تصاویری از ضد عفونی کردن مسجدالحرام در مکه مکرمه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا
-وزارت بهداشت سوییس آمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور را نوزده هزار و ۳۰۳ نفر اعلام کرد. همچنین چهارصدو هشتادو چهار نفر نیز به دلیل ابتلای به این ویروس جان باختند.
-سوییسیها به دلیل وضعیت فو ق العاده در کشور سه هفته است که در خانههای خود بسر میبرند و تنها به دلیل خرید مایحتاج زندگی و دکتر اجازه ترک خانه را دارند. سوییسیها میگویند بسیار دردناک است که در این روزهای بهاری و گرم مجبور هستند در خانه بمانند و از این هوای خوب بهاری بهره مند نمیشوند.
-وزارت بهداشت تشکیلات خودگردان فلسطینی اعلام کرد با شناسایی ۱۱ مورد ابتلای جدید به کرونا، شمار مبتلایان به ۲۰۵ تن رسید. مبتلایان جدید کارگرانی بودند که از اسرائیل بازگشتند.
المانیتور نوشت: با شیوع ویروس کرونا و کاهش درآمدهای نفتی زنگ خطر برای اقتصاد کشورهای حوزه خلیج (فارس) به صدا درآمده است.
این پایگاه اینترنتی در تحلیلی به قلم کارن یانگ نوشت: اگر کاهش قیمت نفت در اواخر سال ۲۰۱۴ و متعاقب آن لطمه وارد شده به درآمدهای کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس) راهنمایی برای مازاد نفتی کنونی باشد، اکنون برای بازارهای کار کشورهای حوزه خلیج (فارس) یک زنگ خطر است. در اواخر سال ۲۰۱۴ که درآمدهای نفتی به شدت کاهش یافت، اصول ساختاری آن با آنچه که اعضای اوپک در اوایل سال ۲۰۲۰ شاهد آن بودند، شباهت داشت. آنها شاهد کاهش تقاضا در چین و عرضه مداوم تولید کنندگان آمریکایی بودند. واکنش اوپک، به همراه شرکای جدیدی مانند روسیه و مکزیک (پلاس)، در اواخر سال ۲۰۱۶ کاهش تولید یود که قیمت نفت را ۵۰ تا ۷۰ دلار در هر بشکه در روز حفظ کرد، تا زمانی که این توافق در ۵ مارس (۱۵ اسفند) از هم پاشید.
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره افزایش مرگ و میر جوانان بر اثر ابتلا به کرونا
سازمان جهانی بهداشت درباره افزایش تعداد جوانان مبتلا به کرونا یا افزایش مرگ این افراد بر اثر ابتلا به کرونا هشدار داد.
به گزارش ایندیپندنت، مقامات رسمی اعلام کردند آنها در تلاشند تا بفهمند چرا حال بیماران سالم زیر ۶۰ سال مبتلا به کرونا، وخیم شده و به بخش مراقبتهای ویژه کشیده میشود.
دکتر ماریا وان کرخوو از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت در کنفرانس خبری در ژنو اعلام کرد درحال حاضر موارد ناشناخته بسیاری وجود دارد. بطور کل اغلب کسانی که به گونه سخت بیماری مبتلا میشوند و کارشان به آی سی یو کشیده میشود، مسن هستند یا بیماری زمینهای دارند، اما ما در برخی کشورها شاهدیم افرادی در سنین سی سال، چهل و پنجاه در آی سی یو هستند و جان میدهند. ما اکنون شاهدیم که جوانان بیشتری به نوع سخت این بیماری مبتلا میشوند. "
این اظهارات در حالی بیان شد که یک نوجوان ۱۳ ساله بدون هیچ مشکل جسمانی و سلامتی، روز دوشنبه در بیمارستان لندن مرد.
سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد در کره، یک ششم از مرگهای ناشی از کرونا در بین افراد زیر ۶۰ سال رخ داده است. در ایتالیا نیز حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از افراد بستری در آی سی یو زیر ۵۰ سال هستند.
- شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در فرانسه به ۶۵ هزار نفر رسید
ژروم سالومون دبیر کل بهداشت فرانسه ۵۶۶ مورد مرگ جدید و در مجموع ۵ هزار و ۲۳۳ مورد تلفات را روز جمعه در این کشور اعلام کرد و به این ترتیب شمار مجموع افراد آلوده به ویروس کرونا در فرانسه به حدود ۶۵ هزار نفر رسید.
سالومون همچنین اعلام کرد هنوز شمار افرادی که در بخش مراقبتهای ویژه بستری میشوند رو به افزایش است. شمار مجموع قربانیان ویروس کرونا به ۶ هزار و ۵۰۷ نفر رسید.
علاوه بر این ژروم سالومون اعلام کرد شمار موارد مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در بیمارستانهای فرانسه در روزهای پنجشنبه و جمعه افزایش یافت. در حال حاضر ۶ هزار و ۶۶۲ نفر در بخش مراقبتهای ویژه است که در مقایسه با روز گذشته با افزایش ۲۶۳ نفری همراه بود.
- تلفات ناشی از کرونا در جهان به بیش از ۵۷ هزار نفر رسید
براساس آخرین آمار رسمی اعلام شده تا شامگاه جمعه شیوع ویروس کرونای جدید موسوم به «کووید-۱۹» جان دست کم ۵۷ هزار و ۴۷۴ نفر را در سراسر جهان گرفته است.
براساس آخرین آمار اعلام شده، از هنگام ظهور این ویروس در شهر ووهان در مرکز چین در ماه دسامبر ۲۰۱۹ تا ساعت ۱۹ جمعه به وقت گرینویچ، بیش از یک میلیون و ۸۲ هزار و ۴۷۰ نفر در ۱۸۸ کشور و سرزمین به «کووید-۱۹» مبتلا شده اند. با این حال، این رقم، شمار واقعی مبتلایان نیست، زیرا در برخی کشورها تنها در صورت نیاز بستری در بیمارستان از افراد تست کرونا گرفته میشود.
از این تعداد، دست کم ۲۰۵ هزار و ۴۰۰ نفر بهبود یافته اند.
طی ۲۴ ساعت قبل، (از ساعت ۱۹ پنجشنبه تا ساعت ۱۹ جمعه به وقت گرینویچ) پنج هزار و ۷۵۷ مورد جدید مرگ و ۸۲ هزار و ۴۴۰ مورد جدید ابتلا در سراسر جهان ثبت شده است.
فرانسه با یک هزار و ۱۲۰ مورد جدید مرگ ناشی از کرونا (افزایش شدید آمار به علت مرگهای ثبت شده در خانههای سالمندان) و پس از آن آمریکا (با یک هزار و ۹۲ مورد) و اسپانیا (با ۹۳۲ مورد) بیشترین موارد مرگ ناشی از کرونا را طی ۲۴ ساعت به خود اختصاص داده اند.
در ایتالیا که نخستین مورد مرگ ناشی از کرونا در آنجا اواخر ماه فوریه اعلام شد، ۱۱۹ هزار و ۸۲۷ مورد ابتلا و ۱۴ هزار و ۶۸۱ مورد مرگ را به ثبت رسانده است. روز جمعه ۷۶۶ مورد جدید مرگ و ۴ هزار و ۵۸۵ مورد جدید ابتلا در این کشور گزارش شد. به گفته مقامات ایتالیایی، ۱۹ هزار و ۷۵۸ نفر نیز بهبود یافته اند.
پس از ایتالیا، اسپانیا با ۱۰ هزار و ۹۳۵ مورد مرگ (۱۱۷ هزار و ۷۱۰ مورد ابتلا)، آمریکا با ۶ هزار و ۶۹۹ مورد مرگ (۲۶۱ هزار و ۴۳۸ مورد ابتلا)، فرانسه با ۶ هزار و ۵۰۷ مورد مرگ (۸۳ هزار و ۱۶۵ مورد ابتلا) و انگلیس با سه هزار و ۶۰۵ مورد مرگ (۳۸ هزار و ۱۶۸ مورد ابتلا) بیشترین موارد ابتلا و مرگ را ثبت کرده اند.
در چین (بدون احتساب منطقه هنگ کنگ و ماکائو) که شیوع ویروس «کووید-۱۹» ماه دسامبر از آنجا آغاز شد، در مجموع ۸۱ هزار و ۶۲۰ مورد ابتلا (۳۱ مورد جدید بین روزهای پنجشنبه و جمعه) وسه هزار و ۳۲۲ مورد مرگ (چهار مورد جدید) و ۷۶ هزار و ۵۷۱ بهبودیافته به ثبت رسیده است.
به لحاظ تعداد مبتلایان، آمریکا با ۲۶۱ هزار و ۴۳۸ مورد ابتلا بیشترین شمار مبتلایان را به خود اختصاص داده است. در این کشور ۶ هزار و ۶۹۹ مورد مرگ ناشی از کرونا ثبت شده و ۹ هزار و ۴۲۸ نفر نیز بهبود یافته اند.
از روز پنجشنبه (ساعت ۱۹ به وقت گرینویچ) لیبی، قرقیزستان، جزایر ماریانای شمالی و لتونی نیز نخستین موارد ابتلا به «کووید-۱۹» را در خاک خود اعلام کرده اند.
تا شامگاه جمعه در مجموع ۵۸۷ هزار و ۳۸۶ مورد ابتلا و ۴۱ هزار و ۹۸۵ مورد مرگ در اروپا، ۲۷۳ هزار و ۱۹۹ مورد ابتلا و ۶ هزار و ۸۶۵ مورد مرگ در آمریکا و کانادا، ۱۱۴ هزار و ۴۹۳ مورد ابتلا و ۴ هزار و ۸۲ مورد مرگ در آسیا، ۶۷ هزار و ۷۳۹ مورد ابتلا و ۳ هزار و ۴۵۱ مورد مرگ در خاورمیانه، ۲۵ هزار و ۸۳۹ مورد ابتلا و ۷۳۵ مورد مرگ در آمریکای لاتین و منطقه کارائیب، ۷ هزار و ۵۹۲ مورد ابتلا و ۳۲۳ مورد مرگ در آفریقا و ۶ هزار و ۲۲۸ مورد ابتلا و ۳۳ مورد مرگ در اقیانوسیه به ثبت رسید.
این آمار براساس دادههایی است که خبرگزاری فرانسه از طریق مقامات ذیصلاح کشورهای مربوطه و اطلاعات ارائه شده از سوی سازمان جهانی بهداشت به دست آورده است.
-وزارت بهداشت فیلیپین از ۷۶ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
این وزارتخانه همچنین از جان باختن هشت نفر دیگر بر اثر ویروس کرونا در فیلیپین خبر داد.
-شرکت آمریکایی «تری- ام» اعلام کرد صادر نکردن دستگاههای تنفس مصنوعی به کانادا و آمریکای لاتین بر کادر پزشکی تأثیر زیادی خواهد گذاشت.
-جریمه بیش از ۵ هزار نفر از ناقضان مقررات شرایط ویژه قرنطینه در جمهوری آذربایجان
واحد مطبوعات وزارت کشور جمهوری آذربایجان اعلام کرد در ۲۴ ساعت گذشته ۵۰۶۲ نفر به علت رعایت نکردن مقررات منع ورود و خروج از شهرستانها و تلاش برای ورود از راههای فرعی به شهرستانهای دیگر جریمه و ۹ نفر زندانی شده اند.
براساس این گزارش همچنین صاحبان ۱۱ مرکز پذیرایی عمومی در باکو و دیگر شهرستانهای این کشور که با وجود اعلام ممنوعیت فعالیت در شرایط ویژه قرنطینه به فعالیت خود ادامه میدادند جریمه نقدی شدند.
وضعیت ویژه قرنطینه برای مقابله با شیوع کرونا در جمهوری آذربایجان از ۵ فروردین اعلام شد و تا اول اریبهشت ادامه خواهد یافت.
-براساس امار وزارت بهداشت اتریش تا صبح امروز شنبه یازده هزار و ۵۲۵ تن در اتریش به ویروس کرونا مبتلا شده اند و صدو شصت و هشت نفر جان باختند.
-وزارت بهداشت مغرب اعلام کرد با شناسایی ۵۳ مورد ابتلای دیگر به کرونا، شمار مبتلایان به ۸۴۴ تن رسید.
-وزارت بهداشت عمان اعلام کرد با شناسایی ۲۵ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا، شمار مبتلایان در این کشور به ۲۷۷ تن رسید.
تلویزیون الاخباریه سوریه :سازمان بهداشت جهانی هشدار داد فرصت مهار کرونا در خاورمیانه محدود شده است و باید برای مقابله با شیوع آن فورا اقداماتی اتخاذ کرد.
این سازمان هشدار داد دولتهای خاورمیانه به تحرک فوری برای توقف شیوع کرونا نیاز دارند.
شمار مبتلایان در غرب آسیا تقریبا به ۶۰ هزار نفر رسید و این آمار دو برابر مبتلایان یک هفته پیش است.
-شرکت هواپیمایی ترکیش ایر همه پروازهای داخلی خود را تا ۲۷ فروردین (۱۵ آوریل) متوقف کرد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه شب گذشته در چارچوب تشدید تدابیر کرونایی در این کشور ورود و خروج خودرو به ۳۱ شهر به مدت ۱۵ روز (به غیر از موارد استثنائی) را ممنوع اعلام کرد.
به موجب آخرین تغییرات تدابیر کرونایی در ترکیه، تردد افراد زیر ۲۰ سال نیز ممنوع و استفاده از ماسک در اماکن عمومی از جمله سوپرمارکت ها، بازارهای روز، اتوبوسها و اماکن دولتی اجباری شده است.
اردوغان افزود: در صورت نیاز این ممنوعیتها تمدید خواهد شد.
گفتنی است، شمار مبتلایان به کرونا در ترکیه به بیست هزار و ۹۲۱ تن و جان باختگان کرونایی به ۴۲۵ تن رسیده است.
-کریس والاس مجری فاکس نیوز هشدار داد آمریکا باید به منظور ترمیم بحران اقتصادی ناشی از همه گیری ویروس کرونا ابتدا بحران سلامت عمومی را رفع کرده درغیراینصورت دومین موج بالقوه این ویروس نتایج به مراتب بدتری بر اقتصاد این کشور خواهد داشت.
- بازار مرکزی در پایتخت انگلیس هر روز به طور رایگان هزاران بسته میوه و سبزی برای کارکنان بخش های بهداشتی- درمانی ارسال می کند.
- وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی اعلام کرد با شناسایی ۱۶۱ مورد جدید ابتلا به کرونا، شمار مبتلایان به ۷۵۸۹ نفر رسید که حال ۲۱۳ نفر از آنها وخیم است.
وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی شمار فوتیها را نیز ۴۲ نفر اعلام کرد.
-آسوشیتدپرس : برخی ایالت ها و شهرهای آمریکا که محموله های حاوی ماسک ، دستکش ، دستگاه های تنفس مصنوعی و دیگر اقلام مورد نیاز را برای مقابله با شیوع کرونا دریافت کرده اند با شرایط غیرمنتظره ای مواجه شده اند و اقلامی که دریافت کرده اند قابل استفاده نیست.
-حاکم امیرنشین شارجه در امارات دستور داد جان باختگان کرونا در شارجه دفن نشوند.
امارات تاکنون ۱۲۶۴ مورد ابتلا به کرونا ثبت کرده است که ۹ نفر از آنها جان باختند و شمار بهبودیافتگان در این کشور به ۱۰۸ نفر رسید.
- ابتلای بیش از ۳۰۰ نفر به کرونا در ژاپن در شبانه روز گذشته
وزارت بهداشت ژاپن گزارش داد این کشور روز جمعه ۳۱۴ مورد جدید مبتلا به ویروس کرونا و شش مورد مرگ دیگر را ثبت کرده است.
به گزارش سی ان ان، این اولین بار است که ژاپن بیش از ۳۰۰ مورد مبتلا در یک روز را داشته است.
۸۹ نفر از مبتلایان صرفا در توکیو بوده اند. آمار مبتلایان به کرونا در ژاپن به ۳۶۳۲ نفر افزایش یافته که ۸۰ نفر نیز تاکنون جان باخته اند.
-رئیس مجمع عمومی سازمان ملل می گوید در پی همه گیری ویروس کرونا، 193 عضو این نهاد جهانی ماه آینده درباره تعویق اجلاس سالانه آن که قرار بود اواخر ماه سپتامبر در نیویوک برگزار شود، تصمیم گیری می کنند.
-روزنامه دیلی میل نوشت بانک توسعه آسیا روز جمعه هشدار داد ویروس کرونا میتواند چهار تریلیون و ۱۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد جهان ضرر برساند. این رقم معادل حدود پنج درصد از تولید جهان است.
-روزنامه واشنگتن پست: ترامپ در پی گسترش شیوع ویروس کرونا حدود ۱۵۰۰ کارمند خود را در آمریکا و کانادا اخراج کرده و یا به مرخصی فرستاده است.
- اجرای تصمیم منع رفت و آمد شهروندان در سراسر سوریه در روزهای جمعه و شنبه هر هفته از ساعت دو ظهر تا شش صبح روز بعد آغاز شد و تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.
-گروه ۷۷ و چین روز جمعه خواستار لغو تحریمها ضد کشورهای در حال توسعه در میانه بحران کرونا شدند و هشدار دادند این تحریمها موجب تضعیف تلاشها برای مقابله با این بیماری همه گیر میشود.
-بلومبرگ نوشت با شدت گرفتن بحران شیوع ویروس مهلت کرونا در آمریکا، موسسه ترامپ وابسته به دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور از دویچه بانک آلمان درخواست مهلت برای بازپرداخت اقساط وام دریافتی خود را کرده است.
-روزنامه سعودی الشرق الاوسط با اشاره به کمبود تجهیزات فنی پزشکی به ویژه دستگاههای تنفس مصنوعی در آمریکا و استفاده برخی از کارکنان در بیمارستانهای آمریکا از کیسههای زباله به جای لباسهای محافظتی نوشت تجربه اخیر ثابت کرد بخش بهداشتی آمریکا قادر نیست با فاجعهها و بلایا مقابله کند و این بدان معناست که قدرت و توانایی پیش بینی آن تقریبا از بین رفته است.
- بلومبرگ: فروش مشروبات الکلی در آمریکا در پی گسترش بحران کرونا، افزایش یافته است.
با بسته شدن بارها و رستورانها، فروش آبجو، شراب و سایر نوشیدنی های الکلی در آمریکا افزایش یافته است.
-تلویزیون الاتجاه : امپراتوری بزرگ در برابر یک ویروس کوچک در حال تسلیم شدن است
تحلیلگر مسائل سیاسی از بیروت گفت: شیوع کرونا در آمریکا و آماده نبودن آن برای مقابله با این بیماری ضربه بزرگی به اقتصاد این کشور زده است و آمریکا که خودش را امپراتوری بزرگی می دانست، در حال تسلیم شدن در برابر یک ویروس کوچک است.
-وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد : ویروس کرونا از نوزده به بیست و یک استان از سی و چهار استان افغانستان سرایت کرده است .
سخنگوی وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد : شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در افغانستان در شبانه روز گذشته به دویست و نود و نه نفر افزایش یافت.
- اداره پلیس نیویورک از مرگ دو تن دیگر از افسران پلیس این اداره براثر ابتلا به ویروس کرونا و ابتلای ۱۸۳۹ کارمند و افسر این اداره به ویروس کرونا خبر داد.
-شش هزار و ۶۹۵ افسر نیز بخاطر بیماری سر کار نمیروند.
- تعداد بیکاران در آمریکا ممکن است تا ماه آینده به ۲۰ میلیون نفر برسد
پایگاه اینترنتی دیلی میل در گزارشی نوشت در پی گسترش شیوع کرونا، اگر بیکاری در آمریکا به همین روند ادامه یابد، تعداد بیکاران در آمریکا ممکن است تا ماه آینده به ۲۰ میلیون نفر افزایش یابد.
براساس این گزارش، تنها در دو هفته آخر ماه مارس، تعداد ۱۰ میلیون آمریکایی درخواست استفاده از مزایای بیمه بیکاری کردند و اگر این روند ادامه داشته باشد تا ماه آینده تعداد آمریکاییهایی که از کار بیکار میشوند ممکن است به ۲۰ میلیون نفر افزایش یابد.
- بازداشت هزاران نفر در آمریکای مرکزی به علت نقض قوانین مقابله با کرونا
مقامات هندوراس اعلام کردند حدود دو هزار و ۲۵۰ نفر در این کشور به خاطر نقض مقررات منع آمد و شدی که از اواسط ماه مارس به اجرا گذاشته است بازداشت شده اند و مقامات گواتمالا از بازداشت پنج هزار و ۷۰۵ نفر به سبب ترک خانههای خود بدون هیچگونه مجوزی خبر دادند.
در پاناما نیز بیش از پنج هزار نفر در هفتههای اخیر به علت نقض مقررات منع آمد و شد بازداشت شده اند و ۴۲۴ نفر نیز به دلیل سرپیچی از قوانین جدیدی که خروج زنان و مردان را از خانهها به صورت متناوب محدود میکند بازداشت شده اند.
در همین حال مقامات السالوادور از بازداشت ۷۱۲ نفر به خاطر بی توجهی به قوانین مربوط به قرنطینه خانگی خبر دادند.
-تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در هند به حدود سه هزار نفر رسید.از دیشب تاکنون بیش از ۴۰۰ نفر به تعداد مبتلایان در هند اضافه شده است.
- دادستان کل آمریکا دستور آزادی زندانیان بیشتری را صادر کرد
اداره فدرال زندانهای آمریکا روز جمعه اعلام کرد ۹۱ زندانی و ۵۰ تن از کارکنان این اداره در ۱۲۲ زندان به ویروس کرونا آلوده شده اند.
-روزنامه هیل : نتایج نظرسنجی شبکه تلویزیونیای بی سی نیوز و مؤسسه ایپسوس نشان میدهد ۵۲ درصد مردم آمریکا با اقدامات ترامپ درمهار کرونا موافق نیستند.
-پایگاه اینترنتی ان بی سی نیوز در گزارشی به افزایش تعداد افراد بیکار در آمریکا در پی شیوع ویروس کرونا پرداخت و نوشت این افراد خواستار دریافت بیمه بیکاری و پوشش بیمه ای مدیک اید شده اند و این در حالی است که ایالت ها توان مدیریت چنین شرایطی را ندارند.
بیش از ۱۵۶ میلیون آمریکایی قبل از شیوع ویروس کرونا برای درمان و پوشش بیمه درمانی شان به کارفرمایان خود متکی بودند. اما در حال حاضر، ۱۰ میلیون آمریکایی درخواستهایی را برای یافتن شغلهای جدید طی دو هفته گذشته ارائه کرده اند. بر اساس بررسیهای انجام شده از سوی موسسه اقتصاد سیاسی، تخمین زده میشود سه و نیم میلیون کارگر آمریکایی بیمه درمانی را از دست داده اند که توسط کارفرمایانشان فراهم میشد.
آخرین آمار ابتلا به کرونا در جهان بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی
-براساس جدیدترین آمار سازمان بهداشت جهانی تا روز شنبه ۴ آوریل ۲۰۲۰، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به یک میلیون و ۹۸ هزار و ۷۶۲ نفر رسید.
از این تعداد ۵۹ هزار و ۱۷۲ نفر جان باخته و ۲۲۸ هزار و ۹۲۳ نفر بهبود پیدا کرده اند.
براساس این گزارش از میان ۸۱۰ هزار و ۶۶۷ نفری که همچنان درگیر این بیماری هستند، حال ۵ درصد آنها یعنی ۳۹ هزار و ۳۹۱ نفر وخیم گزارش شده است.
- ناو- هتل یو اس ان اس کامفورت آمریکا دیگر بیماران کرونایی را پذیرش نمی کند .
در شهر نیویورک از زمان آغاز همه گیری ۵۶ هزار و ۲۸۹ مورد آلوده به ویروس کرونا ثبت شده است که هزار و ۸۶۷ مورد آن به مرگ منجر شد.
-رئیس سازمان جهانی بهداشت:اکنون بیش از یک میلیون مورد تایید شده ابتلا به کرونا به سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است که از بین آنها بیش از پنجاه هزار نفر جان خود را از دست داده اند، اما میدانیم که این مسئله بسیار بیشتر از یک بحران سلامت است. همه ما از عواقب ژرف اجتماعی و اقتصادی این بیماری آگاهی داریم. تاثیر محدودیتهایی که بسیاری از کشورها برای حمایت از سلامتی افراد در نظر گرفته اند، بر درآمد افراد و خانوادهها و اقتصاد جوامع و ملل بسیار سنگین است. ما در تلاش مشترک هستیم تا هم از زندگی و هم از معیشت محافظت کنیم. در کوتاه مدت، کشورها میتوانند از طریق برنامههای رفاه اجتماعی، بار مشکلات جمعیت خود را کاهش دهند تا مردم از مواد غذایی و ملزومات زندگی دیگر برخوردار شوند. برای برخی از کشورها، بخشش بدهیها میتواند به آنها کمک کند تا آنها از مردم خود مراقبت کنند و از فروپاشی اقتصادی جلوگیری شود. این زمینه همکاری بین سازمان جهانی بهداشت، صندوق بین المللی پول و بانک جهانی ضروری است.
-شهردار واشنگتن پایتخت آمریکا پیش بینی کرد شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این شهر به ۹۳ هزار نفر افزایش یابد.
-فرماندار واشنگتن به دلیل هزینههای اقتصادی کووید ۱۹ بخشی از هزینههای عمومی ایالت را قطع کرد.
- با ثبت ۱۸ مورد جدید ابتلا به کرونا در افغانستان، شمار افراد مبتلا در این کشور به ۳۰۰ نفر افزایش یافت.
- ثبت ۱۴۸۰ مورد فوت بر اثر کرونا در آمریکا در ۲۴ ساعت گذشته
-دادستان کل آمریکا اعلام کرد اداره زندانهای این کشور به خاطر شیوع کرونا با شرایط اضطراری مواجه است و زندانیان بیشتری را برای اجرای حبس خانگی در نظر خواهد گرفت.
- پایگاه اینترنتی دانشگاه جانز هاپکینز: آخرین آمار مربوط به مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا ۲۷۵ هزار مبتلا، ۷۰۷۷ فوتی
- مدیرکل بهداشت فرانسه: تعداد تلفات از ۶ هزار نفر فراتر رفت
-بکار گیری۱۶۰ هزار پلیس برای نظارت بر ادامه قرنطینه در فرانسه
- کره جنوبی مقررات فاصله گذاری اجتماعی را تمدید کرد .
چونگ سیه کیون نخست وزیر کره جنوبی : خطر شیوع کرونا در این کشور هنوز هم جدی است و باید مقررات فاصله گذاری اجتماعی کماکان برقرار بماند.
رئیس مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای کره جنوبی امروز شنبه در کنفرانس مطبوعاتی روزانه خود از ۹۴ مورد جدید ابتلا به «کووید-۱۹» خبر داد و اعلام کرد با احتساب این افراد، شمار موارد ابتلا در این کشور به ۱۰ هزار و ۱۵۶ نفر رسید.
این منبع افزود با مرگ سه بیمار دیگر، شمار فوتیهای ناشی از این بیماری به ۱۷۷ نفر افزایش یافته است.
بنا بر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای کره جنوبی، ظرف ۲۴ ساعت گذشته، بیش از ۳۰۰ فرد مبتلا به «کووید-۱۹» بهبود یافته اند و در مجموع شمار بهبودیافتگان به شش هزار و ۳۲۵ نفر رسیده است.
-رئیس جمهور آمریکا اذعان کرد شیوع کرونا به اقتصاد این کشور از جمله صنعت نفت لطمه فروانی زده است .
در ادامه ترامپ گفت:به نظرم در زمان همه گیری بدترین وضعیت ممکن است روی دهد. این وضعیت از سال ۱۹۱۷ تاکنون سابقه نداشته است.
وی در ادامه کنفرانس خبری افزود:بخش انرژی کشور در این بحران به شدت دچار آسیب شده است.امروز عصر من با شماری از مقامات شرکت های فعال در زمینه انرژی دیدار کردم.من به آنها اعلام کردم که فضای لازم را در بخش ذخیره انرژی کشور ایجاد خواهم کرد تا تولید کنندگان آمریکایی بتوانند در زمان دیگری منابع خود را به فروش برسانند.ما شاهد وجود میزان قابل توجهی از نفت در بازار هستیم.این به خاطر ویروس است.ویروس تقاضا و از جمله در بخش نفت و انرژی را کاهش داده است.ما شرکت های فعال خوبی در بخش انرژی داریم و آنها صدها هزار نفر را به کار گرفته اند.آنها برای مدت زمان زیادی سبب حرکت آمریکا به جلو شده اند.ما تلاش می کنیم که وضعیت زندگی مردم آمریکا در وضعیت بهتری باشد.شهروندان باید در خانه بمانند.در خانه بمانید .این وضعیت پایان می پذیرد.
-دادستان کل آمریکا اعلام کرد اداره زندانهای این کشور به خاطر شیوع کرونا با شرایط اضطراری مواجه است و زندانیان بیشتری را برای اجرای حبس خانگی در نظر خواهد گرفت.
-وزارت بهداشت مکزیک تاکنون ۱۶۸۸ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۶۰ فوت ناشی از آن ثبت کرده است.
-وزارت بهداشت پاناما تاکنون ۱۶۷۳ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۴۱ فوت ناشی از آن ثبت کرده است.
- بیش از ۱۲۰ هزار نفر در طوماری خواستار ابقای فرمانده برکنارشده ناو هواپیمابر تئودور روزولت شدند
برت کروزیر روز پنج شنبه به خاطر ارسال نامهای به مقامات مافوق خود و درخواست اقدامات قویتر برای پیشگیری از شیوع کرونا برکنار شد.
- تمدید ۳۰ روزه وضع فوق العاده در کرانه باختری برای مقابله با شیوع کرونا
نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین: رعایت قرنطینه خانگی اجباری است نه اختیاری و همه شهروندان فلسطینی باید به خاطر جلوگیری از گسترش کرونا قرنطینه را جدی بگیرند.
-آمار تلفات ناشی از بیماری کرونا در برزیل با ثبت ۶۰ مورد فوت طی ۲۴ ساعت گذشته به ۳۵۹ و تعداد مبتلایان ۹۰۵۶ نفر اعلام شد.
-ژایر بولسونار رئیس جمهور برزیل با اشاره به همه گیر شدن کرونا از همه مردم خواست تا برای خلاص شدن از این بلا یک روز روزه مذهبی بگیرند.
- سازمان ملل متحد از رکود شدید اقتصادی در آمریکای لاتین به علت کرونا خبر داد
-دبیر اجرایی کمیسیون اقتصادی برای آمریکای لاتین و منطقه کارائیب که آژانس فنی سازمان ملل متحد و مقر آن در سانتیاگو، پایتخت شیلی است، اعلام کرد آمریکای لاتین به یک دوره "رکود شدید" اقتصاد وارد میشود که تولید ناخالص داخلی آن به علت همه گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰ بین یک و هشت دهم درصد تا چهار درصد کاهش خواهد یافت.
آلیسیا بارسنا اعلام کرد "ما در آغاز رکود شدیدی قرار داریم. ما با کاهش شدید رشدی مواجه هستیم که منطقه هرگز به خود ندیده است".
شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی اعلام کرد گزارش های منتشر شده نشان می دهد اوضاع در نیویورک در ارتباط با ویروس کرونا رو به وخامت است.
بر اساس این گزارش, بیش از صد هزار نفر تاکنون در نیویورک به این ویروس مبتلا شده اند که فاصله چندانی با ایتالیا و اسپانیا ندارد. اندرو کوکو فرماندار ایالت نیویورک خواستار دریافت کمک های پزشکی شده است.
تجهیزات پزشکی از چین در حال وارد شدن به نیویورک است. این در حالی است که تعداد مبتلایان به بیماری کووید 19 در این ایالت همچنان در حال افزایش است.
مقامات این ایالت همچنان در تلاش برای دریافت تجهیزات حفاظتی برای کادر درمانی خود هستند. این مقامات همچنین تقاضای دریافت تعداد زیادی دستگاه تنفس مصنوعی را داده اند. فرماندار نیویورک وعده امضای یک دستور اجرایی را داد که سبب می شود این ایالت بتواند این دستگاه ها را از بیمارستان هایی دریافت کند که در حال حاضر از آنها استفاده نمی کنند.
اندرو کومو فرماندار نیویورک در سخنانی گفت: "نمی توانم اجازه بدهم که مردم بمیرند زیرا ما دستگاه تنفسی نداریم. اعضای گارد ملی برای جمع آوری این دستگاه های تنفس مصنوعی از سراسر این ایالت مستقر خواهند شد و آنها را به مکان هایی منتقل خواهند کرد که ما در آنجا به این دستگاه ها نیاز داریم."
بیمارستان ها در شهر نیویورک با بار سنگین ناشی از شیوع این ویروس مواجه هستند زیرا افراد زیادی در صف می ایستند تا آزمایش دهند و اورژانس ها هم مملو از بیمار هستند. تاکنون در سراسر این ایالت ششصد نفر بر اثر ابتلا به این بیماری در یک روز جان خود را از دست داده اند.
دکتر مونالیزا موچاتوتا از بیمارستان بروک دیل در سخنانی گفت: "تجهیزات حفاظتی برای کادر درمانی در بیمارستان ها وجود ندارد. همچنین برای اطرافیان بیمار که به بیمارستان ها مراجعه می کنند تجهیزاتی وجود ندارد. داروهای ما در حال تمام شدن است. تجهیزات ما در حال اتمام است و حتی ما با کمبود اکسیژن مواجهیم و این در حالی است که این همان چیزی است که بیماران مبتلا به کووید 19 به آن نیاز دارند."
افزایش انتقادها در انگلیس به کمبود تجهیزات درمانی و حفاظتی
-
شبکه تلویزیونیای پی تی ان در گزارشی از اعتراض پرستاران در ایالت کالیفرنیای آمریکا به محدودیتهای ایجاد شده برای بیمارستانها در زمینه ماسک صورت خبر داد.
این پرستاران خواهان ارائه ماسکهای کافی به کادر درمانی در بیمارستانها شدند.
یکی از پرستاران گفت: "ما از مسئولان بیمارستان میخواهیم تجهیزات حفاظتی مورد نیازمان را در اختیار ما قرار دهند. ما خواهانه ارائه ماسکهای ان ۹۵ هستیم. میخواهیم تجهیزات حفاظتی شخصی در اختیار ما قرار بگیرد. "
یکی دیگر از پرستاران هم گفت: "ما ناامید و نگرانیم، زیرا فکر میکنیم بیمارستان این تجهیزات را دارد، اما آنها را در اختیار پرستارانی قرار نمیدهند که در خط مقدم فعالیت میکنند. ما در مواقع بسیاری با شرایط اضطراری مواجه میشویم و در این زمانها این ما هستیم که باید در اینجا حضور داشته باشیم. ما برای یافتن ماسک با مشکل مواجه شده ایم. آنها فقط یک ماسک به ما میدهند. "