فقیر بهار در شرق هند قادر به تهیه نان شب خود نیست.
پس از اعلام قرنطینه ملی در هند، ترس از گرسنگی صدها هزار کارگر مهاجر را برآن داشت به زادگاههای خود بازگردند. توقف فعالیت وسایل حمل و نقل عمومی بعضیها را وادار کرد برای بازگشت صدها کیلومتر را پای پیاده بروند.
سازمان بین المللی کار این هفته هشدار داد نزدیک به ۴۰۰ میلیون هندی که در شرایط اقتصادی غیر رسمی زندگی میکنند در معرض خطر بحران فقر قرار دارند.
دولت هند به منظور کاهش درد و رنج فقیرترین افراد، از واریز مستقیم پول به حسابهای بانکی آنها و توزیع مواد غذایی یارانهای خبر داد.
اقدامات دولت هند در مقابله با کرونا
خبرنگار صداوسیما از دهلی نو گزارش داد، شیعیان شهر امروهه هند خیابانها و معابر عمومی را ضدعفونی کردند.
امروهه شهری است که ۹۰ درصد ساکنان آن از محبان اهل بیت علیهم السلام هستند.
تدابیر دولت پاکستان برای مقابله با کرونا
خبرنگار صدا و سیما از اسلام آباد گزارش داد، دولت پاکستان گروهی از جوانان داوطلب پاکستانی به نام «تایگر فورس» را تشکیل داده تا در مواقع بحرانی به اقشار ضعیف و نیازمند کمک و امدادرسانی کنند.
وزارت راه آهن پاکستان هم برای مقابله با کرونا برخی از قطارهای خود را مجهز به تجهیزات پزشکی کرده است.
اجرای طرح محدودیت در رفت و آمدها و تعطیلی مراکز تجاری، آموزشی و خدماتی همچنان با شدت بیشتری در حال اجرا است.
دیوان عالی پاکستان هم اعلام کرده دولت باید ظرف مدت دو هفته آینده تمام مراکز قرنطینه در مرزها را مجهز به تجهیزات و امکانات پزشکی کند.
افزایش شمار قربانیان کرونا در اسپانیا
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد: «شمار جان باختگان به ویروس کرونا در این کشور طی ۲۴ ساعت گذشته از ۱۴ هزار و ۵۵۵ مورد به ۱۵ هزار و ۲۳۸ نفر و شمار آلوده شدگان نیز از ۱۴۶ هزار و ۶۹۰ به ۱۵۲ هزار و ۴۴۶ نفر رسید».