به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، آخرین اخبار مربوط به شیوع ویروس کرونا در جهان و پیامدهای گوناگون آن در کشورهای مختلف و همچنین راههای مقابله با آن به شرح زیر است:
پایگاه اینترنتی الشرق الاوسط در گزارشی به تاثیر بحران کرونا بر کشورهای غربی و اروپایی پرداخت و نوشت نظامهای بهداشتی اروپا زیر فشار شیوع ویروس کرونا فروپاشیده است.
پایگاه اینترنتی الشرق الاوسط در گزارشی از شوقی الریس در مادرید نوشت، اسپانیا همزمان با جهش زیاد در تعداد جانباختگان ناشی از کرونا، دیروز یکی از سختترین روزهای خود را از زمان درگیر شدن با این بیماری سپری کرد و بسیار زودتر از حد انتظار (از لحاظ تلفات و آمار مبتلا) به ایتالیا به عنوان کانون شیوع کرونا نزدیک شد. شمار جان باختگان ناشی از کرونا در اسپانیا در بازه زمانی ظهر روز یکشنبه تا اواسط روز دوشنبه به ۴۶۲ نفر افزایش یافت که رشد ۲۶ درصدی را نشان میدهد و تا این شمار تعداد کلی جان باختگان به ۲۵۰۰ و شمار مبتلایان به ۲۵ هزار نفر یعنی کمی بیش از نیمی از جمعیت مادرید پایتخت اسپانیا برسد.
همزمان با نزدیک شدن شمار مبتلایان در ایتالیا به ۶۰ هزار نفر و عبور شمار جان باختگان از ۵۵۰۰ نفر، وزارت بهداشت این کشور اعلام کرد ۴۸۰۰ نفر از کادر پزشکی شامل پزشکان، پرستاران و نیروهای امداد و خدماتی یعنی ۱۲ درصد از مجموع مبتلایان، به این ویروس مبتلا شده اند و این دو برابر چنین مواردی در چین است.
در اسپانیا اوضاع در مادرید پایتخت نگران کننده است به حدی که وزارت بهداشت این کشور تصمیم گرفت همه مراکز اورژانس بیمارستانها را از صبح روز دوشنبه ببندد و همه آنها را به مرکز پذیرش از مبتلایان به ویروس کرونا تبدیل کند.. فهرستی از زایشگاهها و موارد خطرناکی که نیاز به جراحی فوری دارد تهیه و تدوین شده است.
بیمارستانهای پایتخت برای کاستن از فشارهای فزایندهای به بخشهای مراقبت ویژه که این روزها فراتر از توان خود فعالیت میکنند؛ به اجرای درمانهای آزمایشی روی مبتلایان در مراحل اولیه مبادرت کرده است به خصوص پس از آن که ملاحظه شد تعداد زیادی از مبتلایان که در ابتدا عوارض خفیفی دارند به سرعت حالشان وخیم میشود و بر اساس شرایطی که ناگهان برای شان حادث میشود نیاز به مراقبتهای ویژه دارند. متخصصان میگویند هدف از این کار تعویق ظهور و بروز عوارض خطرناک برای بیماران است و داروهای استفاده شده در این موارد معروف و آزمایش شده است و مدت طولانی از آنها برای درمان بیماریهای دیگری مانند ایدز، مالاریا و ارتروز استفاده میشده است.
دولت اسپانیا با مرحله بسیار سختی دست به گریبان است تا جایی که پدرو سانچز نخست وزیر این کشور خود را در مقابل یک ماموریت تقریبا محال و ناشدنی برای اتخاذ تدابیر لازم با هدف کاهش روند شیوع ویروس کرونا میبیند؛ بدون این که آسیبی به بخش اقتصادی این کشور برسد. گزارشها حاکی از آن است که دیدگاههای مختلفی در دولت وجود دارد برخی از اتخاذ شدیدترین تدابیر ممکن و محصور کردن چرخ اقتصاد به فعالیتهای حیاتی و زیربنایی حمایت میکنند و برخی دیگر میگویند همین تدابیری که برای مقابله با شیوع ویروس در چند روز اینده اتخاذ شده است کفایت میکند تا فعالیت اقتصادی کشور به طور کامل مختل و متوقف نشود.
اظهارات سانچز در تازهترین حضور خود که دیروز دوشنبه بود بیشتر همراه با شک و تردید بود تا با یقین زمانی که گفت: ما آماده گوش دادن هستیم، زیرا هدف ما اتخاذ تدابیر بسیار سخت است. وی ابراز امیدواری کرد اواخر این هفته آغاز کاهش شمار مبتلایان باشد. سانچز تاکید کرد دولت در صورتی که اوضاع بهبود نیابد تصمیمات شدیدتری اتخاذ خواهد کرد. اما او به چگونگی و چیستی این تدابیر هیچ اشارهای نکرد.
برخی کارشناسان بر این باورند که تکیه بر نمونههای ایتالیایی مبارزه با کرونا همراه با ریسکهای بزرگی در سایه اوضاع وخیمی است که بحران کرونا در ایتالیا ایجاد کرده است در حالیکه ایتالیا تصمیم گرفت روش کره جنوبی را برای مقابله با کرونا در دستور کار قرار دهد.
سانچز از اتحادیه اروپا خواست همبستگی، همکاری و تلاش مشترک برای مقابله با بحران ویروس کرونا را افزایش دهند و پیشنهاد «طرح مارشال» را داد که مبتنی بر برنامه گستردهای از سرمایه گذاریهای کلی در این اتحادیه است. وی اعلام کرد از پیشنهاد تصویب «سندهای کرونا» که برای تصویب مورد حمایت ایتالیا و فرانسه و با مقاومت هلند و آلمان است استقبال میکند.
شیوع کرونا و قرنطینه سراسری، انگلیس را فلج کرده است
شبکه تلویزیونی سی ان بی سی در گزارشی اعلام کرد در پی قرنطینه سراسری انگلیس به منظور توقف شیوع کووید-۱۹، این کشور به طور کامل فلج شده است.
ابتدا مجری شبکه تلویزیونی سی ان بی سی گفت: انگلیس اکنون به طور کامل در وضعیت قرنطینه قرار دارد و بوریس جانسون نخست وزیر این کشور دستور تعطیلی فروشگاهها را صادر کرده و از مردم خواسته در خانههای خود بمانند. مقامات انگلیس همچنین هر گونه تجمع بیش از دو نفر را ممنوع اعلام کرده اند. استیو سدگویک، خبرنگار سی ان بی سی در یکی از خیابانهای خلوت مرکز شهر لندن مستقر شده است.
در ادامه مجری از خبرنگار شبکه پرسید: استیو، به نظر میرسد که کشور به طور کامل فلج شده است! نظر شما چیست؟
استیو سدگویک گفت: اجازه دهید راستش را بگویم، شهر لندن واقعاً خلوت است. من فکر میکنم ظرف یکی دو ساعت آینده خواهیم دید که واقعاً چقدر خیابانها خلوت هستند. بعد از آنکه مردم انگلیس در آخر هفته گذشته از خانههای خود بیرون آمدند تا هوایی تازه کنند، بوریس جانسون مجبور شد تصمیمات سختگیرانه تری اتخاذ کند تا مانع خروج مردم از خانههای خود شود. بیرون آمدن مردم از خانه، متأسفانه، تجمعات بزرگی بوجود آورد و نخست وزیر این کشور را مجبور کرد مقررات سختگیرانه تری وضع کند. اجازه دهید به بخشی از اظهارات بوریس جانسون گوش کنیم.
در ادامه، بخشهایی از اظهارات جانسون پخش شد. وی گفت: من از میزان خسارتی که این محدودیتها و اختلالها برای زندگی مردم و کسب و کارها و مشاغل آنها ایجاد خواهد کرد آگاه هستم. به همین دلیل است که ما یک برنامه بزرگ و بی سابقه را برای حمایت از کارگران و کارفرماها در پیش گرفته ایم. من میتوانم به شما اطمینان دهم که به طور مستمر این محدودیتها را مورد بازنگری قرار خواهیم داد. ظرف سه هفته دیگر، این محدودیتها را لغو خواهیم کرد، البته اگر شواهد نشان دهد که میتوانیم این کار را بکنیم. اما در حال حاضر، هیچ گزینه آسانی فعلاً پیش روی ما قرار ندارد.
خبرنگار شبکه سی ان بی سی در ادامه گفت: در حالی که نخست وزیر انگلیس تأکید کرد این محدودیتها به مدت سه هفته برقرار خواهد بود، پلیس کلان شهر لندن و سایر شهرهای انگلیس جریمههای سنگینی، از ۳۰ پوند گرفته تا هزار پوند، وضع میکند. پلیس این مجوز را دارد که تجمعات را پراکنده و افراد را از خیابان بیرون کند. برخی از این قوانین به خرید نیازهای ضروری از جمله غذا و دارو ارتباط دارد و افراد میتوانند برای خرید اقلام مورد نیاز و ضروری از خانه خود خارج شوند. اما خروج افراد برای خرید باید هر چه محدودتر باشد و مردم نمیتوانند برای گشتن از خانه خود خارج شوند. افراد میتوانند به منظور خرید دارو برای کسانی که آسیب پذیر هستند و مراقبت از آنها را برعهده دارند از خانه خارج شوند. افرادی که نمیتوانند در خانه کار کنند و مجبورند بیرون بیایند - مانند من و فیلمبردار و تهیه کننده - نیز مجاز هستند میان محل کار و خانه تردد کنند. به علاوه، افرادی که مجبورند از خانه بیرون بیایند، باید میزان حضور خود در بیرون از خانه را به پایینترین میزان ممکن کاهش دهند. هر گونه مراسم عروسی، جشن تولد، مراسم عزاداری و هر گونه تجمع دیگر، غیرمجاز است. کسب و کارهایی که مجاز به ادامه کار هستند عبارتند از: فروشگاههای مواد غذایی، داروخانه ها، پمپ بنزین ها، مغازههای فروش غذای حیوانات خانگی، بانک ها، باشگاههای ورزشی، کتابخانه ها، پارکها و معابد.
استیو سدگویک در ادامه گفت: به گفته فدراسیون پلیس کلان شهرها، پلیس اسکاتلند یارد تحت فشار زیادی است، زیرا تعداد زیادی از نیروهای پلیس نیز بیمار شده اند.
مجری سی ان بی سی در استودیو از سدگویک پرسید: شما گفتید که پلیس با وضع جریمه، مقررات این قرنطینه را اجرا میکند، اما با توجه به فشار کاری روی نیروهای پلیس، مقامات چگونه میتوانند این قرنطینه را به شکل دقیق و مناسب اجرا کنند؟
استیو سدگویک گفت: امیدوارم که همه افراد در مورد این مسئله حساس باشند. همه این اقدامات به خاطر ریشه کنی ویروس کرونا و توقف انتقال آن از افراد بیمار به افراد سالم انجام میشود. این ویروس حتی توسط یک یا دو نفر میتواند به دیگران منتقل شود و افراد بسیار زیادی را آلوده سازد. امیدهایی زیادی وجود دارد که این قرنطینه در حکم یک شوک کوتاه، ولی شدید باشد. در آمریکا هم دونالد ترامپ سعی دارد برخی از محدودیتها را لغو کند تا به اقتصاد کشور کمک کند. من با یکی از مالکان و موجرها در آمریکا صحبت کردم و او میگفت هیچ یک از مستأجرهای من قادر نخواهند بود اجاره این ماه خود را بپردازند و آنها به من گفتند اجاره را میپردازند و نمیتوانند که بپردازند. بنابراین، میتوان میزان خسارت اقتصادی محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا را در آمریکا مشاهده کرد.
انگلیس هم قرنطینه شد
دولت انگلیس سرانجام روز سه شنبه از مردم این کشور خواست دست کم برای سه هفته خود را قرنطینه کنند و به آنها هشدار داد در صورت عدم رعایت قرنطینه با خطر مرگ عزیزان خود رو به رو خواهند بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، مایکل گاو وزیر کابینه انگلیس در گفتگو با شبکه اسکای نیوز خطاب به مردم این کشور گفت اگر در خانههای خود نمانید، افرادی که بسیار دوستشان دارید ممکن است جان خود را از دست بدهند. برای گسترش این بیماری بیرون نروید.
در نخستین روز قرنطینه، تردد خودروها کاهش یافت و خیابانهای لندن که معمولا در اواسط روز شلغو هستند در بسیاری از محلات آرام بود.
اما در جنوب لندن بامداد امروز یک سوپرمارکت مورد هجوم خریداران قرار گرفت و قفسه دستمال توالت آن طی چند دقیقه خالی شد. قطارهای مترو که تردد در آنها بسیار کاهش یافته است با حضور مسافرانی که به دستورالعملهای داده شده مبنی بر حفظ فاصله دو متری پایبند نبودند شلوغ بودند.
صادق خان شهردار لندن با انتشار توئیتی نوشت من نمیتوانم جدیتر از این بگویم. ما باید هرگونه استفاده غیرضروری از وسایل نقلیه عمومی را متوقف کنیم. نادیده گرفتن این قوانین به معنای از دست رفتن جان هاست.
در اسکاتلند ادینبورگ به شرح ارواح تبدیل شده است. پایتخت اسکاتلند که به شدت به گردشگری وابسته است از اتوبوسهای گردشگری خالی شده است.
انگلیس روز دوشنبه آمار رسمی افراد آلوده به ویروس کرونا را ۶ هزار و ۶۵۰ نفر اعلام کرد که ۳۳۵ مورد آن به مرگ منجر شد.
دولت بوریس جانسون که به دلیل پاسخ بزدلانه خود به همه گیری کووید ۱۹ مورد انتقاد قرار گرفته بود طی هفته گذشته اقدامات سختگیرانه تری اتخاذ کرد و از مردم خواست از ارتباطات غیر ضروری بپرهیزند و مدرسه ها، رستوران ها، باشگاهها و سینماها را هم تعطیل کرد.
با این حال وی مانند دیگر کشورهای اروپایی قرنطینه اعلام نکرد.
در نهایت بوریس جانسون دوشنبه شب در یک سخنرانی اعلام قرنطینه کرد. از این پس انگلیسیها تنها در موارد بسیار محدودی مانند خرید کردن، رفتن سر کار در صورتی که کاملا ضروری است و ورزش یا بهره مندی از خدمات درمانی میتوانند یک بار در روز از خانه خارج شوند.
تجمعات بیش از دو نفر در مکانهای عمومی ممنوع است و همه فروشگاههای کالای غیرضروری تعطیل میشوند.
جرمی کوربین رهبرحزب کارگر مخالف دولت در اعتراض به مشاغلی که میتوانند به کار خود ادامه دهند گفت چرا کارگاههای ساخت و سازروز سه شنبه فعالیت خود را به گونهای که گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است از سرگرفتند.
پلیس مسئول اجرای این تدابیر است و میتواند مجرمین را با جریمه مجازات کند. این یک رویداد بسیار سخت در کشورهایی است که به آزادیهای فردی متعهد هستند.
بر خلاف آنچه در کشورهای دیگر مانند فرانسه رخ داد، انگلیسها در حال حاضر لازم نیست برای آنکه از خانه خارج شوند فرم مجوز پر کنند.
مایکل گاو گفت همه میدانند همان طور که نخست وزیر گفت ما کشوری آزاد هستیم. اما ما در شرایط اضطراری ملی زندگی میکنیم و باید هرچه در توان داریم انجام دهیم تا شیوع بیماری را محدود کنیم.
رئیس پلیس سابق منچستر میگوید اجرای این تدابیر بسیار دشوار خواهد بود. زیرا تعداد نیروهای پلیس حتی پیش از آغاز همه گیری کافی نبود. این کار به حمایت عمومی، پذیرش از سوی مردم و پایبندی آنها نیاز دارد.
آمار صعودی مبتلایان به ویروس کرونا در پاکستان
مکزیکیهای بالای ۶۰ سال از داخل منزل کار میکنند
دولت مکزیک به افراد بالای ۶۰ سال، زنان باردار و افراد دارای بیماریهای مزمن که در استخدام دولت هستند، اجازه داد از منزل به انجام وظایف خود بپردازند و کار مادران دارای فرزندان کوچک را به صورت شیفتی در آورد، تا از شیوع ویروس کووید-۱۹ جلوگیری شود.
به گزارش پایگاه اینترنتی پرنسا لاتینا، وزارت عملکرد عمومی مکزیک در بیانیهای منتشر شده در روزنامه رسمی این کشور اعلام کرد دولت به فعالیت و تضمین همه مایحتاج و خدمات مورد نیاز شهروندان ادامه خواهد داد.
بیانیه منتشرشده در عصر روز دوشنبه (به وقت محلی) عنوان داشت که نهادهای دولتی میتوانند به افراد در استخدام خود که در معرض خطر بالا هستند، اجازه کار کردن از منزل را بدهند و بازه اجرایی شدن آن را از دوشنبه (۲۳ مارس) تا ۱۷ آوریل اعلام کرد.
وزارت عملکرد عمومی دستور داده است که باید از اجرای درست برنامهها و اهداف سازمانی دولتی اطمینان حاصل شود؛ همچنین، ارائه ملزومات و خدمات عمومی ضروری به شهروندان باید در دستور کار باشد و به همین دلیل نهادهای دولتی موظف هستند به انجام وظایف خود ادامه دهند.
۸۵ درصد آلودگیها و مرگهای جدید کرونا مربوط به آمریکا و اروپا است
به گزارش آسوشیتدپرس از برلین، دکتر مارگارت هریس سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفت ۸۵ درصد از موارد جدید ویروس کرونا در اروپا و آمریکا گزارش شده است.
سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه مجموع تعداد افرادی که در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند، ۳۳۴ هزار نفر اعلام کرد.
هریس گفت:"در حقیقت میزان شیوع کرونا به سرعت تسریع شده است؛ و تعداد افراد مبتلا به سرعت افزایش مییابد.
در حالی که مقامات چینی اعلام کردند سرانجام به قرنطینه کامل و دو ماهه در استان هوبی که نخستین مورد کرونا در آنجا مشاهده شد پایان میدهند، کشورها در اروپا و آمریکای شمالی و نیز جاهای دیگر برای اجرای محدویتهای باقی ماندن در خانه برای یک و نیم میلیارد نفر از مردم سراسر جهان تحت فشار قرار دارند.
این اقدامات میتوانند بر مسیری که این ویروس برای گسترش یافتن در سراسر جهان طی میکند تاثیر بگذارد.
تصاویر ویدئویی که در فضای مجازی منتشر شده است، شهرداران در ایتالیا را نشان میدهد که از شهروندان خود به سبب باقی نماندن در داخل خانهها انتقاد میکنند.
در کنگره آمریکا یک طرح تقریبا دو تریلیون دلاری برای کمک به صنایع و حمایت مالی از خانوادهها متوقف شده است، ولی مقامات آمریکایی میگویند انتظار دارند در ساعات آینده روز سه شنبه در خصوص این طرح به توافق خواهند رسید.
به نظر میرسد هنوز زود است آمریکا با داشتن بیش از ۴۶ هزار فرد آلوده به ویروس کرونا و فوت ۵۳۰ نفر بتواند از لحاظ تعداد افراد آلوده از ایتالیا سبقت بگیرد. مقامات آمریکایی میگویند این کشور در این مسیر قرار دارد که در نهایت از مبتلا شدن حدود ۸۲ هزار نفر در چین به ویروس کرونا پیشی بگیرد. اینکه این اتفاق چه زمانی روی دهد بستگی به این دارد که آمریکاییها محدویتهای دولت در خصوص باقی ماندن در داخل خانهها را تا چه اندازه جدی بگیرند.
در نیویورک که اکنون یکی از آلودهترین مکانهای جهان از لحاظ میزان آلودگی افراد به کرونا است، مقامات آمریکایی هزاران تخت بیمارستانی را که تا چند هفته دیگر مورد نیاز خواهند بود برپا کرده اند تا بتوانند از جمعیت ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری این شهر محافظت کنند. آزمایش کرونای بیش از ۱۲ هزار نفر در شهر نیویورک مثبت بوده است و ۱۲۵ نفر نیز فوت کرده اند.
شهردار شهر نیویورک هشدار داده است بیمارستانهای این شهر فقط ده روز با کمبود تجهیزات اساسی فاصله دارند.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس با تشدید محدودیتهای مسافرتی از مردم خواسته است با اعضای خانواده یا دوستانشان دیدار نکنند.
شمار جان باختگان ویروس کرونا به ۳۳۹ نفر رسید
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: وزارت بهداشت انگلیس اعلام کرد: با درگذشت ۲ نفر دیگر، شمار جان باختگان ویروس کرونا در این کشور به ۳۳۹ تن رسید.
کمبود ماسک در آمریکا سبب شده پزشکان چند بار از ماسک یکبار مصرف استفاده کنند
شبکه تلویزیونی سی ان ان در گزارشی به کمبود تجهیزات پزشکی در آمریکا در پی شیوع ویروس کرونا در این کشور پرداخت.
بر اساس این گزارش، کمبود دستگاههای تنفس مصنوعی، تجهیزات حفاظتی و ماسک صورت در آمریکا در سطح وخیمی گزارش میشود. کادر درمانی در سراسر آمریکا میگویند از آنها خواسته شده است از این تجهیزات و اقلام حفاظتی مجددا استفاده کنند.
دکتر سومیل ویرادیا مستقر در کالیفرنیا در سخنانی گفت: "ما باید به بررسی شرایط مرتبط با ماسکهای صورت بپردازیم تا بتواینم مریضی را معاینه کنیم که مشکوک به ابتلا به ویروس کروناست. ما باید مجددا از همین ماسکها برای معاینه دست کم پنج بیمار استفاده کنیم. "
دکتر دنیل واراس پزشک ارشد در نیوجرسی گفت: "ما سه تا پنج روز است که با این موضوع مواجهی و تنها ۹۵ ماسک برایمان باقی مانده است. "
دکتر جسیکا کیس مستقر در کالیفرنیا همچنین گفت: "ما در حال استفاده مجدد از ماسکها هستیم. "
دکتر پاتریس هریس رئیس اتحادیه پزشکان در آمریکا میگوید سخنانی که از پزشکانش میشوند، بی سابقه است.
او در سخنانی گفت: "آنها میگویند مجبور به استفاده مجدد از ماسک هایشان هستند. آنها میگویند از آنها خواسته میشود ماسکها را ضد عفونی و استفاده که این اقدام در شرایط عادی وحشتناک است. ما این کار را نخواهیم کرد. "
ایالت واشنگتن در آمریکا کانون جدید شیوع ویروس کرونا محسوب میشود و در آن مواد و تجهیزات پزشکی به شدت با کمبود مواجه است.
بیل دِ بلازیو فرماندار ایالت نیویورک در سخنانی گفت: "اگر ما ظرف ده روز آتی دستگاههای تنفس مصنوعی بیشتری دریافت نکنیم، مردم جان خود را از دست خواهند داد. "
دکتر نیشا مهتا مستقر در کارولینای شمالی در سخنانی گفت: " این شرایط بدتر از هر چیزی است که تاکنون شاهدش بودم. "
تولید تجهیزات حفاظتی پزشکی در آمریکا افزایش یافته است، اما این روند پاسخ گوی درخواستهای فزآینده نیست. بیمارستانها اکنون با کمبود این تجهیزات مواجه شده اند.
تهدید بزرگتری پیش روی کادر درمانی در بیمارستانها در آمریکا قرار دارد، زیرا آنها با کمبود تجهیزات مواجهند. در نیوجرسی ۳۵ پزشک و پرستار دیگر در بیمارستان کار نمیکنند، زیرا یا به ویروس کرونا مبتلا شده اند یا این که مشکوک به ابتلا به کووید ۱۹ هستند.
دکتر آدام جارت از مرکز پزشکی هولی نِیم در نیوجرسی میگوید این تجهیزات برای مدت زمان زیادی کافی نیست.
او گفت: " من به شدت در این باره نگرانم که اگر این شرایط تعدیل نشود، و چرخه تهیه و تدارک فعال نباشد، ما دیگر تجهیزات کافی برای محافظت از پرستاران در اختیار نداریم. "
سوالی که اکنون مطرح میشود این است که پزشکان و پرستاران تا چه زمانی حاضرند بر سر کار خود حاضر شوند و بدون وجود تجهیزات حفاظتی جان خود را در این راه به خطر خواهند انداخت.
شمار سربازان مبتلا به کرونا به ۱۷۴ تن رسید
شبکه تلویزیونی الحدث به نقل از وزارت دفاع آمریکا ”پنتاگون“ اعلام کرد: شمار سربازان امریکایی مبتلا به ویروس کرونا به ۱۷۴ تن رسید.
افزایش شمار جان باختگان به ۲۷ تن
حساب کاربری الجزیره مباشر با انتشار پیامی در توئیتر نوشت: وزارت بهداشت عراق اعلام کرد در پی جان باختن چهار تن دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا، شمار جان باختگان در این کشور به ۲۷ تن رسید.
ابتلای پانزده نفر دیگر در جمهوری آذربایجان به کرونا
با ابتلای ۱۵ نفر دیگر به کرونا در جمهوری آذربایجان، تعداد مبتلایان به این ویروس در این کشور که در حال حاضر در مراکز درمانی بستری هستند به ۷۶ نفر رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از باکو، قرارگاه مبارزه با کرونا در جمهوری آذربایجان اعلام کرد: این پانزده نفر تحت نظارت پزشکان معالج قرار گرفته اند که حال ۶ نفر از آنها نسبتا وخیم و وضعیت ۹ نفر دیگر پایدار است و تدابیر لازم پزشکی برای درمان همه آنها ادامه دارد.
با احتساب ۱۰ نفر مبتلای بهبود یافته و یک نفر جان باخته براثر کرونا که خبر آنها در گزارشهای قبلی قرارگاه ویژه مقابله با کرونا در جمهوری آذربایجان اعلام شده است مجموع مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور تاکنون به ۸۷ نفر رسیده است.
این قرارگاه افزود: به منظور جلوگیری از شیوع کرونا در حال حاضر در مراکز قرنطینه مناطق مختلف این کشور اقدامات لازم برای معاینه و تشخیص وضعیت ۲۱۲۶ نفر در حال انجام است.
ابتلای ۲۳۱ نفر از کادر وزارت دفاع آمریکا
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد، پنتاگون اعلام کرد: تا کنون ۲۳۱ تن از کادر وزارت دفاع آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده اند که ۱۷۴ نفر از آنها نظامی هستند.
تائید اولین مورد مرگ بر اثر ابتلا به کرونا در عربستان
به گزارش فرانس پرس، سخنگوی وزارت بهداشت عربستان از ثبت اولین مورد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در این کشور خبر داد.
سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه برای مقابله با کرونا تنها راه حل نیست
پایگاه اینترنتی او بی ان نوشت سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد قرنطینه برای مقابله با کرونا تنها راه حل نیست.
ترامپ قصد دارد به تعطیلی اقتصاد آمریکا به رغم وضعیت بحرانی کرونا خاتمه دهد
خبرگزاری رویترز اعلام کرد ترامپ قصد دارد به تعطیلی اقتصاد آمریکا به رغم وضعیت بحرانی ناشی از شیوع کرونا خاتمه دهد.
بیمارستانهای آمریکا از افزایش ۵۰ درصدی بیماران کرونایی خبر میدهند
شبکه تلویزیونیای بی سی گزارش داد بیمارستانهای آمریکا از افزایش ۵۰ درصدی بیماران کرونایی خبر میدهند. این شبکه همچنین اعلام کرد کمبود ماسک و تجهیزات حفاظت کننده کاملا محسوس است.
آمریکا برای مدیریت بحران کرونا با مشکلات جدی مواجه است
پایگاه اینترنتی تمپو در گزارشی به شیوع ویروس کرونا در آمریکا پراداخت و نوشت نظام بهداشت و درمان آمریکا برای مقابله با ویروس کرونا با مشکلات زیادی مواجه است.
در این گزارش به قلم عبدالمنان با عنوان "جنگی بدون مهمات", آمده است: سازمان جهانی بهداشت پایان ماه گذشته در ارتباط با عدم آمادگی جامعه بین المللی در مواجهه با شیوع ویروس کرونا هشدار داد. مایک رایان مدیر اجرایی برنامه امور اضطراری در سازمان جهانی بهداشت روز بیست و هشتم ماه فوریه طی یک کنفرانس خبری در مقر این سازمان در ژنو سوئیس اعلام کرد: "ما باید سرعت گسترش این ویروس را کند کنیم، زیرا نظامهای بهداشتی در سراسر جهان –شمال و جنوب- آماده نیستند. "
آن زمان, ۸۴ هزار و ۶۱۵ نفر در سراسر جهان به این ویروس مبتلا شده و دو هزار و ۹۲۳ تن نیز جان باخته بودند. بیشتر این موارد ابتلا و همچنین مرگ و میرها با ۷۹ هزار و ۲۵۱ مورد ابتلا و دو هزار و ۸۳۵ مورد مرگ و میر در چین رخ داده بود. خارج از چین، تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در چهل و هشت کشور شامل چهار هزار و ۳۵۱ مورد و تعداد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا ۶۷ مورد بود. آن زمان هیچ موردی از ابتلا به ویروس کرونا در اندونزی مشاهده و تأیید نشده بود و این در حالی است که تعداد ابتلا به کووید ۱۹ در آمریکا ۶۳ و در آلمان ۷۴ مورد بود. در این دو کشور تا آن زمان کسی بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست نداده بود.
امید مایک رایان در ارتباط با عدم گسترش ویروس کرونا برآورده نشد. تعداد ابتلای افراد جدید به ویروس کرونا در سراسر جهان افزایش یافت. تا روز بیست و دوم ماه مارس، موارد ابتلا به ویروی کرونا چهار برابر شد و به بیش از ۳۳۰ هزار مورد رسید و همچنین تعداد تلفات ناشی از ابتلا به ویروس کرونا هم از مرز ۱۴ هزار و ۵۰۰ تن گذشت.
کشورها با توسل به راههای مختلف برای کند کردن روند رو به گسترش این ویروس تلاش کردند. برخی از کشورها به قرنطینه کردن شهرها اقدام کردند تا جلوی شیوع این بیماری گرفته شود و این در حالی است که دیگر کشورها از شهروندان خود تست گرفتند و خواستار محدود شدن رفت و آمدها شدند و از مردم خود خواستند در خانه بمانند تا احتمال انتقال این بیماری به حداقل برسد. طبیعتا، این کشورها برای کارکنان بهداشتی خود هشدار صادر کردند و آماده حمایت از تأسیسات خود شدند.
تلاشهایی هم آمریکا انجام داد، کشوری که تا روز ۲۲ ماه مارس، بیش از ۳۱ هزار نفر در آن به ویروس کرونا مبتلا شده و ۳۹۰ تن هم جان خود را از دست دادند. مقامات آمریکایی کنار درخواست از مردم برای محدود کردن فعالیت هایشان خارج از خانه، در حال برنامه ریزی برای آزمایش گرفتن در سطح گسترده و شناسایی روند انتقال این ویروس و اقدام برای تعدیل این روند هستند,، اما همان گونه که روزنامه واشنگتن پست اشاره کرد، کمبود کیتهای آزمایش مانعی بر سر راه این مسئله محسوب میشود.
برایان استین سخنگوی مرکز پزشکی دانشگاه راش در سخنانی گفت ایجاد تأخیر در دسترسی به نتایج آزمایش بدین معناست که بیمارستانها باید کارکنان خود را موظف به پوشیدن لباسهای محافظتی کنند.
روز سه شنبه هفدهم ماه مارس اداره بهداشت مینه سوتا اعلام کرد: "به سبب کمبود تجهیزات مرتبط با گرفتن آزمایش کووید ۱۹ در سطح ملی، این ایالت مجبور شده است با تمرکز بر نتیجه نمونه ادرار بیمارانی که در بیمارستانها تحت درمان قرار گرفته اند، اقدامات لازم را در پیش گیرد.
مقامات بهداشتی یوتا نیز از بیماران خواسته اند آزمایش ندهند مگر آنکه علائم کووید ۱۹ داشته باشند. آنجلا دان اپیدمولوژیست در این ایالت در سخنانی گفت: "ما با چالشهای زیرساختی و لجستیکی مواجهیم و این چالشها مانع از آن میشود تا بتوانیم از همه آزمایش بگیریم. "
بر اساس گزارش روزنامه نیویورک تایمز، یک مشکل نگران کننده دیگر شامل کمبود ماسک صورت، لباس جراحی و عینکهای محافظت کننده چشم میشود. بیمارستانهای آمریکایی در حقیقت از اوایل ماه مارس در ارتباط با کمبود این تجهیزات شکایت میکنند. کنار بیماران، کادر درمانی هم به شدت به ماسک نیاز دارند.
کمبود تجهیزات پزشکی در بیمارستانها در سراسر جهان از زمان شیوع این ویروس در چین تنها مشکل نیست، بلکه مشکل بزرگ افراد وحشت زدهای هستند که برای خریدن این گونه تجهیزات حفاظتی هجوم آورده اند. بیشتر بیمارستانها ذخایر گستردهای ندارند، زیرا آنها همواره بر اساس نیازهایشان اقدام به خریدن تجهیزات حفاظتی میکرده اند.
پزشکانی که شاهد افزایش قابل توجه تعداد بیماران در بیمارستانها هستند، هم نگران میباشند. یک پزشک در کلینیک پزشکی ان وای یو لانگان هلث سیستم گفت: "ما ماسک ان ۹۵ نداریم و از ما خواسته شده است با استفاده از ماسک جراحی بیماران را ویزیت کنیم. ما در حال بررسی خودداری از ویزیت بیماران مبتلا به کووید ۱۹ هستیم مگر آن که تجهیزات حفاظتی کافی در اختیار داشته باشیم. "
یک جراح در فرسنو کالیفرنیا در سخنانی گفت: "همانند این است که ما بدون مهمات در یک جنگ حضور داریم. "
این جراح در حالی که خواست نامش فاش نشود، ادعا کرد در کلینیکش به ماسک جراحی هم دسترس ندارد.
بر اساس گزارش روزنامه واشنگتن پست، تهیه و تدارک ملی تنها شامل ۱۲ میلیون ماسک ان ۹۵ و همچنین ۳۰ میلیون ماسک جراحی یا حدود یک درصد از سه و نیم میلیارد تقاضا طی یک سال میشود که از وزارت بهداشت و امور انسانی پیش بینی کرده است.
نیکول لوری دستیار وزیر در امور کسب آمادگی و واکنش در وزارت بهداشت آمریکا طی دوران ریاست جمهوری باراک اوباما در سخنانی گفت کمبود تجهیزات حفاظتی برای کادر درمانی موضوعی نگران کننده محسوب میشود. او گفت: "اگر شما نتوانید از پرسنل درمانی محافظت کنید و آنها بیمار شوند، کل این سیستم مختل خواهد شد. "
دولت و بیمارستانها در تلاش برای مقابله با کمبود تجهیزات حفاظتی هستند. بیمارستان چاتام در سیلر در کارولینای شمالی به منظور حفظ تجهیزات کنونی تنها به یک پزشک و یک پرستار اجازه میدهد تا فقط بیماری را معاینه کنند که علائم بیماری دارد.
چندین بیمارستان در حال به کارگیری تاکتیکهای جدیتر هستند. روز ۱۸ ماه مارس، مرکز درمانی سنت پیتر در نیوجرسی از طریق ارسال ایمیل به پزشکان هشدار داد که اگر آنها زمانی که بیمار را معاینه نمیکنند، ماسک بزنند، جریمه خواهند شد.
در اورگان، یک مقام بهداشتی در منطقه مولت نوما از مردم خواست دستکش، عینکهای حفاظتی و ماسکهایی را اهدا کنند که مردم ممکن است در خانه یا سر کار خود داشته باشند. این منطقه که شامل پورتلند هم میشود، تنها تجهیزات پزشکی برای کمتر از یک هفته در اختیار دارد.
ربکا بارتلز رئیس بخش ممانعت از عفونت در بیمارستان سنت جوزف که در واشنگتن قرار دارد، گفت تا چند روز دیگر تجهیزات حفاظتی پزشکی در ۵۱ بیمارستان و ۸۰۰ کلینیک به پایان میرسد. این موضوع سبب خواهد شد توانایی آمریکا برای نشان دادن واکنش به بیماری همه گیر کرونا که همچنان در مراحل اولیه خود قرار دارد، در معرض خطر قرار گیرد.
در بلغارستان، دسترسی محدود به تجهیزات بهداشتی سبب ایجاد نگرانی کادر درمانی این کشور شده است. بر اساس گزارش الجزیره، دهها پزشک و پرستار در دو بیمارستان در صوفیه پس از آن که به آنها گفته شد باید بیماران کرونایی را درمان کنند، استعفا دادند. تا روز ۱۹ ماه مارس, ۱۱۲ نفر در بلغارستان به ویروس کرونا مبتلا شده و سه نفر هم جان خود را از دست داده اند.
کاملیا باچووفسکا که در بیمارستان سکند سیتی در صوفیه کار میکند، در سخنانی گفت پس از آن که اعلام شد این بیمارستان به مرکز درمان بیماران مبتلا به کرونا تبدیال خواهد شد, ۸۴ تن از همکارانش از سمت خود استعفا دادند. او گفت: "بیمارستانها تجهیزات حفاظتی کافی در اختیار ندارند. بیمارستان ما تنها بیمارستانی نیست که فاقد تجهیزات است. بیمارستانهای دیگر هم تجهیزات ندارند. "
به گفته باچوفسکا، این بیمارستان تجهیزات بهداشتی کافی برای درمان بیماران کرونایی در اختیار ندارد. او گفت علاوه بر این، اکثر پزشکان و پرستاران نزدیک در سن بازنشستگی هستند و نگرانند اگر این بیماران را درمان کنند، به این ویروس مبتلا شوند.
بلغارستان همانند دیگر کشورها در شرق اروپا، از کمبود پزشک رنج میبرد و این مسئله سبب شده است بیمارستانها مجبور شوند پرسنل پزشکی بازنشسته را بار دیگر به کار گیرند. به گفته استویان باریسوف رئیس اتحاده پزشکان در بلغارستان, ۲۵۰ تا ۳۰۰ پزشک هر ساله برای کار در خارج این کشور را ترک میکنند.
آلمان هم در ارتباط با این ویروس نگران است. این کشور ۸۲ میلیون نفر جمعیت دارد و تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به صورت قابل توجهی افزایش یافته است. روز ۲۲ ماه مارس، تعداد مبتلایان در این کشور به حدود ۳۰ هزار نفر و تعداد مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا هم به ۹۰ تن رسید.
بر اساس گزارش دیلی میل، آلمان در حال حاضر ۲۵ هزار تخت در بخش مراقبتهای ویژه دارد که در آن تجهیزات تنفس مصنوعی وجود دارد. دولت برلین همچنین دستور داده است تا هزاران دستگاه تنفسی به بیمارستانها اضافه شود.
آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان روز ۱۸ ماه مارس اعلام کرد: "آلمان یک نظام درمانی بسیار خوب دارد. " او همچنین گفت: "با این حال اگر تعداد زیادی بیمار دارای علائم جدی ویروس کرونا در یک مدت زمان کوتاه به بیمارستانها مراجعه کنند، بیمارستانهای ما مملو از جمعیت خواهند شد. " مرکل گفت ویروس کرونا جدیترین چالش پیش روی آلمان پس از جنگ جهانی دوم محسوب میشود.
گزارش خبرنگار از آخرین وضعیت شیوع کرونا در افغانستان
افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در هند
بر اساس اعلام وزارت بهداشت هند: تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور تاکنون به ۵۱۹ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از دهلی نو، نه نفر از این مبتلایان تاکنون جان خود را از دست داده اند چهل و سه نفر از آنان خارجی هستند و چهل نفر از آنان هم از بیمارستان مرخص شده اند.
هجوم مردم برای خرید و جیره بندی اقلام در سوپرمارکتهای بزرگ انگلیس
تصاویر ایندیپندنت از هجوم مردم برای خرید باعث شده تا برخی از سوپرمارکتهای بزرگ در انگلیس.
تل آویو درصدد منتشر کردن کرونا بین اسیران فلسطینی است
روزنامه الاخبار گزارش داد که از زمان شیوع ویروس کرونا، مسئولان زندانهای رژیم صهیونیستی به وضع بهداشتی زندانها و اسیران فلسطینی بیتوجهند، امری که سبب اعتراض اسیران شده است.
روزنامه «الأخبار» لبنان روز سهشنبه در یادداشتی به قلم «بیروت حمود» نوشت: در حالی که ویروس کرونا بهطور بی سابقهای جهان را در نوردیده است، اسرائیل این ویروس را فرصت مناسبی برای سر به نیست کردن تدریجی اسیران فلسطینی و خلاص شدن از بار مسئولیت آنها میداند، زیرا به جای اتخاذ تدابیر پیشگیرانه در زندانها، همه نیازها و ملزومات ضروری برای آنها را حذف کرده است، امری که سبب اعتراض «جنبش اسیران» شد، اعتراضی که ممکن است شروع اقدامات دیگر باشد.
در حالی که در عرصه جهانی هنوز واکسنی برای ویروس کرونا ساخته نشده است، مردم برای کاستن از احتمال ابتلا، خود را در خانهها قرنطینه میکنند و پزشکان و درمانگران از طریق فضای مجازی و شبکههای تلویزیونی در حال ارائه دستورالعمل به مردم با هدف تقویت سیستم دفاعی بدنی آنان هستند، مسئولان زندانها در اسرائیل تصمیم گرفتند که ۱۴۰ نوع از مواد غذایی و مواد پاک کننده و نظافتی را از سبد غذایی و بهداشتی اسرای فلسطینی حذف کنند که سبب اعتراض آنها شده است.
این اقدامات در حالی صورت میگیرد که به رغم تلاشهای مقامهای اسرائیل برای مهار کردن بحران و کاستن از دامنه شیوع این ویروس، شمار مبتلایان به ویروس کرونا داخل اسرائیل در حال افزایش و رسیدن به عدد هزار است. دراینباره وضع فوق العاده اعلامشده است. در همین حال تدابیر زیادی در اسرائیل اتخاذ شده و بودجه بیمارستانها و مراکز درمانی با هدف تجهیز امکانات آنها افزایش یافته است، بهگونهای که حتی در پارکینگ خودروهای متعلق به مراکز بزرگ تجاری نیز تدابیری اتخاذ شده است و بعضی از هتلها به قرنطینه تبدیل شده اند. با وجود همه این اقدامات، روزبهروز بهشمار مبتلایان اضافه میشود که شماری از آنان نظامیان، افسران و مسئولان امنیتی اند. احتمال دارد که روند این وضع به زندانها نیز برسد، زندانهایی که آکنده از اسیران فلسطینی است.
با توجه به این وضع چهبسا اسرائیل بر خلاف آنچه در بسیاری از کشورها روی میدهد، این ویروس را فرصتی برای کشتن اسیران فلسطینی و خلاص شدن از بار مسئولیت آنها بداند، زیرا تاکنون هیچ اقدامی برای حمایت از اسیران فلسطینی اتخاذ نکرده بلکه برعکس، اداره زندانهای اسرائیل بیش از ۱۴۰ نوع مواد غذایی مانند مرغ، گوشت قرمز، لبنیات و ادویه از سفره غذایی و نیز مواد پاک کننده و ضد عفونی کننده را برای آنان حذف کرده است.
جنبش اسرای فلسطینی در واکنش به این اقدامات، به برخی اقدامات اعتراضی روی آورده است مانند بازگرداندن وعدههای غذایی و بستن بخشهای مختلف زندان. اسرای فلسطینی تهدید کردند که اگر اداره زندانها به مطالبات آنها از جمله ضرورت ضد عفونی کردن سلولها و توزیع مواد پاک کننده و کمکهای بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا پاسخ ندهد، به اقدامات تنش آفرین روی خواهند آورد.
این اقدام رژیم صهیونیستی در راستای ادامه اقدامات آن در زیرپا گذاشتن حقوق بشر صورت میگیرد، اما آنچه اکنون متمایز به نظر میرسد، این است که این رژیم درصدد بهره برداری از شرایط کنونی برای تحت فشار قرار دادن اسیران فلسطینی است.
به تعویق افتادن بررسی پرونده متقاضیان پناهندگی در آمریکا
کرونا، بررسی پروندهِ افرادِ متقاضیِ پناهندگی و مهاجرت به آمریکا را به تعویق انداخت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، به دلیل انتشار "ویروس کرونا" در آمریکا، بررسی پرونده هزاران متقاضی ورود به این کشور، به تعویق افتاده است.
این گزارش میافزاید واشنگتن اعلام کرد به دلیل (تهدیدات ناشی از) "ویروس جدید کرونا"، برّرسی پرونده هزاران مهاجر و متقاضیِ پناهندگی، که مجبور به ماندن در مکزیک شده اند، و در انتظار ورود به آمریکا هستند، به تعویق افتاده است. براساس سیاستی که "ماندن در مکزیک" ("در مکزیک بمان") نامیده شده است و در دسامبر سال ۲۰۱۸ میلادی، توسط دولتِ "دونالد ترامپ" رونمایی شد، متقاضیانِ پناهندگی به آمریکا، که دارای تابعیّتِ مکزیکی نیستند، میبایست تا زمانی که پرونده آنها مورد برّرسی قرار نگرفته است، در مکزیک بمانند.
در بیانیه مشترکی که روز دوشنبه "وزارت دادگستری" و "امنیت داخلی آمریکا" منتشر کردند، آمده است که جلساتِ دادگاهِ تمام مهاجرانی که میبایست تا ۲۲ ماه آوریل برگزار میگردید، به تعویق میافتد. این بیانیه میافزاید که هیچ یک از جلساتِ دادگاهِ برنامه ریزی شده و برنامه "ماندن در مکزیک" لغو نمیشود. بیانیه مشترک "وزارت دادگستری" و "امنیت داخلی آمریکا" تأکید میکند که تصمیم گیری در خصوصِ به تعویق افتادنِ رسیدگی به پرونده متقاضیانِ پناهندگی، به دلیل نگرانی هایِ مربوط به "اطمینان یافتن از سلامتی و امنیتِ اتباع خارجی، افسرانِ مهاجرت، کارکنانِ دادگاه هایِ مسئول در امور مهاجرت و همچنین شهروندانِ آمریکا" اتخاذ شده است. در حال حاضر حدود ۲۵۰۰۰ نفر، که اکثر آنها از کشورهای آمریکای مرکزی هستند، به دلیل فقر، آزار و اذیت از کشورهای خود فرار کرده اند، و تصمیم جدید دولت آمریکا، این افراد را تحت تأثیر قرار میدهد. "دونالد ترامپ" که به دنبال انتخابِ مجدد در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ماه نوامبر است، مبارزه با مهاجرت غیرقانونی را به یکی از اولویّت هایِ سیاسیِ خود تبدیل کرده است.
افزایش تصاعدی تلفات کرونا در ایتالیا و شدت گرفتن این بحران در اسپانیا
شبکه تلویزیونیای بی سی از افزایش تصاعدی تلفات کرونا در ایتالیا و شدت گرفتن این بحران در اسپانیا خبر داد.
اجرای مقررات منع رفت و آمد در مصر
نخست وزیر مصر در نشست خبری از اجرای مقررات منع رفت و آمد در این کشور خبرداد.
مصطفی مدبولی گفت: این مقررات در جهت حمایت جان شهروندان از گسترش ویروس کرونا اتخاذ شده و از امروز سه شنبه تا دو هفته هر شب از ساعت ۱۹ تا ۶ صبح روز بعد در سراسر مصر اجرا میشود. نخست وزیر مصر همچنین اعلام کرد: با توجه به افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در کشور، دولت تصمیم گرفت اقدامات بیشتری برای جلوگیری از تجمعات اتخاذ کند و در صورتی که شهروندان مقررات جدید را رعایت نکنند دولت مجبور میشود اقدامات سختگیرانه تری اتخاذ کند.
وضعیت اضطراری در اسپانیا تا ۱۱ آوریل تمدید شد
شبکه تلویزیونی یورونیوز گزارش داد وضعیت اضطراری در اسپانیا تا ۱۱ آوریل تمدید شد.
هجوم مردم به اسلحه فروشیها در ویرجینیا
شبکه تلویزیونی «۱۳ نیوز ناو» در گزارشی اعلام کرد در پی تشدید هول و هراس مردم از شیوع گسترده ویروس کرونا در آمریکا، مردم در ناحیه نورفک ایالت ویرجینیا برای خرید اسلحه به فروشگاههای اسلحه هجوم بردند.
ابتدا مجری شبکه تلویزیونی «۱۳ نیوز ناو»: گفت: هول و هراس خرید ناشی از ویروس همه گیر کرونا فراتر از دستمال توالت رفته و اکنون مردم برای خرید اسلحه به فروشگاههای سلاح هجوم برده اند. خبرنگار ما از ناحیه نورفک واقع در ایالت ویرجینیا در این زمینه گزارشی را تهیه کرده است که آن را تماشا کنید.
در ادامه خبرنگار شبکه از نورفک گزارش داد که مشروح آن به شرح زیر است: در اسلحه فروشی «باب» در ناحیه نورفک، مشتریان یکی پس از دیگری با خودروی خود وارد پارکینگ میشوند. رانندگان بعد از پارک کردن خودروی خود، پیاده شده و در صف میایستند. بنا به دلایل امنیتی، هر بار فقط ده مشتری میتوانند وارد فروشگاه شوند. برای خرید سلاح مورد نظر، فرایندی باید طی شود. دلیل هجوم مردم به این فروشگاه، شیوع ویروس کرونا است.
یکی از خریداران اسلحه گفت: ویروس کرونا باعث بوجود آمدن این مسئله شده است. ما نمیخواهیم یک هدف آسان در صورت بروز مشکل باشیم.
خبرنگار شبکه در ادامه گفت: ما اصل فاصله اجتماعی را رعایت کردیم و با یکی از مالکان فروشگاه به صورت تلفنی گفتگو کردیم. او گفت به خاطر افزایش تقاضا، استعلام سوابق افراد از پلیس ایالتی ویرجینیا و ثبت نام آنها برای خرید اسلحه، کار را مشکل ساخته است.
مالک فروشگاه در مکالمه تلفنی خود گفت: ما اکنون شاهد افزایش ۳۰۰ درصدی تقاضا برای خرید سلاح و مهمات هستیم.
خبرنگار افزود: اگر بخواهیم از روی تعداد استعلامها ارزیابی کنیم، باید بگوییم میزان تقاضا برای خرید اسلحه، حدود ۴ برابر زمانهای معمول است. ما از مالک فروشگاه پرسیدیم چرا مردم برای خرید اسلحه هجوم آورده اند.
مالک فروشگاه گفت: میتوان این خرید را با خرید دستمال توالت مقایسه کرد!
خبرنگار گفت: اگر بخواهیم به طور خلاصه دلیل این مسئله را توضیح دهیم باید بگوییم: «افراد اسلحه میخرند که صرفاً خریده باشند!»
خبرنگار شبکه در ادامه گفت: مالکان اسلحه فروشیها میگویند مردم در حال حاضر اسلحه و مهمات بیشتری در مقایسه با زمان بعد از تیراندازی در مدرسه ابتدایی سندی هوک میخرند.
خبرنگار افزود: اما هجوم مردم برای خرید سلاح، دارای تأثیرات درازمدتی است. مالکان اسلحه فروشیها میگویند مجبور خواهند شد مهمات را برای ماههای باقیمانده سال جیره بندی کنند چرا که مردم در سراسر کشور به یکباره چنین خریدی را انجام خواهند داد.
مالک فروشگاه گفت: اسلحهها ظرف یکی دو ماه فروخته خواهند شد، بنابراین در حال حاضر کاسبی خوب است، اما بعد از آن ما با کمبود مهمات روبرو خواهیم شد.
خبرنگار در ادامه گفت: افراد این خرید را برای محافظت از خود انجام میدهند، در حالی که در مواقع شیوع یک ویروس، افراد ممکن است ویروس را از یکدیگر بگیرند.
یکی از خریداران گفت: من فکر نمیکنم که هنوز به بدترین شرایط رسیده باشیم. من واقعاً اینگونه فکر نمیکنم.
اوج شیوع کرونا در آمریکا در اواخر آوریل و اوایل مه خواهد بود
شبکه تلویزیونیای بی سی گزارش داد مقام سابق اداره غذا و داروی آمریکا هشدار داد اوج شیوع کرونا در این کشور در اواخر آوریل و اوایل مه خواهد بود.
آمریکا به کانون شیوع کرونا تبدیل میشود
خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به نقل از سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد آمریکا ممکن است به کانون شیوع ویروس کرونا تبدیل شود.
بر اساس این گزارش، مرکز مقابله با ویروس کرونای جانز هاپکینز اعلام کرد تاکنون در آمریکا ۴۳ هزار و ۲۱۴ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و ۵۳۳ تن نیز به سبب ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند.
مارگارت هریس سخنگوی سازمان جهانی بهداشت روز سه شنبه در سخنانی اعلام کرد در بحبوحه "افزایش بسیار زیاد" موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا، این کشور احتمالا به کنون شیوع بیماری کووید ۱۹ تبدیل خواهد شد.
او افزود ۸۵ درصد از همه موارد جدید ابتلا به این ویروس که به سازمان جهانی بهداشت گزارش شده اند مربوط به اروپا و آمریکاست.
هریس با اشاره به مقابله با گسترش این ویروس در ایتالیا -که در حاضر در میان کشورهای اروپایی در بدترین وضعیت ممکن قرار دارد- گفت "امیدهای ضعیفی" در ارتباط با این کشور وجود دارد، اما هنوز زود است که بخواهیم در ارتباط با فروکش کردن سطح این بیماری صحبت کنیم.
این مقام سازمان جهانی بهداشت همچنین گفت انتظار دارد مجموع مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس در سطح جهان به صورت قابل توجهی افزایش پیدا کند، زیرا مقامات کشورها همچنان از ابتلای موارد قابل توجهی به ویروس کرونا خبر میدهند.
تعداد کلی ابتلا به کووید ۱۹ در آمریکا از مرز ۴۰ هزار نفر گذشت و بیش از ۵۰۰ نفر هم در این کشور به سبب ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند. این ویروس نشأت گرفته از استان هوبی در چین است، جایی که در آن نشانههایی از کنترل این ویروس مشاهده میشود.
تصاویری از بسته شدن همه مراکز خرید بزرگ در آمریکا.
فاصله گرفتن ترامپ از پزشکی که گفت تب خفیفی داشته است
شبکه تلویزیونی ام اس ان بی سی نیوز گزارش داد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری خود در کاخ سفید از پزشکی که به شوخی گفت تب خفیفی داشته است، فاصله گرفت.
این پزشک گفت: می دانید که من آخر هفته اینجا حضور پیدا نکردم. این همان چیزی است که ما به صورت شخصی هم باید به آن واکنش نشان دهیم. من روز شنبه تب خفیفی داشتم.
در این هنگام دونالد ترامپ با نگرانی از این پزشک فاصله گرفت.
این پزشک زن در ادامه سخنانش گفت: من یک پزشک هستم. من شرایط را بررسی کردم. من شنبه شب آزمایش دادم و نتیجه آزمایش من منفی بود. من یک روز دیگر در خانه ماندم تا مطمئن شوم. اگر افراد هر روز دمای بدنشان را اندازه گیری کنند، میتوانیم متوجه شویم که علائمی دارند یا ندارند. اینها اقداماتی است که ما باید انجام دهیم. این یک مسئولیت شخصی است که من در ارتباط با آن صحبت میکنم و همه ما باید این روند را تمرین کنیم.
بانکهای مواد غذایی در سراسر آمریکا در بحران کرونا تحت فشار قرار دارند
شبکه تلویزیونیای بی سی گزارش داد بانکهای مواد غذایی در سراسر آمریکا به علت بحران کرونا تحت فشار قرار دارند.
گزارش خبرنگار از آخرین وضعیت شیوع کرونا در ایتالیا
وضعیت شیوع کرونا در اتریش و سوئیس
وزارت بهداشت اتریش شمار مبتلایان به کرونا را در این کشور ۴۶۲۸ نفر اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ براساس این امار تاکنون بیست و هشت نفر براثر ابتلای به این ویروس فوت کرده اند. استان تیرول با ۱۱۴۴ مبتلا، در راس استانهای الوده به کرونا قرار دارد. دولت از تصمیم خود برای افزایش تست کرونا به ۱۵ هزار تست در روز خبر داد. سباستین کورتس صدراعظم اتریش گفت که روز جمعه دولت نتایج ارزیابیهای خود را درباره کرونا و تدابیر اتخاذی ارایه خواهد کرد. مهمترین هدف در کنار کاهش ارتباطات اجتماعی مردم؛ انجام تست بیشتر است.
در سوئیس هم تاکنون ۸۰۶۰ نفر به کرونا مبتلا شده اند. وزارت بهداشت سوییس فوتیها را ۶۶ نفر اعلام کرداما روزنامه بلیک نوشت که حداقل ۸۷۷۶ نفر در سوییس تا دوشنبه به کرونا مبتلا شده و ۱۲۰ نفر هم فوت کرده اند. بیشترین امار مربوط به ایالت تسین با ۱۱۶۵ ابتلا و ۴۸ فوتی است.
دولت سوییس درصدد اعمال تدابیر سخت تری است و تصمیم دارد ممنوعیت خروج از خانه را از ساعت شش بعدازظهر به اجرا گذارد.
بیکاری در آریزونا به بالاترین حد خود رسیده است
به گزارش شبکه تلویزیونیای بی سی، به دنبال شیوع کرونا، بیکاری در آریزونا به بالاترین حد خود رسیده است و انتظار میرود همچنان افزایش یابد.
سقوط بی سابقه تجارت در منطقه یورو
شاخص خرید مدیران که شرکت آی اچ اس مارکت روز سه شنبه منتشر کرد، نشان میدهد تجارت در منطقه یورو این ماه به سبب همه گیری ویروس کرونای جدید، متحمل سقوط بی سابقهای شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، بررسی شرکت آی اچ اس مارکت در مورد شاخص خرید مدیران نشان داد رقم این شاخص این ماه به ۳۱ و ۴ دهم امتیاز رسیده است.
رقم کمتر از ۵۰ امتیاز نشان دهنده کاهش رشد اقتصادی است. رقم جدید شاخص خرید مدیران، پایینترین رقم از زمانی محسوب میشود که شرکت آی اچ اس مارکت سال ۱۹۹۸ شروع به بررسی این شاخص کرد.
شرکت آی اچ اس مارکت همچنین اعلام کرد متوجه شده است که کاهش فعالیتهای اقتصادی در ۱۹ کشور حاضر در منطقه یورو، ماه مارس بسیار بیشتر از کاهش فعالیتهای اقتصادی حتی در زمان اوج بحران مالی جهان بوده است.
اعلام حالت فوق العاده در تایلند
دولت تایلند روز سه شنبه به منظور کنترل ویروس کرونا یک ماه حالت فوق العاده اعلام کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس، دولت تایلند با اعلام حالت فوق العاده میتواند اقدامات سختگیرانه تری برای مهار کردن شیوع ویروس کرونا اتخاذ کند که تاکنون صدها نفر را در این کشور در جنوب شرق آسیا مبتلا کرده است.
پرایوت چان او چا، نخست وزیر تایلند گفت کابینه وی تصمیم گرفته است حالت فوق العاده از روز پنجشنبه اجرایی شود.
این تصمیم برای اجرای منع آمد و شد، سانسور رسانه ها، برهم زدن اجتماعات و استقرار نیروهای نظامی به دولت تایلند اختیارات بیشتری میدهد. جزئیات دقیق اقداماتی که انجام خواهد شد، متعاقبا اعلام میشود.
پرایوت در یک سخنرانی تلویزیونی مختصر به مردم کشورش اطمینان داد که در این مرحله قصد ندارد شهرها را قرنطینه کند. وی گفت اقدامات اولیه بر کاهش سرایت بیماری از منطقهای به منطقه دیگر متمرکز خواهد شد.
پرایوت تاکید کرد تصمیم گیری درباره اجرای اقدامات سختگیرانهتر مانند قرنطینه کردن شهرها، به چگونگی همکاری مردم بستگی دارد.
نخست وزیر تایلند ضمن آنکه از مردم کشورش خواست آرامش خود را حفظ کنند، درباره سوء استفاده از رسانههای اجتماعی به آنها هشدار داد.
وی به مردم توصیه کرد هرجا هستند بمانند و از سفر به مناطق روستایی خودداری کنند. خانه و خانواده بسیاری از افرادی که در شهرها کار میکنند، درمناطق روستایی قرار دارد.
پرایوت افزود، سلامت افرادی که سفر کنند، بررسی خواهد شد و آنها قرنطینه خواهند شد. وی همچنین تصریح کرد دولت تایلند درحال آماده سازی مراکز قرنطینه، بیمارستانهای صحرایی و دیگر تجهیزات درمانی است.
تایلند روز سه شنبه ابتلای ۱۰۶ مورد جدید دیگر را به ویروس کرونا تایید کرد. تعداد کل مبتلایان به کرونا در این کشور که بیماری آنها تایید شده، به ۸۲۷ نفر رسیده است. تاکنون چهار نفر در تایلند از بیماری کرونا جان باخته اند.
از آنجا که افزایش روزانه مبتلایان به کرونا از عدد تک رقمی در ماه فوریه، هفته گذشته به صدها نفر جهش داشت، دولت پرایوت به سبب متهم شدن به ناتوانی در اتخاذ اقدامات جدی به منظور مبارزه با شیوع ویروس کرونا، هدف انتقادهای شدید قرار گرفته است.
نخست وزیر تایلند هفته گذشته تمام مدارس کشور را تعطیل کرد و به فرمانداران اجازه داد هر نوع اجتماعی را ممنوع کنند.
کشورهای نفت خیز حوزه خلیج فارس در آستانه فروپاشی قرار دارند
پایگاه اینترنتی العهد در گزارشی مستند به نقل از خبرگزاری آمریکایی «بلومبرگ» از احتمال فروپاشی کشورهای نفت خیز حوزه خلیج فارس خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری العهد، خبرگزاری بلومبرگ در گزارشی به بررسی سقوط شدید بهای جهانی نفت در چند هفته اخیر پرداخت و نوشت: آن چه که اکنون رخ میدهد نشانهای از آغاز سقوط امپراطوری کشورهای نفتی حوزه خلیج فارس است.
دیوید فلیکلینگ نویسنده این گزارش معتقد است زمان فروپاشی امپراطوری کشورهای حوزه خلیج فارس نزدیک شده است و جنگ بر سر قیمت نفت تاثیر بسیار کمی بر سقوط حتمی این امپراطوری و ثروتهای آنان خواهد داشت.
فلیکلینگ گفت: کشورهای نفت خیز حوزه خلیج فارس در طول نیم قرن گذشته و چه بسا بیشتر، مبالغ هنگفت و خیره کنندهای از ثروت به دست اورده اند. ولی این موج کسب ثروت در حال از دست رفتن است. نسلهای آینده این کشورها چنین ثروتهایی را که مردم و شهروندان آنها اکنون میبینند هرگز نخواهند دید. چه بسا این روزگار کنونی ثابت کرده است که حتی کشورهای حوزه خلیج فارس از نفرین نفت نجات نخواهند یافت این چیزی است که دیر یا زود رخ خواهد داد. قیمت کنونی نفت هشدار میدهد که این کشورها در حال مصرف و هزینه کردن ذخایر مالی هستند که در چند دهه گذشته انباشت و ذخیره کرده اند. بانکهای مرکزی کشورهای حوزه خلیج فارس برای تعامل با پیامدهای ناشی از بحران سقوط بهاب نفت همزمان با احتمال کاهش تقاضا برای خرید نفت خام در طولانی مدت تلاش کرده اند مقادیر هنگفتی از داراییهای خود را در صندوقهای حاکمیتی به امانت گذارند، اما در مقابل کاهش قیمتها (نفت) چه بسا این مبالغ و داراییها نیز با سرعت زیادی مصرف و خرج شود.
نویسنده این گزارش افزود جنگ قیمتها که عربستان مدیریت آن علیه روسیه را برعهده دارد باعث مخفی ماندن و غایب شدن دیگر تولید کنندگان نفت باشد منظور کسانی است که تولید یک بشکه نفت برای آنان بیشتر از ۱۰ دلار هزینه میبرد. به عنوان مثال هزینه تولید یک بشکه نفت در عربستان سعودی به دو و نیم دلار میرسد.
وی افزود کشورهای حوزه خلیج فارس مانند کویت، بحرین و عمان توانایی توانایی افزایش فوری میزان تولید نفت خود را دارند و برخی دیگر کشورها مانند عراق نیز که اکنون چهار میلیون و ششصد هزار بشکه نفت در روز تولید میکنند میتواند این میزان را به پنج میلیون بشکه در روز افزایش دهد. همچنین زیاده روی در تولید نفت نتیجه عوامل ژئو سیاسی (ژئوپلتیک) نیست بلکه نتیجه یک حساب ریاضی مرتبط با کاهش بهای نفت است و همزمان با کاهش دلارهایی که در ازای فروش هر بشکه نفت به دست میآید، کشورهای حوزه خلیج فارس به پمپاژ (تولید) و فروش مقدار بسیار بیشتری نفت برای حفظ منابع درآمدی در سطح کنونی هستند.
اصولا برای کشورهای نفتی حوزه خلیج فارس زرادخانههای تسلیحاتی موجود است که برای ورود به یک جنگ کفایت میکند چرا که هزینه پمپاژ و تولید یک بشکه نفت از میدانهای نفتی حوزه خلیج فارس بیشتر از بهای یک شیشه آب اشامیدنی ممتاز و فاخر نیست. حتی در بدترین حالت زمانی که بهای نفت خام به کمتر از ۱۰ دلار برای هر بشکه میرسد بخش نفت و صنعت نفت به طور کلی متحمل خسارت و زیان مالی میشود و کشورهای نفتی حوزه خلیج نیز همچنان در شرایط بحرانی و زیان دهی قرار خواهند داشت.
خیابانهای خلوت آنکارا
گزارش خبرنگار از آخرین وضعیت شیوع کرونا در روسیه
هفتمین روز قرنطینه خانگی مالزیایی ها
تعطیلی همه خدمات غیر ضروری در اونتاریوی کانادا
شبکه تلویزیونی سی بی سی نیوز در گزارشی از تعطیلی همه خدمات غیر ضروری در اونتاریوی کانادا خبر داد. بر اساس این گزارش، دوگ فورد نخست وزیر ایالت اونتاریوی کانادا در سخنانی گفت: ما باید بر این ویروس غلبه کنیم. ما باید این ویروس را شکست دهیم.
نخست وزیر ایالت اونتاریو در کانادا همچنین از تعطیلی کسب و کارها در این ایالت خبر داد.
دوگ فورد گفت: "این یک تصمیم بسیار بسیار دشوار، اما در عین حال تصمیمی درست بود. اکنون زمان تعدیل اقدامات نیست. "
از نیمه شب فردا، کسب و کارهای غیر ضروری در اونتاریو تعطیل خواهند شد. فروشگاههای مواد غذایی و داروخانهها همچنان باز خواهند بود. مقامات اعلام کردند کمبود دسترسی به الکل سبب ایجاد مشکل خواهد شد.
دکتر الین دِ ویلا افسر پزشکی تورنتو در سخنانی گفت: "چه اذعان کنیم یا نکنیم، افراد زیادی در جامعه ما هستند که مشکلات قابل توجهی دارند. " خوارو بار فروشیها هم در ایالت اونتاریو باز خواهند بود.
اندرو روت بلات مالک یکی از خوارو بار فروشیها در تونتو گفت: " به نظر میرسد همه در حال شکایت کردن هستند. "
فرانسون لگو نخست وزیر کبک هم در توضیح تعطیلی در این ایالت گفت: " ما در تلاشیم شرایط بهتر شود. "
دکتر اسحاق بوگوش متخصص بیماریهای عفونی در دانشگاه هلث نتوورک هم گفت: "همه میدانند باید چه کاری انجام دهند. "
انتشار اخباری در ارتباط با تعطیلی اونتاریو سبب شد برخی از شهروندان به فروشگاهها هجوم ببرند.
سوزان نگی شهروند کانادایی گفت: "شرایط اکنون عادی نیست و فکر میکنم باید اقداماتی انجام شود. "
اکنون مردم باید قرنطینه شوند. این یک حقیقت در ارتباط با کووید ۱۹ است.
رشد اقتصادی فرانسه در سال ۲۰۲۰ کاهش مییابد
برونو لومر وزیر اقتصاد فرانسه روز سه شنبه اعلام کرد رشد اقتصادی فرانسه در سال ۲۰۲۰ پایینتر از میزان ارزیابی شده در لایحه اصلاح مالی یعنی منفی یک درصد خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، وزیر اقتصاد فرانسه در یک نشست خبری آنلاین گفت هر هفته قرنطینه بیشتر بر رشد اقتصادی ما تاثیرگذار است که این اثر بالغ بر میلیاردها یورو است و این دقیقا مانند تغییرات اوضاع در سایر کشورهای جهان است.
لومر گفت به بازگشت سریع اوضاع به وضعیت قبلی پس از بحران اعتقادی ندارد و بحران کنونی را با بحران ۱۹۲۹ مقایسه کرد.
لومر گفت من فکر نمیکنم هیچ سحر و جادویی در کار باشد. راه اندازی دوباره بسیار طولانی خواهد بود. برای راه اندازی دوباره باید به راهکارهای حمایتی در سطح اروپایی بیندیشیم.
از دیدگاه لومر بحران کنونی بسیاری از یقینها را به ویژه در مورد سطح حاکمیت اقتصادی و جابجایی برخی تولیدات در اروپا زیر سوال برد.
گزارش خبرنگار از آخرین وضعیت شیوع کرونا در پاکستان
در مصر دو هفته مقررات منع آمد و شد شبانه اعمال میشود
به گزارش فرانس پرس، دولت مصر اعلام کرد به علت شیوع کرونا به مدت دو هفته مقررات منع آمد و شد شبانه اعلام میکند.
ناظر رژیم صهیونیستی زنگ خطر را به صدا درآورد
نهاد ناظر رژیم صهیونیستی به سبب آماده نبودن نظام بهداشت این رژیم در زمینه مقابله با ویروس کرونا ناقوس خطر را به صدا درآورد.
به گزارش پایگاه خبری العهد، نهاد ناظر اسرائیل موسوم به "متنیاهو انجلمان" گزارشی درباره میزان آمادگی اسرائیل برای مقابله با بیماریهای مسری در سایه شیوع ویروس کرونا منتشر کرد. این گزارش رسمی سلسلهای از موارد ناکامی، ناامیدی، ناکارآمدی، آماده نبودن، ناتوانی و ناکارآیی وزارت بهداشت اسرائیل را در درمان در صورت شیوع بیماریهای خطرناک فاش کرد، مشکلی که زندگی و جان ساکنان فلسطین اشغالی را به خطر میاندازد. این گزارش که در فاصله زمانی بین ماههای اوت و اکتبر و قبل از شیوع ویروس کرونا تهیه شده است، به بیماریهای همه گیر، مسری و خطرناک دیگر مانند حصبه، آنفلوآنزا و ابولا میپردازد.
انجلمن در این گزارش اشاره میکند که نابودی و از بین بردن بیماریهای مسری ماموریت و وظیفه همه جامعه جهانی با هدف مشترک یعنی جلوگیری از وقوع زیانهای بهداشتی، اقتصادی و توسعهای روز افزون برای بشریت است.
العهد نوشت: آنچه درباره اسرائیل باید گفت این است که وزارت بهداشت این رژیم در مرحله نخست مسئولیت مقابله با بیماریهای مسری را برعهده دارد و کنار آن نهادهای بهداشتی، وزارت کشاورزی، محیط زیست، مسئولان محلی و وزارت جنگ حضور دارند که باید در این خصوص نقش خود را ایفا کنند هرچند وزارت بهداشت اسرائیل هنوز هیچ طرح و برنامه کاری سازمان یافته برای هیچ یک از بیماریهای یاد شده تهیه و ارائه نکرده است.
آماده باش کامل نیروهای وزارت کشور مصر برای اجرای طرح مقابله با کرونا
نیروهای وزارت کشور مصر برای اجرای طرح جامع دولت برای مقابله با کرونا به حالت آماده باش کامل درآمدند.
اجرای مقررات منع رفت و آمد در مصر از امشب تکمیل میشود.
شمار مبتلایان در فلسطین اشغالی به بیش از ۶۵۰۰ نفر رسید
پایگاه اینترنتی اسرائیل نشنال نیوز درگزارشی نوشت شمار مبتلایان به ویروس کرونا در اسرائیل به هزار و ۶۵۶ نفر رسید که حال ۳۱ تن از انها وخیم گزارش شده است. بر اساس این گزارش، وزارت بهداشت اسرائیل صبح روز سه شنبه اعلام کرد شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ در اسرائیل از روز دوشنبه ۴۴۹ مورد افزایش یافت و در مجموع به هزار و ۶۵۶ مورد رسید.
سی و یک تن از بیماران در شرایط وخیمی ایزوله شده اند و ۴۷ تن از آنها نیز در شرایط معمولی تری به سر میبرند. ۴۹ بیمار دیگر هم بهبود یافته اند. در میان افرادی که در شرایط وخیمی به سر میبرند یک مرد ۴۵ ساله قرار دارند که بیماریهای پیش زمینهای هم نداشت.
انتظار میرود دولت اسرائیل به سبب تداوم افزایش تعداد افراد مبتلا به این ویروس، تدابیر سخت گیرانه تری را روز سه شنبه در پیش بگیرد. روند اجرای قرنطینه تشدید خواهد شد و خارج شدن از خانه غیر از برای کار یا خرید مواد غذایی، دارو و دیگر اقلام ضروری ممنوع میشود. تاکنون، یک نفر به سبب ابتلا به ویروس کرونا در اسرائیل جان خود را از دست داده است. با این حال، دومین مرگ مرتبط با ویروس کرونا هم مشکوک است.
بانکهای مواد غذایی در سراسر آمریکا در بحران کرونا تحت فشار قرار دارند
شبکه تلویزیونیای بی سی گزارش داد بانکهای مواد غذایی در سراسر آمریکا در بحران کرونا تحت فشار قرار دارند.
هشدار داروخانههای انگلیس درباره هجوم مردم برای خرید دارو
شبکه تلویزیونی اسکلی نیوز گزارش داد داروخانههای انگلیس با توجه به هجوم مردم برای خرید از آنها خواستند فقط داروهای مورد نیازشان را خریداری کنند.
اتهامات متقابل بین چین و آمریکا بالا گرفته است
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی سی ان ان گزارش داد رد و بدل کردن اتهامات متقابل بین آمریکا و چین بر سر ارائه اطلاعات اشتباه در ارتباط با ویروس کرونا افزایش یافته است.
در این گزارش به قلم زاخاری کوهن، الکس ماراکات و کایلی آتوود آمده است: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا میگوید در حالی که او در تلاش برای مقابله با ویروس کرونا و تأثیر اقتصادی آن در داخل آمریکا علیه ویروس کرونا اعلان جنگ کرده است، دولت او در سطح جهان در یک جدال دیگر حضور دارد، زیرا آمریکا و چین در حال جنگیدن با یکدیگر برای شکل دادن به روایتی در ارتباط با منشأ این ویروس هستند.
ترامپ و اعضای بلندپایه دولت آمریکا تلاش کردند اعلام کنند این مشکل را نتیجه شیوع یک "ویروس چینی" بدانند، زیرا آنها در حال تقویت اتهامات در این باره هستند که پکن نتوانسته است این ویروس را در مراحل اولیه و زودهنگام شناسایی یا متوقف کند یا این که در ارتباط با آن هشدار دهد.
سی ان ان دریافت دولت آمریکا همچنین یک کمپین پیام رسانی هماهنگ را اجرایی کرد که شامل نکات گفتاری ارسال شده از سوی شورای امنیت ملی میشود که در حال تحت فشار قرار دادن مقامات آمریکایی برای تأکید بر ادعای "سرپوش" گذاشتن از سوی چین و متعاقبا کمپین ارائه اطلاعات نادرست از سوی پکن هستند.
با این حال، هنوز مشخص نیست آیا دولت یک راهبرد جامع را برای مقابله با تلاشهای چین به منظور ارائه اطلاعات اشتباه در پیش گرفته است یا خیر و این در حالی است که مقامات چینی همچنان آشکارا به ارائه اطلاعات گمراه کننده درباره این ویروس ادامه میدهند و مقامات آمریکایی هم تنها به بیان سخنانی قاطع میپردازند.
چند هفته است که تنشها بین واشنگتن و پکن بر سر این موضوع بالا گرفته است که چه کسی عامل شیوع این بیماری محسوب میشود. چین همچنان این موضوع را رد میکند که این ویروس از این کشور نشأت گرفته و این در حالی است که مقامات بلندپایه آمریکایی از جمله مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به صورت مستقیم انگشت خود را به سوی پکن نشانه گرفت.
مقامات آمریکایی همواره در ارتباط با اطلاعات ارائه شده از سوی چین از جمله تعداد مبتلایان مشکوک بوده اند، اما اختلافات دیپلماتیک بین دو کشور طی روزهای اخیر تشدید شده است.
دونالد ترامپ با وجود تمجیدهای اولیه اش از شی جین پینگ رئیس جمهور چین، در ارتباط با شیوه مدیریت پکن در ارتباط با شیوع این بیماری و تلاشها برای مقصر دانستن آمریکا,لحنی انتقادیتر به خود گرفت.
او روز شنبه طی کنفرانسی خبری در کاخ سفید اعلام کرد: "کاش آنها میتوانستند زودتر بگویند در داخل کشورشان چه میگذرد. ما در ارتباط با این موضوع نمیدانستیم تا زمانی که خبرهایی از این کشور شروع به منتشر شدن کرد، اماای کاش آنها میتوانستند زودتر ما در ارتباط با این موضوع بگویند تا ما بتوانیم یک راه حل پیدا کنیم. "
در همین حال، پکن برای نشان دادن واکنش به این سخنان تعلل نکرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز دوشنبه اعلام کرد آمریکا در تلاش برای بدنام کردن دولت چین و همچنین یافتن یک قربانی است. او ادعای مقامات آمریکایی را در این باره که این ویروس از ووهان نشأت گرفته است "غیر اخلاقی و غیر مسئولانه" است.
دکتر متیو کونینگ مقامات سابق وزارت دفاع آمریکا و سیا که اکنون به عنوان استاد در دانشگاه جورج تاون فعالیت میکند، در گفتگو با سی ان ان اعلام کرد: "فکر میکنم شمار زیادی از مردم زمانی که این بیماری در ابتدا شیوع پیدا کرد، فکر میکردند این یک فرصت برای همکاری در سطح جهان است. "
او همچنین گفت: "اما چیزی که ما در عوض شاهد بودیم این بود که ما شاهد ایجاد عرصه جدیدی برای رقابت بین قدرتهای بزرگ بودیم. " او افزود رژیمهای استبدادی و به ویژه چین در حال استفاده از اطلاعات اشتباه برای پیشبرد دیگر اعداف ژئوپلتیکی خود به ویژه نشان دادن خود به عنوان یک رهبر مسئول در سطح جهان هستند.
جنگ لفظی کنونی به سبب ادعاهای ناشی از مقامات بلندپایه دولت در این باره تشدید شده است که چین در تلاش برای مقصر دانستن آمریکا و دیگر کشورها در ارتباط با این شیوع جهانی، فعالانه در حال انتشار اطلاعات اشتباه در ارتباط با منشأ این ویروس است.
پیشتر در این ماه، سفیر چین در واشنگتن در ارتباط با یک توئیت لیخیان ژوآ سخنگوی وزارت امور خارجه چین که برای ارائه یک تئوری توطئه در این باره که ویروس کرونا نه از چین بلکه شاید نشأت گرفته از ارتش آمریکاست، به وزارت امور خارجه آمریکا احضار شد.
مایک مک کال عضو جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا و همچنین عضو کمیته امور خارجه این مجلس در مصاحبه با سی ان ان اعلام کرد: "زمانی که شما میبینید سفیر چین و وزیر امور خارجه این کشور از طریق ماشین تبلیغاتی شان میگویند ارتش آمریکا به نوعی به این ویروس و شیوع آن در چین مرتبط است، این اقدام کاملا اشتباه است. "
او همچنین گفت: "همگان در اینجا حقیقت را میدانند و حقیقت باید مشخص شود و این آنها هستند که نمیخواهند حقیقت مشخص شود. به همین دلیل، آنها شروع به آغاز کمپین اطلاعات اشتباه هستند. "
مقامات آمریکایی از نزدیک فرآیند ارائه اطلاعات نادرست از سوی چین را زیر نظر دارند. اما مقامات آمریکایی هشدار میدهند این کمپین چین همچنان ادامه دارد و آنها در این زمینه به سخنان روز یکشنبه لیخیان ژائو سخنگوی وزیر امور خارجه چین اشاره میکنند که او طی آن گفت این ویروس در سپتامبر سال ۲۰۱۹ از آمریکا آغاز شد و در آن زمان به اشتباه اعلام شد که این آنفلو آنزاست.
سی ان ان دریافت دولت ترامپ در واکنش به این سخنان یک کمپین پیام رسانی هماهنگ را در پیش گرفت که شامل نکات کلیدی مطرح شده توسط شورای امنیت ملی میشود که از مقامات آمریکایی میخواهند بر روی این موضوع تأکید کنند که چین در حال "سرپوش" گذاشتن و ارائه اطلاعات اشتباه است.
به گفته دو مقام وزارت امور خارجه آمریکا، سند شورای امنیت ملی شامل یک سری نکات هماهنگ میشود که به گفته یک مقام دولت شامل اطلاعات دریافتی از سوی چندین نهاد است که رسما اذعان میکنند برای مقابله با کمپین اطلاعات نادرست چین باید اقدامات بیشتری انجام شود، به ویژه ادعاها در این باره که آمریکا منبع اصلی این ویروس است.
این مسئله همچنین منعکس کننده نگرانیهایی است که بارها از سوی پمپئو طی هفتههای اخیر منعکس شد، زیرا او و دیگر مقامات بلندپایه دولت برای هشدار دادن در ارتباط با کمپین ارائه اطلاعات اشتباه از سوی چین در باره ویروس کرونا تلاش کرده اند.
یک دیپلمات بلندپایه آمریکایی طی کنفرانس خبری روز جمعه در کاخ سفید اعلام کرد:"برخی گفتگوها درباره چین واین که آنها چه اطلاعاتی در اختیار داشتند و از چه زمانی در ارتباط با این موضوع میدانستند,برگزار شد. من به شدت منتقد بوده ام. ما باید سریعا در این باره اطلاعاتی به دست آوریم. جهان باید در این باره اطلاعاتی داشته باشد. دولت چین نخستین دولتی بود که از خطرات مرتبط با این موضوع آگاه بود. "
پمپئو به همراه دیگر هم پیمانان ترامپ که شامل مارک میدوز رئیس آتی کارکنان کاخ سفید و سناتور تام کاتن جمهوری خواه از آرکانزاس میشود نیز برای تقویت این ایده تلاش کرده اند که این ویروس از چین نشأت گرفته است و آنها در سخنانی خود آشکارا به "ویروس ووهان" و "ویروس چین" اشاره کرده اند.
خود ترامپ هم اخیرا با وجود واکنشهای منفی از سوی مقامات بهداشتی که میگویند این توصیف گمراه کننده است، از همین واژهها استفاده کرد. هفته گذشته، یک عکس صحنهای را شکار کرد که طی آن، ترامپ در متن سخنان از پیش آماده شده اش در حال تغییر لغت "کرونا" به "چینی " است.
به مدت چندین هفته، چندین مشاور ترامپ از رئیس جمهور آمریکا خواسته اند رویکردی تندتر را در قبال چین -به سبب شیوه مدیریت این کشور در ارتباط با شیوع این ویروس- اتخاذ کند. این مشاوران اعلام کردند ترامپ باید پکن را مسئول گسترش این ویروس بداند نه این که از شی جینپینگ تمجید کند.
ترامپ در ابتدا با وجود توصیههای هم پیمانان کلیدی اش در کنگره و در داخل دولت از جمله میدوز، از انتقاد آشکار از چین خودداری کرد. ترامپ در عین حال به توصیه برخی از جمهوری خواهان از جمله کاتن سفر از چین را ممنوع کرد.
به گفته کانینگ, " دلیل بخشی از واکنش کند رئیس جمهور این است که او در سال انتخاباتی به سر میبرد و اقتصاد هم شرایط خوبی دارد و او میخواهد این احساس را به وجود آورد که او کنترل اوضاع را در دست دارد. " او افزود: "من این غریزه اولیه را برای اذعان نکردن به وجود مشکل درک م، اما فکر میکنم این موضوع واکنشهای منفی در پی دارد. " او خاطر نشان کرد ترامپ در ابتدا تمایل داشت همانند گذشته از چین و روابطش با شی جینپینگ تمجید کند.
یک منبع نزدیک به کاخ سفید پیشتر در این ماه در گفتگو با سی ان ان اعلام کرد ترامپ در محافل خصوصی در ارتباط با چین ابراز خشم کرده است، اما او هنوز به مرحله انتقاد شدید و آشکار از چین نرسیده است، زیرا در این باره نگران است که انجام چنین کاری بر گفتگوهای تجاری بین دو کشور تأثیر خواهد داشت.
اما به نظر میرسد که ترامپ لحن خود را طی روزهای اخیر تغییر داه است و به میدوز و دیگر مقامات بلندپایه آمریکایی پیوست که این ویروس را یک "ویروس چینی" نامیدند.
مک کال گفت: "فکر میکنم او از روابطش با رئیس جمهور شی لذت میبرد. همان گونه که میدانید او میخواهد توافق نامه تجاری موثر واقع شود. در همین حال، او میداند که این ویروس از کجا نشأت میگیرد. "
این جمهوری خواه اهل تگزاس گفت: "می دانید که من آن را ویروس چینی نمینامم. من به آن ویروس کرونا یا کووید ۱۹ میگویم. اما حقیقت مشخص است که این ویروس از کجا نشأت گرفته است. این ویروس از حیات وحش در ووهان نشأت گرفت و سپس از کنترل چین خارج شد. طی حدود دو ماه، آنها نتوانستند اقدامات کافی برای مهار این ویروس انجام دهند و آنها در این راستا با ناکامی مواجه شدند. من فکر میکنم آنها را باید مسئول دانست. "
در حالی که دولت آمریکا در حال اجرایی کردن یک کمپین پیام رسانی هماهنگ برای انتقاد از چین به سبب پنهانکاری در ارتباط با ویروس کروناست، سخنانی ترامپ در روز یکشنبه در نشست گروه ضربت نشان میدهد که او احتمالا همچنان در انتقاد خود از پکن تلاش میکند جانب احتیاط را رعایت کند.
ترامپ در ارتباط با چین گفت از اقدامات چین خرسند نیست، اما سپس در ارتباط با محصولات کشاورزی آمریکایی صحبت کرد که پکن در بحبوحه شیوع ویروس کرونا همچنان در حال خریدن آنهاست.
یک مقام آمریکایی در پاسخ به سوالی در ارتباط با تفاوت بین لفاظیهای ترامپ و چندین تن از مشاوران بلندپایه اش، خاطرنشان کرد رئیس جمهور آمریکا اغلب برای ایفای نقش "پلیس خوب، پلیس بد" تلاش میکند، راهبردی که او از آن در ارتباط با کشورهای خارجی استفاده میکند و به نظر میرسد این روند در ارتباط با ویروس کرونا هم ادامه دارد.
با این حال، کانینگ در گفتگو با سی ان ان گفت شکاف بین ترامپ و مشاوران بلندپایه اش "به شدت در راستای همان چیزی قرار دارد که ما طی چند سال گذشته به روشهای سنتی شاهد آن بودیم. "
او همچنین گفت: "به نظر میرسد دولت راهبرد مقابله را در ارتباط با ادعاهای چین در پیش گرفته است و همچنان به نظر میرسد رئیس جمهور آمریکا تمرکز خود را معطوف مسیر دیگری کرده است و در تلاش برای همکاری با این قدرتهای استبدادی است. "
گزارش خبرنگار از آخرین وضعیت شیوع کرونا در فرانسه
فرماندار کالیفرنیا: به ۵۰ هزار تخت بیمارستانی نیاز داریم
شبکه تلویزیونی رویترز گزارش داد فرماندار ایالت کالیفرنیای آمریکا اعلام کرد این ایالت به منظور مقابله با ویروس کرونا به ۵۰ هزار تخت بیمارستانی دیگر نیاز دارد.
بر اساس این گزارش، گاوین نیوسام در سخنانی گفت: ما در حال حاضر, ۴۱۶ بیمارستان در ایالت کالیفرنیا داریم. ما به تازگی از ۷۵ هزار تحت بیمارستانی استفاده کرده ایم. ما به ۵۰ هزار تخت دیگر در سیستم خود نیاز داریم. الگوی جدید ما نشان میدهد که ما باید ۵۰ هزار تخت بیمارستانی دیگر داشته باشیم.
او همچنین گفت: ما در حال شناسایی تأسیسات متعارف هستیم. ما در حال شناسایی داراییهای خاصی در سراسر این ایالت از جمله مسافرخانهها و هتلها هستیم. بار دیگر میگویم که ما به این تجهیزات نه تنها برای بی خانمانها بلکه در ارتباط با مراکزی که به پرستار نیاز دارند، احتیاج داریم.
او افزود: افزایش ظرفیتهای ما طی سه ماه تنها بخشی از نظام بهداشت و سلامت بزرگتر ما محسوب میشود و این روند مستلزم وجود ۱۲۵ هزار تخت است و باید تعداد تختها را ۵۰ هزار مورد افزایش دهیم که این اقدام به سه ماه و دویست میلیون دلار زمان نیاز دارد. ما به دستکش، لباس محافظتی، ماسک و شیلد نیاز داریم.
تصاویری از صف طولانی مردم در مقابل سوپرمارکت در آفریقای جنوبی
توئیت ترامپ: بازار جهانی ماسک صورت و دستگاه تهویه هوا آشفته است
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با ارسال پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت:
بازار جهانی برای ماسکهای صورت و دستگاههای تهویه هوا آشفته است. به ایالتها کمک میکنیم به تجهیزات دست یابند، اما آسان نیست. ۴۰۰ دستگاه تهویه هوا برای بیل دو بلازیو شهردار نیویورک بدست آورده ایم. فعالیت در ۴ بیمارستان در نیویورک آغاز شده است. میلیونها اقلام مختلف در راه است.
صدور مجوز خروج شهروندان اسپانیایی از پرو با هواپیما
مقامات پرو مجوز لازم را برای خروج هواپیمایی به منظور انتقال شهروندان اسپانیایی مانده در این کشور آمریکای لاتینی به اسپانیا صادر کردند.
به گزارش خبرگزاری اسپانیایی افه، این پرواز روز چهارشنبه ۲۵ مارس، از لیما (پایتخت پرو) به مقصد مادرید (پایتخت اسپانیا) انجام خواهد شد. این پرواز حامل گروهی از اسپانیاییها خواهد بود که از ۸ روز پیش و با آغاز ممنوعیت سراسری رفت و آمد در پی انتشار ویروس کرونا، در این کشور آمریکای لاتینی به سر میبرند. در مجموع، تعداد این افراد حدود هزار و ۲۰۰ نفر است.
سفارت اسپانیا در لیما با انتشار بیانیهای در روز دوشنبه اعلام کرد که مقامات پرویی، مجوز انجام پرواز لیما- مادرید را صادر کرده اند. یک روز پیش از آن، آرانچا گونزالِس لایا، وزیر امور خارجه، اتحادیه اروپا و همکاریهای اسپانیا درخصوص این موضوع خبر داده بود.
دست کم صد هزار بیمار کرونایی در جهان ترخیص شده اند
خبرگزاری تاس اعلام کرد حداقل تاکنون صد هزار بیمار مبتلا به کرونا در جهان ترخیص شده اند.
تاس افزود این خبر را از کشورهایی به دست آورده که درگیر این ویروس بوده اند. این مراکز شامل چین، ایران، ایتالیا و اسپانیا میشود.
جر و بحث مردم هنگام خرید در سوپر مارکتی های آمریکا
شمار مبتلایان به کرونا در لبنان به ۳۰۴ نفر رسید
به گزارش الجزیره وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد با ثبت ۳۷ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا، شمار مبتلایان در این کشور به چهار هزار و ۳۰۴ تن رسید.
کاهش فعالیت بخش خصوصی منطقه یورو در ماه مارس
فعالیت بخش خصوصی در منطقه یورو در ماه مارس به طور بی سابقهای کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، براساس نخستین ارزیابی شاخص مدیران خرید موسسه مارکیت که روز سه شنبه منتشر شد فعالیت بخش خصوصی منطقه یورو به دلیل همه گیری ویروس کرونا در ماه مارس در مقایسه با ماه فوریه با روند بی سابقهای کاهش یافت.
این شاخص در ماه مارس ۳۱.۴ واحد و در ماه فوریه ۵۱.۶ واحد بود. شاخص مدیران خرید ماه فوریه پایینترین سطح این شاخص از ژوئیه سال ۱۹۹۸ بود که موسسه مارکیت برای نخستین بار به بررسی این شاخص پرداخت.
زمانی که شاخص مدیران خرید بالاتر از ۵۰ واحد باشد به معنای رشد فعالیت اقتصادی است و اگر کمتر از این آستانه باشد فعالیت اقتصادی کاهش مییابد.
شمار جان باختگان ویروس کرونا در اسپانیا به ۲۶۹۶ نفر رسید
به گزارش الجزیره وزارت بهداشت اسپانیا اعلام کرد با فوت ۵۱۴ نفر دیگر، شمار جان باختگان ویروس کرونا در این کشور به دو هزار و ۶۹۶ تن رسید.
افزایش شمار کروناییها در آلمان به ۳۰ هزار و ۱۷۴ نفر
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شمار مبتلایان به بیماری کویید ۱۹ در آلمان به ۳۰ هزار و ۱۷۴ نفر رسید. کرونا تا کنون در آلمان جان ۱۳۲ نفر را گرفته است. همچنین از ابتدای ورود کرونا به این کشور تا کنون ۴۵۳ نفر درمان شده اند.
مبتلایان به کرونا در اتریش از چهار هزار و ۴۰۰ نفر گذشت
وزارت امور اجتماعی، بهداشت و حفاظ از مصرف کننده اتریش سه شنبه اعلام کرد تعداد افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور از سه هزار و ۹۲۴ نفر به چهار هزار و ۴۸۶ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری ایتارتاس از وین، تعداد تلفات این ویروس نیز در اتریش از ۲۱ نفر به ۲۵ نفر افزایش یافته است. بالغ بر ۲۸ هزار و ۳۰۰ نفر برای تشخیص آلودگی به ویروس کرونا در این کشور آزمایش داده اند. در همین حال ۹ نفر از مبتلایان در اتریش بهبود یافته اند.
برگزاری همه رویدادهای جمعی و گروهی در اتریش تا ۱۳ آوریل ممنوع شده است. نهادهای آموزشی و فرهنگی، رستورانها و کافهها بسته شده اند. مقامات به مردم دستور داده اند خود را در خانه قرنطینه کنند و فقط در شرایط ضروری از خانه خارج شوند.
شیوع ویروس کرونا اواخر دسامبر ۲۰۱۹ در مرکز چین گزارش شد. این ویروس به بیش از ۱۶۰ کشور جهان سرایت کرده است. سازمان جهانی بهداشت مارس امسال بیماری کووید ۱۹ را که ناشی از آلودگی به ویروس کروناست، بیماری همه گیر اعلام کرد.
بر اساس تازهترین آمار، حدود ۳۵۰ هزار نفر در جهان به این بیماری مبتلا شده و حدود ۱۶ هزار نفر جان خود را از دست داده اند.
شمار مبتلایان به کرونا در بلژیک به چهار هزار و ۲۶۹ تن رسید
تلویزیون الحدث گزارش داد: بلژیک اعلام کرد با ثبت ۵۲۶ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا، شمار مبتلایان در این کشور به چهار هزار و ۲۶۹ تن رسید. این کشور افزود با جان باختن ۳۴ تن دیگر، شمار جان باختگان به ۱۲۲ تن رسید.
سازمان جهانی بهداشت: ۸۵ درصد از مبتلایان طی ۲۴ ساعت گذشته در اروپا و آمریکا بود
به گزارش تلویزیون الجزیره سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد ۸۵ درصد از افراد مبتلا به ویروس کرونا طی بیست و چهار ساعت گذشته در اروپا و آمریکا بوده است.
این سازمان پیش بینی کرد شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا در سطح زیادی افزایش یابد.
نیروهای کمکی بیشتری برای مقابله با کرونا به ارتش انگلیس ملحق میشوند
وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد این وزارتخانه تعداد کارکنان دفاع مدنی ارتش را تا دو برابر افزایش میدهد و آنان را به ۲۰ هزار نفر میرساند.
روزنامه گاردین چاپ انگلیس نوشت: بن والاس وزیر دفاع انگلیس گفت ۱۰ هزار نیروی کمکی به ۱۰ هزار نیرویی که به طور معمول برای مقابله با وضعیتهای اضطراری در حالت آماده باش کامل به سر میبرند، اضافه خواهد شد.
این در حالی است که در مورد توانایی پلیس و نهاد درمانی انگلیس برای برخورد با حجم گسترده آلودگی به کرونا، نگرانیهایی وجود دارد.
وزارت دفاع انگلیس افزود از نیروی پشتیبانی مقابله با کرونا برای کمک به انجام دادن وظایفی از جمله انتقال تانکرهای حامل اکسیژن به مراکز درمانی استفاده خواهد شد. قرار است ۱۵۰ نفر از پرسنل نظامی به این منظور آموزش ببینند. علاوه بر این، دانشمندانی از " آزمایشگاه فناوری و علوم وزارت دفاع" به تلاشها برای مهار کردن ویروس کرونا و مقابله با گسترش آن کمک میکنند.
والاس گفت:" نیروهای مسلح ما برای محافظت از انگلیس و شهروندانش در برابر همه تهدیدها از جمله ویروس کرونا آماده هستند. انعطاف پذیری فوق العاده و تعهد نیروهای مسلح موجب میشود ما آماده کمک به تمام افراد جامعه در این مقطع حساس باشیم. از بالاترین مقامات وزارت دفاع گرفته تا پایینترین رتبهها در این وزارتخانه، همگی برای عبور کردن کشور از این همه گیری جهانی آماده هستند. "
ارتش انگلیس نیز مانند سایر نهادهای مسئول در کمک رسانی در مواقع اضطراری، با کمبود پرسنل روبرو است.
والاس گفت در خصوص احضار نیروهای احتیاط، اقداماتی صورت گرفته است. تعداد نیروهای آماده فعالیت با لغو تمرینهای آموزشی خارج از کشور از جمله در کنیا و کانادا، تقویت شده است.
۲۰ درصد جمعیت جهان به سبب کرونا قرنطینه شده اند
روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی به شیوع ویروس کرونا در جهان پرداخت و نوشت حدود ۲۰ درصد از جمعیت جهان در قرنطینه به سر میبرند. بر اساس این گزارش، از هر پنج نفر در جهان یک نفر به سبب شیوع ویروس کرونا در قرنطینه قرار گرفته و به او دستور داده شده است در خانه بماند. این در حالی است که جهان وارد یک هفته حیاتی شده، هفتهای که شیوع ویروس کرونا در آن روندی شتابان گرفته است.
تا امروز سه شنبه، دست کم ۳۷۸ هزار و ۶۷۹ نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند. تاکنون بیش از ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر هم بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند و این در حالی است که ۱۰۱ هزار نفر بهبود یافته اند.
تدروس آدانوم دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در سخنانی گفت ۶۷ روز طول کشید تا ۱۰۰ هزار مورد ابتلا به این ویروس خودش را نشان دهد و این در حالی است که روند بروز این بیماری در ۱۰۰ نفری که اخیرا به این بیماری مبتلا شده اند، چهار روز طول کشید هرچند ما بی دفاع نیستیم.
تخمین زده میشود به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر در جهان دستور داده شده باشد تا در خانه هایشان بمانند، زیرا دولتها اقدامات شدیدی به منظور حفاظت از شهروندان خود در پیش گرفته اند.
انگلیس به جدیدترین کشور در جهان تبدیل شد که در پی اعمال ممنوعیتهایی بر رفت و آمد شهروندانش که از دوشنبه شب اجرایی شد، تصمیم به قرنطینه گرفته است. این اقدامات همچنین شامل اعمال محدودیتهای سخت گیرانه در ارتباط با برگزاری تجمعات و حتی برنامههای ورزشی میشود. پلیس این محدودیتها را اجرایی میکند. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس در یک نطق تلویزیونی برای شهروندان این کشور اعلام کرد فروشگاههای غیر ضروری، تفرجگاه ها، کتابخانهها و دیگر اماکن عمومی تعطیل شده اند. او هشدار داد مردم تنها برای خرید مواد غذایی یا دارو اجازه دارند از خانه خارج شوند. جانسون همچنین گفت مردم تنها یک بار در روز میتوانند ورزش کنند یا در صورت ضرورت سر کار خود حضور داشته باشند. او گفت: "شما باید در خانه بمانید. "
چند ساعت پس از آغاز تعطیلی در انگلیس، مقامات چینی اعلام کردند محدودیتهای اعمال شده در ارتباط با رفت و آمد در استان هوبی که کانون شیوع ویروس کرونا محسوب میشود، روز چهارشنبه لغو خواهد شد، البته غیر از شهر ووهان که قرار است محدودیتها در آن روز هشتم ماه آوریل لغو شود. ووهان از روز ۲۳ ماه ژانویه در قرنطینه به سر میبرد.
در آمریکا جایی که حدود ۴۰ درصد از جمعیت آن شاهد اعمال محدودیتهایی هستند، ذخیره دارو طبق قوانین جرم تلقی میشود. تاکنون ۵۵۷ نفر در آمریکا به سبب ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند و حدود ۴۴ هزار تن نیز به این ویروس مبتلا شده اند. با این حال دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در یک کنفرانس خبری تلویزیونی اعلام کرد با این دیدگاه موافق نیست که اقدامات محدود کننده چند ماه ادامه داشته باشد. ترامپ اعلام کرد خواهان بازگشایی اقتصاد آمریکا ظرف چند هفته است. ترامپ در عین حال از اشاره به این موضوع خودداری کرد که اگر مقامات بهداشتی اعلام کنند این محدودیتها همچنان باید به قوت خود باقی باشد، چه این موضوع به اقتصاد آسیب بزند یا نزند، توصیه آنها را اجرایی خواهد کرد یا خیر.
ترامپ گفت: "کشور ما برای تعطیل شدن ساخته نشده است. این کشوری نیست که برای این کار ساخته شده باشد. "
او همچنین از مردم خواست آمریکاییهای آسیایی تبار را به سبب شیوع این ویروس مقصر ندانند. ترامپ افزود: "بسیار مهم است که ما از جامعه آمریکاییهای آسیایی تبار خود در آمریکا و در سراسر جهان محافظت کنیم. آنها افراد خارق العادهای هستند و شیوع این ویروس به هیچ وجه تقصیر آنها نیست. "
او روز قبل، دو بار در کنفرانس مطبوعاتی خود به واژه "ویروس چینی" اشاره کرد.
اندرو کومو فرماندار ایالت نیویورک روز دوشنبه از ابتلای پنج هزار و ۷۰۷ تن دیگر در این ایالت به ویروس کرونا خبر داد. بدین ترتیب تعداد کلی مبتلایان به کرونا در این ایالت به ۲۰ هزار و ۸۷۵ مورد رسیده است. نیویورک هشت میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد. این ایالت در حال تبدیل شدن به بزرگترین کانون شیوع ویروس کرونا در جهان است. تاکنون در این ایالت ۱۰۰ نفر به سبب ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده اند.
در استرالیا شمار مبتلایان همچنان در حال افزایش است. مقامات استرالیا هفته گذشته به یک کشتی کروز که حامل مسافران بیمار است، اجازه دادند در سواحل این کشور پهلو بگیرد. همه دو هزار و ۷۰۰ مسافر این کشتی از آن پیاده شدند. بیش از ۱۳۰ نفر در این کشور تاکنون به ویروس کرونا مبتلا شده اند. یک نفر در این کشور روز سه شنبه بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داد.
مرزهای ایالتهای بیشتری در استرالیا بسته شده است. کوئینزلند هم محدودیتهای اعمال شده را تشدید کرده است. این در حالی است که ایالت استرالیای غربی و جنوبی و همچنین سرزمین شمالی و تاسمانی محدودیتهایی اعمال کره اند. تاکنون هشت نفر در استرالیا جان خود را از دست داده اند.
نیوزیلند که از تأیید شدن ۴۰ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد، در حال آماده کردن خود برای تعطیلی ملی در روز چهارشنبه است. مقامات این کشور به شهروندانی که خارج از کشورند، هشدار دادند در مکانی پناه بگیرند.
در رویدادی مثبت، مقامات ایتالیایی برای دومین روز پی در پی از کاهش مرگ و میر روزانه بر اثر ابتلا به ویروس کرونا و همچنین تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ خبر دادند. روز دوشنبه, ۶۰۱ نفر در این کشور جان خود را از دست دادند. این رقم روز یکشنبه ۶۵۱ تن بود. روز دوشنبه چهار هزار و ۷۸۹ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند. این رقم روز شنبه شش هزار و ۵۵۷ تن بود.
جولیو گالرا افسر ارشد پزشکی در منطقه لومبادی در شمال ایتالیا در سخنانی گفت: "ما هنوز نمیتوانیم اعلام پیروزی کنیم. " او افزود: "اما امیدهایی وجود دارد. "
در همین حال، پکن محدودیتهای خود را در ارتباط با قرنطینه شهروندانش تشدید کرد، زیرا ۷۸ مورد جدید از ابتلا به ویروس کرونا و همچنین هفت مورد مرگ ناشی از این ویروس در این شهر گزارش شده است. این در حالی است که برخی ادعای چین را مبنی بر اینکه میزان ابتلا به این ویروس داخل این کشور به شدت کاهش یافته است، زیر سوال برده اند.
میانمار نخستین موارد از ابتلا به ویروس کرونا را گزارش داد. دو مردی که در این کشور به کرونا مبتلا شده اند، به آمریکا و انگلیس سفر کرده بودند.
موارد ابتلا به ویروس کرونا در کره جنوبی همچنان روند نزولی دارد.
فیلیپین اعلام کرد بیش از ۵۰۰ نفر در این کشور به کووید ۱۹ مبتلا شده اند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار برقراری آتش بس فوری در سطح جهان و پایان دادن به همه درگیریهای مسلحانه شد تا جهان بتواند بر مبارزه با کووید ۱۹ متمرکز شود.
در بحبوحه گمانه زنیهای فزاینده در ارتباط با این موضوع که بازیهای توکیو ممکن است لغو شود یا به تأخیر افتد، سیکو هاشیموتو وزیر المپیک ژاپن در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد جهان باید به شیوع ویروس کرونا پایان دهد.
افزایش شمار مبتلایان مالزیایی به هزار و ۶۲۴ تن
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبری فوری گزارش داد: خبرنگار این شبکه گفت با ثبت ۱۰۶ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا، شمار مبتلایان به هزار و ۶۲۴ تن رسید.
افزایش شمار مبتلایان دانمارکی به هزار و ۵۷۷ تن
شبکه تلویزیونی الجزیره گزارش داد: خبرنگار این شبکه گفت دانمارک با اعلام ثبت ۱۱۷ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا، اعلام کرد شمار مبتلایان این کشور به هزار و ۵۷۷ تن رسید.
تعلیق پروازها در فرودگاههای ابوظبی و دبی به مدت دو هفته
تلویزیون الحدث گزارش داد: فرودگاه دبی و ابوظبی از نیمه شب بیست و ششم مارس جز پروازهای خروجی، همه پروازها را به مدت دو هفته به حالت تعلیق درآوردند.
آمریکا به ماسکهای چینی نیاز پیدا کرده است
روزنامه نیویورک تایمز در مقالهای به قلم کیت بردشیر و آنا سوانسن نوشت: خط مقدم مبارزه با شیوع ویروس کرونا یعنی نظام پزشکی آمریکا با کمبود شدید ماسک و دیگر تجهیزات محافظتی مواجه اند. چین که تقریبا بزرگترین تولیدکننده این تجهیزات در دنیا است و اکنون تولیدات خود را افزایش داده است، به آمریکا پیام داده که میخواهد کمک کند.
دستیابی به توافق کار سادهای نیست. رابطه بد میان پکن و واشنگتن تلاشها را برای رساندن ماسکهای تولید چین به بیمارستانها و کلینیکهای آمریکا پیچیده کرده است. مختل شدن نظام حمل و نقل هوایی جهانی به علت شیوع ویروس کرونا انتقال ماسکهای چینی را به آمریکا پرهزینهتر و دشوارتر کرده است.
دو کشور که به تازگی درباره جنگ تجاری دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا به توافق رسیده اند، مشکلات مشابهی دارند. هر دو کشور با سوالات جدی درباره اشتباهاتشان برای واکنش نشان دادن به شیوع ویروس کرونا مواجه اند.
دولت ترامپ نشان داده است که برای خرید ماسک ها، گان ها، عینکهای محافظ و دیگر تجهیزات چینی تمایل چندانی ندارد. همزمان پیتر ناوارو یکی از مقامات ارشد تجاری دولت ترامپ گفت با هرگونه تلاش چینیها برای تبدیل کردن تحویل این تجهیزات به آمریکا به تبلیغات برای تقویت تصویر چین در داخل و خارج از کشور مخالفت میکند.
ناوارو در مصاحبهای گفت: در حال حاضر کار من در کاخ سفید این است که هر آن چیزی که مردم آمریکا نیاز را از هر کجایی که میتوانیم، پیدا کنیم و اگر لازم باشد هواپیمایی اعزام میکنیم تا آن تجهیزات را برایمان بیاورد و این کار را با تمام توان دولت و بخشهای خصوصی انجام میدهیم. اگر چین و یا هر کشور دیگری ماسک، دستکش یا دیگر تجهیزات را که برای مردم آمریکا نیاز دارند، داشته باشند، با آغوش باز از آن استقبال میکنیم. آنچه ما به آن نیازی نداریم نوعی از اقدامات تبلیغاتی در طول بحرانی است که نیازمند اقدامات به مراتب جدیتر از اقدامات حزب کمونیست چین است.
مقامات آمریکایی برآورد کرده اند این کشور برای مقابله با این بیماری همه گیر در طول یک سال به ۳.۵ میلیارد ماسک نیاز دارند. مقامات بهداشتی محلی در آمریکا میگویند سلامت پرستاران، پزشکان و دیگر پرسنل بخشهای پزشکی در صورت تشدید شیوع ویروس کرونا به خطر میافتد.
چین چیزی را که آنها نیاز دارند، دارد. پکن برای واکنش به شیوع ویروس کرونا در کشورش بسیج عمومی به راه انداخت و اکنون هر روز ۱۱۶ میلیون ماسک تولید میکند که در حدود ۱۲ برابر تولید ماسک این کشور در گذشته است. مقامات چینی گفته اند که کارگران در این کشور ۲۴ ساعته ماسک تولید میکنند.
در اواخر ژانویه و در فوریه یعنی زمانی که شیوع ویروس کرونا در چین بسیار شدت داشت، دولت چین تولیدکنندگان بخش خصوصی تجهیزات پزشکی را وادار کرد همه تولیدات خود را به دولت بفروشند. البته مقامات چینی گفتند آنها رسما صادرات این کالاها را ممنوع نکرده اند و تعداد روزافزونی از کارخانههای چینی به شکلی محتاطانه صادر کردن این کالاها را به خارج از کشور آغازکرده اند.
افراد مطلع از گفتگوهای میان آمریکا و چین که به علت حساس بودن روابط دو کشور خواستند نامشان فاش نشود، گفتند دولت چین میخواهد با آمریکا همکاری کند اگر آمریکا هواپیمای مورد نیاز برای انتقال این تجهیزات را فراهم کند. پکن کالام بی سرو صدا استان ها، شهرها و شرکتهای چینی را متقاعد کرده است به شکل مستقیم با ایالتها و دولتهای منطقهای و شرکتها در آمریکا گفتگو کنند.
چین همچنین دیپلماسی ماسک را هم در پیش گرفته است و محمولههای قابل توجهی را به ایتالیا، کره جنوبی و فیلیپین ارسال کرده و وعده داده است کمکهای بشردوستانه را از ژاپن به عراق و از پرو به اسپانیا منتقل کند. یک کارآفرین برجسته در چین پیشنهاد کرد یک میلیون ماسک و ۵۰۰ هزار کیت آزمایش کرونا به آمریکا هدیه کند.
هرچند مقامات دو کشور درباره دست یابی به توافق گفتگو میکنند، اما دولتهای هر دو کشور به طور علنی حملات تند و تیزی علیه هم دارند.
دولت ترامپ از چین به علت به اشتراک نگذاشتن اطلاعاتش درباره نحوه مدیریت شیوع ویروس کرونا و نیز تبلیغات دولت چین درباره تئوری توطئه مبنی بر این که ارتش آمریکا ویروس کرونا را شیوع داده، خشمگین است. دولت چین نیز از تلاشهای دولت آمریکا در روزهای اخیر برای نامگذاری ویروس جدید کرونا به نام"ویروس چینی" عمیقا ناامید شده است.
ترامپ بارها از واژه ویروس چینی استفاده کرده و انتقادها مبنی بر این که این اقدام وی میتواند به نژادپرستی دامن بزند و به شعله ور شدن جرائم ناشی از تنفر در آمریکا منجر شود، نادیده گرفته است.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا، چین را به اجازه دادن به شهروندان آلوده برای گسترش دادن این بیماری به سراسر دنیا متهم کرده است. وی روز جمعه گفت چین همچنان از به اشتراک گذاشتن اطلاعات درباره این ویروس خودداری میکند.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در روز جمعه و در توئیتر به این اظهارنظر پمپئو واکنش نشان داد و نوشت" سازمان جهانی بهداشت از اقدامات چین برای مقابله با ویروس کرونا قدردانی کرده است. به دروغ گوییهای خود پایان دهید. همانطور که کارشناسان سازمان جهانی بهداشت گفتند تلاشهای چین موجب شده است صدها هزار نفر از ابتلا به این ویروس مصون بمانند. "
در این بیانیه چین همچنین به توانمندی این کشور برای تامین نیاز آمریکا به ماسک هم اشاره شده است. در این بیانیه که روز جمعه منتشر شد، آمده است" اگر کسی فکر میکند ماسکهای ساخت چین سمی هستند، لطفا از ماسک ها، لباسها محافظ و دستگاههای تنفس مصنوعی ساخت چین استفاده نکند تا آلوده نشود. "
با وجود این لفاظیهای شدیداللحن، دو کشور دلایلی برای همکاری کردن دارند. در صورتی که حملات شدید دولت ترامپ موجب شود چین تجهیزات پزشکی مورد نیاز آمریکا را تامین نکند، ترامپ با انتقادات شدید داخلی مواجه میشود. چین نیز با افزایش تعداد افراد آلوده که از خارج از کشور باز میگردند، مواجه خواهد شد که میتواند چین را با موج دوم شیوع این ویروس مواجه کند.
دو کشور تقریبا در پشت پرده با هم همکاری میکنند. مایکل پیلزبری همکار ارشد موسسه هادسون که مشاوره دولت ترامپ درباره چین را بر عهده دارد به تلاشهای انجام شده توسط شرکتهای بیوتکنولوژی آمریکایی Inovio Pharmaceuticals، GeoVax و Gilead Sciences برای توسعه یک درمان ویروس کرونا در چین که برخی با همکاری شرکتهای چینی انجام شده است، اشاره میکند.
گزارش خبرنگار از آخرین وضعیت شیوع کرونا در ترکیه